- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32378 üzenetére
Köszönöm szépen, expressz sebességgel lett 3.2.3-0-ám.
Kérdés (óvatosságból) megismételjem-e a Backup-ot, vagy vész esetén ez a 3.2.3-0 is sikeresen vissza tudja állítani abból a file-ból a rendszert, amit a 3.1.1-0-val backupoltam? -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32376 üzenetére
Köszönöm, a file-t letöltöttem, ki is tettem pendrive-ra. Innen hogyan tovább?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32374 üzenetére
Tudnál abban segíteni, hogy hogyan tudok ilyen újabb TWRP-t telepíteni könnyen és szakértelem nélkül?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32372 üzenetére
Azt írja, hogy 3.1.1-0
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32365 üzenetére
Töltőre tettem a telefonom, hogy este 100%-ról kezdve át tudjak végre térni MoKee-re. A biztonság kedvéért ide másolnám saját magamat plagizálva a telepítés lépéseit:
- Download the ROM and GApps of your choice
-Backup each and every partition from TWRP Recovery
-Make a full wipe (system, data, cache, dalvik)
-Flash MoKee Package
-Install GAPPS package
-Wipe cache!
-And at last Reboot!Egy dolog nincs ebben benne, az pedig a root. Múltkor Magisk-ot kellett telepíteni rá, mégpedig a GAPPS package installálása után. Most is ugyanez a helyzet?
Egyébként Nálad most ez lett telepítve? MK90.0-cancro-201901250037-NIGHTLY
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32357 üzenetére
És nincs rá valami jó kis custom rom? Vagy csak idegesít, hogy nem jön rá miui frissítés
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32355 üzenetére
Thx. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32347 üzenetére
Én is azt hittem. Erre ennyi idő után mégis van
Kár az apk -ért. Nagyon lassan jön le, de azért szivárog.Tomi
Jó bemutató, köszi. Klassz autód vanElkiabáltam, már nem is szivárog, leállt. Ehhez tényleg kell a türelem.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32351 üzenetére
Jollákon meg Xperiákon lehet, de a portokon nem hiszem, hogy a jelenlegi megoldással valaha lesz olyan, merthogy "proprietary code"... Tehát ingyen nem adják.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Na, fent van.
Most is CM12.1 kell alapnak, arra megy rá a Sailfish - ezzel (is) minden rendben volt, még az első indulás is egész gyors volt. Mostmár gyárilag van benne magyar nyelv és magyar billentyűzet is. A Wi-Fi működik, az előre telepített alkalmazások a szokásosan egyediek és gyorsak. A fejlesztő szerint bár nem biztos, hogy működik a kamera Mi3-on, az én tapasztalatom alapján megy a fényképezés és a videózás része is, amit vissza is tud játszani.
SIM-kártyával nem teszteltem.
Kezdőképernyő:
A fentről lehúzható menüben már nem csak témát lehet váltani:
Ha már téma, mostmár van világos is. Bár én Androidon már évek óta ezt preferálom (még a lollipop előtti időktől), ez most nem győzött meg:
De persze biztos tetszik valakinek. Például fehér telefonon jobban mutathat.
A Galéria is látványosan fejlődött, már végre nem a megosztási menün keresztül kell kilépni a képnézegetésből, hanem fel/le csúsztatással, illetve gyorsgombok is vannak, akárcsak Androidon/iOS-en:
A Böngésző ránézésre ugyanolyan, és nem is a leggyorsabb, de talán egy fokkal jobb. De legalább már normálisan lehet szöveget kijelölni. Papíron sokkal több fejlődésnek kéne lennie ezen a téren.
Kíváncsi vagyok, meddig lesz ez fejlesztgetve. Most újból van remény, hogy az Androidos alkalmazások is futtathatóak lesznek... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
MIVAN?? Hihetetlen, hogy valaki folytatta. De akkor most megyek és töltöm is le!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32341 üzenetére
Szerencséd, hogy Topikgazda Főispán uramnak szólítottál
Bocsi, most volt egy sűrűbb időszakom, egy ideig nem sokat voltam online Telegramon kívül. De ide azért minden nap benézek, úgyhogy megtalálhattok, ha kellek
Ja, MIUI.hu fórumon ne nagyon írjatok, oda már nemigen járok, mióta elegem lett abból, hogy az újfajta oldal elég rosszul használható mobilon.mizoli áhh, mellőzöm én már az olyan topikokat.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32341 üzenetére
Reméljük nem veszett el Tomi. Én máshol nem szoktam látni, de itt ugye elég régen volt. Nem lehet, hogy valami (pl. almás) beszólásért kicsit pihenőre küldte valami túlbuzgó modi?
laci laci
Én nem használtam, de úgy rémlik kell hozzá a root. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32327 üzenetére
Rákerestem az oldalon a cancro ROM-okra. Ami 9-esnek látszik az mind NIGHTLY nevet visel, és a legfrissebb 2019 január 14 0037-et hord a file nevében. Ezt javaslod letöltésre?
A telepítést ugyanúgy végezzem, mint ahogy az AOSP-nél csináltam? (Tiszta telepítés, backup-pal meg ahogy ott elhangzott)
Próbáltam a Guide részben is kutakodni, de elijesztett a sok kínai karakter -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32315 üzenetére
Én a Te hozzászólásodban hallottam/olvastam először erről a Pocophone-ról, és még mindig azt hiszem, hogy valami vicc. Nekem folyton a pocok meg a pocak ugrik be róla, de ha internesönel módon akarok gondolkodni akkor egyenesen Pocahontas! Persze itt is fenn áll az a lehetőség, hogy az én fejemben van a hiba
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32332 üzenetére
"nem szeretem a gapps csomagot mindig csak "picozok"..."
Én is így vagyok vele
Feltettem a Mokee Pie-t
Pico Gapps + Magisk egymenetben ment a ROMmal, gond nélkül.
Az első bootnál nem akarta az igazságot, csak ugráltak a golyói több mint 20 percet, aztán meguntam és újraindítottam, akkortól rendben volt.
A nyelv választásnál kínai karakterekkel fogadott, az adományozást kínai Jüanban kéri. Nem szeretik a $-t?
FM rádió addig megy, amíg nem akarom valamelyik állomást kedvencnek beállítani. Attól kezdve FC, csak egy adattörlés után megy ismét. Kedvenc adó (csillagozás) után ismét FC.
Bluetooth-t egy hangszóróval próbáltam, megy.
AdAway megy, de ami nagy pluszpont, a tűzfal (AFWall+) is működik.
Most jut eszembe, a GPS-t elfelejtettem megnézni, de már nincs fent a ROM.
A "vissza" gomb kivételével testreszabhatóak a gombok, + a képernyőzáron van duplakoppos lezárás.
Kb. ennyi, de nem telefonáltam vele, és hálózatokat sem néztem.Pár helyen nincs benne a magyar fordításod, csináltam róluk képet, ha kell.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32330 üzenetére
Mai opengappsszal próbáltad? Én másfél órát szívtam egy ROM-mal, sehogy sem akart elindulni a nano gapps csomaggal, sőt, pár nappal régebbivel sem. Igaz, ez az arm64-es verzió (Mi5S).
Végül meguntam és feltettem egy Pixel Experience-t, mert ebbe be van építve a gapps -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32328 üzenetére
Tudom, hogy el vagyok vetemedve
Egyszer még bocsásd ezt meg nekem, és mondd, ó mondd, hogy nem haragszol rááám
Nekem ugyan nem volt a kedvencem, de ha RDS rádió is van már benne, akkor épp ideje feltennem.A link nem igazán jó helyre mutat, de nem ez a gond, hanem tetű lassan szivárog lefelé.
-
Ájvé
veterán
válasz
Milestone2 #32319 üzenetére
Poco közép? F1 845-el, F2 855-el, jó tudom ezen kívül maximum az akku kapacitás ami jó, kamera felső kategóriában kevés, kijelző szintúgy, de top SoC-al én nem tudnám közép kategóriába sorolni.
Ezért írtam low budget flagship killernek, mivel a hardver felső kategóriás (SoC, RAM+UFS store), kijelző max közép kategória, kamera is kb közép, akku mondjuk elég jó, készülékház meg kb alsó kategória. Szóval van amiben még a Redmi is beelőzi a Poco-t. Igazából egyedül a hardverrel tud felmutatni valamit, de ügye itt mindjárt a topot célozza, fiataloknak vagy olcsó gamer telefonnak belefér, vagy akinek ez a fétise.
Mi Play meg egy nagyon elcseszett felső kategóriás készülék lehetne. -
Ájvé
veterán
válasz
Milestone2 #32315 üzenetére
Csak a Honor sose futott Huawei név alatt, szóval nem volt Huawei Honor 6 mondjuk, csak Honor 6. Honor az annak is indult eleve, sokan eleinte nem is tudták hogy ez is Huawei.
Nem tudom miért jó ez, de biztos van valami marketing értéke, vagy azt szeretnék növelni.
Pocophone is érdekes, egyetlen készülék, azóta semmi hír, pedig ez lenne a legalsó szegmense a portfóliónak (vagy egy low budget flagship killer az OP után, csak még gyengébb minőségben).
Szerintem nem tudják mit csináljanak, Pocopohnenak nincs értelme a Redmi mellett, ha ez lesz a belépő szint.
Mi Play is érdekes, miért kapta a Mi nevet, messze elmarad a Mi szériás készülékektől, egy közepes Redmi szintű készülék. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32301 üzenetére
Látom rákérdeztél.
Nincs hozzá nagy bizalmam. Kipróbáltad? -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32299 üzenetére
Thx
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32291 üzenetére
Mile Te már kínai vagy. A szemed hogy áll?
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32287 üzenetére
Voted success!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32287 üzenetére
Én ezt látom ott:
1. Where are you from? * Leave your footprint on MIUI Global Forum
India
Indonesia
Viet Nam
Thailiand
Singapore
Philippines
Bangladesh
Turkey
Russia
Poland
Ukraine
Spain
France
Italy
United Kingdom
UAE
Arab world
Mexico
Otherés sajnos nem tudom, hogy melyik a Hungary
Amúgy meg ez ugrik be a kérdésről:
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32283 üzenetére
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32279 üzenetére
Thx
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32261 üzenetére
Akkor várjuk a jó NOS-t.
Valóban elhamarkodottnak tűnik a közzététel.
Én kifejezetten szerettem, de az AEX lekörözte. Korábban pedig a Nitrogen előzte meg az RR-t, ami szintén nagy kedvenc volt. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32256 üzenetére
没问题。老人性感
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32254 üzenetére
Ha zöld akkor miért piros?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32251 üzenetére
Jó, de a koboldok mióta néznek úgy ki, mint egy ördög nagyúr?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32244 üzenetére
Neked is köszönet. Talán emlékszel rá, hogy én vagyok az, aki mindig többet lát a hozzászólások mögött annál, mint ami oda van írva. Te ugye nem vagy zöld, én viszont igen, ráadásul nem is vagyok nagy, szóval megkérdezném, hogy arra célzol-e, hogy akár be is szállhatnék az AEX körüli magyar munkálatokba?
Mert végülis ha a nem túl nagy szakértelmemmel tudok segíteni akkor akár meg is próbálhatnám. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32238 üzenetére
Ez sem az én világom, de a wikipédián ránéztem a Pie-ra:
Users are reporting reduced battery life after upgrading to Android Pie
-
llaszlo
veterán
válasz
Milestone2 #32208 üzenetére
Ott nem találtam. Tudsz linket adni? Csak temperedet találtam mindenhol.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32215 üzenetére
Jogos, igazad van.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32213 üzenetére
Hiszed vagy sem egy ponton majdnem leírtam azt, hogy "persze lehet, hogy csak nekem újak ezek a funkciók", de aztán kihagytam. De ha azt mondod, hogy navigációs sáv is van a MIUI-ban AEX gombbal a közepén, csak én nem vettem észre akkor nem is tudom mit mondok!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32189 üzenetére
Én elolvastam, de ettől még jobban összezavarodtam:
Instructions for installing the first time are presented below:
If you plan to flash a custom kernel, flash it AFTER installing Magisk
Make sure to remove any other root, your best bet would be restoring your boot image back to stock
Via custom recovery:
Download the Magisk zip file
Reboot to a custom recovery and flash the flashable zip
Reboot and check whether Magisk Manager is installed and the version matches the one in the OP
If for some reason Magisk Manager isn't installed/upgraded automatically, please install/upgrade manually!Vagy csak nem tudom mi az a custom kernel... Mert én - az általatok leírtak alapján - először a ROM-ot tölteném fel aztán a GApps-ot aztán a Magisk-et.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32200 üzenetére
Elég sajnálatos.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32200 üzenetére
Ehh, akkor ezek szerint sikerül addigra "beletanulnom" ebbe az egészbe, amikorra már nem lesz értelme a védett készülékek miatt? Pedig amikor vettem ezt akkor még mindenki boldog volt, mert lehetett bátran telepíteni fel a mindenféle romokat a mindenféle Xiaomi mobilokra.
@mizoli
köszönöm szépen, de most már annyira hulla vagyok, hogy nem állok neki installálni, marad a jövő hét elejére ez a dolog.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32197 üzenetére
Én nem használok Chrome-ot mert két pofára zabálja a memóriát. Viszont megnéztem Explorerben, ott van jelölő circle, és lehet is így csoportosan törölni (meg csoportba rendezni is), csak nem Shift-tel meg billentyűzettel, hanem egérrel kattintgatva. De ez is jó megoldás, köszönöm!
OFF a négyzeten: .. viszont mindkét böngésző külön-külön SMS verifikációval engedett csak be a Mi fiókomba, hiába tudtam (ezúttal is) a jelszót.
OFF a köbön: ilyen 1-1,5 éve tervezett dolgokat valósítok most meg egy jó kis AOSP telepítés kapcsán a segítségetekkel. Tényleg jó kis telefon ez a Mi-3!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32195 üzenetére
Pont erre lenne szükségem. Ezek szerint vagy rossz böngészőt vagy rossz billentyűket használok. Nálam Firefoxban van megnyitva az oldal és fel-le nyillal valamint Shift-tel meg space-szel próbálkoztam.
-
Wovbagger
tag
válasz
Egy kicsit több időbe telt a helycsinálás, mint hittem, de végül sikerült. Jelenleg 2 GB-t használok az 5-ből, ebből 1,7 GB a galéria (képek, videók), ez rendben is van. Viszont további 300 MB "Home Screen Backup" néven szerepel, de ezeket nem tudom "kibontani", megnézni vagy file szinten kezelni - és így persze törölni sem. Vicces lesz, ha ez fogja megenni végül az egész tárhelyemet...
A névjegyeimben is elég nagy a káosz. A telefon szerint így nézek ki:
Összes névjegy ~ 480 személy
Mi fiók ~ 380 személy (és most már az i.mi.com is ennyit lát)
Névjegykártyák (gondolom mi fiók) 0 db
Google ~ 460 személyNa ezért szeretnék én egy kezelhető névjegy mentést, aztán gyomlálást (a teljes listát eltárolva, mert hátha egyszer majd kell valakinek a száma), majd úgy 100-120 névjegy visszatöltését. Néztem a Contact listát az i.mi.com-on, de csak egyesével tudom a névjegyeket kezelni ott, nem tudok többet kijelölni, majd egy gombnyomással törölni mondjuk 30-at. Ez meg így egy kicsit nehézkes.
@mizoli
Biztos akarom a root-ot , ha Te mondod.
Akkor viszont ahhoz is le kell töltenem egy telepítő csomagot még mielőtt nekiállnék az egésznek.
-
Wovbagger
tag
válasz
Köszönöm szépen a MiCloudos tippet! Egyelőre a tárhely szűkösségével küzdök ott, de szerintem negyed órán belül megoldom a kérdést.
Ami a ROM-ot illeti: Tomi_Ohl a 32183-ban adott egy linket Feature listával, ott ez szerepel a leírásban:
Want to try this awesomeness?
Code:
-Download the ROM and GApps of your choice
-Backup each and every partition from TWRP Recovery
-Make a full wipe (system, data, cache, dalvik)
-Flash AEX Package
-Install GAPPS package
-Wipe cache!
-And at last Reboot!
[First boot will take few minutes! Have patience]
Clean Flash is always recommended!Ezek szerint nem kell közben TWRP újraindítás. Viszont a Magisk-ról sincs szó benne, de Te mindkét verzióban írod, hogy az kell. Én meg most nekiállok emiatt vakarni a fejemet.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32185 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Milestone2 kitalálta a következő kérdésemet, mert az az lett volna, hogy melyik Platform-ot és Androidot válasszam, mondjuk arra rájöttem volna, hogy nem az x86-ost, de magamtól a 8.0-ára kattintottam volna.
Találtam a githubon verzió összehasonlító táblázatot. Ez alapján a nano az én szempontomból annyival több a piconál, hogy van benne Device Health Services (az arcképes feloldás nekem nem fontos). Azt viszont nem tudom, hogy AOSP-nek van-e olyan funkciója, ami ugyanezt a szerepet eljátssza, illetve ha van, akkor kell-e neki ez az applikáció?
A micro ennél még (szintén az én szempontomból) a GMail-lel több, illetve lecseréli a calendar Stock/AOSP verzióját a google calendar-ra. Viszont ha a beépített vagy a zoli által javasolt mail klienst használom akkor a gmail nem kell. És ha jól értelmezem akkor pico és nano is tartalmazza a Google Calendar szinkronizációt, vagyis ugyanaz a helyzet, mint a GMaillel, ha nekem megfelel a Stock/AOSP calendar akkor ez sem kell nekem.
Szóval ha jól okoskodtam akkor csak a Device Health Services a kérdés. Ha az szerintetek kell nekem akkor nano kell, ha nincs szükségem rá akkor elég a pico.A következő kérdés a GAapps telepítése. Ez ugyanúgy történik, mint a ROM-é, vagyis a TWRP install menüjében elvégzem a ROM telepítést, majd elvégzem ugyanazzal a módszerrel a GApps telepítést? Mondjuk így lenne logikus, hiszen ahogy látom a bővebb verziók szépen cserélgetnek le egyre több mindent az alaptelepítőtől.
SMS Backup and Restore: megnéztem az SMS-eimet, és úgy találtam, hogy olyan túl sok menteni való nincs rajtuk. Inkább lustaságból meg kényelmességből vannak a régi SMS-ek a telefonomon, hiszen elférnek rajta, minek törölgessem őket.
@Tomi_Ohl
Levelezésnél nekem a vég miatt kell az exchange alapú levélkezelés. A Google Exchange Services-t a micrótól írják az összehasonlításban, de azzal a kitétellel, hogy lecseréli a Stock/AOSP verziót. Jól gondolom, hogy az exchange alapú mail kezelés része a ROM-nak? Rákerestem az xda-s linkedben mind az exchange mind a mail szavakra, de nem volt találat.
Ha engem nem zavar a Google Sync hiánya akkor próbálkozzam meg ezzel a Lime böngészővel?Ha a fentiekre mind fény derül akkor már csak egy vcf editort kell találnom, amivel kigyomlálhatok vagy 300 névjegyet a mostani névjegyek közül.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32177 üzenetére
Hopp, ezt a dupla törléses belsős információt eddig még nem mondtátok! Majd jól át fogom dolgozni az algoritmust, hogy még tökéletesebb legyen.
@mizoli:
Természetesen backup-olok, örülök, hogy itt ez a lehetőség adott, és ha nem csinálok túl nagy hülyeséget akkor vissza tudok állítani egy korábbi működő rendszert.
Amúgy gondolkodtam a dolgon: MIUI-ról MIUI-ra átállni elég egyszerű. A "régi" ROM-on az alkalmazásaim adatait (már amelyekre szükségem van) szinkronizálom a felhővel, a névjegyeimet a Mi fiókom megőrzi, a mailjeim szintén felhősek. Viszont egy AEX-re átálláskor ez nincs így. Persze a felhővel szinkronizált alkalmazás adatok meg vannak, de a MI fiókban tárolt névjegyek nem. Jó, most megnéztem, hogy ki tudom őket tenni vcf file-ba - gondolom az AEX meg be tudja olvasni őket.
A másik kérdés a GAPPS package. Látom, hogy az XDA-n a telepítési folyamatnál ott van, de eddig erről nem volt szó ha jól emlékszem. Nekem telepítenem kell azt? Mikor van szükségem rá?Köszönöm a képernyőképeket is, egész jól néz ki a felület!
@Tomi_Ohl
Köszönöm szépen, pont erre a linkre vágytam! Mondjuk itt már feküdtem a röhögéstől:
I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
* thermonuclear war,...De azt hiszem még lesznek ezzel kapcsolatban kérdéseim.
@all
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
@all
A VIA Browser ajánljátok? (már amennyiben használtátok/használjátok)
Ha jól látom a listában nincs mail kliens. 4 mail címet használok a telefonon, ebből kettő gmail-es, kettő pedig exchange jellegű. Van ennek a megoldására esetleg javaslatotok? -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32180 üzenetére
Csak a régi recoverykben nagyon hasznos volt a kétszeri törlés, és ez nálam rögzödött
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32178 üzenetére
Ugyan, még én is alszom
Wovbagger
Szerintem mindenképpen csinálj backup-ot a MIUI-ról. Ha nem jön be az AEX, simán vissza tudsz térni.
Ha tetszik a MIUI, az AEX nem biztos, hogy elsőre tetszeni fogTWRP mentés: Backup - Name (ha nem nevezed el, ő elnevezi, csak egy pöttyet hosszú lesz a név), a jelölőnégyzeteket hagyd ahogy vannak (Boot+Data+System) - Swipe to Backup
Ha kész, akkor ahogy írtad: Wipe - Advenced Wipe - Dalvik/Art Cache+Cache+Data+System - ezeket bejelölni, Swipe to Wipe
Annyit tennék hozzá, hogy én kétszer szoktam törölni, újraindítom a TWRP-t, és Install. Ez még a régi idők megszokásaNálam ilyen az AEX + Nova. Csak pár alkalmazás van a főképernyőn, a többit egy felfelé simítással érem el. A menü két részre van bontva, alkalmazások és eszközök (fülek fent). Sokat csinálhatsz, ha akarsz. A füleken belül mappázni is tudsz.
Alkalmazásmenü Novával.
Beállítások
Gyorspanel
Kikapcsoló menü -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32167 üzenetére
Ja, de kütyümániás vagyok
A reklámoknak meg rendszer szinten nem szabadna benne lennie sehol. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32158 üzenetére
Android verzió: 6.0.1
MIUI verzió: MIUI 10 by xiaomi.eu 8.9.13 l Beta
Android biztonsági hibajavító csomag szintje: 2017-06-01Úgy csináltam ahogy fent összeszedtem, csak a Mountnál a System mellől kivett pipával. Szépen végigment, két olyan fehér felirat volt amivel valamit hiányolt, de ennek ellenére kiírta, hogy successful, úgyhogy cache töröltem és rebootoltam. És most működik. Az alaptémák elég ingerszegények benne, most keresek másikat.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32151 üzenetére
Pontosan így van. Talán Tomi is emlékszik még, hogy volt olyan ROM, ami nála elsőre tök jól ment, nálam csak többszöri próbával.
Wovbagger
Gondoltam, hogy csak elírás. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32153 üzenetére
Akkor jó, mert most szólt az óvónéni, hogy ha megmostam a kezem ebéd után akkor irány aludni, és nem hatja meg, hogy már nagycsoportos vagyok.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32151 üzenetére
Erre a józan paraszt eszemmel azt mondanám, hogy elképzelhetetlen. Már amennyiben teljesen azonos (és hibátlan) a bennük lévő hardver és teljesen azonos a kiinduló állapot. Szóval ez nagyon érdekes.Olyan nem lehetséges, hogy a sikertelennél rossz memória szektorra próbált írni a telepítő? (csak ötletelek)
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32141 üzenetére
Azt hiszem ott lehet a gond, hogy össze-vissza beszéltem, és Ti erre alapoztátok a tanácsaitokat, amiket ugyan megfogadtam, de ezzel pont az ellentétes hatást érhettem el.
Amiben biztos vagyok, az az, hogy elsőre semmit nem állítottam a TWRP-ben, és így jött a hibaüzenet. Utána piszkáltam a Mount rovatot, de ott van az a lenti Read only opció is (most nem tudok kimenni TWRP üzemmódba, csak este), nem tudom azzal mit csináltam, de az egyik installálásnál mintha olyan történt volna, hogy ha azt állítottam akkor annak az ellenkezőjét csinálta volna a System melletti pipa. Persze ez sem biztos, mert addigra már idegállapotba kerültem.
Amiben szinte biztos vagyok az az, hogy azóta csak a Mount rovatnál bepipált System partícióval próbálkoztam telepítéssel. De akkor ma este nekifutok még egyszer annak, aminek tegnap, csak kikapcsolt System pipahellyel.
Nem akarlak Téged feleslegesen dolgoztatni, ha csak miattam pipáznál akkor ne tedd, mert amint tudom este beírom ide, hogy mire mentem a próbálkozásommal.
(ha pedig nincs gond köztünk akkor annak külön örülök)
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32147 üzenetére
"... le fogom tesztelni ezt a pipakérdést..."
Roppant egészségtelen dolog. A holland dohányokat tudnám ajánlani
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32141 üzenetére
A MIUI ROM-ok is, Mi3-ra? Mert csak azoknál szokott lenni nálam probléma, ahol a kipipálás szokott segíteni. Többi ROM-ra nem hat a dolog, ahogy a többi telefonon sem kell trükközni.
Na, de fölösleges is elmélkedni, Wovbagger, próbáld meg pipa nélkül, és majd meglátjuk, fennáll-e még a helyzet.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32142 üzenetére
"Majd megtárgyalom magammal..."
Csak nehogy összevesszetek...
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32134 üzenetére
Halkan jelezném, hogy olvasom ám a nem nekem szóló hozzászólásokat is
Elnézést kérek, hogy Tomi_Ohl-t és ezt a topicot boldogítom, de a telefonom ilyen, a topicgazda meg ő. Ha nem megfelelően viselkedem, és nem akarsz itt mindenki előtt leteremteni, akkor jöhet a kritika privátban is - ismered a címemet.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32134 üzenetére
Nocsak, akkor pár év, és Wovbagger is olyan tapasztalt veteránnak fog számítani, mint te? Végülis könnyen lehet
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32127 üzenetére
Ráértem
Közben feltettem fordítva is. Megy. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32119 üzenetére
Igen, láttam, de azért megpróbáltam
Volt már olyan, hogy mégis jól működött. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32116 üzenetére
Danke vielmals
Ez tényleg friss, nem láttam. Mindjárt teszem is felfelé. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32089 üzenetére
Újraindítottam a telefont. Működni működik - ha nem szeretnék az érintőképernyőn karaktereket beírni, mert az speciel nem lehetséges, csak a csatolt billentyűzettel.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32085 üzenetére
Kezdem úgy érezni magam, mint egy mesében, ahol a királyfira újabb és újabb kihívások várnak.
Sikerült tovább lépnie a telefonnak, de közölte, hogy a készülék le van zárva és egy meglévő Mi fiókhoz van társítva. A készülék ellenőrzéséhez biztonsági okok miatt a Mi fiók jelszavának megadása szükséges.Van egy készülék aktiválása gomb, arra kattintok
A készülék már hozzá van rendelve egy másik Mi fiókhoz (itt a fiók száma, ami látszik belőle az alapján ez az én fiókom) Jelentkezzen be, és aktiválja a készüléket!
Alatta egy jelszó mező, amit ki tudok választani, de nem tudok bele írni, mert nem jelenik meg klaviatúra.
Honnan a fenéből szerezzek klaviatúrát? Vagy USB-st rá lehet csatlakoztatni átalakító kávellel? Azt hiszem inkább veszem a kardomat és lekaszabolom a hét fejű sárkányt!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32080 üzenetére
Mount menu
Select Partitions to Mount
Pipa - cache
Pipa - data
Pipa - system
nincs pipa - USB-OTGkicsit lejjebb
Pipa Mount system partition read-only
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32077 üzenetére
Mindjárt rákeresek a verzióra, de előtte megkérdezném, hogy milyen gombokra nyomjak most rá?
Wipe cache?
Vagy back, és kezdjek törölgetni mindent úgy mint az előbb (azt a 4 kategóriát amit megadtál)?Rákerestem:
Android verzió: 3.0.1 MMB29M
MIUI verzió: MIUIHU 8 7.4.20 fejlesztői -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32074 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire nevezhetjük a fenti jelentés 4 piros sora miatt a telepítést sikeresnek... De értem amit írsz a cache file-ok törléséről.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32073 üzenetére
Elindult, volt is lent állapotjelzés, szemre olyan 80%-nál járt:
Updating partition details...
...done
full SELinux support is present.
MTP Enabled
Wiping Dalvik Cache Directories...
Cleaned: /data/dalvik-cache
-- Dalvik Cache Directories Wipe Complete!
Formatting Cache using make_ext4fs
Wiping datawithout wiping /data/media ...
Done.
Formatting System using make_ext4fs
...done
Installing zip file '/sdcard/ROMIMG/miuihuglobal_cancro_8.8.9_6.0.1_f5789e85c3b62f634c624893b5958cb8.zip'
Cheking for Digest file...
Skipping Digest check: no Digest file found
Target: Xiaomi/cancro/cancro:6.0.1/MMB29M/8.8.9:user/release-keys
mount: no partition named "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system"Aztán kiírta ezt:
Failed to extract dir from "system" to "system".
És innentől pirossal:
Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/ROMIMG/miuihuglobal_cancro_8.8.9_6.0.1_f5789e85c3b62f634c624893b5958cb8.zip'Innen megint fehérrel:
... done2 gomb van: Wipe cache/dalvik ill. Reboot system. Meg persze az alsó 3 gomb
Mit tegyek?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32070 üzenetére
Először legyünk túl ezen a telepítésen! Ez most akkora stressz, hogy a következő pár napra szükségem lesz hogy ki tudjam majd heverni...
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32069 üzenetére
Köszönöm, már le is töltöttem és sikerült is feltelepítenem ezt a TWRP-t a telefonra.
Túl vagyok a megadott 4 kategória törlésén is.
Most installálnám az új ROM-t, de van ott két jelölőnégyzet, amiről eddig még nem esett szó:
Zip signature verification
Reboot after installation is complete
A másodikat értem, azt józan paraszti ésszel be is x-elném. Az elsőt is be kell? Vagy a másodikat sem? -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #31987 üzenetére
Valahogy rátaláltam a miui.hu/forumra, ott is a heti frissítés részre.
Ha jól látom, akkor az utolsó MIUI 8-as ROM a 7.7.20 volt. Csakhogy ilyen nevű foldert nem találok azon a linken amit megadtál.Ha fent beütöm a Search mezőbe hogy 7.7.20 akkor MIUI_Mi5s_7.7.20 file-t lehet találni.
Az első 9-esnek a 7.8.10 tűnik. De ezt sem találom a listában, kereséssel meg Redmi Note 4 meg Multi_Mi5x található.
Egy kicsit (nagyon) magas ez nekem. -
Wovbagger
tag
válasz
No, azt hiszem a TWRP-t már sikerült feltennem. A legutolsó V8 ROM megkeresésénél viszont bajban vagyok.
Nem tudom ez számít-e, de a telefonomon "MIUIHU 8.7.4.20 Fejlesztői" MIUI verzió van, viszont a linken amit adtál x.y.z verziószámok szerepelnek, így értelemszerűen nincs olyan, mint az én verziószámom, csak 8.7.12 meg 8.7.19. Ebből én arra következtetek, hogy az első szám verziószám, tehát elsőként a 8.9.6-ot kellene letöltenem.
Be is léptem abba az alkönyvtárba, csakhogy ott a zip file-ok elnevezésében nem találom a telefonomat, a 3 amelyik hasonlít rá az a Mi5SPlus, Mi5S illetve Mi5.
No most akkor hogyan tovább? -
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32054 üzenetére
Nem, azt hittem, hogy mi max 3 van a hirdetésben
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32051 üzenetére
Sorry. Elnéztem
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32051 üzenetére
Miért húzod fel magad ilyesmin? Nem érdemes.
De én is szívesen seggberúgnám -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32044 üzenetére
Óha, látom következő sötét(nek tűnő) ügy történt. Én is kíváncsi vagyok, "elfelejtette-e" a régi tulaj a jelszót. Ha igen, akkor búcsút kell mondani a MIUI-nak.
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32035 üzenetére
A telefon már él. A te romodat felmásoltuk acaca68 segítségével. Mondhatni pofonegyszerű volt megcsinálni. Nem tudom milyen módban ragadt a telefon és igazából annyi volt a megcsinálása, hogy töltsem le az általa megkedvel miphone-t és az image mappát tegyem elérési útvonalnak. Bumm, megjavult.
-
rockarola
csendes tag
válasz
Milestone2 #32039 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálom ezzel.
Én is remélem, hogy nem TD. Akitől kaptam, azt mondta működött, csak elvitték szervízbe frissíteni és így kapták vissza... -
rockarola
csendes tag
válasz
Milestone2 #32031 üzenetére
A MIUIHU-s tool.exe vel rányomtam az írta ki, hogy a bootloader zárva van. Rányomtam az unlock-ot, a telefon átváltott recoverybe és utána a tool.exe írta ki hogy nyitva van.
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32027 üzenetére
Na, mondom rádugom megint a telefont a gépre és most ezt írja a miflash: Az objektumhivatkozás nincs beállítva semmilyen objektumpéldányra"
acaca68-cal pedig nem tudom felvenni a kapcsolatot, mert még nem voltam olyan aktív, hogy ezt megtehessem. A te hozzászólásaidat viszont látom mindenhol
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32025 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én is úgy emlékszem, hogy mindig világított ez pirosan, de most, és az előző töltésnél sem volt led visszajelzés, hogy töltőre dugtam.
Na megpróbálom felvenni a kapcsolatot acaca68-cal
Köszi a sok segítséget
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32023 üzenetére
Ilyenkor ha a töltőn van a telefon, akkor világítania kell a led-nek? Csak, mert rádugtam, felvillant, majd eltűnt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32012 üzenetére
Ugyan nem töltöttem le, de ha csak a system és a boot partíció, akkor nem kéne ilyen adatokat tartalmaznia. Ettől függetlenül valószínűleg semmi különös dolog nincs a ROMban, csak pár appot tehetett hozzá, egy-két dolgot átírt, de már arra sem futotta, hogy rendes zipet csináljon.
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32015 üzenetére
Párszor nyomtam már flasht, mielőtt így meghalt. Addig villámgyors volt. Szóval szerintem ez telefonhiba lesz. USB portokat már próbálgattam korábban. Kábellel eddig nem volt gond
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32012 üzenetére
Tényleg furcsa egy TWRP mentést kitenni. Valahogy olyan ismerősnek tűnik MKAdam
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32013 üzenetére
8926 másodperce várok. Azt írja "start grab lkmsg log". Hamarosan megyek dolgozni. A gép így marad
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #32001 üzenetére
Na jó. Elolvasva és megnézve, ez egy vicc.
Ez egy TWRP mentés. Ki a fene akarja valaki más TWRP-mentését feltenni?
Hogy netán (ha elővigyázatlan a készítő) még az IMEI-számomat is átírja...??? -
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32008 üzenetére
Akkor tegyük fel, hogy amit mutattál rom felmegy rá. Valamit csinál már 600 másodperce. Akkor elméletileg rajta van egy rendszer, ami már használható is?
Amúgy annyira nem csináltam ezzel semmit, hogy éppen ebay-en néztem, hogy miért anyós számlájáról vásároltam. Aztán mondom becsukom a miflash-t, ami már 100-200 másodperce ment
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32005 üzenetére
Hát akkor innen hová lehet tovább menni?
Itt a log file
[18:11:17 COM20]:MiFlash 2017.4.25.0
[18:11:17 COM20]:[COM20]:start flash.
[18:11:17 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:18 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:19 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:20 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:21 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:23 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:24 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:25 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:26 COM20]:try to reset status.
[18:11:26 COM20]:Switch mode back
[18:11:26 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:27 COM20]:try to reset status.
[18:11:28 COM20]:Switch mode back
[18:11:28 COM20]:cannot receive hello packet,MiFlash is trying to reset status!
[18:11:29 COM20]:try to reset status.
[18:11:30 COM20]:Switch mode back
[18:11:30 COM20]:cannot receive hello packet
[18:11:30 COM20]:flashSuccess False
[18:11:30 COM20]:isFactory False CheckCPUID False
[18:11:30 COM20]:before:flashSuccess is False set IsUpdate:True set IsDone True
[18:11:30 COM20]:after:flashSuccess is False set IsUpdate:false set IsDone true -
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32003 üzenetére
Letöltöttem, amit linkeltél, begépeltem a parancssort, de nem adott ki semmit sem. Akkor az írásod szerint driverhiba van, vagy éppen nem vagyok fastbootban. Miflash látja a telefont, szóval elméletileg akkor ott vagyok.
Amilyen drivereket telepítettem: először is kikapcsoltam az aláírásellenőrzőt. Miflash feltett 5 drivert és a mipc suite is feltett + a kínai is feltett még egy extra drivert. Más nincs eszemben jelenleg
Viszont olvastam olyat is, hogy ha a hello packetet írja, akkor ki kell venni az akkut és visszatenni, vagy megvárni míg lemerül és feltölteni és elméletileg jó lesz
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #32000 üzenetére
Na ott tartok, hogy letöltöttem a romodat, amit linkeltél. Miflash megint azt írja, hogy cannot receive hello packet. Letöltöttem a kínai mi pc suite-ot, de az nekem nagyon kínai. Melyik gombra kell rákattintani? Gondolom a legelső narancssárga oldalon az egyetlen narancs gombra?
-
oliba
őstag
válasz
Milestone2 #31998 üzenetére
Egyikbe sem szeretném. Én csak egy leírást szeretnék, hogy mégis melyiket töltsem akkor le? Mit jelent az, hogy nem tudja fogadni a hallo packetet?
-
Wovbagger
tag
válasz
Lassan egy éve nem fértem hozzá, de ezalatt az idő alatt egyszer sem csaptam a fejemre, hogy húúú, ez vagy az mennyire kellene róla. Szóval azt hiszem este (ha lesz rá időm) lementem róla a képeket meg ami még egyáltalán kellhet, aztán nekiesek a lenti, egyszerűbb TWRP-s megoldásodnak.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #31984 üzenetére
Szerintem először megpróbálkozom ezzel az augusztus 9-i ROM-mal, aztán meglátom, hogy megjön-e a kedvem mókolni a telefonnal. De az igazság az, hogy az eddigi összes MIUI ROM-ot kedveltem mind ezen a telefonon, mind a tartalékban használton.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #31984 üzenetére
Tudom én, hogy él, hiszen naponta vannak postok!
Köszönöm a linket, de azt hiszem megvágom amíg valaki elmondja, hogy hogyan hidaljak át egy ekkora ugrást. -
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #31983 üzenetére
bocsi, nem ott volt az utolsó, hanem 8.8.9-nél: [link]
Ha visszaolvasol az oldalon, a gyártó XIAOMI részéről nincs több MIUI frissítés CANCRO-ra.
Szóval vagy használod az utolsó ANDROID 6-os 2018.08.09-es ROM-ot a telefon életének végéig.
....vagy Te is elkezdesz kísérletezni, mint itt jó néhányan és akár már Android 9-es ROM is futhat rajta.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #31965 üzenetére
Anno ugyebár CM-nél is volt naponta frissítés, szoktam nézni a changelogot, nagyon sokszor kb érdektelen dolgok változtak, vagy valami más telefonokhoz kellő patchek mentek a közösbe. Meg sokszor volt olyan, hogy automatic translation import, minden appra külön.
Egy dolog viszont tuti állandóan változik: a verziószám -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #31965 üzenetére
Talán valami mélyebben lévő hibajavítás.
Elaprózva, hogy minden napra jusson
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #31963 üzenetére
De azt frissíti a fejlesztő, van benne izgalom, hogy mi romlik el
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #31961 üzenetére
Ja, csak nekem egy hobbim az Fm megnézése
Azt hiszem, hogy az AEX addig marad a Mi3-on, amíg működik. Időnként meg felteszem a MIUI-t, a változatosság kedvéért. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #31959 üzenetére
Tapasztalat: nagyon Googlenyilván.
Tegnap este feltettem, és elfelejtettem az Fm rádiót megnézni. Hülyülök. Bár mintha az előző verzióban működött volna. Nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem az AEX-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- M.A.T.R.I.X Torrent Tracker
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged