- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
Az flagship kiváltság, így biztos hogy nem működik.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy támogatott-e az egyszerű kábeles (nem külső áramforrással támogatott Google Chromecast) "USB Type C to HDMI" adatátvitel?
-
Csepy
őstag
Megérkezett az októberi frissítés, 227MB.
Még nem Android 10, az állítólag hónap végén érkezik. -
Pfiucska
aktív tag
Valaki esetleg azt nem tudja, hogy hol lehet beallitani, hogy lassan milyen gyors a halozat a fenti sávon?
-
Pfiucska
aktív tag
Szia
AOD nem tudom, hogy van-e en nem mentem meg utana uzemido sporolas miatt de en is olvastam ezt is - azt is.
Az ertesito led eleg picike a tetejen nekem elotte nagyobb volt es ezert itt nehezebben veszem eszre ha villog de de mukodik rendesen, jelzi a messenger uziket is.
Dupla kopprol nem tudok nyilatkozni de felemeles nelkul is meglehet nyomni oldalt a gombot
Magas fenyerore allitva szerintem kint is jol hasznalhato de azt nem tudom, hogy nyaron milyen lesz az erosebb napsutes miatt.
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Ilyet tervezek venni a páromnak.
Egy-két kérdésben még nem találtam biztos választ.
Egyik tesztben az írják támogatja az AOD funkciót, máshol pedig azt, hogy nem.
Van ugye értesítési LED, de írtátok, hogy nem mindenre működik. Hívás, üzenet (SMS), Messenger, lenne fontos. Ezekkel mi a helyzet?
Ha már nincs AOD és esetleg az értesítési LES is hiányosan teszi a dolgát, van-e képernyő felélesztés dupla koppra, hogy az elmulasztott eseményeket meg lehessen nézni a telefon feloldása, illetve az asztalról történő felemelése nélkül?
Fényerő nem nagyon kevés kinti körülmények közt?
Egyelőre ennyi lenne... Köszi előre is! -
törölt tag
Persze!
Annak a menűjét kérdeztem, hogy ez most mi a fene... Másik telóban ki lehetett választani, hogy a tartózkodási hely GPS alapú, vagy csak szolgáltató és wifi, vagy mindkettő... Itt meg szaros google b@szás mindenhol!
Apropó, az órát sem lehet kikapcsolni a kezdő képernyőről?!Egyébként nagynehezen megtalálta a tartózkodási helyem...
Miui hiányzol! -
jjeahh
nagyúr
válasz
#21346560 #284 üzenetére
A tartózkodási hely be van kapcsolva?
-
gyuri2008
veterán
A telefonban van gyári hívásrögzítés?
A note7-ben van. -
törölt tag
Hát akkor beléptem a klubba!
Sajna tegnap kimostam a 4X-et...
Most kicsit lejjebb adtam, A3 -
Radnix
senior tag
Van hozzá tok a csomagban?
-
jjeahh
nagyúr
No megjött a Nillkin Amazing H+PRO. Egy picit nagyobb lehetne, de nagyjából ennyi rosszat tudok írni róla. Az egész körítés, csomagolás igényesebb, mint a random olcsó kinaiaknál és az üveg is más szint. Vékonyabb (0.2mm), a szélei nem élesek, így nem sértik az ujjat, az egész arányosabb, mint a random kínaiak, a kameránál nincs ronda kivágás, sokkal kevésbé ujjnyomosodik és sokkal könnyebb letörölni róla a dzsuvát. Dióhéjban: drága, de nem bántam meg, jó cucc.
-
Pfiucska
aktív tag
Sziasztok
Szeretnem roviden osszefoglalni az elmult par napom tapasztalatait az A3-mal kapcsolatban a leendo vasarloknak.
Kezdesnek megemlitenem, hogy Redmi Note 4-rol valtottam az A3-ra.
Meretek gyakorlatilag nem valtoztak, kicsit keskenyebb az A3, kenyelmes fogni es jo tapintasu a keszulek.
A miui-val nekem nem volt semmi bajom de tetszik ez a tiszta droid, bizom benne, hogy minel hamarabb jonni fog a 10-es. Gyors es jol hasznalhato a rendszer, nem tapasztaltam laggokat ami a note 4-rol mar nem teljesen volt elmondhato.
A kijelzon a pixeleket szerintem tenyleg lehet latni atlag user szemmel is de csak akkor ha kozelrol es szant szandekkal kezdem el vizslatni, mas esetben nem zavaro szerintem.
Fenyerovel nincs problema, jo alacsonyra is lelehet allitani ha sotetben vagyunk, a szabadban pedig jól látható magasabb fenyerovel, persze majd nyaron kiderul, hogy milyen.
Kamerarol nem nagyon tudok nyilatkozni meg, atlagos kepeket lő szerintem, semmi extra. A tobbek altal ajanlott Gcamot nem probaltam meg.
Üzemidovel en megvagyok elegedve, akksi kimelo nelkul, atlagban 50-60%-os fenyeron, 8 ora kepernyoidot bir kb. Tegnap 6,5 ora kijelzoido volt, 5,5 ora spotival meg 1,5-2 ora wazevel es volt benne meg 25%. Ezzel mar ki lehet birni egy napot toltes nelkul ( tudom, sokat hasznalom. )
En itthon vettem 60k-ert egy fekete/atlatszo tokkal, 3munkanap volt mire idert. Azt gondolom ennyi penzert ez egy teljesen jo telefon akinek fontos a jo uzemido, szeretne pure androidot es nem akarja centirol nezegetni a kijelzot :D
-
Saccco
nagyúr
válasz
LordVarbaro #267 üzenetére
Én rendeltem egy verziót, még nem ért ide, de a telefon sincs már meg.
A tokot is tegnap kaptam meg, amit rendeltem. -
gyuri2008
veterán
A Specifikáció-ba az van ,hogy nem bővíthető sd kártyával....
Most akkor bővíthető vagy nem? -
LordVarbaro
csendes tag
Végül magyar boltban rendeltem 2ev garival.
Legyen nekik marzsuk, ráadásul azért is vagyok bizonytalan mert nemrég egy biciklihez rendeltem dolgot aliról hasonló tuti nem kapják el szállítással azt a végén 2x árat fizettem mert a sima vám mellett védő vám is került rá amire a vásárlás előtt sehol semmi nem utalt lightos googlizás alapján.
Valaki jó üveg fóliát tud a telefonra ajánlani?
Legtöbb GSM boltban erre a típusra nincs. -
rajd
tag
Walaki megtudná mondani hogy tudok a két SIM-hez két különböző csengőhangot állítani? Általában megoldom, de ezt valahogy most nem tudom... (lehet béna vagyok) Vagy ha mégsem, akkor valami app. hozzá??
-
törölt tag
Nfc tényleg nincs?
-
SSlyTR
senior tag
De erdemes megemliteni a buktatokat a kinai rendelesnel. Nem biztos, hogy minden flottul megy. Nekem is megvolt a bizalom, mig GB el nem hagyta a csomagom eu raktarbol kuldve. A garantalt 5 napos szallitasbol 1 honap hitegetes lett, majd paypal rendezte a dolgot
"2 hét alatt amúgy itt van kínából, nem kell hónapokig várni rá. "
De ki is kell kuldeni. Annak az arat megteritik? Ha visszakuldik akkor is az eu-s vamolos helyen keresztul kuldik, hogy akkor se akadjon fenn a vamon?
Nekem anno redmi 2-es memoriaja ment tonkre es kis erdeklodes utan az lett a verdikt, hogy erdemesebb itthon sajat penzemen megjavitani, mint elkuldeni kinaba/kulfoldre.
Persze ha nem lehet mashonnan rendelni akkor lehet rizikozni. De most mar 10% kulonbseg sincs az arak kozott.
Alirol nem biztos, hogy erdemes rendelni, mert bar elsore olcsobbank tunik, ok tuti nem varazspostaval kuldik (csak a szokasos szallitasi modokat latom ott). Szolval eselyes, hogy postanak feltunik es vameljaras ala vonjak. Alin legolcsobban most kb 46ezer + 27% afa + 3% vam + ugyintezes = 63-64ezer forint. De kerheted DHL-lel is, hogy itt legyen 2 heten belul. Az kb 5-6ezer forint felar. Szoval 70ezer a vege.
Ezt nagyjabol at kell gondolni, hogy melyik rendelesnek milyen elonye/hatranya van. Es el kell donteni kinek mi a fontos. Mennyi felarat er a gyors kiszallitas es magyarorszagi szervizhalozat. -
jjeahh
nagyúr
Ja, varázsszállítás, valamelyik EU országban vámolják, kifizetik helyetted, újracsomagolják, mintha Németországból rendelted volna és továbbküldik neked. Gariztatni asszem valamelyik EU-s országba kell küldeni, de ebben nem vagyok biztos, nem néztem utánna, csak mintha olvastam valahol. 2 hét alatt amúgy itt van kínából, nem kell hónapokig várni rá. Azt, hogy kinek honnan éri meg jobban rendelni, döntse el maga, nekem kínából érte meg, mert akkor nálunk drága volt, vagy egyáltalán nem is lehetett kapni
.
S-eye: Van, ilyen, ez sem rossz, csak kissé vastag és nagyon ujjnyomosodik.
-
SSlyTR
senior tag
Kinai raktarbol rendelve nem vamoljak? Ebay, ali, minden mashonnan elkapjak. DHL is elvamolja. De biztos ez valami varazsszallitas lesz akkor.
Igy 53ezerbe kerul + amit a paypal rarak(mert szarabbul valtja a valutat). Ha meg nem paypallal rendeled es a postan elveszik (velem ez tortent par eve), akkor csak a 70%ot teritenek meg, akkor is ha biztositassal kerted a szallitast. De paypallal 2 honap alatt a penzemnel voltam.
Ha pedig elromlik akkor ki kell kuldeni kinaba, jo esetben csak euba, azt a postakoltseget nem fogja senki se megteriteni. Plusz 1-2 honapig nincs telefonom. De ha kinaba kell visszakuldeni, akkor ott ujra elkaphatjak a vamon.
Nekem meger az a 3-4ezer forint tobbletkoltseg a magyar bolt javara, hogy ne kelljen 10 napig izgulnom, hogy megerkezik-e. Es ha barmi gond van, akkor ne kinai robottal kelljen leveleznem.
Ha tenyleg nyuglodni akarok ilyennel, akkor magyarban is megtudnam venni 50ezer alatt, 2 ev gyartoi garanciaval. De az mar ceges mokazas lenne. Bar meg mindig legalisabb mint a kinabol rendeleses afa sunyizas -
SSlyTR
senior tag
válasz
LordVarbaro #254 üzenetére
Ha nem EU raktárból rendeled, akkor 27% áfa + 3% vám, az 30% (+ van valami ügyintézési díj, az 3000 vagy 5000, pontosan nem tudom már) és most már elég keményen nyomják a csomagok ellenőrzését. 80-90%, hogy elkapják.
Most értem én hogy lehet fillért b.szni pár ezer forinton, de ha elromlik és javítatni kell, akkor drága mulatság lesz a kínai rendelés.
Itt 2 év gari van hozzá és ugyanannyi mint aliról, ha nem kapják el a vásmosok a csomagot.
Itt van még segitség hol mennyibe kerül. Én nem találtam meg a 165 dolláros árat, és hogy ezt szállítanák eu-s raktárból. Szóval lesz áfa és vám fizetési kötelezettséged.
Én tuti magyarból venném, kb ugyanolyan áron adják mint a kínaiak, és van magyar garancia issok sikert
-
jjeahh
nagyúr
válasz
LordVarbaro #254 üzenetére
Banggoodon $164.99 kuponkóddal és ott van vámmentes szállítás.
-
LordVarbaro
csendes tag
Hello
magyar shopokban webshopokban 70k körüli most a telefon, aliexpressen 56k már, ott még jön rá vmi vám, adó? -
jjeahh
nagyúr
Lehet, hogy van jó fekete keretes is, de amit én vettem elsőre, az nagyon gáz volt, a fekete keret nem ott kezdődött, ahol véget ért a kijelző és az értesítési ledet kitakarta, gyakorlatilag olyan volt, mintha nem is erre a telóra készült volna. Ráadásul a fekete keret miatt az amoled kijelző nem "olvad" olyan szépen bele a keretbe, mint fólia nélkül, szal részemről a fekete keretes üvegek a nem ajánlott kategóriába tartoznak, mert +1 hibalehetőség. Most nekem úton van egy Nillkin, kíváncsi vagyok az milyen lesz.
-
S-eye
senior tag
Egyébként milyen kijelző védő üvegek ajánlottak, ha tok is van a telón? Fekete keretes, vagy nélküle? A lényeg, hogy ne maradjon buborék az üveg alatt.
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy tegnap jött két filléres tok rá kínából, az egyik nekem nem jön be, a másikat viszont ajánlom, nem ujjnyomosodik, nem tűnik sérülékenynek és egyáltalán nem csúszik, jó érzés kézbevenni a telefont vele. Sajnos a fekete itt elfogyott, de más eladónál biztos van.
Jött egy ilyen is a hátlapra, de ez nagyon gáz, nagyon könnyen bubisodik, durván sérülékeny, nehéz felrakni... le is szedtem róla egyelőre. Úton van még egy ilyen skin is rá (Black Camoflaunt), erre kíváncsi leszek, hogy kiváltja-e a tokot, meg egy normálisabb (?) minőségű tempered glass, remélem ez is jó cucc lesz, mert többet nem akarok fóliára költeni
-
Csepy
őstag
válasz
Hadeska22 #248 üzenetére
Az SoT-hez megjegyezném, hogy tegnap netflixen megnéztem max fényerőn a "The Good Place" 1 évadját (13x 25 perc) és 96-ról 78-ra esett ez idő alatt az akku. Ez nagyon jó az én szememben.
5. ponthoz annyit, hogy a havi frissítések mindig jönnek, biztonságilag tökéletes a szoftver, és itt azt ígérte a Xiaomi, hogy az lesők között kapja meg az a3 az android 10-et a nem pixel telefonok között.
-
Sziasztok,
Először is köszönöm a válaszaitok, ha nem bánjátok egy csokorban válaszolnék
.
Azt mindenek előtt el fontosnak érzem tisztázni, hogy láttuk / megtapicskoltuk a készüléket élőben (mielőtt ide írtam volna), ellenben idő hiányában sajnos 5 percet tudtunk vele foglalkozni.
1. Az a baj, hogy nekem csak flagship készülékeim vannak / voltak ami annyiban megnehezíti a megítélést, hogy számomra az a "sebesség" a normál, de a célszemély szerint is pörgős volt (abban az 5 percben
)(szóval amit írtok az teljes mértékben megállja a helyét).
2. Köszönöm, igazából az, hogy két kamera appot kellene használni (másfajta használatra) az inkább a célszemélynek okozhat problémát (non-technical, avg user). Legrosszabb esetben letiltom / elrejtem a gyári appot
(hogy csak 1 látszódjon)
3. Ez nehéz kérdés, mert míg én 441 vs 560 ppi közt is kiszúrom a különbséget, párom sokszor HD és FullHD közt sem (max, ha felhívom rá a figyelmét). Szóval azt gondolom, hogy neki az "Amoled" panel az fontosabb mint a sok pixel
.
4. Az SoT, ha ennyit tudna produkálni, az tényleg eléggé jó lenne.
Talán pluszban amolyan "5." kérdésként azt tenném fel, hogy az általános support milyen ? Oké, hogy Android One, de hogy a patchek / frissítések / security update -k mennyire jönnek gyorsan ? Gondolom mindenképp gyorsabban, mint az OEM-ek frissítései (megjelenés + 7 hónap = 1 főverzió), de hogy kb. mit jelent az Android One ennek a készüléknek az esetében.
Üdv,
H -
p0lip
tag
Szia! A [Finominfo] is 2 éves gyári (WayteQ) garanciát ad.
-
Csepy
őstag
válasz
Hadeska22 #243 üzenetére
Szia!
1. A2-ről váltva, azt tudom mondani, hogy sebességben ugyanazt hozza a hétköznepok során, mint az a2 (és abból a 6GB-os verzióm volt, itt meg 4GB a max, ha nem Indiában élsz)
2. Kamera jobb, mint az A2-n és van Camera2.api alapból, semmi bűvészkedés nem szükséges a komolyabb kamera appokat simán lehet telepíteni és működnek. Az alap kamera is nagyon rendben van, nekem ott sincs semmi bajom.
3. Nem hazudok, néha észreveszem, hogy nem full HD+, de enneél sokkal többször esik le az állam, hogy mennyire szép is a SAMOLED.
4. 6-7 óra kijelzőidőt tudok összehozni vele, ami az A2 3-4 órája után megváltás.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hadeska22 #243 üzenetére
1. Nálam gyors, nincs semmi akadás
2. Gcam jobb, de (egyelőre?) csak a gyári appal megy az ultraszéleslátó kamera. Nappal, kültéren amúgy egész jó a gyári kamera appal is a fő kamera, kevés fényben viszont túlzásba viszi a zajszűrést.
3. az általános vélemény az, hogy teljesen rendben van vagy ultragáz, így 50-50% arányban. Nekem semmi bajom nincs a kijelzővel.
4. egyelőre az üzemidőről nem tudok nyilatkozni, mert még nincs nano SIM benne (valami szerződésre várok), de szerintem kiemelkedő lesz -
novinyul
veterán
válasz
Hadeska22 #243 üzenetére
Szervusz!
Használom egy ideje és nem döcög a telefon(nálam ki vannak kapcsolva az animációk) az A2 sem simább. Kamera nem rossz, de a Gcam-l lehet kihozni belőle a tutit(simán felrakható nem kell bűvészkedni)
Kijelzőt meg kell nézni élőben, de napi használatban nem zavaró a HD+ felbontás(saját vélemény) Akkumulátor nálam(elég rossz a térerő a melóhelyen) hozza a 6-7 órás kijelző időket. -
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Páromnak szeretnék ilyen készüléket beszerezni, ellenben mint a készülék felhasználói talán több információval tudtok szolgálni.
1. Több médium is megemlíti, hogy hiába a "frissebb" SoC, az átlagos felhasználói sebesség "laggy". És ilyenkor mindenki a Mi A2 "gördülékenységét" említi. Ez mennyire igaz ? Vagy legalábbis alapjáraton / patch után milyen használni? Döcög, vagy eléggé gördülékeny a készülék?
2. Kamera. Használtam már GCam-et, tudom, hogy mire képes, de tényleg annyira rossz a kamerás produktum alapjáraton?
3. Kijelző: Mi az általános vélemény róla ? Ugye az SAmoled, az önmagában rendben van, de az alacsony ppi az egy kicsit elriaszt.
4. Általános üzemidő: Mennyire tud jól összedolgozni az alacsony felbontású amoled kijelző + energiatakarékos SoC + relatíve nagy akkumulátor?
Esetleges válaszaitok előre is köszönöm !
Üdv,
H -
jjeahh
nagyúr
válasz
novinyul #241 üzenetére
Csak működne a nagylátó kamera vele root nélkül...
. Ha lenne a telóra stabil Lineage vagy valami komolyabb stabil és jövőben garantáltan frissülő android 10-es rom, akkor már csak a nagylátó kamera miatt is rootolnám. De sajnos egyelőre nincs semmi komoly rom rá, csak néhány xda-s limlom és gondolom a roottal elvesztem a jogosultságomat a gyári frissítésektől.
-
S-eye
senior tag
Helló,
a 2 év gyári garancia milyen számazási helyekre vonatkozik? Kína gondolom nem, de smartshop igen pl?
-
kokokka
addikt
És itt jön képbe az, hogy valószínűleg ez telefonfüggő. Ugyanis itt is leírtam már, és a saját fórumában is, hogy soha semmi bajom nem volt egyetlen frissítés után sem az A1-el. Most sincs. Ami a fórumban sokaknak nem jól működik, az nekem mind hibátlan. És ezzel nem vagyok egyedül, így aztán tényleg csak a telefonfüggő megoldás marad. Az egy más kérdés. hogy főleg eleinte, nem igazán kapkodták el azokat marketingben nagyon beharangozott azonnali frissítéseket.
-
sxxorp
őstag
Amíg nincs 10-es, addig 20 (ha már ekkora számok repkednek...) olyan feature-t is fel tudna sorolni ami a fapados Androidból hiányzik a MIUI-hoz képest ;)
Két élhető, de javítható téma van az Mi9SE-nêl: relatíve magas készenléti fogyasztás, és értesítések fura kezelése (MIUI10 általánosság, app-pal javarészt megkerülhető), ennyi.
Annyira keményen azért ne győzködd magad, hogy nem jut eszedbe: talán pont a MIUI11 közeli érkezése miatt nem erőlködnek már, majd abban javítanak? Főleg egy olyan készüléknél, amit deklaráltan nem mainstream-ként kezelnek. Ennél jóval mostohábban csak az Android One-os készülékeket kezeli a Xiaomi, főleg a frissítéseiket. Van, csak sokszor nincs benne köszönet... -
batai15
félisten
Megnéztem élőben a készüléket ,a kijelző valóban nem gáz ,annak függvényében viszont igen amennyibe kerül .
Külön pozitívum hogy viszonylag kompakt a készülék egyébként . -
jjeahh
nagyúr
Nekem az android one pozitívum, nyers, szimpla, gyors, bugmentes. Haverom a mi 9 se-vel is elégedett, de azért legalább 10 apró zavaró bugot felsorolt nekem, amikre nincs megoldás, ami azért gáz, mert mindjárt itt a miui 11 és még mindíg nem javították. Mondjuk nekem a miuival sincs semmi bajom, de hajszálnyival jobban szeretem a szűz rendszert akkor is, ha picit nyögvenyelősen fog frissülni. Bár a xiaomi megigérte, hogy az elsők között kapja meg a 10-est, de egyelőre még nincs friss droid.
És, hogy egy alternatívát mondjak: ezen én is agyaltam, de végül lemondtam róla, mert a 4 kamera ellenére úgy tűnik fotóban nem nyújt többet (?), az ujjlenyomatolvasó még nem a trendi kijelzőbe épített verzió, hw-ben sem tűnik erősebbnek, a nagyobb méret nálam hátrány és ugyan skin-el használom, de a műanyag hátlapot én mindíg tragédiaként élem meg. + persze nekem teljesen mindegy, hogy a kijelző fhd vagy hd, utóbbinak legalább kisebb a hw igénye és kevésbé gyilkolja az akkut. Ettől még persze én is elfogadnám, mert biztos ez is jó telefon, ha az A3 nem létezne, valszeg note 8-at rendeltem volna... no meg ha van türelmed kivárni, valszeg lesz ez még $150-$160 is
. Viszont ha szigorúan 6"-ig szeretnél valamit, az szívás, egyre kevesebb a 6" vagy kisebb mobil.
-
SSlyTR
senior tag
-
-
SSlyTR
senior tag
Nekem 4X-em van, nekem elorelepes lesz
Es itt nem bantjak annyira: https://www.youtube.com/watch?v=DGRO638AkO8
Am a Mi9 SE lenne a legjobb, de nincs jack es mi az a kicsi akksi benne, es masfeszer annyiba kerul... -
SSlyTR
senior tag
Nekem 4X van, es lassan lecserelnem. Anno az alacsony kijelzo felbontas elony volt nekem, mert az nagyobb akku idot jelent. Illetve mar a 4X-et is nagynak talaltam, de kb akkor is ritka volt az olyan kis meretu telefon. Hat meg most. Latom meretre egy 1,5 cm-t ra kell szamolni, de cserebe tobb kijelzo is jar.
Eddig ahogy osszevetettem a mi a3 a legjobb szamomra. Es ertem en, hogy nagy a hiszti a kijelzon. De ha azt nezem, akkor most meloban a kisebbik monitorom 122.38 PP es a 2 nagyobb 91.79 PPI pixelsurusegu. Az eddigi hiszti alapjan en el se tudnam vegezni a munkamat, nem tudnek semmit se elolvasni vagy latni ezeken a monitorokon. De megis, sot nem pixelesek az ikonok, csak mondjuk 20 centirol. De lehet csak az en szemem vacak, megis valahogy a 20 munkatarsambol egy se lazitott forradalmat a monitorok ellen.
Ertem en, hogy el kell adni az uj telefonokat valamivel, a marketing gepezet meg dolgozik. Valakinek be kell nyalnia ezeket. Meg baromi jol hozza lehet szokni jobbhoz, es egymas mellett biztos ki lehet szurni a kulonbseget. De szerintem meg lehet szokni. A 4X-nek sincs valami hudejo kijelzoje, de mindennapi hasznalatra boven eleg. Cserebe csak 20%-ot merult az utobbi 20 oraban a telo, es azert porgott a face, meg insta.
En inkabb orulok, hogy kapott egy fasza kamerarendszert. A cikkben megemlitett ellenfelek nem egy szinten vannak. Mi9 SE 30ezerrel dragabb. A tobbi kb egy aron van ezzel, de a kijelzo nem tud ujlenyomatot feloldani. es kameraban is elmaradnak. (es 2019ben megjelenik olyan telefon, amiben BT 4.2 van, ez is ciki). Szoval el kell donteni ki melyik kompromisszumot valasztja.
Nalam eddig ez a befuto. De tudtok ajanlani hasonlo telefont, ami merteben ekkora vagy inkabb kisebb, de kijelzoje ujjlenyomatolvasos, notch-os es tud legalabb igy fenyekepezni ezert az arert? -
jjeahh
nagyúr
Már van gcam 7.0 is, ha valakit érdekel, nálam a jpg képek élesebbek vele. Arra viszont sehogysem jöttem rá máig, hogy hogyan kell az ultraszéleslátó optikát működésre bírni v6 vagy v7 gcam-el
. Pedig elvileg műkszik, csak nem jövök rá, nálam miért nem... vajon root kell hozzá? Kétlem, mert nem írja sehol, bár nem kizárt. Ha valaki rájön, ne tartsa magába, nagyon boldoggá tenne a gcam+széles lencse+raw kombináció.
-
-
-
Bagoly01
senior tag
Ötlet? Honnan tudnék rendelni üveget hozzá? Persze nem horror áron.
-
novinyul
veterán
válasz
Namelesske #217 üzenetére
Simán cserélik garanciába
-
Namelesske
addikt
válasz
novinyul #211 üzenetére
Szerintem arra nem vonatkozik a garancia, bár érdemes rápróbálni. Hallom a mantrát: "használatot nem befolyásolja"
@jjeahh
Inkább olcsóbb és kevesebb energiát használ. De ez egy 7 éve tartó vita, nem itt fog eldőlni.
A lényeg hogy amiben organikus összetevők vannak, "öregedni" fog az UV sugárzástól és a normál használattól. Nem egyformán fog öregedni például a navigációs sávok esetén, keresősávoknál, böngészők eszköztáránál stb. Ahol mindig fehér vagy fekete, ezt az "üzemóra" eltérést látod szellemképként, vagy beégésként. Nem minden esetben fordul elő, van amikor szimplán az egész panel kezd meghalni és ilyenkor elkezd magenta vagy zöldes rózsaszínes irányba elcsúszni a fehéregyensúly. Ez most gyártótól függetlenül előfordul, mert maga az Amoled ilyen, elpusztul az összes. Most nem lefikázás meg semmi, ezt csak szimplán el kell fogadni.
'A beégett A3 romot félreértettem?
" Bocs kész voltam már
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Namelesske #210 üzenetére
A pentile mátrixnak nem pont az az előnye a normál amoleddel szemben, hogy kevésbé hajlamos beégésre?
-
novinyul
veterán
válasz
Namelesske #210 üzenetére
Normál használattal semmi sem látszik belőle, csak ha nagyon közelről nézed. A panel meg Samsung, ráadásul egész jól lett kalibrálva, a beégés miatt meg a 2 év garancia miatt nincs para.
-
Namelesske
addikt
Abból kiindulva, hogy az Apple kiadta az XR-t és nem szégyellték a 720p felbontást, simán jó itt is, bár pentile mátrix az apple telefonja pedig rgb, ami okozhat rondaságokat. Engem maga az AMOLED taszít. Van egy elméletem hogy kb félév múlva tele lesz az XDA beégett A3-rommal meg ilyen olyan hibás szériák, mikor kitől tudták olcsóbban megvenni a panelt.
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Ugy látom nagyon le lett huzva a kijelző felbontása ! Most készülök venni egy ilyen telot ! Nagyon gáz a hd felbontása? nem találok semmi videót rolla !
-
jjeahh
nagyúr
Itt ha jól értelmezem ezzel a gcam porttal működik az ultraszéleslátó kamera is. Én feltettem, de nálam sehol nincs "Aux camera switch method". Másnál működik?
Másik kérdés: tok helyett agyalok egy ilyenen, mert m*rhára tetszik, valaki próbált már a ilyen skineket? -
jjeahh
nagyúr
Ha már kamera, tegnapi rövid köröcskén kattintottam pár turistás bringázóst:
Itt meg a legelső tesztképek, asszem ide még nem szúrtam be:
Ha a full méretűek is érdekelnek valakit, linkelem, a PH nem engedte feltölteni, mert túl nagyok.
Szerintem én jóbarát leszek ezzel a telefonnal, eddig minden szempontból elégedett vagyok vele, ha a frissítéssel sem lesznek gondok, ha a hw sem döglik be, akkor az is maradok és ha a gcam később támogatni fogja az uwa kamerát is, akkor különösen boldog leszek, mert sajnos a gyári kamera app jpeg motorja annyira gáz, hogy konkrétan a Yi akciókamerám is fényévekkel élesebb képeket lő nála, szal nálam a gcam app az alap fotózni. -
scarabeus86
tag
Ma jött meg az A3. Az 5 éves iPhone 5S-emről váltottam, ami 6 éve jelent meg. Ez elég nagy ugrás, más összehasonlítási alapom nincs.
A kijelzőn világosabb háttérnél közelről látszódnak a pixelek, de normál távról nem, és ugye AMOLED, így nagyon szépek a színek, főleg sötétebb appoknál, pl Spotify brutál jól néz ki, szinte lemászik a kijelzőről. Videónézéshez is kiváló. i5S-nek még kisebb a felbontása.Elsősorban stock android miatt választottam a telót, mert így szeretném megismerni ezt a rendszert.
Nagyon gyors, akadásmentes a működés, appok 2 mp-en belül betöltődnek, pedig nem csúcshardver van benne. Bár lehet hogy pár főverzió frissítés után ez is belassul...Kamerát még nem próbáltam, de ha legalább olyan minőségű mint az i5S-é, akkor nem lesz gond.
Aksija valóban erős, 8 órán keresztül folyamatosan használtam, most 64%.
Nem melegszik egyáltalán, előző telóm facebookozástól is forrósodott.
Eddig nagyon meg vagyok elégedve, remélhetőleg 3-4 évig ez is kiszolgál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen routert?
- Home server / házi szerver építése
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest