- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batabe
senior tag
válasz
vampire17 #21920 üzenetére
6.1.28 MIUIHU-n olyannal találkoztatok, hogy a wifire van csatlakozva a telefon, és egy idő után ugyan csatlakozva marad, de az internetkapcsolatot nem látja. le és visszacsatlakozás segít csak.
van amelyik wifin gyorsabban eldobja a kapcsolatot, van amelyiken kevésbé.esetleg erről hír, hogy javítva lesz?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21867 üzenetére
Tegnap adták ki a 6.2.4 alpha-t, gondolom ez az utolsó.
Más: több, mint egy hónap MIUI után feltettem a BrokenOS-t. Na ez egyből egy Fejvadibarát felülettel fogadott, ennyire fekete ROMot még nem láttam (fehér téma is van). Ami még elég egyedi, az a kikapcsoló menü, ami alulról úszik be és ott is marad a kijelző alján, az egykezes használatot segítve. Layers theme engine és többnyire régi AOSP appok jellemzik.
Egyébként a Google visszaállítás elég jól működik. Felkínált három visszaállítási pontot is, az egyik épp tegnapi volt, tehát MIUI-n készült. Én még az RR alatt készítettet választottam ki, így még a do not disturb időpontok és a hívásnapló is visszállt, de SMS-ek nem.
Tehát kijelenthetjük, hogy működik a Google backup MIUI-n, de visszaállítani csak más rendszeren tudjuk. -
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #21780 üzenetére
Megpróbálom ezzel is.
(#21783) havri1: a launcherben hozz létre mappát (csoportosíts ikonokat), ne a feladatkezelőben. A gyárilag létrehozott mappákban nem, de a felhasználó által létrehozott mappákban megjelennek ajánlott alkalmazások a vampire által készített screenshotnak megfelelően. Ez azért vicces, mert az ajánlott lótúró beletakar az ikonjaidba, és lesznek appok, amiket nem tudsz elindítani azért, mert egyszerűen nem tudsz rápöttyenteni az ikonra. Keresővel elő lehet halászni a parancsikont, de ettől még elég idegesítő hiba, úgyhogy inkább feltettem a jól bevált nova launchert.
-
Wovbagger
tag
válasz
vampire17 #21754 üzenetére
Az évek során összegyűlt már egy rakás felesleges névjegy a telefonom, lehet, hogy megérné a régiből valami kezelhető file-ba kiexportálni az összeset, elmenteni ezt a file-t, aztán kigyomlálni jó alaposan, és az így készült új file-t feltölteni a Mi 3-ra.
Már 4%-nál tart a frissítés letöltése, 5 és 10 kb/s sebességet ír ki a telefon az állapotsorban. Lehet, hogy ő nem alszik ma éjjel - ellentétben velem.
Az bizony, a mi mellé téve még ósdibnak és leharcoltabbnak tűnik szegény, mint amilyen.
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21560 üzenetére
Az daily lock screent tuti fixálták a MIUI-sok (rendesen). Egyébként a fentebb linkelt verzió működik az új multin is.
A képernyőzárnál már tényleg nincs FC!Ezt nem hiszem, hogy csak a multisok javították volna.
A lezárási animáció viszont már sanszos, hogy a xiaomi.eu érdeme. -
Latitude
aktív tag
válasz
vampire17 #21345 üzenetére
Vampire17: Azt honnan lehet tudni, hogy az 1 menüpont 2sys-es rendszerhez való. Az angol elnevezések eléggé félre vezetők. Nekem a miuiandroid fórumról letölthető recovery telepítőnél ha mireco-t akarok telepíteni akkor kifagy. Gondolom az 1sys-es telepítő nekem pedig 2sys-es rendszer van fent.
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #21471 üzenetére
A memóriakezelés nálam is elég kaka. Tidal app simán elhallgat lejátszás közben, elszáll a swiftkey gépelés közben (ez külön röhej, pláne, amikor ~8-900MB szabad RAM van), és a launcher is hajlamos újraindulni. Érdekes, hogy elvileg a 6.0-nak jobb a memória menedzsmentje, mint a 4.4-nek, a gyakorlatban viszont rosszabbul működik. Szorgalmasan jelentem a memória bugokat, persze a 6.1.26-os ROM-ra sem változott semmi.
Ezen egyébként segíthet, ha lockolod az alkalmazáskezelőben az appot. Más kérdés, hogy ebben az esetben pl. a tidal, viber, swiftkey (stb) akkor is fut a háttérben, amikor egyáltalán nem kéne neki.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21410 üzenetére
A play services FC oldódott meg? Full wipe alatt az SD formázását is érted?
Ja hogy a Google sync...calamites innen a 6.7.A.0.10 jól működött: [link]
mizoli azt hallottam, ha válaszolnak a topikodban, te is kapsz érte kreditet. Ezt tudva én is tennék a posztomba hidden content-et.
-
morfondőr
addikt
válasz
vampire17 #21352 üzenetére
Felraktam az 1 partíciós Mirecovery-t a leírásod alapján, a telepítés végén újraindul recovery módban. Itt már nyoma sincs a system two-nak. Elindítom a telefont, bejön szépen a 12.17-es rendszer. Gondoltam nyomok még egy cache wipe-ot, biztos ami biztos, vissza recoverybe, ismét system one és system two fogad.
Újra feltettem a tool-al a recovery-t, végigzongoráztam ugyanezt és újra ez az eredmény! Hogyan jöhet be egymás után kétféle recovery egy sima újraindítás után???
-
morfondőr
addikt
válasz
vampire17 #21350 üzenetére
Közben kipróbáltam, hogy a multi-val bejön-e az 1 partíciós mirecovery, de azt fel sem lehet telepíteni: update app-ból megint hibaüzenet, hogy nincs update.zip, recovery-ből pedig nem indul el semmi, hiába nyomom az install-t.
Én most nem akarok all data-t törölni, más is frissített itt anélkül. Arra majd akkor kerül sor, ha lesz egy fél napom visszaállítani mindent. De akkor ha jól értem, a miuihu-ból kigyomlált mirecovery miatt van ez a gondom, hogy nem került fel az 1 partíciós? Mert akkor kéne nekik jelezni, vagy a leírásokat módosítani! -
morfondőr
addikt
válasz
vampire17 #21338 üzenetére
Nekem nem kell TWRP, inkább maradok a gyárin.
Viszont most nyomtam cache wipe-ot, meg recovery-ből tettem fel a 12.17-et, most jó a partíció méret (1,2 Gb és 634 Mb szabad). Átneveztem a biztonság kedvéért a 6.1.21-et update.zip-re és frissítés app-ban betallóztam. Egyből újraindul a készülék, majd kiírja, hogy nem található update.zip. A recovery-ben még mindig tudom választani, hogy system 1-re, vagy 2-re induljon újra.
Nem lehet, hogy a MIUIHU-s 12.17 nem frissíti a recovery-t 1 partíciósra? Mert abból mindig kigyomlálják a mirecovery-t. Ez okozhatja a hibát?szerk:
A multi 12.17-ben nincs benne az 1 partíciós recovery alapból? Nem lenne egyszerűbb csak azt feltenni? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21310 üzenetére
A Google apps a global beta-ban a /data-n van. Tehát továbbra sem töröl jól az új Mirecovery sem?
mizoli igen, úgy van megírva, ezért darabol 28 felé, ha erre ereszted rá az 5.12.17-et.
Csaknem az az alternatív módszer, hogy adb-n keresztül átirogatod a partíció méreteket?
képzeld csak el, megint egy csomót kéne olvasnom...calamites internal storage = SD
data = user data, tehát telepített appok, beállítások
Tehát mindent formázz internal storage-on kívül. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21235 üzenetére
Akkor nem tudom, engem szerencsére (eddig) elkerült a probléma.
laci laci csak a mappát tallóztad be? Próbáld Advanced alatt egyenként betallózni a fájlokat!
A partíciók meg biztosan visszaálltak?calamites akkor a harmadik opció maradt: letöltöd a gyári recovery.img-t, majd telepíted fastbooton keresztül (parancs: fastboot flash recovery recovery.img). Ha úgy sem ismeri fel, akkor TWRP-ből tudod telepíteni (ha most TWRP-d van).
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #21191 üzenetére
Oké, már jön lefelé.
batabe rendben beleteszem akkor vampire17 leírását, ha nincs ellene kifogása.
Esetleg ha más forrásból is tudtok jó leírást, szóljatok.blod001 elvileg benne van, de eddig nem nagyon látom, hogy működne is.
Tudnám linkelni a teljes changelogot, de abból egyszerű földi halandó nem sokat ért.Inkább keress rá Google-n a 6.0-ban történt változásokra. 6.0-ról 6.0.1-re már csak egy látható változás van, méghozzá 200 új emoji támogatása.
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
vampire17 #21119 üzenetére
AZ auto fényerô nálam sem mûködik. De a jelszavas lock screen nel nálam nincs fc. Mondjuk én telepítés után is toltam egy wipe cache,dalvik,data-t.
Ami más a xiaomi.eu hoz képes most így hirtelen: it van browser app, ami hihetetlen gyorsan betölt. A statuszbaros lehùzás it sem szaggat. A témák appnál pedig valszeg a kínai van fent mivep itt nem tûnikel a custom lehetoseg. Android és Android system itt is élen jár a fogyasztásban. Egyéb probéma egyenlôre nincs.
Talán még ez a fránya Xperia Z3 keyboard érthetetlen számomra, hogy miért nem a számsor nélküli, elválasztott betûs valtozatot hasznaljak. Többet holnap.... Jó èjt!
Szerk.:utálom az auto correktet. Még részeg ember is helyesebben ír.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
vampire17 #21117 üzenetére
Na akkor én is flashelek. Bár kicsit koki vagyok.
De azért kíváncsi vagyok a magyar romra is.
Szerk.: Érdekes, hogy most miuihu global néven fut... Remélem áttértek!
Srácok én nagyon bizakodó vagyok. Ha már a kezdet is jó akkor mi lesz később? Mi lesz a Mi5 ön?
Le is jött megy a flash...
-
laci laci
addikt
válasz
vampire17 #21073 üzenetére
Nem vettem magamra(
)Sajna én annyira nem értek hozzá.Mindig mtk-s telom volt.De ha le van írva mit,hogyan...(mint itt fórumtársak blogjában + itt is,köszönet érte mindenkinek
),akkor szinte nem lesz gond,mert ha a "listán"leírtakat nem tartja be,akkor falazó blokk lesz belőle..Úgyhogy én várok...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20993 üzenetére
Persze, nem kéne problémának lenni.
llaszlo nem, CWM-mel nem megy fel. Mirecoveryvel kell feltenni a particionálás miatt. Utána mehet fel a TWRP, ha gondolod.
És igen, muszáj az 5.12.17-et is feltenni (ami még 4.4 alapú), az készíti elő az utat.Napló: kész az "Egyéb ROM-ok" szekció is.
Ami még változott, hogy már nem mobil nézetben nyílnak meg a lapok. Asztali nézetben szerkesztettem és utána már nekem is bántotta a szemem a mobil verzió széthúzottsága.
Remélem, nem okoz majd keveredést, hogy látszik az aláírásom is. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20943 üzenetére
Én azért visszaváltanék a két kisebb systemes kiosztásra előtte. Amikor még az alpha verziókat próbálgattuk, többen azzal téglásították a telefonjukat, hogy kiterjesztett partícióra akarták telepíteni. Persze azóta lehet, hogy változott kicsit a script, de nem hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Magisk
- Milyen TV-t vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest