- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NemMo
őstag
Sajnálatos dolog, hogy ennyire elszúrták megint az sd procit. 300 ezerért ez nagyon drága telefon.
-
<Adamsky>
nagyúr
Abban egy kétségtelenül hatékonyabb hűtés van: The so-called Stainless Steel Vapor Cooling Max solution covers a 36.761mm2 cooling area, which is 105% up from last year's design and improves efficiency by 25%. The system consists of 9 layers that include a Diamond Thermal Gel, which is around 50-60% better thermal conductor than the standard thermal paste. (forrás)
Ettől függetlenül ez a 8 Gen 1 egy ritka sz@r SoC. -
őstag
Off
A Dimensity 9000 úgy tűnik nagyon elkalapálja a Snapdragon 8 Gen1-et.
Redmi K50 Pro teszt (7:05-től 10:05-ig a lényeges rész) -
Hallosz
senior tag
Nagyon kellemes volt a tesztet olvasni. A készülék nem csúnya, de talán kissé idejét múlt az ívelt kijelző. Ezért az árért, még a gyenguszka forint mellet is elég sok helyen kell kompromisszumot kötni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
rozsomak123
csendes tag
A kis mérete miatt gondolkodtam rajta, de túl sok a hátrány és ilyen árért nem éri meg nekem.
-
RetepNyaraB
veterán
Ennyi pénzért elég sok a szemöldökránc. Rögtön az üzemidő. Hagyjanak engem a 4-5 órákkal a francba. Simán vállalhatatlan. Ha utazom és rossz lefedettségű helyen vagyok, ez rögvest leeshet a felére akár.
Úgy érzem a világháborúig már be kell rendezkednem arra, amivel most főzök. PC és telefon téren egyaránt"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
moma
őstag
Nem arról van szó amúgy, hogy most már tényleg alig van jelentős fejlődés telóknál, és már nagyon nehéz valami figyelemre méltót csinálni? Max az ár lehetne ami vonzó vagy nem vonzó, de az meg lehet a világban lévő problémák miatt egy ideje nem az. Szóval ha tudásban megnézi az ember a néhány éves telóját és az újakat, akkor elig van plusz árban meg igen és így nem érdemesek az új cuccok a cserére.
És amúgy ilyenkor tök fontosak a tesztek, mert különben esetleg az ember elhinné a marketingnek, hogy hú ha. Szóval nagyon köszi ezeket a teszteket az új Xiaomikról
we all deserve a bit of luck.
-
Shyciii
veterán
"Tetszik vagy nem: ma az iPhone 13 Pro a referencia, hiszen a kolosszálisan nagy mindenes Max és az aprócska rétegtermék Mini között kényelmes egykezes használatra teremtették. Perfekt az összeszerelés, üzemidőre hangolt a csúcshardver, makulátlan a felület, komplett a fejlesztői támogatás és szolgáltatáscsomag, valamint kiegyensúlyozott a fotós-videós csúcsminőség."
Nah itt hagytam abba a cikket Ezt a tesztet inkább máshol olvasom el. -
Wesiz
tag
szia, a google pixelekere érdemes ránézned, egy hibájuk van, magyarországon nehezen beszerezhető (alza árulja irreálisan drágán illetve magánszemélyek hardveraprón, jóval olcsóbban)
- a pixel5 6colos, a pixel6 6,4, mindkettő elég jó screen to body aránnyal
- processzoraik bőven hozzák az általad elvártat
- amoled full hd kijelző megvan
- 1 napos üzemidő megvan
- kamerában a pixelek mindig első osztályúak voltak, szóval középkategória teteje helyett abszolút felsőkategória
- kijelző alatti ujjlenyomat olvasó: ehhez viszont a pixel 6 vagy pixel 6 pro kell, a régebbieknél még hátlapi olvasó volt. egyébként most jön mindjárt a pixel 6a (a 6os olcsósított változata) amiben várhatóan a kijelző alatt lesz, érdemes lehet megvárni
- dual sim: egy fizikai sim+ e sim szóval nem kettő fizikai de olyat szerintem úgyse találsz, e sim is már egész jól használható itthon
- sztereo hangszóró: pipa
- szoftver: a letisztult, "igazi" android ahogy a google megálmodta
- második asztal funkció: bevallom ezt nem értem
- jelszóval védett mappa létezik már a pixeleken, hogy minden alkalmazás külön jelszóval/ujjlenyomattal védhető legyen, ilyet egyik oprendszer így egyik telefon se tud (mindegy hogy android vagy ios)
3-4 év support: adott -
<Adamsky>
nagyúr
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz RetepNyaraB #61 üzenetére
A világháború után meg mar amúgy is csak morzézunk persze azt is csak füstjelekkel....
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
veterán
válasz <Adamsky> #70 üzenetére
Mert fáj, hogy almáéknál képesek olyan termékportfóliót letenni az asztalra, amiben szinte mindenki megtalálja az igényeihez legközelebb állót?
Ez olyan, mint Henry Ford elhíresült mondása a T-Ford gyártásáról, amely szerint náluk minden vevő megtalálja a neki tetsző színű autót, amennyiben persze a vevő fekete színű autót szeretne venni (merthogy csak fekete színben gyártották a T-Fordokat).
Szóval ha a vevő nem akar összecsukható telefont, ha nem akar memóriakártyával bővíthető telefont, nem akar fizikai kétkártyás telefont, nem akar strapatelefont, nem akar FHD+ felbontásnál nagyobb felbontású kijelzőt, nem akar FM rádiót hallgatni a telefonon akkor tényleg kielégíti minden igényét egy iPhone
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Donki Hóte #76 üzenetére
"Szóval ha a vevő nem akar ... " - OK, értem, amit írsz. Ez is egy nézőpont. Én inkább arra szerettem volna utalni, hogy nekik tényleg van kicsi, közepes és nagy méretű készülékük. Android vonalon pedig csak nagy van és k. nagy.
A hajtogatható telefonokat hagyjuk. A bővíthetőség jó dolog, én is szeretném, de ma már kezd kikopni. Tényleg, mihez is kell(ene) a nagy háttértár? Zene? A többség már stream-el. Videók, fényképek? Előbbihez azért nem árt(ana) a gyors háttértár, mindkettőhöz pedig a megbízhatóság (a SD-kártyák valahogy gyakrabban mennek tönkre, mint a belső memóriák). Sokan képesek a több-százezer forintos telefonjukba a leggagyibb minőségű kártyát beletenni, aztán megy az értetlenkedés mikor "elszállnak" a cicás képek." ... nem akar FHD+ felbontásnál nagyobb felbontású kijelzőt, nem akar FM rádiót ... "
Réteg igények, ill. az FM rádiót én már meg sem említeném akkor mikor a többség TWS fülest használ.Mondok / kérdezek mást: szerinted mi lenne, ha egy almás cucc így viselkedne a stresszteszten, mint ez a Mi 12. Megmondom világbotrány. És erre már azt sem lehet mondani, hogy ahhoz képest amit tud, nem drága.
Ja, és a félreértések elkerülése végett: nagyon-nagyon nem szeretnék almás cuccot venni, vagyis szurkolok az Android-nak, de ez amit az utóbbi 2-3 évben (vagy még régebb óta) van, elszomorító.
-
klaya86
senior tag
Valóban minimális fejlődés van évről évre. Cserébe az ár sokszoros ütemben növekszik. Én amiben látható fejlődést tapasztalok az a töltési sebesség, az valóban elég gyors ütemben növekszik. A többi komponens (kijelző, kamerák stb) alig. A processzor szinten is szerintem elérték a 888-al azt a szintet, ami már nem igazán alkalmas mobil eszközbe. Egyszerűen komolyabb hűtés és nagyobb kraft kell nekik, hogy a teljesítményt tudják tartani. Ez pedig ekkora házban már nem lehetséges jelenleg->gatya üzemidő, melegedés,throttling. Mondjuk nem minta egy snapdragon 865/870 ne lenne elég bármire is az emberek 98%nak. Elég szar irányba mennek a dolgok. Már igazából most sincs értelme akár egy 2 éves csúcs telóról sem váltani.
-
aujjobba
addikt
válasz <Adamsky> #77 üzenetére
Szerintem nincs mar nagy gond alapvetoen a droiddal, csak ez a csucskategorias cicaharc olyan ugyetlen.
Mindegyik azt probalja mutatni mennyivel tobbet nyujt, mint az alma, aztan jon a meglepodes amikor kiderul, hogy arban mar valoban ott jarnak, specifikacioban kozeleben/felette, de ezek a bosszanto dolgok maradnak megis.
Csucs snapdragon - de melegszik es throttlingol, 4k/60fps videofelvetel - de csak max. nehany percig, dupla akkora akksi - de megis csak par perccel bir tobbet a keszulek, stb.A kozepkategoria teljesen rendben van azt gondolom, itthon megfordult mar Honor 9, Honor 20, most O+ Nord2, ezek szeretheto jol teljesito cuccok.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Donki Hóte #76 üzenetére
Vicces 2022-ben a rádióval példálózni. Már nem a kétezres évek elejét írjuk, amikor még mindenki vezetékes fülessel rohangált, és a rádió volt a legegyszerübb zenehallgatási mód.
Kb olyan, mint azt felróni, hogy miért nincs infra minden mobilban…Számomra az a röhej, hogy megveszik sokan minden évben a 300-400ezres mobiljukat, de mp3-at hallgatnak. Ha volt pénz a telefonra, legyen pénzt stream-re is. Problem solved.
Az e-sim mellett fellehetne soroni sok érvet, hogy miért is jó. (A legfontosabb, hogy telefon reset után megmarad a profil és aktív is marad. Ergó, ellophatják a mobilt, tuti meglesz az első bekapcsoláskor)
A kijelző felbontása megint sok embert nem érdekel. Az a lényeg a médiafaló társadalomnak, hogy minél több tartalom férjen a kijelzőre. De egyébként semmi gond nincs az iPhone-ok felbontásával.
A memória bővíthetőséget felhozni megint csak vicces, amikor már mindenki kezdi elhagyni a felső kategóriában.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Aryon87
félisten
válasz kakuk.tamas #81 üzenetére
En mp3/flac formatumban hallgatom a zenet. Miert fizessek elo olyanra, aminek a 3/4 nem a stilusom. YT-rol letoltom ami tetszik, aztan hadd szoljon..
Radiot is pont ezert nem hallgatok, mert a nagyja zenet nem szeretem.
Es legalabb offline is megy + a mobilnetem is megmarad masra.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
dilajoska1
őstag
Mp3 és rádió röhej neki de az esim only és a kisebb felbontás teljesen okés! Vannak bajok rendesen! ( vagy csak azért mondja mert az IPohe-ok ezt tudják csak 🤔? Gondolom ha csak az Ipone-ba lenne rádió, fizikai dual sim, 2k felbontás már menne is a fikázás 😁😁)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
kakuk.tamas
addikt
Az összes stream szolgáltatót is lehet offline hallgatni. Ez nem kifogás/érv a letöltött (nem legális) zene mellett.
Erre azt szoktam mondani, hogy hogyha letöltöd ingyen a kedvenc előadód zenéjét, akkor ne várj tőle új zenéket. És talán nem is a kedvenced, mert nem ér meg annyit, hogy támogasd kicsit azzal, hogy előfizetsz egy szolgáltatásra.
Régen én is torrenteztem, letöltöttem mindent.
Mostmeg annyi streamre vagyok előfizetve, hogy lassan a két kezemen nem tudnám megszámolni. De kényelmes, mindig kéznél van, és mindig baromi jó minőséget kapok, nem kell konvertálgatni, meg ilyenek.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
veterán
válasz dilajoska1 #83 üzenetére
Akinek nincs a telefonján rádió, az nyilván azt mondja, hogy ma ez felesleges és ezt az Apple már 10 évvel ezelőtt is tudta, mert már akkor sem rakott rádiót az iPhone-okba
Mondhatjuk persze úgy is, hogy savanyú a szőlő, meg mondhatjuk úgy is, hogy más médiák kiszorították a rádiót a napi használatú szolgáltatások közül
Meg mondhatjuk úgy is, hogy egy tudatos Apple vásárló eleve csakis fekete autót tervez vásárolni
-
pusszycat
nagyúr
Nem értek valamit, és baromira zavar mert nem értem, h miért nem értem. Röviden Spotify free accountom van egy ideje nem jönnek a reklámok és ugorhatok nem csak 6-szor másik számra. Mi történt?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
repvez
addikt
nem azt mondtam, hogy a felsokategóriába ezek nem férnének be , hanem azt , hogy ezeknek egy telefonba sem kellene, hogy benne legyen,mert ezeknek nem itt a helye, csak azért mert ez is egy kijelzo azért ne legyen már olyan tulajdonságu,mint egy 55"+ feletti képátloju készüléknek aminek az egyetlen funkcioja, hogy filmeket nézz rajta.
Vagy mi lesz a következo az okosora is majd ezeket tudja mert oled van azokba is és a hardver elbirja már ,hogy lejátszon filmeket?itt nem ez az elsodleges cél és mégcsak nem is a filmnézés, meg lehet tenni ezeket is vele, de ha nem lenne HDR meg vision és ATmos akkor sem vesztene vele senki. viszont kevesebb erőforrást használna több akkuidö maradna. DE gondolom, hogy a licence dijak is jocskán benne vannak az árban.
Meg azokon a miniatőr hangszorokon mikor még mélyhang sincs miért kell az Atmos vagy bármilyen térhang szabvány bele? ha meg fülessel hallgatod az már nem a xiaomi telefon érdeme ha jol szol.
DE még egy jó headszettel sem lesz térhangzás.A névválasztás meg nem az Iphone miatt lett egyszerüen ez jött az sorba xiaominál.
És igen eljutottunk arra a pontra hol már nagyon minimális a különbség a készülékek között , csak az árakat emelik meg jocskán az uj szériáknál, de annak aki nem akar vakitani , hogy neki a legujabb készüléke van , az a pár éves készülékek is ugyan ezt hozzák. akkor miért cseréljen.
Az érdemi fejlesztések meg nincsenek, a kamerákbol még mindig hiányzik a normális oprikai zoom, a hardveres képstabilizálás, a hálozati tudást is hiába teszik bele drága pénzért, ha a kapcsolodo hálozatok, meg még közelébe se vannak a régebbi szabványoknak sem. van 5g , de csak a kiváltságos területeken. mire elterjed ,hogy teljes lefedetség lesz addigra már vagy két uj széria megjelenik.
Az internet sebességben is sok embernek még a 100mbit sincs meg , akkor minek a wifi 6e, ha az internetet nem fogja tudni gyorsabban elérni azzal sem. -
rdt89
addikt
válasz kakuk.tamas #81 üzenetére
Azért az infra szerintem sokkal nagyobb hiba, hogy miért nincs minden csúcseszközben, főleg, hogy minden eszköz irányítására is alkalmas, aminek van vevőegysége.
-
Aryon87
félisten
válasz kakuk.tamas #85 üzenetére
Regebbi zeneket toltok le, a mai uj zenek tobbsege hanyinger szamomra. Valamint olyan zenek vannak letoltve amik nagy valoszinuseggel nincsenek lemezen es legtobbje 2-5 oras tartalom (pl Aarmin Van Buuren koncert ami eloben ment, majd felkerul az anyag YT-ra, vagy tobb oras trance valogatas egybegyurva).
Mindegy is. Nem szandekozok elofizetni 1-2 zeneszam miatt.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bagoly01
senior tag
Szuper a fő kamera, simán venném ha lenne ilyen drága.
-
LosBlancosRM
senior tag
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz Donki Hóte #86 üzenetére
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
MODERÁTOR
válasz LosBlancosRM #93 üzenetére
De ez nem offline rádió.
Most mondhatod, hogy mindenkinek van nete, de egyrészt ez nem feltétlen igaz, másrészt nem feltétlen korlátlan a keret, ha van is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Viktor0610 #94 üzenetére
És egy ilyen online rádió mennyi adatketetet emészt fel?
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
Tv/mediabox/smartbox/klíma… Manapság más az összes wifis, tudod telefonról irányítani.
Ha infrás a cucc, akkor kényelmesebb a távirányító sokszor, mert általában nincs saját programja, ahol minden funkciót elérsz, mint a távirányítójával.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
Armin Papát szeressem. Apple Musicon fent vannak baromi régi albumai és mixei is. (2004-es koncert a legrégebbi, a State-nél 2014.) Meglepődtem én is rajta.
Holnap tolja majd Miamiban az UMF-en… És persze, hogy nem ilyenkor vagyunk arra…Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
MODERÁTOR
válasz kakuk.tamas #95 üzenetére
Most próbáltam a képen mutatott appot, 5-6 perc alatt 12-14 MB adatot evett.
Xiaomi 13T
-
Aryon87
félisten
válasz kakuk.tamas #97 üzenetére
Vegre valaki aki nem rock, rap es hasonlo csemegeket szeret. Pacsi :)
Winamp appban szoktam hallgatni az Amsterdam Trance Radio-t.
State of Trance sokat megy ott[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
veterán
válasz Viktor0610 #98 üzenetére
Az FM rádió egy deka adatot sem eszik. Sőt, akkor is hallgatható, ha nincs is SIM kártya a készülékben
Szóval egy netrádió app egyáltalán nem helyettesíti az FM rádiót.
Ezzel az erővel mondhatnánk azt is, hogy a kamera teljesen felesleges egy telefonba, hiszen a netről mindennek a fényképét le lehet tölteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- További aktív témák...