-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Újabb hiba 11.0.5 ROM-ban, 5GHz hotspot-on nem tud folyamatosan forgalmazni, ráadásul a sávszélesség is nagyon kicsi, még b szabványt sem éri el.
2SIM kártyával 4G-t és második SIM-ről osztva a net-et, és ezt tesztelve. -
darvinya
titán
válasz
Steve1207 #17352 üzenetére
Hát mikor ember kézbe fogja, nem kényelmes pöckölgetni a zöld izét, vagy értesítősávos értesítésre bökni.
1000x kényelmesebb alkalmazás váltóval belépni.
Mikor hívásban alkalmazások között váltogatva adatokat, stb. nézni, elmondani.g_g_g
Akkor ez újabb hiba, ami kellene jelenteni, hátha javítják.
-
darvinya
titán
válasz
Karavik #17350 üzenetére
És g_g_g
Kihangosítás alatt, kb. 5 perc után kapcsol ki a kijelző, addig csak halványít.
Ez volt/van 10/11 MIUI alatt.Engem jobban zavar, hogy alkalmazás váltóban nem tudok visszalépni aktív hívásba.
Másik nagy hiba, hogy értesítősávos értesítésben visszaváltva normál hangszóróra, akkor sem működik a közelség érzékelő, aktív marad a kijelző.
AO-on ez működött, és átjőve nagyon szokatlan volt és egyben bosszantó.
Másik hiba, hogy felugró értesítés egyszerű egy soros mondat.
Lenyitni nem lehet, így vagy belépek az app-ba, vagy megvárom míg eltűnik és azután értesítősávban nyitom le.
Ez AO-n v8 óta működik lenyítás felugró értesítésnél.
Ez utóbbikat már 12-be berakják és működik rendesen. -
darvinya
titán
válasz
huliganboy #17317 üzenetére
Nekem meg üres ikon vannak ismerősnél és nálam.
Sehogyan nem tudom rávenni rakja be.
Legjobb, hogy állandóan hisztizik, nem működik magyar nyelven, ez ok, és menjen angolul.
De valamikor újra kérdezi, hiába okéztam az angolt.
Viszont csatfej nincs, mert be sem kapcsoltam. -
darvinya
titán
Fejlesztők nem akarják rendbe tenni Sony Zene app-ját, hogy működjön.?
-
darvinya
titán
válasz
Zsoleszhun #17127 üzenetére
Na végre...a Miui12 megoldotta azt a gondomat, hogy nem kapcsolt ki soha a mobil a beállított időben.
Ha nem is ragadom ki szavakat, akkor is azt olvastam, hogy végre beállított időben soha nem kapcsol ki a telefon.
De megértettem.
-
darvinya
titán
válasz
Steve1207 #17048 üzenetére
Friss app felrakva, sem hozott váltózást.
BT egységem LDHC-t tudja, de a telo olyan paramétert használ 32bit/96kHz, ami maga sem tudja teljesíteni.
Ekkor recseg, torz, lassú lejátszás.
Ha visszaveszem 24bit/48khz, akkor recsegés, és lassú lejátszás megszűnik, és torzítás is mérséklődik.
LDAC-ra kapcsolva sem segít.
Előző verziónál LDAC volt a max. kapcsolat, semmi ilyen gond nem volt.Kihagytam, hogy hangerő most totál.hektikusan működik, mert hiába emelem nem történik semmi, aztán lehalkul és szinte max.-ra emeli.
-
darvinya
titán
Sikerült jól elcseszni zene hangot áprilisi frissítéssel Pro-n.
Mindegy milyen lejátszót használok, BT recseg, torz, vezetékes torzít. -
darvinya
titán
Pro-ra érkezett frissítés. [kép]
-
darvinya
titán
válasz
Balzak83 #16966 üzenetére
Már amelyik app ezt kéri.
Vagy megkapja, vagy nem.
Számológép, stb. app-nak biztosan nem adok meg ilyet, ráadásul fel sem telepítem.Konkrét app-nak kell ezek, különben el sem.ér bizonyos funkciót.
Net jog meg vonva, de nem is hisztizik miatt.
Belső tár jog meg vonva, amit csak app futásakor kap rá engedélyt.
De ahogy írják, felrak-tilt-app adat pucol-töröl.
Problem solved -
darvinya
titán
válasz
FrankMonzano #16964 üzenetére
Letöltöd ezt az app-ot [link] és benne tudod tiltani.
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
Ilyennel sem találkoztam.
Telefon ránézésre minden rendben.
De feloldva (csak mintával, ujjlenyomat nem működött) hiányos kezdőképernyő fogad, felugró buborékban Telefon hirtelen leállt szöveggel.
Se PIN kódok, semmi SIM kártyákhoz kapcsolódó dolgok.
Hát kezdhetek aggódni, mert megdöglés előjele? -
darvinya
titán
válasz
FrankMonzano #16919 üzenetére
Persze, ha tényleg nem app szívja az aksit.
Az ilyen akku izé app-ok meg csak saccolnak milyen az aksi, mert mást nem tehet. -
darvinya
titán
válasz
nobillgates #16903 üzenetére
Lopott/elveszett készüléknél Mi fiók védelmet aktíválták.
Az a készülék már csak papír nehezék, vagy butafon ameddig nem kerül tiltásra az IMEI -k és nincs hatósági keresés alá bejegyezve.Elsősorban lopott / adatok visszanyerés ellehetetlenítés céljából nincs EDL módos tisztázás.
-
darvinya
titán
válasz
FrankMonzano #16880 üzenetére
Közvetlenül nem működik, kell közös WiFi router, és azon keresztül tud kommunikálni.
-
darvinya
titán
MIUI topikban írtam, hogy Gmail app-ban nem működik Exchange fiókom.
A2-n működik tökéletesen, de Mi8Pro-n nem.
Tegnap 18-ig tökéletesen működött (bár minden újraindítás után külön kellett push engedélyezni), ezután kézzel frissíteném.
Ekkor meglepetés, hogy hitelesítés problémába ütközik.
Innéttől kezdve, csak IMAP fiókot vehetek fel, de csak POP3 szinkronizációval.
Nem mókolt rendszer, stb., még is tiltotta MS teljes hozzáférés.
POP3 tudást kenhetem a hajamra.Hogyan javíthatnám meg?
-
darvinya
titán
De mi köze van a fogyasztásnak, a gyártás technológiájához?
Semmi, mert az vég felhasználási probléma.nobillgates
Az más kérdés, hogy megbuherált IPS, TFT panelt adnak el, ami megint nem fog működni.
Azaz recovery alatt jó, de utána már nem.
Fastboot és recovery alap megjelenítő vezérlés, mint PC-n.
Azért nem boot-ol be az OS, mert megváltoztattál HW-t és az OS védelem nem engedi.
Flash-elj fel egy egész ROM-ot, de ez teljes adat törléssel jár. -
darvinya
titán
LCD, még mindig gyűjtő név.
Azon belüli technológiák, ásványi (TFT, IPS), vagy szerves (Amoled, SAmoled, Oled).
Mindegyik folyékony kristályos szerkezetű dióda (fény kibocsátó).Balzak83, havri1
Ha LCD panel vezérlőt hozzá igazítják a meglévő alaplapi kernel-hez, akkor kernelnek mindegy milyen panel van, mivel tud vele kommunikálni vele.
-
darvinya
titán
válasz
nobillgates #16824 üzenetére
Nincs olyan, hogy csak ezzel és csak azzal ROM-mal kompatibilis.
havri1
LCD az a gyűjtő neve, ezen belül vannak technológiai nevek, pl: TFT, IPS, AMOLED, OLED, stb.
Nem tudsz berakni IPS kijelzőt, mert nem fog működni, mivel HW összetevőit nem ismeri alaplap.Az más kérdés, hogy megbuherált IPS, TFT panelt adnak el, ami megint nem fog működni.
Azaz recovery alatt jó, de utána már nem. -
darvinya
titán
válasz
nobillgates #16819 üzenetére
Csak LCD-t otthon nem igazán cserélhető, viszont kerettel és érintővel van, eBay, AliExpress, stb.
-
darvinya
titán
válasz
ftamas0201 #16677 üzenetére
App-ot lelakatoltad, kivetted MIUI akku kímélés alól?
-
darvinya
titán
válasz
kuksa90 #16673 üzenetére
Nem hiszem.
Pl: felhozott zene fagyás, nem abba nyilvánul meg, hogy megáll a zene, hanem egyszerűen semmire nem reagál, de a zene megy tovább.
Aztán vagy észhez tér, vagy valamikor bezárom, vagy 3-4 óra után rendszer bezárja.
Viszont addig semmilyen értesítés nem érkezik meg.
Böngészők Opera Beta, Chrome, néha lefagy, miközben háttérben betölt, ekkor Home gombbal kilépek és vissza. -
darvinya
titán
válasz
randras_83 #16662 üzenetére
Ezért nem értettem, hogy neked előző 11.0.1 jól működött, akkor 11.0.3-as miben javítottak rajta?
Ezért kérdeztem ki használja, mert lehet neki fel sem tűnik, mikor fagy le.
Kép küldésnél beépítet file kezelő fagy ki.Nagyon ritkáb nálam az ujjlenyomat feloldáskor fekete képernyő van 10-20mp-ig.
Ujjlenyomat sem mindig működik, azaz bevilágít, de rezgés visszajelzés a beolvasáshoz már nincs. -
darvinya
titán
válasz
Zsoleszhun #16656 üzenetére
Mit nem értesz?
Flash-eljek, lakjam be 0-ról, de ne állítsam vissza?
Ha 0-ról lakom be, akkor már visszaállítam.
Amihez semmi kedvem, és ha erre kényszerülök, akkor visszaköltözök A2-be, vagy két telefon árából veszek újat. -
darvinya
titán
válasz
Zsoleszhun #16654 üzenetére
Mégis mit lakjak be 0-ról?
Ha lenne hozzá kedvem, akkor már rég visszaraktam volna a 9-est, de semmi ingerem flash-elni és 0-ról újra belakni.
Ha tényleg erre kerülne sor, akkor A2-be visszaköltözök és megy apróra. -
darvinya
titán
válasz
kuksa90 #16651 üzenetére
Ahogy írják, Global Stabil-t használok.
Összeomlást értsd, hogy pillantig semmire sem reagál, kép meg sem mozdul, vagy bezárodik az app.
Eleinte azt hittem, egyes app-al van gond.
De mikor a beépítet zene lejátszó fagyott meg, akkor már biztos, hogy ROM-al van gond.
Nem beszélve RAM-ba tartásról. -
darvinya
titán
válasz
HUTCHDB #16536 üzenetére
Nem duál aktív SIM-es a telo, hanem standby -os.
De mikor nincs megadva elsődlegesen net használat, akkor mindegy melyik kártyáról megy a hívás a net-et leállítja 3G-s változatnál.
VoLTE-nál átváltja a net elérést, amelyik kártyán van a hívás.
Ha csak egyik kártyán van net, akkor még VoLTE alatt is megszakad.
Mivel ha hívás azon a SIM-en van, amin nincs net, mert akkor is csak 1 SIM aktív. -
darvinya
titán
válasz
Steve1207 #16506 üzenetére
Én örülök, ha 4 óra meg van, mert hotspot folyamatosan megy, mellette kijelzőt is használom rendesen app-okkal.
De soha nem érdekelt üzemidők, mert csodák nincsenek.
Vagy féltégla és okostelo elmegy 3 napig 1 feltöltéssel, vagy kartonlap és 3-3.5 óránként töltöm.
Pont, mint anno amcsi kocsik, amik kúttól kútig közlekedett.
Mostani 10-es frissítés merülés látványos volt, de mostanra megszoktam és rááltam, ezzel letudtam.
Jobban bosszantanak a hibák, s nincs semmi kedvem visszaköltözni 9-re. -
darvinya
titán
Tegnap belefutottam olyanba, hogy apk-t nem tud telepíteni.
Engedélyek meg vannak hozzá.
Beépítet file kezelő (és egyes külső) arra hivatkozik, hogy nincs app hozzá.
Ami elindítja, az nem telepíti. -
darvinya
titán
Mi8Pro
Mai szuperösszeomlás, hogy jött egy rendszer app frissítési értesítő, értesítő sávon beléptem oda, de értesítősávot azóta nem lehet becsukni néha, csak ha kikapcsolom a kijelző.
Sorolhatnám, hogy 8 RAM ellenére, 2GB-osként kezeli, emiatt szinte semmit nem tud memóriába tartani, gyanítom Android Go alapú az egész új rendszer. -
darvinya
titán
válasz
Karavik #16457 üzenetére
Tehát vagy folyamatosan kint van, és akkor működik a koppintásos fordítás, vagy nincs kint és másolással direkt app megnyitással ottani beillesztve működik.
-Oké, legyen így.Akkor a MIUI felugró menüt hogyan lehet kiírtani, mert csak annál nem érhető el közvetlenül a fordító app.?
-
darvinya
titán
Napokban frissült telom(Pro) 10-es alapú MIUI 11-re.
A gondom, hogy a Google fordító felugró ikon most állandóan kint van.
Ugyanez 8-9-es droid-on csak akkor jött elő, mikor másolást végeztem.
Ha kikapcsolom, akkor végleg eltűnik.
Viszont mivel MIUI, ezért összevissza van felugró menü, ami abban rossz, hogy a MIUI-s menüben nincs Fordító almenü pont, ami Google droidnál van.
(MIUI felugró menü, amúgy is egy rakás sz…, mert teli van minden felesleges almenüvel, ráadásul annyira sűrűn, hogy nem látható rendesen)
Tehát miként lehet megjavítani, hogy úgy működjön, mint 8-9-en?
Vagy kiírtani MIUI felugró menüt? -
darvinya
titán
válasz
Balzak83 #16437 üzenetére
3.5-4h aktív használat meg volt 9-en, és nálam hotspot és mobilnet megy folyamatosan, néha BT LDAC-al, és ekkor 40%-on van.
Most ugyanolyan használat mellett örülök, ha nem merül le teljesen az akku.
RAM-ról teljesen igazad van, mert A2 többet tud memóriába tartani, mint a mostani dupla annyival.
Viszont 10-en brutálisan érezhető, hogy dobálja ki mindent, olyan mintha Xiaomi Android Go-t mókolja át MIUI rendszerére.
Ugye ehhez nem kell sok RAM.Turbobacsi és Lomas
Nálatok alig van használva, csak pihen.
Nálam kemény használat van. -
darvinya
titán
válasz
Botond2222 #16408 üzenetére
Amoled és IPS panel között van különbség.
Ha Amoled szellemképes, akkor az kijelző hibás. -
darvinya
titán
Melyik MiFlash és BL nyitó program kell, hogy 9-es ROM-ot visszarakjam? (Link jó lenne)
Köszönöm
-
darvinya
titán
válasz
darvinya #16372 üzenetére
Hát ezt a frissítést nyugodtan visszavonhatnák, mert folyamatosan omlik össze minden.
Sony zene app pár percig működik, utána már írja, hogy nem talál tárat és összeomlik.
Foobar widget szeretnék kirakni, erre összeomlik a kezdőképernyő.Ha az előző rossz volt, akkor ez mi, totál bug láda.
-
darvinya
titán
válasz
darvinya #16371 üzenetére
Másik észrevételem, hogy nincs értesítési lépcső.
Azaz Nem Fontos és Alacsony ugyanaz, nincs szürke változat.Android System WebView-t meg nem lehet rendesen tiltani, mert egyes app-ok csak azt érhetik el, emiatt hibásan fut és egyből összeomlik.
Viszont bekapcsolva akku anomáliák lesznek, mert kéretlen app akarnak futni, emiatt merülgetés várható.App-ok közötti váltások sem az igaz, ráadásul memóriában tartás sem.
-
darvinya
titán
válasz
Karavik #16370 üzenetére
És kuksa90
Kamerában Pro nem volt összeomlás.
Ami nem tetszik, hogy a Google fordító lebegő labdáját vagy kikapcsoljuk a fordítást, vagy kitolva végleg eltűnik a lebegő labda (visszahozni még nem sikerült).
Mert eddig másolásra jött elő, ami most nem működik, tehát vagy ott lesz mindig a labda, vagy nincs ott.
Másik hogy nincs 2 navigációs vezérlés, vagy 3, vagy mozdulatok (ami macerás olyan app-nál, amibe alapból van).
Pedig benne van a 2-es, csak előhozni nem lehet.Ami fontos, hogy le legyen tiltva Android System WebView, különben szép ki galibát okozgat.
Újraindítás mindenképp szükséges, függetlenül frissítéskoritól. -
darvinya
titán
Csak érdeklődöm, hogy global -on lesz-e élet, vagy itt vége?
-
darvinya
titán
válasz
xy.zsolt #16302 üzenetére
Ez csak marketinges duma, hogy olvasd írását.
SonyEricsson telomtól kezdve Li akkut használok, de sosem volt gondom aksival 5 évig, utána is csak kevésbé bírta.
Annyit tartottam, hogy nem merítettem le teljesen és figyelmeztetést sem vártam meg.
Akkuknak, teljesen mindegy melyik verzió, alacsony töltetség ami káros.
A túl töltés meg nem igazán lehetséges, mert töltő elektronikák nem engedik.
Amúgy Li akkuknak halála, hogy féltöltetségen tartják, ráadásul ennél ciklus számít, ami mindegy meddig nem töltöd fel, attól még 1 ciklus lesz. -
-
darvinya
titán
válasz
havri1 #16249 üzenetére
Ha mindenféleképpen üveg kell, a Ytaland -ot vedd, s panaszkodj, ha nem tökéletes illeszkedik, vagy vastag fekete sáv.
Vagy küldenek tényleg tökéletest, vagy megírják, hogy nem gyártottak olyat, és visszaadják pénzt.
eBay-ről vettem Ytaland -ot A1/A2-re, A1-re küldtek tökéletesen pontos méretű üveget, A2-nél visszaadták pénzt és megírták, hogy nem gyártottak hozzá. -
darvinya
titán
válasz
Steve1207 #16214 üzenetére
És havri1
Nekem Pro van, de hibrid féle fólia vált be.
Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó is működik rendesen.
Persze alapos tisztítás után lett fel szenvedve a fólia, mert el lett cseszve segéd fólia és nem pontosan lett kivágva.
Ez az negatívumuk.
Fóliáról annyit, hogy rugalmas vastagabb fólia, s pár nap után olyan, mintha az lenne az kijelző üvege. -
darvinya
titán
Ha már ez, akkor itt [link] , rövid tartalom:
ARM vs. x86
While Android version and DPI are pretty straightforward, processor architecture is another story altogether. I’ll do my best to break it down as simply as possible here.ARM: This is a mobile processor architecture first and foremost, and what the majority of phones run now.
Qualcomm’s Snapdragon, Samsung’s Exynos, and MediaTek’s mobile chips are all examples of ARM processors.
Most modern chips are 64-bit, or ARM64.
x86: This is the architecture specification for Intel chips.
As dominant as Intel is in the computer market, these chips are far less common in Android handsets. x86_64 refers to 64-bit Intel chips.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest