-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
-
-
vampire17
addikt
100% tartosan nem tud lenni, mert folyamatosan nyomjak bele az uj stringeket
(volt 100% amugy, kb 3-4 napig)
Mivel most elv 30% koruli forditas van benne, ez mar boven jobb lenne. Illetve mivel amugy is csak developerbe teszik bele, amig nincs hazai forgalmazo, igy nem igazan szamit, hany szazalekon all.
-
Tomi_Ohl
veterán
Én is arra szavaztam
Csak az a baj, hogy a Nutella nevét nem vehetik csak úgy föl, ahhoz szerződést kell kötniük a Ferreroval. Szóval nem tudom, van-e esély rá.Viszont az Android N-nel van egy nagy probléma. Ha igaz, amit a CM maintainerünk mond, nagy az esély, hogy már soha nem lesz teljesen működő N-ünk. Az egyetlen reményünk hogy Ivan (vagy netán a Xiaomi) majd ad új, megfelelő blobokat, amik megfelelően tudják kezelni az új dolgokat.
Másik érdekesség: lehet, hogy lesz még egy particionálásos frissítés, mert valamilyen duál bootról beszélnek az N-nélvampire17 szerintem most még sehonnan. Waiting for approval.
-
Tomi_Ohl
veterán
Az valami más lehetett. Amire én gondolok, azt a képernyő széléről kellett behúzni.
Más: ha esetleg valakinek kellene, megvan a mai patchelt MIUI 8 OTA, feldobhatom valahová (az eredeti helyről törölték, mert tudomást szereztek róla a kínaiak).
-
Tomi_Ohl
veterán
Custom ROMokban Pie control néven van ugyanez, szóval akár még leshetnek is, mit kéne implementálni.
A heti MIUI-ban (7) ez is benne lesz, úgyhogy mindannyian kipróbáhatjátok anélkül, hogy 8-at raknátok fel.Lehet már jelentkezni a MIUI 8 global alpha tesztelésre, ha valakit érdekel: [link]
Én már jelentkeztem is, várom, hogy elfogadjanak. -
Tomi_Ohl
veterán
Élőben nekem két dolog nem tetszik az értesítési felületen:
- az értesítéseket még mindig két ujjal kell kibontani
- a weather appban hiába kék az éjszakai tiszta égbolt színe, az értesítési felületen lila színt jelenít meg... Tegnap linkeltem egy képet róla.A videón látszik, hogy a hangerő állító panellel gondok voltak. Egy reboot megoldotta.
Ráadásul nem kevesebb, mint 1 perc akkuidőt is meg tudtam spórolni!!!
-
Tomi_Ohl
veterán
Ó dehogy nem, multi/hu/China/global tesztelve.
Egyszer jobban, egyszer kevésbé, de sosem teljesen smooth. Mondjuk az 6.5.12-ben már majdnem
Olyan, mint az állapotsáv lehúzás.
Notification areanál lehet váltani dual pane meg single pane között. Előbbit így szerintem senki sem fogja használni, utóbbi sokkal elfogadhatóbb (még ha Samsung copy is).
Az AOSP-s dizájnelemek meg inkább plusz. A mostani hangerő állítási módszer például körülményesebb, a Beállításoknak sem áll rosszul az új skin.
Azt mondom, ha az értesítési felületre lesz olyan téma, ami eltűnteti a headert (vagy csak szürkévé teszi), nekem jó lesz.bozarjoska örülj, a MIUI 7-ben még annyit sem csináltak
Ez már van akkora változás, hogy lehetne 7. -
havri1
félisten
Nekem szűz rendszerrel szinte egyik rom sem merül drasztikusan.
Most ennél a global 6.4.14 - nél vettem észre, ha a dropbox aktív, akkor az a bizonyos android (ksd akármi) szívja nagyon. Fagyasztva semmi.Zene, videó, különböző szinkronizáló appok teszik taccsra. Legalábbis nálam.
-
Tomi_Ohl
veterán
Utóbbi kettőre tippelek, még fejlesztés alatt áll.
Az első ötletedre nem lenne példa az Xperia Sola (ha továbbfejlesztették volna)? Vagy netán ez? Nem lenne rossz ilyesmit élőben is látni.
RocknRoller szia, rar fájlt nem tudsz flashelni. Csomagold ki, és a benne lévő IMG-t már fel tudod tenni. TWRP-ben Install-nál alul válaszd az "Image"-et.
-
Tomi_Ohl
veterán
Válaszként hadd küldjem ezt a videót: [link]
A CM maintainerünk küldte a Telegram csoportba múlt héten. Ez a Gello böngészőben van, ez lesz a CM új default böngészője.
Jó, gondolom, hogy csak valami hiba, de eléggé Force touchnak tűnik.(#24496) vampire17 ez jó hír!
Bár jövő szerdán jelentkezem MIUI 8 global teszternek, ahhoz meg valószínűleg úgy is frissíteni kéne a fordításokat is.
-
havri1
félisten
Ide felraktam, mert már nem nagyon elérhető, csak a legfrissebb.
-
havri1
félisten
Viszont ha nincs összevonva, akkor nem jó a 6-os fastboot, mert igazából nem lett megerősítve még sehol sem, hogy az összevonja e..régit meg nem találok
Szerk.: Megvannak
[ROM] Recovery/Fastboot ROM Files for Xiaomi Mi 4 WCDMA Stable/Developer MIUI
-
jety91
őstag
Sehol nincs ez a problémám
Screencastal majomkodok épp a cancro_global_images_V7.0.5.0.KXDMICI_20151016.0000.3_4.4_global alatt
Próbáltam az előbb felrakni a kínai 6.1.5-est advanced-ben betallózva a fájlokat MI Flashel, de semmi sem változott. Egyre erősebb a gyanúm hogy valami hardveres probléma lesz itt, és nem szoftveresitt van egy videó, pont ezt csinálja nálam is a telefon.
itt a df parancs eredménye:
-
jety91
őstag
Nem merem felrakni, hátha zárja.
Ezt felraktam az előbb, de továbbra sincs kép. A 7.0.5-össel tudom vezérelni a telefont screencastal, megpróbálom az adb-t bekapcsolni úgy, és leírom hogy mi a helyzet partíciók terén. Ki tudta nyírni a tulaj egy rossz ROM feltelepítésével recoveryből a kijelzőt
-
mizoli
addikt
Hm...
Minél nagyobb egy cég, annál többet engedhet meg magának. Az adatlopó cégek felsorolása nem "vagy", hanem "és".
Ha becsukod a szemed, legfeljebb nem látod ki illet meg. De attól még megtörténik
Kipróbáltam az új stabil MIUI-t. Egészen addig működött, míg nem akartam vele telefonálni úgy, hogy kiválasztom a kapcsolat listából kivel akarok beszélni. Akkor kiderült, hogy hívni nem lehet, mert töröltem a ROM-ból a Kínai Nagy Sárga Könyvet. -
Latitude
aktív tag
Sajnos én pedig azokat nem próbáltam, ezért nincs öszehasonlítási alapom. Ami miatt a v4a tetszik, az a sok sok beállítási lehetőség, illetve az előre beállított hangzáskép betöltési lehetőség. Vagy is ha van előre elkészített hangkarakterisztikád (pl. HTC beats audio vagy Harman Kardon hangkarakterisztikák stb) akkor azt be tudod tölteni, és azt tudod tovább bolondítani a v4a-ban található lehetőségekkel. Nagyon szépen ki lehet fényesíteni a zenéket. Nekem van egy awei es-860hi agyba dugós fülesem abba életet lehelt.
-
PLacc
senior tag
Köszönöm!
Akkor vszínű vagy gyárit vagy a miuihu-t rakom majd fel.Min múlik, hogy melyik tehető fel a telóra? Tehát ha kézhez kapom akkor a recovery-ból update.zip-ként gyakorlatig bármelyiket feltehetem (gyári, miuihu) vagy van valami kitétel, hogy függ az eredetileg felrakott ROM-tól?
-
mizoli
addikt
Azok a gyári beállítások. Azt hittem arra vagy kíváncsi.
Lehetőségek:
CPU: interactive, conservative, ondemand, performance.
I/O: noop, deadline, row, cfq, fiops, bfq
Ezekhez tartozik egy csomó finomhangolás is.TCP: cubic, reno
Ha letörlöd és újratelepíted a Kernel Adiutor-t, megkapod a gyári beállításokat
-
s4tch
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
Az azt jelenti, minden rendben
Mondjuk ez nem teljesen igazTegnapi CM nightlytól volt, aki bootloopot kapott, mert nem működik a launcher
Szerencsére én erről már hamarabb értesültem és telepítettem egy másikat, így megúsztam.
Most épp egy Lumiát frissítek Win10-re. Egyszer már megszívtam vele (telepítés sikertelen, bootloop, gép nem ismerte fel), úgyhogy hazudnék, ha azt mondanám, nyugodt vagyok -
-
Tomi_Ohl
veterán
Eddig egyedi volt, most jobban hasonlít a rendszer többi részére. Mondjuk azt a sok színes betűt az alja felé nem kellett volna belerakniuk. A legszebb MIUI 6-ban volt, görgetés közben animációkkal. Akkor többször előfordult, hogy csak a UI miatt nyitottam meg az appot.
A letöltések feletti ítélkezésre meg még van időd, ugyanis:
"We've been improving the user experience of MIUI for Mi 3, Mi 4 & Mi Note by system optimization recently. The public release for the above-mentioned 3 devices will be suspended this week. Please stay tuned. Thanks for understanding."
Erre kíváncsi vagyok, mindenesetre jól hangzik. -
bozarjoska
őstag
-
s4tch
veterán
Akkora Samsung, mint a ház. Szerintem nem lesz praktikus, ha ez teljesen átveszi a jelenlegi redőny helyét: a jelenlegi 9 helyett 5 kapcsoló érhető el egy mozdulattal.
zolikaDB: írtam: zeurionx kernel. A legújabb verziót tettem fel. Az eggyel előttivel semmi bajom nem volt.
-
zolikaDB
veterán
Hi!
Na, tudsz már vmit mondani?
Én ma ezt postoltam miuihu-ra:
"Hiba:
- ütemezett ki-be kapcsolás. Kikapcsol, de be nem. Már másodjára.
- kikapcsolva nem ébreszt
A 4.4 alapú utolsó stabilban ezek jól működtek nálam.
Egyébként váltás előtt ROM-mal egyesítettem a partíciókat, utána full wipe, és így kaptam azt a hibaüzenetet, amit láthattok a dropboxos képen..." -
zolikaDB
veterán
7.3.1 miuihu megy fel éppen!
Zeurion-ból meg a vacsiújat próbálom majd, persze lehet előbb a sima "gyári" kernellel is kipróbálom.
A data miért is fontos?
Amúgy, ha backupoltam a system-et, az mit tesz vissza? Illetve ha 4.4 alapú KK-ról csináltam backupot, ezt tehetem 6.0.1 alapó MM-ra? -
zolikaDB
veterán
Megyek 6.0-ra, a fenti ROM-mal
Dobsz egy linket a kernelhez?
Mod: innen a legalsó? Tapasztalat van már vele? -
Tomi_Ohl
veterán
Elég részletes valóban. Ha a többiek is rábólintanak, holnap bele is szerkesztem a megfelelő helyre. 👍
mizoli nálad most az egyik új RR van fent, igaz? Nálad is lassabban tölt?
Más: kipróbáltam ma az új Mokee-t. Anno ez volt az első custom ROM a telefonomon, amit több hétig használtam. Most sem ad sok pluszt CM-hez képest; ami van: hálózati sebesség kijelzés, RR-féle upgrading apps képernyő, illetve az összes system appban színezi a navbart.
Csak fogadásból tettem fel, azóta restoroltam is az RR-t. -
havri1
félisten
Értem én, csak nem szeretnék mellényúlni, mint a Mi4-el. Vacilálok mi legyen a következő telefonom. Most van ez a jó áras Note Pro, vagy ugorjak bele a Mi5-be, még nem tudom, ezért szeretnék minél több infót gyűjteni a 2 készülékről, de kb ugyanaz a kategória, ritka mind a 2...:/
Egyszerűen csak nehezen akarom elhinni, hogy a Pro rosszabb mint a sima. Ennyi erővel a Mi5 is lehet zsákbamacska, mivel még senki nem tesztelte. Pedig sokan, nagyon sokan már befizettek rá. -
Tomi_Ohl
veterán
Melyik verziót használod? Ezt? Elvileg tényleg működik (it's hard to notice but trust me...). Az az átszíneződés nálam gyári Galériával ez nélkül is volt, talán már a MIUI magában is csinál valamit. Anno Sonyn nem történt ilyen.
Albumnál valahogy meg tudtad oldani, hogy képnézegetéskor ne legyen alul kihagyva a sáv a navbarnak? -
Tomi_Ohl
veterán
Duplakopp nincs benne az új Zeurionban. Talán azért, mert sokszor bekapcsolt zsebben. Régebbi verziós kernel meg nem működik MM alatt.
Más: tegnap éjszaka feltettem a Temasek-féle CM13-at. Egyelőre pozitív csalódás, egész sok beállítási lehetőség van benne (igen, smart pulldown is
). Jópofa, hogy bekapcsoláskor zölden világít a led.
Hibát eddig egyet találtam: ha engedélyezem a navbart, ugyanúgy aktívak maradnak a kapacitív gombok is. -
-
Tomi_Ohl
veterán
Én is csak a 7.2.8.0-s MIUIHU-ról tudok nyilatkozni, de két hét alatt nem volt vele gondom (azon kívül, hogy az auto fényerő itt is túl magas). Mások szerint OTG-n csatlakoztatott eszközöket nem ismeri fel.
A multi sem hiszem, hogy rosszabb lenne.janakbacsi az ébresztés kintmaradása ismert hiba.
A kikapcsolva ébresztés biztos engedélyezve van? Illetve gyári kernelt használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest