- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28160 üzenetére
Én már csak jövőre tudom hosszabb időre föltenni, addigra remélhetőleg publikus lesz. Ahogy nézem, ma is szép mozgás volt a todo listen, sikerült megoldani az adatok megosztását androiddal (eddig az androidon mentett fájlok nem voltak láthatóak a rendszerben, csak root jogosultságú fájlkezelővel).
Közben jött új RR, OTA-n is elérhető
-
s4tch
veterán
válasz
mizoli #28156 üzenetére
Aha, próbáltam több simmel. A kártyák más telefonokban működnek. Igazából annyi történt, hogy mikor megjött a Meizu, kivettem a kártyát a telefonból, azóta üres volt. Pár napja feltoltam rá a legújabb stabil global romot, most meg 3 hét szünet után gondoltam, beleteszem a hivatali kártyát a Mi3-ba, és "nincs sim kártya" üzenet fogadott. Újrahúztam a romot nulláról, tettem fel multit, régi twrp mentésből valami 7.x stabilat, amit akarsz, és semmi. Még arra gondoltam, hogy esetleg meg kéne csiszolni óvatosan a sim érintkezőit, de ha ez se használ, megkeresem vele digojrt...
-
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28103 üzenetére
a régi állapot... hát igen, erre nem szántam még rá magam. A global developer ROM-mal ugyanúgy viselkedik, mint a CM 14.1-gyel, és lényegében minden mással.
kernel adiutor: jellemzően ezt, igen.
Utóbbi időben mindig visszajön a rezgés, ha kipihente magát, korábban volt, hogy nem lehetett kivárni, állítgati kellett az erősségét, extrém esetben (1-2 alkalom lehetett, mert nemigen hagyott nyomot) reboot.
Plusz megszoktam, hogy adok kis hangot a billentyűzetnek - vagyis kb megszoktam az együttélést a hibával.A Nitrogen-t mostanában nem próbáltam, lassan adok neki egy esélyt, hátha nincs ez a HOME gomb probléma.
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #28103 üzenetére
Mondom, én a kernelre gyanakszom.
asszem zx 2.3 óta van ez a bug, a másik is ezt csinálta a redkancut (CM forrás).
amit még mindig használok:
-Adblock host
-ViperAudio
-Xperia billentyűzet
-Custom sysctl
-Bravia Engine (valszeg placebo csak)Ezek közül max a sysctl lehet a gyanús, de mivel más ilyet nem használ, én kizárnám
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #28100 üzenetére
Xda-n vannak páran, meg is említik de senki nem foglalkozik vele. Kontakt hiba nem lehet mert nálam csak reboot oldja meg. Sztem valami a mobilhálózattal lehet mert amikor beteg voltam és csak wifin logtam nem volt gond. Vagy nem tudom, az a baj, hogy logcat-ben se tudom, mi a fenét keressek.
NitrogenOSben meg a fórumon sokan panaszkodnak ilyen-olyan hibákra (inkább mi3) de nekem a fő gondom a langyos telefon állandóan. Tudom, hotplug kikapcs elvileg a megoldás, de akkor meg töltés közben forró.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28100 üzenetére
-- Rezgés --
Nem volt meg mindig.
Valamikor 8-10 hónapos korban jött elő. Nekem magától visszajött eddig mindig, illetve ha mégsem, vagy eluntam várni, akkor pl. a rezgés intenzitásának állítása tuti visszahozta.
Csak érdekesség: elküldtem szervízbe, hogy ez nem kerek, de szerintük ez normális. Szerintük az is normális, hogy olyan helyeken, ahol minden a családban eddig előfordult telefonon még bőven van térerő, a Mi4 csak keresi a mobilhálózatot. Nem a netet - telefonálni sem lehet.
-- Más --
Ha már ezotéria, eddig egyetlen embert találtam (az XDA-n) akinek az a jelenség megvan, hogy feloldás után az első HOME érintés (ennél kicsit összetettebb, de kb.) hatástalan. Rezeg ugyan, de más reakciót nem vált ki. CM-nél 1205 előtt ez nem volt, azóta van.
Valakinek tippje, hogy lehetne ezt kicsit nyomozni? A logcat nem jó, a herdver eseményeket nem látom benne. Valahogy meg lehet oldani, hogy ott legyenek azok is?
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #28095 üzenetére
Nem égetett, egyáltalán nem éreztem annyinak.
És azért, mert folyton elcseszik... eddig a ZX-ben volt zzmove governor és zen scheduler.... most már nics, hogy miért.... csoda h a tcp-nél meghaszták a westwood-ot.... ja és az a konstans 50°C felett 1- merít 2- azért több, mint kézmeleg. Értem én, hogy szoftverrel sokmindent el lehet érni, de pont Note7-et nem szeretnék a telefonbólMost ebben van minden, ami kell, rezgés ugyanúgy elmegy (nonszensz, pedig ezt akartam kiküszöbölni) és boot után 80°C-t ír de utána megnyugszik....
xposed nélkül mivel kezelsz jogosultságoka?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28039 üzenetére
Jó, akkor döntöttem, holnap Nitrogén lesz.
fi:zi'k már emlékszem, akkor sem jutottunk el a megoldáshoz. Nálad az volt, hogy látszólag felment, de mégse... Esetleg próbáld meg még egyszer, változott-e a helyzet. Ha nem, akkor csak bootolni kell parancssorból megint...
Van rootod? Ha van, akkor a playen elérhető TWRP manager appal próbáld meg feltenni, hátha az több sikerrel jár.
Aztán ha semmi sem oldja meg a recoverys dolgot, megfontolhatod egy Global ROM felrakását, annak jó a MiRecovery is. Persze normális esetben kéne lennie valami megoldásnak a TWRP-re...laci laci a szükség kreativitásra sarkall
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28029 üzenetére
Értem. Nekem nem hiányoznának.
Ha Nitrogenben több a magyar, akkor úgy néz ki, hogy mégsem került bele még RR-be a fordítás... Csaknem 100%-osnak kéne lennie.
"Nyilvánvaló. Az összeset"
Tartottam tőle, hogy hasonló választ kapok.Majd lesz valami. Kedden vagy szerdán kiderül.
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28017 üzenetére
Vagy egy új RR-t
Changelog:
- Upstream changes
- Added ota support
- Added support for Mi4LTE and CDMA [Needs to be checked]
Ha minden igaz, ez már teljesen magyar lesz
Lehet, hogy felteszem én is, bár most meglepően jól elvagyok a Flyme-mal. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27992 üzenetére
Itt valami nagy, rejtőzködő gond lehet...
Igen, be kell valljam, mostanában egész jól aludtam hajnalban. Ezt látva akár kellemetlenül is érezhetném magam... de annyira nem érdekel a Flyme
Közben látom, hogy bemutatták a Flyme6-ot. Kíváncsi vagyok, Mi3-ra megcsinálják-e, mert elvileg az már Nougat alapú. -
Ájvé
veterán
válasz
mizoli #27979 üzenetére
Ez használat függvénye csupán. Kb. 1000 töltést bír egy akku, utána elkezd veszíteni a kapacitásából. Ha vennél egy új vagy nagyon keveset használt Mi3-at, jobb állapotba is lehet, mint egy régebbi használt Mi4. Szóval akkor igaz amit mondasz, ha időben előtte vette a Mi3-at és régebb óta is használja, mint a Mi4-et.
-
laci laci
addikt
válasz
mizoli #27977 üzenetére
Az biztos mint első nougat rr, ahoz képest csúcs.. Nem találtam bugot.Ami bánt, magyar nyelv, és jobban merül. Vissza mentem mm-re.. Igaz én az mm +kernel módosításhoz merem az akku időt. Arra is rá jöttem, hogy mi3-nàl nem lesz jobb az akku idő mint mi4-nél. Ki próbáltam mindkettőnél és mi4-nél jött a 6-7 kijelző idő.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27910 üzenetére
Hoppá, már most nem naprakészek azok a hírek
Resurrection Remix Nougat hivatalosan is elkészíthető, és amint látom, már van is vállalkozó cancrora!weinmaker szomorú történet. Márkán belül olcsóbb kategóriából Redmi 3S-t ajánlom (Nougatot is fog kapni, most indul a tesztelés), kicsit jobb/nagyobb a Redmi Note 3 (Pro), és még jobb a Mi5.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #27842 üzenetére
Valóban... pár nap konferencia, és az ember teljesen elveszti fonalat
Köszi az info-kat!
FM nekem nem lenne érdekes, de a töltés igen, így még várok a próbával.
Közben egy kis élménybeszámoló az Ivan féle 7.0-ról. Napokig remekül ment minden, eltekintve attól, hogy minden NET kapcsolatra azt mondja, hogy nincs internet elérés, lényegében minden rendben volt. A HOME gomb is rendesen működik (amúgy XDA-n találtam egy sorstársat, akinek megvan ugyanaz a baja, mint nekem)
A frissítés óta végre root-olt a ROM, viszont a GPS mintha gyengébb lenne - legalábbis elsőre ezt volt az érzésem. Azért működött nem nagyon rosszul. Gondoltam, ha már root-olt, majd segítek rajta. FasterGPS, helyi NTP szerver, miazmás.
Na, onnan kezdve nem volt GPS. Az eszközt érzékelte, de egyetlen holdat sem látott, vagy max 2-t, ami pont nem elég egy rendes fix-hez. A-GPS mindig rendesen karbantartva.
reboot: Semmi
fasterGPS: gps.conf visszaállítás, reboot: semmi
teljes törlés, ROM, visszatelepítés. SemmiNa itt kezdtem aggódni, elromlott, vagy mi a fene? Global Developer MIUI mentésből vissza. Minden OK.
Erre varrjon valaki gombot!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27824 üzenetére
Az meg a másik jó megoldás.
Igazság szerint elég smooth volt, meg a (nekem) új recents animáció is tetszik, már most gondban vagyokMr.C remélem nem... Nem lenne már értelme zárni.
Szerintem (remélem) hogy ez egy bug volt. A fejlesztői beállításokban van egy kapcsoló fastboot módra, azt ugyan bekapcsoltam, de lehet, hogy pillanatnyilag nem jól működik... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27818 üzenetére
Komolyan bünteted szegényt
Más: a CM fejlesztőnk írt egy ilyen blogbejegyzést, szó van benne a jövőről is.
-
-
RAZR_v3
tag
válasz
mizoli #27788 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam a 2016. 10. 11. RR buildet, sajnos ugyanúgy megvannak azok a bugok, amik miatt a CM 13-at leváltottam. AudioFX nem működik, a kamerát ha megnyitom videó módban (HD 1080p), majd bezárom, aztán újra megnyitva átállítom fényképező módra, torz lesz a kamera képe, összezsugorodik horizontálisan. Az akkuidőt nem teszteltem, de az már nem is érdekel, csak működjön rendesen a kamera.
Még megpróbálok egy pár nem MIUI-s ROM-ot, akár Nougat alapút is, de kezdem úgy érezni, hogy nekem csak a MIUI fejlesztői verzió maradt. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27699 üzenetére
Akkor megvan az oka ennek az ősi problémának is
Mr.C Mi Pad 2: kevés embernek van, nem sokat hallani róla. Az első Mi Padnek elég gyenge a supportja, bár talán van fény az alagút végén, a héten adták ki a kernel forrásait (zolikaDB, esetleg téged érdekelhet). Az másik dolog, hogy KK alapú, és állítólag még rosszabb állapotban van, mint anno a cancroé...
(#27709) külön nem lehet letölteni. A hivatalos CM kernelét nem ajánlom, nagyon lassú vele a töltés... A nemhivatalosét elküldhetem, azt tettem én is most föl.heidricha na jó, mindjárt küldöm privátban, ha befejezem ezt a hsz-t.
Más: tegnap szépen frissítettem is CM14.1-re, ahogy terveztem. Dirty flashsel sincs semmi gond. Ma pedig frissítettem az új nightlyra. Akku ikonjának cseréjén kívül minden működik a beállítások közt. Ahogy már előbb írtam, a töltés egyelőre lassú, erre majd később lesz javítás, addig kernelt kell cserélni. Lehet, hogy a kernel csere miatt volt, de az OTA sem jelzett, ezt még holnap tesztelem.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #27699 üzenetére
Ha már tűzfal...
A mostani ROM-on minden kapcsolatra azt kapom, hogy nincs rajta internet. Nem használhatatlan, de nincs WiFi-n roaming, vagy automatikus kapcsolódás (csak macerásan)
Valaki privátban küldene egy
adb shell
sudo iptables-savekimenetet?
(itt ugyan nem kell sudo, mert az adb root-olt, de elvileg normálisan kell. Ha teljesen üres a lista, akkor kell)Sosem néztem még, hogy szokott kinézni, nálam meglepően hosszú a lista. Persze lehet, hogy ez a normális.
Köszi!
-
mizoli
addikt
válasz
mizoli #27686 üzenetére
Említettem, hogy a WiFi kapcsolathoz régóta odaírja a telefon, hogy csatlakozva, de nincs internetkapcsolat.
Mr.C rákérdezett, hogy a tűzfal kikapcsolásával megszűnik-e a kiírás. Megszünt.
Ez vezetett rá, hogy mi volt a hiba. Az AFWall+ -ban van lehetőség a beállítások export/importjára, amit használtam is. Ezzel csak akkor van gond, ha egy elmentett félkész beállítást importálok folyamatosan. Pedig az összes beállítás 1 perc
Egyértelmű user error -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27668 üzenetére
Sosem egyszerű a kezdet
De akkor idézem a maintainer 20 perccel ezelőtti üzenetét:
"That moment when u are fixing a bug, but before getting done with that you fix 3 other bugs... Merged the fix"RR: egyelőre nincs. Amíg az RR csapat nem adja ki az első offical buildeket, addig még unofficialt sem szabad megosztani...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27657 üzenetére
Soon™
Elvileg először a CM13 nightlyk mennek ki, a 14.1-eket csak utána készítik.laci laci természetesen igen
Addigis valami más: van Ivan-féle Nougat is, és úgy hallom, működik rajta a 120fps-es videózás.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27488 üzenetére
Én is félek, pont most, hogy sorra jönnek a 7.1-ek...
Lehet, hogy inkább várok a hónap végéig, addigra frissül a Sailfishes Telegram is, és akkor annak elmaradottsága sem fog ellene szólni.
+∂яσнυη nem tudom, megvan-e, amiket múltkor írtam: első benyomások és alkalmazáskínálat. Szóval azért jó, mert egy linux (de nem Android) alapú ROM, ami már magában érdekes, hiszen így a felépítése eltér a megszokottól. Kinézetre nem teljesen, de kezelésre sokkal jövőbe mutatóbbnak hat. A három kapacitív gomb nem működik, mert minden gesztusokkal van megoldva. Amit már régebben is írtam, a valódi multitaszking meg olyan, mint PC-n, tehát pl elindítasz egy videót, átmész más appba, de nem áll le és hasonlók. Múltkor azt is említettem, hogy az Androidon elmentett fájlokat nem látja... Arra van workaround, méghozzá ilyen (16-os pont), vagy root fájlkezelőt használva. A rendszer negatívumaként a szegényes appkínálatot lehet felhozni, ahogy fentebb is linkeltem.
Jut eszembe, alapból nincs benne magyar nyelv, de Warehouseból (ez az ottani alkalmazásbolt) le lehet tölteni egy nyelvcsomagot. Ez is közösségi fordítás, egyelőre nem olyan profi, mint nekünk a Crowdines, de egész jó.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27450 üzenetére
Fúha, azt a ROMot honnan tölthetem le?
Illetve úgy hallottam, rossz következményeket vonhat maga után a cseréje, igaz ez?
Na jó, befejeztem.Más: úgy döntöttem, 7-es MIUI kell most. Úgy tűnik, a 7.3-as MIUIHU már nem elérhető, de a multi szerencsére igen.
Úgyhogy ez most azoknak a ritka eseteknek az egyike, amikor régi ROMot teszek fel. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #27445 üzenetére
Az sem rossz ötlet, ha lesz időm.
De inkább valami tartósabb kapcsolatra vágyom, mondjuk úgy egy-két hétre
]n.balazs[ az ne tartson vissza. Nem tudom, a legújabb CM-es kamera hogyan viselkedik, de most kipróbáltam Google kamerával, és nincs ilyen gond.
Mondjuk most Nitrogénen én is kénytelen vagyok rosszabb üzemidőt tolerálni, de az inkább a kernel (ZeurionX) miatt lesz. Ma 4:35 SOT-ot értem el, és ez már jónak számít ezzel a kombóval.laci laci a CrDroid CM alapú, elvileg közepes mennyiségű extrával (AOSPA, Slim, Omni stb ROMokból).
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #27417 üzenetére
Ezek szerint mégis ilyen lesz.
Tegnap tippelgettem magamban hol jelenik meg Presale először a MI MiX, nem tévedtem: [link] mondjuk fura, hogy tegnap a sajtótájékoztatón még februárt mondtak, most meg már a november eleje a hivatalos megjelenés...he-he, rájöttek hogy karácsony előtt nagy a forgalom, nem karácsony után......szóval már ez sem concept, ha egy hét múlva már kapni lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged