Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
Egyre érdekesebb, többszöri próbálkozás után nálam (v15.0.0, multilang) egyértelműen a következő a helyzet:
A "Vezetéknév elöl" beállításnál a Névjegyzék első sora "Saját profil beállítása" vagy a beírt név, a második sor "(nincs név)", utána következnek a névjegyek.
Amennyiben az "Utónév előre" a beállítás, akkor a második sor visszaváltozik "Csoportok"-ra.
Nem változott a helyzet a v13 márciusi megjelenése óta. -
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #5241 üzenetére
Nem olvastad elég figyelmesen az előző hsz-om végét, ezért ragozzuk tovább a kérdést.
Azt írtam én, hogy miattam kellene a fejlesztőknek bármit is átalakítani? Nem! Azt jeleztem, hogy a magyar nyelvi beállításoknak megfelelően kellene látnunk a névjegyekeket, valamint a dátumot is egységesen mindenhol.
A Névjegyzék - Csoportok kérdés is egyértelmű hiba jelen állapotában.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a V5 után a Névjegyek második sorába került Csoportok, ami "Vezn,Kern" beállításkor átváltozik "(nincs név)"-re miért is "jobban bejön"?
Szerintem egyértelmű, hogy a MIUI fejlesztőinek, egyszerre, minden ember kedvére jól rendbe kellene rakni ezeket. Ezért is kérik a hibák jelentését.(Nekem a gömbakváriumnál jobban bejött az előző ikon, de ez már valóban lényegtelen kérdés.)
-
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #5237 üzenetére
Nem betűrendben keresek, ott a névjegyek pont rendben vannak.
Most nézem, az ottani keresővel is vannak gondok, mert a "víz" keresésre nem mutatja a "víz gáz szerelő"-ként "Jegyzetek"-ben jelzett mestert. Két másik, "Vízmű"-vet viszont mutat és a "szerel" keresésre is mutatja mindet.
A "Tárcsázó"-ban keresek és pont látom a fordított névjegyeket.
Az elmúlt 7 évben Symbiant használtam és abban a korszerűtlen rendszerben ez tökéletesen működött, nem hiszem, hogy túlzott elvárásaim vannak. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #5233 üzenetére
Nincs semmi extra jelentősége, csak gagyi.
Ha a Névjegyzékben beállítható a magyar használatnak megfelelő "Vezetéknév, Keresztnév" megjelenítés, akkor a Tárcsázóban is úgy kellene megjelennie.
A v13-tól átalakított "Névjegyzék - Csoportok" is a "RONTOTT" kategóriába tartozik.
Pontosan ilyen gagyi megoldás, hogy az "Idő, Dátum" widget csak nn.hh.ééééé formátumban hajlandó a dátum kijelzésre, miközben a gyári "Időjárás" widget ismeri a hh.nn kijelzést.(#5234) mrfrakk
(#5235) -HajTömeg-Két éve átírtam szabványos (?) rendbe a kb 400 db névjegyemet, nem szívesen írnám vissza. Éppen elég probléma, hogy az Android nem hajlandó darabonként menteni/exportálni a névjegyeket.
Örülnék, ha nem nekem kellene trükközni a használható rendszerért, hanem csak egyszerűen jó lenne.
(újból jelzem a hivatalos fórumon ezeket) -
herdsman12
őstag
Nem találok VOIP beállítást, külső alkalmazás kell hozzá?
-
herdsman12
őstag
válasz
#18193920 #5090 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármit is kellene telepíteni a lejátszás miatt, az valami spec probléma lehet. Ki-bekapcs, akksi ki-be oldott meg a napokban itt valami problémát.
Máshol (PC) vagy másik lejátszóval (MX Player) megy a videó?
OTA frissítés van, ha látod (Rendszerfrissítések).
Itt találod az 1S tulajokat. -
herdsman12
őstag
válasz
Nikitaa7 #5075 üzenetére
Gyanús, hogy ez nem működik.
Ékezet nélkül Swype-al az nem egyszerű.
Billentyű váltás sms idejére, és ott ékezet nélkül, igaz, akkor nincs szótár, max a Névjegyzék, az meg béna, ki is kapcsolom.
Auto.háttérv.-ást soha nem használtam, de most kipróbáltam. Nappali fényes szobában, fényerő csúszka 1/4en, bekapcsolásnál egyértelmű a fényerő váltás. Szobából ki a fényre, szintén működik.
Szabadban Auto-ra állítva, ujjal letakarva az érzékelőt lassabbnak tűnik és kisebb a változás. -
herdsman12
őstag
válasz
cicur99 #5066 üzenetére
Itt lehetne, de most még az első v15 letölthető.
-
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #5065 üzenetére
Azt írtam feljebb is, hogy ott lehet a zavar, hogy amit itt ultimate néven emlegetnek az nem a stabil kiadás, hanem a fejlesztéseket bemutató, (főzött) nem végleges ROM. Az a korlátozás talán szándékos, de a stabil ROM-okra nem vonatkozik.
-
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #5063 üzenetére
Ok, pár napja már saccoltam, hogy a kínai-angol verzióknál nem volt ez a Theme probléma. Ott nem is szerepel a build.prop állományban átírandó sor.
Nem vágom, de az a 100MB nem csak az ultimate ROM-oknál volt probléma?
Én a mostani v15 (multilang) oda-vissza pakolásnál csináltam két OTA frissítést, tehát működik.
TWRP-t eltünteti, de javítható, viszont Theme, ROOT megoldva. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #5060 üzenetére
Lehet valamit javítottak Xiaomiék, mert a build.prop átírás javította a Theme kérdést, de a hiba nem ott volt.
MIUI főszerkesztő barátunk (vagyula) írt a javításról.
Nálad nem a kínai-angol verzió van, mert ott simán lehet más a helyzet. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #5051 üzenetére
Elméletileg igaz, van a "Stabil", ami kínai-angol nyelvű és a "Multilang" (stabil, többnyelvű).
Az Ultimate (?) elnevezést nem a fejlesztői próbálkozásoknál használták?
A valóságban meg jól összezavarja a helyzetet, hogy a v15-nek van kettő OTA (multilang) változata,
1. MIUI-JHBCNBD 15.0 (nincs ROOT, Theme nem működik, de megoldható)
2. MIUI-15.0.0 (ROOT, Theme rendben)
és van egy letölthető multilang változat, amiben szintén nincs ROOT és Theme nem működik (de megoldható).
(Ezt is bármikor kicserélhetnék a jobbik verzióra.)(#5053) Viktor0610
Az OTA frissítés utáni angol recovery nem tette fel az UPDATE_SuperSU-v1.93.zip állományt.
"-- Install /sdcard2/Download ...
Error: Invalid OTA package, missing scatter
Installation aborted."(#5054) gonorrea
Az OTA frissítés felülírja a TWRP-t, de visszatehető. -
herdsman12
őstag
válasz
hipernick #5012 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem a tárcsázó okozza a problémát, soha, senki nem panaszkodott ilyenre.
Nem kell sokat agyalni, v5-től v15-ig bármelyik multilang ROM-nak tökéletesen kell működni.
A TWRP feltöltéssel nem próbálkozni kell, hanem pontosan a leírást követni és akkor tuti.
(Regizni kell az olvasáshoz is.)
Jelenleg az OTA v15 a legjobb megoldás, mert Root, Theme működik további mókolás nélkül. -
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #5022 üzenetére
Kimaradt, hogy fentebb csak a "multilang" verziókról írogatok.
A kínai-angol verziókat nem ismerem. -
herdsman12
őstag
válasz
hevizms #5020 üzenetére
Igen, most így van, hogy csak az OTA frissítésben van a TWRP-t felülíró angol recovery, de ez akár változhat is.
Itt meg az értelme az oda-vissza ROM-olásnak:
Május végén lett letölthető a v15, TWRP-vel feltettem, Root, Theme nem működött, de megoldottam.
A böngésző néha vacakolt, ezért kíváncsiságból csináltam egy TWRP v15-v13 downgrade-t.. Itt jött az első OTA frissítés, ezt is kipróbáltam. Ebbe még nem volt Root és a Theme sem működött. ezt is megoldottam. Aztán, amikor június 17-én megjelent a v15 OTA (2.), amelyik tartalmazta gyárilag a Root és Theme megoldást, akkor gondoltam jobb lehet egy gyári, nem buherált verzió és feltettem. Most ez van még TWRP nélkül, de majd azt is visszapakolom. -
herdsman12
őstag
Kicsit feljebb összegyűjtöttem pár megoldást.
-
herdsman12
őstag
válasz
hevizms #5004 üzenetére
Pedig megpróbáltam pontosan írni, de kezdem újból.
Eddig kétszer csináltam OTA frissítést, mind a két alkalommal eltünt a TWRP, amit utólag az angol recovery-ből visszaraktam . Csak az első alkalommal csodálkoztam ezen, mert utána "vagyula" leírta, hogy ez így működik.
(A TWRP frissítések után nálam is mindig megmaradt a TWRP.)
A miuiandroid.hu fórumról (05.31.) letölthető JHBCNBD15.0 nem ROOT-olt, theme csak biild.prop átírással működik.
A 06.17-én megjelent OTA frissítés ROOT-olt (ki-bekapcsolható), Theme működik.
Az OTA v15 nekem nem érkezett meg a TWRP-vel felrakott JHBCNBD15.0-re, ezért először visszatettem a v13-at és utána már volt OTA v15. Ez valóban ROOT-olt és a Theme is rendben.
Az adattábláról is megkülönböztethető a két v15 verzió.Tap a "Rendszerfrissítések" után a MIUI 15.0.0 (Stabil kiadás) feliratra és ott ezt látod:
A JHBCNBD15.0-nél valami szöveges táblázat látható.
Persze, a miuiandrod fórumon bármikor kicserélhetik a letölthető verziót, hogy ott is a ROOT-olt legyen, de a TWRP-t felülírja a gyári recovery.(#5007) Dominó85 Ok?
-
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #4993 üzenetére
Már minden megoldást kipróbáltam. A TWRP-vel telepített első v15 nem Root-olt és lecseréli a TWRP-t angol CWM-re, Theme nem működik. A TWRP, ROOT, Theme megoldható, fentebb már írtam.
Az OTA v15 gyárilag ROOT-olt és a Biztonság - Engedélyek-nél bekapcsolható, TWRP-t szintén lecseréli, Theme ok. -
herdsman12
őstag
Így jártam én is.
A v15 upgrade során eltűnt TWRP pótlása.
Utána ROOT.
Utána mehet a build.pop átírás. -
herdsman12
őstag
Nekem ez volt a megoldás.
Persze, ha van TWRP, ha eltünt, akkor először Viktor0610 leírásával vissza a TWRP, utána ROOT. -
herdsman12
őstag
Older verzió, ez a friss: JHDCNBE23.0
Úgy tünik multilang nincs még a 23-ból. -
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #4925 üzenetére
Én is kipróbáltam, volt gondom, de már rendben.
-
herdsman12
őstag
válasz
m4csk4fogo #4744 üzenetére
Pontosan mire írtad ezt: "régebbi gapps twrp zip nem volt tökéletes"
A HM1W-TWRP-2.5.0.0-stas2z.zip helyett van újabb, vagy másra gondoltál? -
herdsman12
őstag
válasz
wocsok17 #4899 üzenetére
Bátor ember vagy, nem biztos, hogy megpróbáltam volna egy ilyen kérés után:
"Please try out and let me know if this works."Megnéztem a v5, v13 build.prop állományban is ott volt már ez a sor:
ro.product.mod_device=HM2013023_mam
Viszont a kínai-angol verzióból hiányzik, ezek szerint a gyári (kínai-angol) ROM-os készülékekkel működött a Theme?Ha már többeknek sikerült, akkor én is írtam a sor elé egy "#"-et, csak saccoltam, hogy ez érvényteleníti a bejegyzést. Aztán már "nekem kínai" volt a TC editor kérdése, de "Rendben - Igen", reboot és működik.
A megoldás jó, de nem ez a bejegyzés okozta a problémát.
Azért a MIUI hu fórumon reagálhattak volna erre a problémára.Köszi az akciót.
-
herdsman12
őstag
Pár napja válaszoltam, de vagy én értettem félre, vagy Te kerülted el a választ.
A böngésző probléma azóta megszűnt. -
herdsman12
őstag
Az állítólag csak KitKat-on működő Google Camera apk ROOT-olt 4.2 és 4.3-on beüzemelhető.
-
herdsman12
őstag
Olvastam, de (az utóbbi napok paprikás hangulata miatt) nem mertem kipróbálni, nem tudtam honnan szerezted az ötletet.
Aztán megtaláltam Viktor0610 bejegyzését, így visszakerült a TWRP. -
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #4861 üzenetére
Onnan vettem én is az első 16GB-os (hamis) SanDisk-et, másnap már le is vette az összeset a listáról, még az Ebay figyelmeztetett rá. Pénzt visszautalták.
Samsungot rendeltem egy másik ajánlott eladótól, pár nap múlva nézem a borítékot, hogy a feladó ua. -
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #4849 üzenetére
Én először PC-n USB-s kártyaolvasóban próbáltam, ATTO Disk Benchmark, Crystal Disk Mark, h2testw és a kártyákra írt 30-48 MB/s-hoz képest 7-15 MB/s write sebességet kaptam.
A legújabb 32GB-os Samsung UHS-I kártya papírjára 48 MB/s van írva, PC-n nézve 15 MB/s az eredmény.
Telepítettem a telefonra az "A1 SD Bench" programot, ez már 13,2 MB/s-ot mutat.
Aztán egy mechanikus próba: 841 730 014 byte-os állományt 101 sec alatt másoltam fel.
Ha jól számoltam, vissza 1000-es váltóval, akkor ez 66 MB/s.
Ezt a Samsung kártyát használom 3 hónapja, minden rendben vele. -
herdsman12
őstag
válasz
asanotadanob #4826 üzenetére
Két napig stabil ROM volt nálam, azzal se ment a theme.
-
herdsman12
őstag
Eddig minden ROM-ot vagyula leírása alapján töltöttem fel.
Most csináltam egy TWRP downgrade v15-ről v13-ra. Minden ok, jön egy értesítés, hogy van OTA frissítés v15-re. Ilyenhez még nem volt szerencsém, kipróbáltam.
Frissítés ok, de nincs ROOT, az meg a reklámok miatt jó lenne.
Gondoltam TWRP alól UPDATE_SuperSU-v1.93.zip megoldja és itt a meglepetés. Nem a TWRP jön, hanem angol "Android system recovery <3e>.
Megpróbáltam ezzel a SuperSu update-t, de hibaüzenet jön:
"-- Install /sdcard2/Download ...
Error: Invalid OTA package, missing scatter
Installation aborted."
Ezután megpróbáltam az angol nyelvű Recovery alól feltenni a TWRP-t. Látszólag sikerült, de az újraindításnál nem a TWRP, hanem az angol Recovery jön be.
Viktor0610 leírása segített, köszi. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #4786 üzenetére
Az utolsó csillagnál eltűnik minden, amit addig beírtam, és marad a tárcsázó képernyő. Érzékeli, hogy valami kód, mert, ha nem csillag az utolsó, akkor írhatom tovább bármivel. Röviden, nem csinál semmit.
Pár nap kínzás után írhatnál majd az AOSP-ről.
Következőre: V15! -
herdsman12
őstag
Sikertelenül próbáltunk itt páran rávilágítani, hogy nem jellemző a Hongmira a rossz GPS, de Te ezt nem vagy hajlandó megérteni.
Ezt nevezed kötözködésnek?
Itt olvashatod a saját hsz-id, ha ennyi problémával nem gariztatod, akkor valami nagyon nem stimmel. -
herdsman12
őstag
Rajtunk kívül van még pár idióta, aki vackot vásárolt.
Az első siker ok, itt még becsaphatták az embereket, a másodikra csak a "csordaszellem" a helyes kifejezés.
Esetleg nem Te okoztad a gubancot?
"Eltünő ikonok, MUT matatás, első indítás után párszor jó volt" ezek a Te bejegyzéseid.
Ha nincs mechanikus sérülés, akkor már rég a garival kellene foglalkoznod. -
herdsman12
őstag
TWRP alól v13-ról v15-re frissítettem vagyula leírása alapján.
E-mail, Időjárás alkalmazást azonnal letiltottam, most meg a Varázslatos füst háttérképet. Működik az Alkalmazások kezelése.
A gyári böngészőn viszont néha jön (talán egyre ritkábban) egy "Az oldal nem válaszol - Várakozás - Bezárás" üzenet, régebbi verzióknál ilyennel nem találkoztam. -
herdsman12
őstag
válasz
jdeutsch #4684 üzenetére
Az ismert mondásnak itt nem sok helye, mert amikor mi (itt páran) Hongmit vettünk, akkor még csak a papné volt.
Valóban néha fontos a GPS, de 2003 óta jól elboldogultam a nem Qualcomm SOC-os, GLONASS mentes készülékeimmel.
Korrekt meg úgy lenne egy tájékoztató, ha a két, "köszönő viszonyban sem lévő" készüléket (ez így hülyeség) látnánk egymás mellett, amin jól láthatóan megtapasztalnánk a mit is? 6 sec helyett 2 alatt talál jelet, 1 m-es pontosságot ír, vagy pontosan mit, erről írhatnál bővebben. Ha ez a fontos, akkor valóban nem a sima Hongmi a favorit, de még az 1S se, mert vannak profibb készülékek.
Nem értem pontosan a "prémium kategóriás" megjegyzésed, de remélem nem hiszed, hogy az 1S az?
Volt pár pillanat, amikor elhittem, hogy komoly tapasztalatod van a kérdésben, ezért átnéztem az 1S topikba és mit látok, valami G3-hoz méred az 1S-t? Akkor Hongmi nincs Hongmi tapasztalatod? Ha erre az a válasz, hogy MTK, akkor erről kár is tovább beszélni, ha GLONASS, az már ütősebb, de ugrás vissza a 2. mondatra.
Mivel nem olvastad a múltkori válaszom, ezért mondom, hogy a Hongmiba Sharp képernyő és Samsung kamera van és a siker miatt ezt kapta az 1S is.
Szívesen elolvasnám végre azt a korrekt tájékoztatót. -
herdsman12
őstag
válasz
jdeutsch #4615 üzenetére
Csak a "tisztánlátás" érdekében, egy érdeklődő kérdésére adott válaszodat próbáltam pontosítani.
A videó szektor, hátsó kamera és a stb módosításáról nem írnak a gyári oldalon. Az eredeti honlapot azért linkeltem, mert talán ott pontosabb adatokat találni, mint egy bolti honlapon.
A "Wattafak?? és öszvér" kérdést helyesen nézve:
Hongmi
Hongmi 1S
Hongmi 1S TD
A SOC kérdéshez meg pont nem szóltam semmit. -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
Happy hour!
Hongmi 1S 148,99USD. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #4547 üzenetére
...
-
herdsman12
őstag
Nézőpont kérdése, hogy az elcseszett Névjegyzék - Csoportok, valamint a külön állománnyal javítandó USB kapcsolat feature vagy bug.
Igaz, hogy nem OTA, hanem TWRP telepítés, és az is igaz, hogy jelenleg nem az eredeti méretű stabil ROM az elérhető, de erről még a MIUI fórumon se tud nyilatkozni senki. -
herdsman12
őstag
OTA magyar nyelvről fogalmam sincs, a többiről régebben írtam.
-
herdsman12
őstag
Rákeresel a "totál kezdők" szavakra és onnan eléred a lényeges infókat. Az egyszerűbb megoldás miatt a v5-el kezdeném. Ha nem nyeri el a tetszésed, akkor felesleges a macerásabb v13-at kipróbálnod. A v5-öt a következő néven kell megtalálnod: miuiandroidhu_HM2013023_WCDMA_JHBCNAL5.0_jb-4.2 rooted.zip
-
herdsman12
őstag
Nem stabil verzió az a 25, a v5 és most a v13 az aktuális stabil verziók. Kipróbálhatod, de gyanítom, hogy nem lesz egetverő a változás.
Azt is kétlem, hogy a 4.4 majd sokkal jobb lesz, mitől?
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több Symbianos telefon után ez az első Androidos telefonom, így ismeretlen a másik jobb volt feeling.
Jó sport az antutuzás és a wacelock is, de már másodjára uncsi volt, inkább netezek, olvasok, esetleg tv, videó. És nem látom a nagy akadásokat, sőt azt is tudom, hogy nem ez a csúcskategória. -
herdsman12
őstag
Lehet az, hogy a megjelenés (03.21.) óta módosítottak a "miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNBA13.0_jb-4.2.zip"-en?
A most elérhető változat mérete 322 705 396 bájt.
Az SD kártyámon 03.25-i dátummal egy 325 157 486 bájt-os változat van, ezt telepítettem, működik rendesen. -
herdsman12
őstag
A tegnapi "Totál kezdők" bejegyzésemből kimaradt egy lényeges rész, ami a v13 USB kapcsolatot javítja.
"zsola400" barátunk írta be a linket.
Drivert a miuiandroid fórumról töltöttem le régebben.
Az USB kapcsolat nálam is a fenti módszerrel gyógyult meg. -
herdsman12
őstag
válasz
nemlehet #4266 üzenetére
Az a villanás nem a "Véletlen használat megelőzése"?
Sejtem, hogy mit kéne, de eddig nem jöttem rá, hogy mit csinál.
Gomb beragadással még nem találkoztam.(#4267) Viktor0610
Régebbi (v5 vagy előtti) verziónál Skype használata közben volt kijelző kapcsolási gondom, a v13 és egy régebbi Skype-nál (3.2.0.6673) most ok.
Akksi jelzést most néztem, igazad van, újraindítástól mér. Felül látom az ikont, meg tudom, hogy nálam necces a napi kvóta.
Böngésző ugrálás nálam inkább más böngészőkkel, de csak Gmail fiókban voltak.
Hangminőséggel sok bajom nem volt, max Viber, de az más kérdés. -
herdsman12
őstag
Totál kezdők és CWM, ROM cseréről álmodozók figyelmébe ajánlom "vagyula" barátunk hsz-át, mely a TWRP és ROM feltöltés részletes leírása.
Két megjegyzéssel:
1. Regizni kell az olvasáshoz.
2. A régebbi v5 verzió volt ROOT-olt, de az újabbat is lehet.
Nekem "vegyszer" barátunk hsz-a segített. -
herdsman12
őstag
Egymás mellé tettem az 1. és 2. kép kb azonos részletét 2x nagyítással egy FHD képernyőn és csináltam egy mentést. Én nem látok durva különbséget a kettő között. Ezek a képek a gagyi, olajfestmény kategóriától jó messze vannak, itt már talán nincs is értelme a minőséget firtatni.
Jó pár év után, nagyon értékelem, hogy a SE K750 után, végre megint AF-os kamera van a telefonomban, sokszor jó, ha egy A4-es lapról lehet olvasható másolatot készíteni. -
herdsman12
őstag
Kimaradt pár válasz:
Driver letöltési link is van a másik fórumon.
USB hibakeresés bekapcsolás: Beállítások - A telefonról - Android verzió sorra tap 7x, vagy 11x, de majd írja, ha ok. Utána már látod a Fejlesztői lehetőségek-et.
A Factory, Recovery kapcsolásra keress rá, de biztos, hogy a készülék bakapcs és hangerő szabályzó gombjairól van szó. -
herdsman12
őstag
Gondolom az a helyes, amit cappa72 javasolt, de én a legegyszerűbb megoldást választottam.
Fentebb linkeltem vagyula barátunk írását a ROM és TWRP feltöltésről.
TWRP-vel készítettem full backup-ot és feltettem a legújabb ROM-ot, sőt azóta párszor vissza a régebbit, tehát működik.
Megspóroltam a driver telepítést és van backup is.
Sima Hongmin v25 az meg mi? -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #3982 üzenetére
Dominó85!
Te indítottad ezt a lavinát sokadjára egy olyan céggel szemben, akivel csak Neked van valami titkos problémád. Azért van a fórum, hogy a támájával kapcsolatos minden információt megosszunk egymással. Így tett "doongoo", amikor beírt egy magyarországi vásárlási lehetőséget. Erre Te már embertelen módon reagáltál: [link], [link], [link].
Megfejeled még azzal, hogy lebarmozol itt párunkat.
Hiába írtuk be ketten is a pozitív tapasztalatunkat: [link], [link], nem vagy hajlandó megosztani a Te negatív tapasztalatodat.
Ezek után, ahelyett, hogy beírnád - elnézést, lehiggadtam - van arcod azt írni, hogy mi húzzunk el innen?
Büntetőjogi és orvosi kategóriába tartozik az, amit itt művelsz.
Remélem tudod, hogy kell visszalépni a "jófej" kategóriába.
(Lassan egy mod is beavatkozhatna.) -
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #3969 üzenetére
Kedves heves barátom!
Az én Hongmi vásárlásom története a következő:
Előzetes készlet felderítés után, január 14-én fizettem az 1949deal-nak 183USD-t. Ez az akkori árfolyamon (225), ÁFA-val, kezelési költséggel 53.800 Ft, valamint minimum 1 hónap, de akár kicsit több izgalom, hogy megkapjam.
Január 21-én kiderült, hogy azért nincs Tracking number, mert nincs készleten az előzetesen leellenőrzött telefon. Az egyetlen pozitív tapasztalatom a 1949deal-al, hogy határozott kérésre pár órán belül visszautalták a pénzem. A Paypal várakozás nélkül, azonnal visszautalta az OTP-nek, így már csak 14 vagy 15 napot vártam, amíg az OTP hajlandó volt visszaírni az eredetileg el se küldött pénzemet.
Február 7-én újra elkölthető lett a pénzem és a kínai ünnepeknek is vége lett.
A Hongmi ára felment 198-220USD-re, az árfolyam meg 233 Ft-ra.
Így már legolcsóbban is 60.000 Ft, de akkor már kifizettem volna a 27USD (kb 6.300 Ft) DHL-t, hogy gyorsan megkapjam.
Ekkor került képbe az általad "sztárolt" cég, itt vettem meg cakk-pakk számlával 61.800 Ft-ért és két nap alatt megkaptam.
Szóval voltam olyan barom, hogy 1.800 Ft-ért nem izgultam minimum egy hónapig (esetleg 6.300 Ft-ért 1 hétig).
Látom, hogy azóta emelkedtek az árak, de mindenki szabadon eldöntheti, hogy honnan, mennyiért vásárol.
Pontosan tudtam, hogy honnan, milyen feltételekkel vettem, de bíztam Hongmi jó minőségében, remélem nem kell a "bármelyik" bizonytalan garanciával foglalkozni.
Van itt a fórumon még pár eladó, akinek még ilyen üzlete sincs, de nem bántjuk Őket, mert eddig nem volt senkinek panasza. Simán bármelyiküktől vásároltam volna január - februárban, de akkor nem volt készletük.
Lezárhatnád ezt az ügyet, ha leírnád, hogy mi a problémád a céggel. -
herdsman12
őstag
válasz
batai15 #3973 üzenetére
Itt nézzél szét.
Mobilról másoltam, remélem jó lesz. -
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #3912 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy az eredeti gyári piros és fehér hátlap is fényes.
[link]
[link]
Árulnak még piros, sárga, kék, lila és zöld hátlapokat, de ezek inkább pasztell színek. -
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #3908 üzenetére
Már egyszer mutattam, most pontosítom:
Itt a Mobil Internet eredeti, saját shopja, úgy nézem, hogy regizni kell, de hátlapot pont nem látok, rákérdezel.
Itt meg a Xiaomiworld, ami tuti, hogy nem a MI boltja, de jó garanciát vállalnak a fake cuccokra. -
herdsman12
őstag
Kezembe akadt egy film a következő adatokkal:
File Size.........: 735 MB
Runtime...........: 01:32:45
Resolution........: 1280x528 (2.40:1)
Video Codec.......: x264
Video Format......: MP4
Frame Rate........: 23,976 fps
Audio Language....: English , AC3 , 2 CH , 96 Kbps
Kép van, hang, felirat nincs.
Milyen formátumokat hajlandó lejátszani a Hongmi, felirattal lehet valamit kezdeni?
Esetleg másik lejátszó? -
herdsman12
őstag
A kártya behelyezésekor az internet beállítások automatikusan kerülnek a telefonra, és nem kell állítgatni semmit.
A web’n’walk szerintem a csak net kártyák beállítása, a második csoport a megoldás.
Dominó kártyán van RelaxNet M internetem a következő beállításokkal (MIUI v13.0):
Beállítások - Mobilhálózatok - Data connection - Enable - 1 - T-Mobile H
Hálózati tipus választása - 3G előnyben vagy Csak 3G
Preferred networks - itt soha semmit nem bántottam
Hozzáférési pontok nevei - T-Mobile NET GPRS internet (kijelölve, narancssárga csík és felirat)
Csak azt írom, ami nem egyezik!
APN típusa default,supl
Azonosítás tipusa Nincs megadva (Nálad: Hitelesítés típusa PAP)
Hozzáférési pont protokol - IPv4
APN be-kikapcs - Bekapcsolva
Tulajdonos - Unspecified -
herdsman12
őstag
T- Dominó, RelaxNet M (4GB) évek óta, napi net, Skype, újabban Viber használattal is.
Elég sokat használom olyan helyen, ahol gagyi a T hálózata, de működik.
Speedtest 47ms, 9,31Mbps, 1,77Mbps.
MinDig TV is megy, 300-800K/s. (mértékegységek telefon szerint írva)
Viszont most nézem, hogy a Hálózati tipus választása érdekes.
Most egy kártya van benne, utazás alkalmával általában két kártyával, legutóbb tuti rendesen működött a hálózat beállítás.
A 3G előnyben az alap beállításom és ha átállítom Csak 2G vagy Csak 3G-re, simán visszaugrik. Beállítás és a telefon újraindítása után marad meg a kívánt beállítás. Vissza a 3G előnyben simán megy.
Másnak is így van ez a v13-ban?Felhasznált internet csomagnál lassítják a sebességet, esetleg nem itt lehet a gáz?
-
herdsman12
őstag
válasz
doongoo #3830 üzenetére
Nem használtam Ultimate ROM-ot, így nem is tudom ott mi van. Csak azért írtam, hátha nem láttad.
Egyébként ezen az akksi kímélő módon is lehetne még dolgozni, mert így nem az igazi.
Simán lehetne "Profil" váltásra is használni, ha az "Alapértelmezett" mód (nem változtatható!) a saját beállításokat használná.
Így bármelyik mód bekapcsolása után lehet visszaállítani a saját beállításokat. -
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #3798 üzenetére
Köszi, benne van a v13-ban is a hangalapú, csak én nem találtam.
-
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #3795 üzenetére
Nem gondolom, hogy nem jó, sőt, biztos, hogy jó, meg stabilabb is, de lesz a telefonodon egy felragasztott alátét.
Így kemény tokkal nem használható, zsebbe pakolásnál beakadhat, esetleg puha tokba teheted.
Ha megunod, akkor a ragasztó eltávolítása akár nyomot is hagyhat, stb.
Emiatt tűnik praktikusabbnak a clippes lencse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged