- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #99 üzenetére
A head-fin azt írják, hogy 2,5V feszültséget mértek a kimeneten (szifonnál ez 1,7). Az odáig igaz, hogy ettől nagyobb teljesítményt ad le és egy kevésbé érzékeny/nagyobb ellenállású fejhallgatót is meg tud szólaltatni (bár a Lumia 610-ről meg olyat hallottam, hogy egy kifejezetten nagy ellenállású fejest szólaltatott meg, de pl a Lumia 800-am is hangos), viszont ebből nem következik az, hogy szép hangja lesz. Ezzel van az alapvető probléma. Panaszkodnak is rá, hogy jól kivehető sistergést produkál egy bizonyos frekvencián. (Ha EQ-zol, akkor meg rontat az összképen, már írtam, hogy a nagy mélykiemelésnek milyen következményei lehetnek, de ha ez itt nem is áll fenn, mert nem emel akkorát, akkor is ott van az, hogy a dinamikatartomány sérül a szoftveres mókolás miatt.)
iPhone esetében a 3GS-t dicsérik nagyon, abban egy Wolfson WM8995 van. Mai napig lepipálja az összeset (az 5-öst már dicsérik megint, elvileg ott visszatértek a Wolfsonhoz, de nem vagyok benne biztos). Ha volt SGS-ed, akkor talán emlékszel, hogy abban Wolfosn WM8994 van, kb ugyanaz, mint a 3GS-ben. Viszont a Samsung pöcs volt, mert alapesetben nem a DAC-ot használja a rendszer, a CPU végzi a jel átalakítását, ráadásul az analóg gain is fixre volt állítva (meg még egy jó pár marhaság volt). Ezeket oldja fel a Voodoo, gyakorlatilag azzal csak elkezded használni azt, ami benne van (hát ha még egy Neutron Music Playert is felraksz, akkor tényleg mindent megtettél azért, hogy jól szóljon). Lehet, hogy nem voltál elájulva a hangjától, de széles körben elismert modellről van szó (mármint a hang tekintetében), mai napig etalonnak számít. Ettől persze neked lehet más ízlésed, ezt nem vitathatom.Amúgy nem értem ezt a sértődött két sort a végén, nem dobálózok semmivel, egyszerűen leírtam a problémáimat a Beats marhasággal kapcsolatban. Azt mondod a 8x-en nem így van. Cáfolni nem tudom, alátámasztani se, mivel nem hallottam még. Biztos nem hallgathatatlanul sz@r, még a Lumia 800 se az, ha nincs jobb forrás, azt is lehet hallgatni. Más kérdés, hogy tuti van nála jobb is. Na mindegy, részemről lezártnak tekintem ezt a témakört, remélem nincs harag, egyáltalán nem célom az ilyesmi.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #101 üzenetére
épp nem a 8x-ről nyilatkoztam, inkább pár erősítő és fejhallgató kipróbálása után, feltűnt, hogy a hangerő és a kihajtja szavak nincsenek egyenes arányban. (persze tudom, költői kérdés volt, csak gondoltam ezt tisztáznám)
8x-et még nem, amint lehetőségem akad kipróbálom. fentebb pedig már leírtam miért ezt gondolom.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #99 üzenetére
a hangerő nem egyenlő a "kihajtással", önmagában pont semmit nem ér ha valami hangos.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #80 üzenetére
Akkor kérlek áruld el miről?
Ha lehet ne a marketingszöveget ismételd el, hanem mondjuk egy teszt, mérés vagy ilyesmi jól esne, mert kolosanyi mintha ennek az ellenkezőjét linkelte volna teszt formájában.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #68 üzenetére
Ugyan nem próbáltam a 8x-et, de a beats logo az összes többi htc-n csak egy marketingfogás volt némi szoftveres mélykiemeléssel. a tesztek/mérések szerint a 8x-nél is ez a helyzet. tehát a 8x one x párhuzam teljesen helytálló.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #51 üzenetére
Sajnos van. Igazából egy "S" görbe, mert rátesz a magasra is kicsit, de attól még ott van. Nem az igazi. Nem tartom magam amúgy "vájtfülnek", egyszerűen szeretem a lehetőségekhez képest a legjobb hangminőséget kihozni. Persze egy ésszerű szintig csak, több százezer forintot nem költenék ilyesmire. De mindenesetre sajnálom, hogy ez így van, addig is, amíg csoda történik és elkezdenek erre figyelni a gyártók, hallgatok külön lejátszón zenét. Abból könnyebb tényleg jót találni és legalább a telefon se merül zenehallgatás közben.
(#53) oO7
Abban igazad van, hogy ezek csak irányadóak, leginkább arra való, hogy a többi telefonnal össze lehessen vetni. Bár fejes/füles topikban vannak, akik szerint arra se.
Viszont az tény, hogy a Lumia 800 nem jó forrás, simán hallani a különbséget mondjuk a Sony lejátszómhoz, vagy egy Sansa Cliphez, vagy akár a Nexus S-hez képest. Például múltkor ezzel szórakoztunk Zoli barátommal. A lánc végén az ő Shure SE215-öse volt és hasonlítgattuk a Sansa Clip+-hoz a Lumiát. Érdekes volt, hogy sokkal kevesebb a részlet, pontatlanabb a hangzás. Míg a Sansán simán lehetett hallani az egyik számban a halk cineket, amiket a dobos ütött, a Lumián csak a negyedeket, a cin már nem hallatszott.
Szóval tényleg nem a stúdió minőség a cél, csak ha egy zsúfolt helyen, háttérzene mellett, simán hallani füllel a különbséget, az azért szerintem számít. Miért ne válasszak jobb forrást, ha van rá lehetőség? Persze nem hallgathatatlan a Lumia 800 se, csak rosszabb. A 920-ast nem hallottam még, nyilatkozni nem tudok róla, de a mérések alapján az is inkább csak átlagos a telefonok között. -
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #37 üzenetére
Nope. Az inkább parasztvakítás, nem jó hang. Érdemes megnézni a GSMArena méréseit, bár ez inkább csak irányadó. Hiába van "külön erősítő" (ez mekkora bullshit, mindenképp kell lennie egy AMP résznek, hogy hang is "kijöjjön" a telefonból), ha az teljesen átlagos minőséget tud produkálni. Ráadásul ez a mélykiemelős EQ-s marhaság nagyon nem fekszik nekem. (Magadra ne vedd, nem akarlak megbántani ezzel.)
A Nexus S-emnek Voodooval jó hangja volt, mai napig a legjobb (a Galaxy S-sel együtt) a telefonok között. Vagy inkább mondom úgy, hogy az egyik legjobb, akkor nincs ezen vita. Sajnos tényleg ritka az igazán jó hangú telefon manapság, pedig ezt lenne a legkönnyebb elérni. Értem én, hogy költségcsökkentés meg profitmaximalizálás, de egy felső kategóriás modellben igazán lehetne jó chip. Csak hát ez rétegigény továbbra is.(#43) oO7
Sajnos se a 920, se a 820 nem az igazi ilyen tekintetben, pedig voltak a Nokiának jól szóló telefonjai. De mondom, ez nem Nokia sajátosság, mindegyik gyártó magasról sz@rik a hangminőségre. Az átlagos teljesen megfelel nekik, ahogy a legtöbb vevőnek is. (Persze, hiszen sokan nem is hallottak rendes forrásról és rendes fej/fülhallgatóról zenét, de amint megmutatsz nekik egy ilyet, mindjárt hallani fogják a különbséget. Így volt barátnőm is a minap, amikor összehasonlítattam vele a Lumia hangját a saját lejátszóméval. Azt mondta nem is gondolta volna, hogy ekkora a különbség...)szerk.: Az oldalak alján vannak a mérések.
-
janos68
aktív tag
válasz
Oppenheimer #25 üzenetére
g365-ön volt nemrég egy cikk, amiben egy csóka nyilatkozta hogy kb. 3 milliárd minusz van a 360 mögött. Az első box meg ha jól emlékszem közel 7 milliárdot bukott.
-
oO7
őstag
válasz
Oppenheimer #25 üzenetére
főleg, hogy az XBOX 2005 óta létezik, olyan pedig, hogy "konzolos üzletág" nincs a Microsoftnál, hanem Xbox divízió van, de abban ottvan a konzol mellett a szolgáltatás is meg az Xbox Marketplace, játékok, stb... kezdetben maga a konzol azthiszem áron alul volt eladva, de azóta már azon is bőven van nyereség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Hardcore café
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MotoGP & WSBK
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest