- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Miből kezdenek felállni? A saját maguk által elvégzett mesterséges halálból?
Ha nem szarjankók irányítanák, most nem kéne kimásznia semmilyen gödörből. -
mrhitoshi
veterán
válasz
#06658560 #110 üzenetére
Én értem amit mondasz, de ez irracionális. Attól hogy reklámozzák orrba szájba, még nem egyenesen arányos azzal, hogy akkor mindenki azt fogja venni. Ha nem is erre gondoltál, akkor feladom, tényleg.
Amennyit a Nokia beleölt, ahhoz képest nem rossz eredmény ez, sőt most már legalább kezdenek az éledezés jelei látszani. -
Lirion
addikt
válasz
mrhitoshi #106 üzenetére
A Symbian már akkor is süllyedt, mikor még nem is volt WP vonalon a Nokia.
Igazán mókás, mikor vki mindenféle tájékozódás nélkül szajkózza azt, amit a szomszéd sógorának a főnöke lánya hallott a sarki fűszeresnél.. Mert ha megnézted volna a korábbi nokia smartphone eladási adatokat, akkor rájöttél volna, hogy hülyeséget akarsz leírni és nem írod le...
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #106 üzenetére
Szerintem a szövegértéssel vannak gondok akkor nálad. Azt mondom, nem megy a szekér. Hiába reklámozzák. A Symbian nem tünt el úgy, mint kellett volna-miközben kiadtak egy telefont vele, a WP meg nem futott fel úgy, mint kellett volna, holott otlják az emberek képébe mindenhol.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #56 üzenetére
Mondd, te szándékosan beszélsz mellé? Arról volt szó, mennyi telefont adtak el, s hogy ez milyen tuti teljesítmény. amire mondtam, ha megnézzük, a kinyírt Symbian rendszer eladásait, valamint a WP eladásait, amelyiket reklámoznak is, tolják az emberek képébe, miközben a Symbis telókról akkora kuss volt már jó pár éve, hogy a süket is hangzavarnak találta mellette a légy fingását, úgy a WP vonalon nagyon nem fáklyásmenet a cég szempontjából a bövülés. A profit más kérdés, az is minden lehet még.
-
lorinser
senior tag
Igaz amit mondasz. Számtalanszor találkoztam én is olyannal, hogy valami hangosan szólt ugyan de nem szépen. A magas megvolt és általában a közép is valamennyire de a mély hiányzott. És szerintem a mély adja meg a zenének a "testét", attól lesz "meleg". Ha pedig az erősítő teljesítménye kevés, akkor nem fogja tudni meghajtani a hangfalakat, nem lesz mély rosszabb esetben elkezd torzítani. Ugyan ez a fejhallgatóknál is igaz ha kicsi a kimeneti teljesítmény.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #99 üzenetére
A head-fin azt írják, hogy 2,5V feszültséget mértek a kimeneten (szifonnál ez 1,7). Az odáig igaz, hogy ettől nagyobb teljesítményt ad le és egy kevésbé érzékeny/nagyobb ellenállású fejhallgatót is meg tud szólaltatni (bár a Lumia 610-ről meg olyat hallottam, hogy egy kifejezetten nagy ellenállású fejest szólaltatott meg, de pl a Lumia 800-am is hangos), viszont ebből nem következik az, hogy szép hangja lesz. Ezzel van az alapvető probléma. Panaszkodnak is rá, hogy jól kivehető sistergést produkál egy bizonyos frekvencián. (Ha EQ-zol, akkor meg rontat az összképen, már írtam, hogy a nagy mélykiemelésnek milyen következményei lehetnek, de ha ez itt nem is áll fenn, mert nem emel akkorát, akkor is ott van az, hogy a dinamikatartomány sérül a szoftveres mókolás miatt.)
iPhone esetében a 3GS-t dicsérik nagyon, abban egy Wolfson WM8995 van. Mai napig lepipálja az összeset (az 5-öst már dicsérik megint, elvileg ott visszatértek a Wolfsonhoz, de nem vagyok benne biztos). Ha volt SGS-ed, akkor talán emlékszel, hogy abban Wolfosn WM8994 van, kb ugyanaz, mint a 3GS-ben. Viszont a Samsung pöcs volt, mert alapesetben nem a DAC-ot használja a rendszer, a CPU végzi a jel átalakítását, ráadásul az analóg gain is fixre volt állítva (meg még egy jó pár marhaság volt). Ezeket oldja fel a Voodoo, gyakorlatilag azzal csak elkezded használni azt, ami benne van (hát ha még egy Neutron Music Playert is felraksz, akkor tényleg mindent megtettél azért, hogy jól szóljon). Lehet, hogy nem voltál elájulva a hangjától, de széles körben elismert modellről van szó (mármint a hang tekintetében), mai napig etalonnak számít. Ettől persze neked lehet más ízlésed, ezt nem vitathatom.Amúgy nem értem ezt a sértődött két sort a végén, nem dobálózok semmivel, egyszerűen leírtam a problémáimat a Beats marhasággal kapcsolatban. Azt mondod a 8x-en nem így van. Cáfolni nem tudom, alátámasztani se, mivel nem hallottam még. Biztos nem hallgathatatlanul sz@r, még a Lumia 800 se az, ha nincs jobb forrás, azt is lehet hallgatni. Más kérdés, hogy tuti van nála jobb is. Na mindegy, részemről lezártnak tekintem ezt a témakört, remélem nincs harag, egyáltalán nem célom az ilyesmi.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #101 üzenetére
épp nem a 8x-ről nyilatkoztam, inkább pár erősítő és fejhallgató kipróbálása után, feltűnt, hogy a hangerő és a kihajtja szavak nincsenek egyenes arányban. (persze tudom, költői kérdés volt, csak gondoltam ezt tisztáznám)
8x-et még nem, amint lehetőségem akad kipróbálom. fentebb pedig már leírtam miért ezt gondolom.
-
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #99 üzenetére
a hangerő nem egyenlő a "kihajtással", önmagában pont semmit nem ér ha valami hangos.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
kolosanyi #97 üzenetére
Valóban plusz feszültséget ad, ha bekapcsolod a beats audiot a 8X-en, ez ennek az erősítőnrk a lényege. És épp ezért jó mert képes rendesen meghajtani a nagy impedanciájú fejhallgatójat is. Az S4-ben pedig valóban jó minőségű DAC van, csak erre még rá van téve plusz egy erősítőfokozat. Szóval a 8X-ben a BA-nak a legnagyobb erőssége a hangerő. Valszeg a beats audio bekapcsolása valami EQ-t aktivál, de úgy vettem észre, hogy ez is csak javít a hangzáson. Tudtommal az iphoneokban egy elég jó DAC van, és mikor Voodoo kerneles sgs-em volt, csodálkoztam, hogy az iphone hogy tud akkora hangerőt kitolni magából alapjáraton. Most úgy képzeld, a BA-t a 8X-en, hogy mégnagyobb hangerőre képes, mint az iphone, jobb hangzással. Szóval igen, a BA parasztvakítás a One X-ben, meg a One S-ben is, de a 8X-ben nem lehet annak nevezni. Itt k*rva jó.
Egyébként meg meg kéne hallgatni mit tud es nem tesztekkel meg gorbekkel dobálózni. Nekem volt SGS-em, nem voltam elajulva a hangazasatol.
-
AMD Power
titán
De komoly számok ezek. Vajon mennyi lenen a 2012 Q4 eladások ha nem lett volna készlethiány.
-
kolosanyi
veterán
Utcán szerintem is kényelmesebb egy IEM, de ettől még megértem azt, aki fejest hord. Egy IEM érzékeny a behelyezésre, ha nem illeszkedik jó, szarul fog szólni. Ráadásul egy normális fejesben 40 mm-es driver van, sokkal nagyobb tere van egy jó fejhallgatónak, mint egy fülesnek. Amelyiket meg össze is lehet hajtani, azt cipelni se egetverően bonyolult.
A stabilitás meg fontos persze, de lehet a kettőt együtt is. Ott volt pl a Nexus S-em. Semmi baja nem volt az ég világon, ráadásul baromi jól is szólt. De a WP-nél maradva, ott az Ativ. Annak is dicsérik a hangját nagyon.(#80) Oppenheimer
Pedig sajnos a Beats tényleg csak egy marketing fogás. Az erősítőzés meg lényegtelen, minden telefonban van AMP rész, különben nem szólalna meg. Igazából nem tudom, hogy mi lehet ez a "külön erősítő dolog". Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy valahogy nagyobb feszültséget kap, ha bekapcsolod a Beats opciót, ezáltal nagyobb teljesítményt tud leadni. Pluszban ott a hangszín is, amitől más lesz a hanjga kicsit, ezáltal el lehet hitetni az emberekkel, hogy itt tényleg történik valami. Teljesen helytálló a dolog, hozzá kell tegyem, hogy sajnos. Egyébként van a HTC-nél ellenpélda is, az S4-es One S. Azt kifejezetten dicsérik ilyen szempontból. -
Lirion
addikt
A WP8 nem frissités, teljesen új kernelen alapuló mobil oprendszer.
A felhasználó szempontjából frissítés, ha wp7-ről wp8-ra vált, mint ahogy frissítés az iOS5-ről 6-ra is vagy android 2.3-ról 4.0-ra, de a win7-win8 is egy frissítés, még ha új op rendszerekről is van szó. Akkor nem lenne frissítés, ha nem windows phone lenne, hanem windows mobile vagy windows smart vagy windows tablet os vagy egyéb fantáziadús MS terméknév... Mint ahogy az autóknál is az új gyártmányra mondják, hogy modellfrissítés, pedig két tök más autóról van szó...
-
oO7
őstag
"Azért mert ráhúztak egy csitti-fitti tapicskolásra optimalizált UI.-t, még 99%-ban a 7-re épül."
Szerinted. Azért a Win8-ban igen mélyre ástak és még ha nem is teljesen az alapoktól kezdve, de azért elég mélyről indulva újraírták a rendszert... a Metro felület nem csak egy "csitti-fitti tapicskolásra optimalizált UI", hanem az új felülete a Windowsnak... mögötte pedig már nem a Win32 API-k duruzsolnak, hanem a vadiúj WinRT API-k... arról meg már nem is beszélve, hogy azért mélyen a kernelben is történtek elég komoly fejlesztések, nem véletlenül tudták megoldani, hogy a Windows 8 kernelt rakják a Windows Phone 8 alá is a CE helyett... -
NGA
addikt
A Win 7 nek a Win 7 SP1 a frissitése. Ezt ingyen megkapod. A Win 8 különálló oprendszer a Win 7-től.
(Nem arról beszélek, hogy a kód hány százalékban egyezik, hanem arról, hogy önállóan megvásárolható, mint ahogy a win 7-is. A Win 7 soha nem fogja a magát lefrissiteni Win 8-ra, csak ha megveszed a Win 8-at. - upgrade/update) Az igaz. hogy a frissités szót használjuk mindkét esetben, de egyértelmű a kettő közti különbség, mint ahogy a WP7 és WP8 között is. -
BiP
nagyúr
Tudjuk, hogy ez amúgy így van, de ez most csak lovagolás a szavakon.
Amikor aktuális volt a téma, akkor azon ment az elmélkedés, hogy a WP7.5-ről frissíthető-e WP8-ra. (hiába új rendszer, az ember mégis frissítésről beszél ilyenkor).
Szóval akkor mondták, hogy nem lesz WP8 az első generációs Lumiákra, hanem 7.8, és ahhoz jönnek majd a frissítések.
És hiába ígérték, hogy jönnek majd a WP7.8-ra is, mégis korai volt a bejelentés, mert emiatt sokan elfordultak a Lumiáktól.
(ugyanúgy, ahogy Androidnál is 2.3-ról frissítenek 4.0-ra Gondolom ott is nagyobb a különbség, minthogy a közvetlen frissítése lenne, mégis frissítésnek hívjuk) -
VD
őstag
"A Windows 8 sem a Windows 7 frissitése."
Szerinted. Azért mert ráhúztak egy csitti-fitti tapicskolásra optimalizált UI.-t, még 99%-ban a 7-re épül. De hát marketing rizsa az van. És ahogy nézem van aki kajolja is.Lehet itt elővenni a zsírkrétát, meg a színes ceruzát és nekiállni szép rózsaszínre pingálni a valóságot, attól még az tény marad, hogy a Nokia baromi későn váltott! (Csak egy évecskét csúszott a többi WP7-hez képest) Baromira le van maradva a konkurenciához képest! (Mondjuk árazásban nem
) És a saját helyett is sikerült egy réteg OS-t kiválasztani a jövőre.
Az viszont tény, hogy aki ott van a "zenekarban", az az elmúlt 2 éveben rongyosra kereste magát ezeken a megmozdulásokon! -
NGA
addikt
"Azt hittem egyértelmű, hogy a frissítés alatt a wp8-ra való frissítést értem.
Nem kellett volna hazudni, de ráért volna közölni ezt a tényt később is."A WP8 nem frissités, teljesen új kernelen alapuló mobil oprendszer. A WP7-re a WP7.8 jön, az a frissités.
A Windows 8 sem a Windows 7 frissitése. -
Vassili_Zait
senior tag
Az emberek nem az alapján fognak vásárolni, hogy mit olvastak a gazdasági hírekben... kevés ilyen van.
Mindenki inkább szubjektív véleménye alapján vásárol... hiába nem olyan rossz a belle, meg az anna, mikor az is symbian, és a régebbiek is azok voltak.
Egy pár hónap múlva, okosabbak leszünk, és akkor fog kiderülni, merre is tart a WP, és kinek jöttek be a jóslatai
-
Lirion
addikt
válasz
Vassili_Zait #86 üzenetére
Amúgy ezt a nokia eladási adatcsökkenést nem a WPre való áttérés bejelentése okozta, hanem az hogy a symbian nagyon rossz OS volt... ez kb addigra tudatosult az emberekben...
Az a gond, hogy a tények ismeretében ezt nem lehet kijelenteni, ez megmarad egy szubjektív véleménynek. Bár amíg csak azt látja az ember, hogy zuhannak az eladások, azt meg nem veszi figyelembe, hogy előtte meg növekedtek és a kettő között volt egy bejelentés, addig nincs miről beszélni.
Olyat senki nem mondott, hogy a WP7re nem jön frissítés, esetleg olyat, hogy wp8 nem lesz rá, az meg teljes mértékben igaz... Vagy hazudnia kellett volna?
Azt hittem egyértelmű, hogy a frissítés alatt a wp8-ra való frissítést értem.
Nem kellett volna hazudni, de ráért volna közölni ezt a tényt később is.(#84) woland_y2k
Még egyszer leírom: nem állítottam, hogy minden rendben volt. De veled ellentétben nem gondolom, hogy Elop olyan istencsászárul intézkedik, sőt. Ha olyan király arc lenne, akkor a színre lépése utána nem estek volna akkorát a részvények, amekkorát. -
Vassili_Zait
senior tag
Olyat senki nem mondott, hogy a WP7re nem jön frissítés, esetleg olyat, hogy wp8 nem lesz rá, az meg teljes mértékben igaz... Vagy hazudnia kellett volna? Amúgy ezt a nokia eladási adatcsökkenést nem a WPre való áttérés bejelentése okozta, hanem az hogy a symbian nagyon rossz OS volt... ez kb addigra tudatosult az emberekben... lehet toldozni foldozni, szeretni mert ezt szoktad meg... de az android vagy iOS mellet esélytelen... a WP egy teljesen új próbálkozás, eddig elváráson felül teljesít... felesleges belemagyarázni a jó symbiános telefonokkal...
Nálunk a cégnél 2011ben mindenki kapott c5-03-as nokiát, ami szerintem talán az egyik legrosszabb telefonja a nokiának amit valaha letett az asztalra... na aki abból kapott az életben nem vesz többet nokiát... legalábbis egy jó darabig nem...
Megj:
Kicsit olyannak érzem ezt a symbian pártolást, mint amikor régen a Quake3 megjelenése előtt kiadták a Quake 1 OpenGL-es javított változatát, és pár ember azt mondta, hogy jobb mint a Q3... -
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #80 üzenetére
Akkor kérlek áruld el miről?
Ha lehet ne a marketingszöveget ismételd el, hanem mondjuk egy teszt, mérés vagy ilyesmi jól esne, mert kolosanyi mintha ennek az ellenkezőjét linkelte volna teszt formájában.
-
Lirion
addikt
Erre csak annyit, hogy 2010 végén, 11 elején a részvényárak felfelé trendeltek, februárban a korábbi csúcs fölé ment az ár és a bejelentés után (hogy symbianról wp7-re váltanak) egy orbitális nagy lyukkal zuhant a tőzsdén a részvények ára. Kb.14%-os esés egyetlen nap alatt, mit nap, max pár óra, mert még ugyanazon a napon további 4%-os esett. Közel 20% esés a bejelentés hatására.
Igaz, hogy kb. augusztus óta emelkedőben vannak az árak, de még most is csak a 2011 év elejinek csak az 1/3-át éri el a részvényeinek az ára.
Egyébként nem írtam, hogy minden rendben volt, csak azt, hogy közel sem volt akkor már olyan gázos a helyzet, ahogy azt sokan vázolják. 2010 végén már egy jó ideje beálltak a részvény árak a 10-15$-os szintre, a s^3 megjelenésével az eladások ismét fellendültek (utána lehet járni nyugodtan), a részvényárak is elindultak felfele, majd jött elop és a wp7 meg a symbian kuka, azóta az ár a 3-4$-os szintre zuhant. Ha mást nem is, de azt mindenképpen mutatja, hogy kommunikációból csúnyán megbukott az új CEO. Akkora baklövéseket elkövetni, hogy alternatíva nélkül kinyírja az egyetlen smartphone rendszerüket, aztán fél évre a wp8-tól bejelenti, hogy a wp7-re nem jön a frissítés... Azt senki nem magyarázza meg, hogy ezek miért is voltak jó döntések...
-
BiP
nagyúr
De nem is a leépítés volt a nagy hiba, hanem az, hogy ideje korán bejelentették a kaszát.
Ezt én sem értettem, miért így kellett. Gyakorlatilag alternatíva nem volt, de már szóltak, hogy kasza. Nem csoda, ha más is, és Te is más gyártótól választott modellt.Ugyanezt a hibát elkövették akkor is, amikor bejelentették, hogy az első szériás Lumiákra nem jön WP8, csak 7.8, és akkor sem volt még meg az utód.
Vagy amikor kijöttek az N9-cel, és már akkor szültak, hogy nem lesz több Meego modell.
Mintha csak magukat akarnák szivatni ezekkel a korai bejelentésekkel. Azonnal eltántorítják azokat a vásárlókat is, akiknek beleférne még egy telefonváltás, ill. addig is a márkánál lehetett volna tartani az embereket (ami az új széria érkeztekor sokat számít a vásárlásnál) -
Zoli133
addikt
válasz
Oppenheimer #68 üzenetére
Ugyan nem próbáltam a 8x-et, de a beats logo az összes többi htc-n csak egy marketingfogás volt némi szoftveres mélykiemeléssel. a tesztek/mérések szerint a 8x-nél is ez a helyzet. tehát a 8x one x párhuzam teljesen helytálló.
-
SPY0817
aktív tag
válasz
kolosanyi #60 üzenetére
Én "fejhallgatók" terjedését, tartom csak viccesnek.. Bár inkább azon hallgassa mint telefonhangszórón mert azt gyűlölöm..
Félre értés ne essék nem vagyok ellene a minőségnek, de nem egy telefontól várom el (értsd úgy a telefon stabilitása nekem többet jelent mint az, hogy milyen minőségben játssza le a zenét..). A hangos zenehallgatás szerintem meg bármilyen formában közlekedésben elég veszélyes lehet (amikor nem csak üldögél az ember).
De ez már nagyon off..
-
Воланд
titán
mivel ilyen szepen ki tudod ragadni az osszkepbol a sajat allitasod alatamasztasara szolgalo adatokat inkabb nem kerdezek semmit....
szerk.: na jo, megis egyet kerdezek: szerinted miert hivtak a ceghez Elop-ot, ha annyira rendben volt a mobilreszleg, meg ugy az egesz vallalat?
-
Lirion
addikt
(mondjuk a symbian leépítése rohadtul meglátszik a mutatókon, és az rohadt nagy hiba volt)
Ezzel maximálisan egyetértek. Az eredmény látszik is az előző írásomban. De nem is a leépítés volt a nagy hiba, hanem az, hogy ideje korán bejelentették a kaszát. Ha csak egy évvel később jelentik be, amikor már vannak wp7-es telók és látszik a wp8 is, sokkal enyhébb lett volna a lejtő. Lényegében a symbianos vásárlóik 90%-a elment a samuhoz droidot venni... (én is...)
Egyébként pozitív jövőkép akkor lesz, ha 13q1 és q2 hozza a 12q4 eredményeit. Ne felejtsd el, hogy a mostani eredmények a karácsonyi szezon eredményei, amikor a legtöbb gyártó eladásai megszaladnak. Márpedig a q4-et kivéve végig lejtőn volt a nokia, gyakorlatilag a 2011-es szimbi kasza bejelentés óta (előtte is kezdett gyengélkedni, de az n8 és az s^3 széria sokat lendített az eladásokon és megfogta a zuhanást
).
-
Lirion
addikt
A mobilos üzletág eredménye:
2010 Q3: 807 millió EUR profit
2011 Q3: 168 millió EUR profit
2012 Q3: -683 millió EUR veszteség
2012 Q2: -474 millió EUR veszteségEbből smart device bevételek:
10q3: 3.612 millió EUR
11q3: 2.194 millió EUR
12q3: 976 millió EUR
12q2: 1.541 millió EURA veszteségeket a nokia többi részlege vitte el.
Az általam közölt adatok bárki által szabadon felkutathatók a google-ban, ezeket a számokat a nokia oldalán közzétett dokumentumokból írtam ki, nem én találtam őket ki.
Van még kérdés?
-
BiP
nagyúr
Jogos, tévedtem.
Ha az eladási darabszámokat nézzük, valóban még mindig szar a helyzet. Viszont a cég 1-2 éve erős lejtőn volt, a mostani eredmény viszont újra pozitív jövőképet fest, és ez a lényeg.
(mondjuk a symbian leépítése rohadtul meglátszik a mutatókon, és az rohadt nagy hiba volt) -
Juveman
tag
Azt ez hogy jön ide
Ez arról szól,hogy egy nagy múltú mobilcég a szakadék szélére került,és úgy néz ki sikerül(t)ellépni a szakadék széléről,szép lassan visszatérnek.Erre te beböfögöd a jelenleg domináns gyártó,egyik domináns telefonjának eladási adatait.Kit érdekel,hogy jön ez ide!Ha elmagyarázod akkor inni fogom minden bötűjét
-
BiP
nagyúr
válasz
mrhitoshi #56 üzenetére
Épp S40-ről volt szó, hogy mennyit adtak el, és azt is a világ távolabbi felén, aztán írtad, hogy a Symbiant csak ott lehet eladni. Összekötöttem, azt hittem, Te is kevered a Symbiant az S40-nel.
Amúgy szerintem a 808 mellett ment még a 700/701 is mint legutolsó széria, meg C5, C6 és Nokia 500. Igaz, ezek korábbiak még, de valamiért itthon is ezek koptak ki a legkésőbb a szolgáltatóknál.
-
Lirion
addikt
Azt kell nézni, hogy az 1-2 évvel hol állt a nokia. Ahhoz képest ez pedig nagyon jó jel, másznak ki a gödörből.
Mivan?
Megnézted az 1-2 évvel ezelőtti eredményeket, mielőtt egy ekkora kapitális hülyesget leírtál?
Nokia smartphone eladások
11q4: 19.6 millió
10q4: 28.1 millióSymbian eladások
11q4: 17.5 millió
10q4: 32.6 millió (ne felejtsük el, hogy symbiant a samsung és a sony ericsson is adott el!)Ehhez képest a 12q4-es 6.6 millió smartphone eladás hát nem kicsit gyenge eredmény. Arra is emlékezzünk, hogy a symbian megölsét 2011 január-februárban jelentették be, nem csoda hát, hogy a bejelentést követő évben már visszazuhant a symbian értékesítés.
Ha a 3. negyedéveket nézzük, akkor se látunk előrelépést.
Nokia smartphone eladások
12q3: 5.3 millió
11q3: 16.8 millió
10q3: 26.5 millióElőrelépésről kizárólag akkor beszélhetünk, ha előző negyedévhez hasonlítjuk az eredményeket, semmilyen más negyedévhez (az elmúlt 2 évben) képest nem.
Nokia smartphone eladások 2012:
Q1: 11.9 millió
Q2: 10.2 millió
Q3: 5.3 millió
Q4: 6.6 millió (karácsonyi szezon eredménye, nevetségesen gyenge)A nokia eredményei valóban siralmasak, nincs minek örülni.
-
Peterson_
addikt
válasz
kolosanyi #50 üzenetére
Jól beszélsz.
Erre én is érzékeny vagyok.
A beatsaudio meg körülbelül egy piros paca a telefon hátulján.
Asszonynak nemrég vettünk OneX-et, és már a gyári fülesnél seggre ültem, mert prémium kategóriában azért nem ezt várja az ember.
Volt egy cx 200 talonban, na akkor kapcsoljuk be a ba-t...
Nem igazán győzött meg.
A Playem a hangszínt belőve keresztben-hosszában lekörözi hangerőben és minőségben is...pedig az sem az igazi. -
kolosanyi
veterán
Egy jó DAC + AMP mellett semmi szükség ilyen szoftveres dolgokra. A legtöbb csak valami jól hangzó név, amit ráaggattak a marketingesek valamire, ami vagy nem sokat csinál, vagy csak ront az egészen. Említed, hogy emel a magasakon, meg a mélyeken. Itt kezdődik az alapvető probléma, kiemelni akkor kell valamit, ha gyenge a rendszer és kompenzálni akarsz. Alapvetően a fülesek/fejesek rendelkeznek egy karakterisztikával, az erősítő szintén, a DAC-on is sok múlik. Emellé teljesen felesleges bármit is belenyúlni, csak rosszabb lesz az egész. Tegyük fel, hogy úgy szereted hallgatni a zenét, hogy jó sok a basszus, ezért hozzányúlsz mondjuk a Sony lejátszódon a Clear Basshoz és emelsz rajta jó sokat. Ez egyrészt azért rossz, mert olyan mértékű mélykiemelés már káros a fülnek, másrészt egy alapvetően nem bassline fejesből akarsz olyasmi hangzást elérni. Nem azzal lesz a gond, hogy sok a mély, hanem azzal, hogy milyen. Rátelepszik a többi hantartományra, legtöbbször a közepek sínylik meg az egészet, rosszabb esetben pedig túl nagy löketet produkál a driver, amitől borzasztó utólengése lesz az egésznek, a mély lassú lesz, puffogós, egyáltalán nem természetes. Tehát a te esetedben, ha azt feltételezzük, hogy a sok basszust kedveled, akkor egy olyan fejhallgató az ideális választás, ami alapvetően egy mélyre hangolt darab. Ebből is persze van millió darab, pénztárcának meg egyéni ízlésnek megfelelően.
(#55) SPY0817
Semmivel nem veszélyesebb jó minőségben hallgatni zenét út közben, mint bömböltetni a zenét a fehér Apple fülesen keresztül olyan hangerővel, hogy a villamos másik végéből tisztán hallani. (Tetszőleges gyenge minőségű tartozék füles behelyettesíthető, kb mindegyik az.) -
jacis
nagyúr
válasz
Vassili_Zait #58 üzenetére
Nem vagyunk egy véleményen, de nem is akarom, hogy azon legyünk....
-
Vassili_Zait
senior tag
iphone 5 ből meg 5millió egy hét alatt... De ez nem jelenti azt hogy jobb a teló... Hanem hogy most a samu meg az apple uralja apiacot... De a nokia most produkált valamit, egy olyan telót aminek ha lesz folytatása, és az is jó lesz akkor abból is fogy annyi... A samsung se az s3mal futott be... Hanem a galaxy s, s2, és a többi jó készüléke is kellett hozzá... Na meg a hatalmas reklámpénzek, és a folyamatosan növő igények is...
-
jacis
nagyúr
A Galaxy S3-ból meg 40 millió fogyott 7 hónap alatt. Csodálatos a Nokia eredménye
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#06658560 #49 üzenetére
Milliárdokat öltek a fejlesztésbe, gyárakat tartottak fenn. Ezek szerint meg kellett volna térülnie a fejlesztéseknek, de nem így lett. Bukás lett az egész, így kár ezen vitázni. Egyszerűen nem versenyképes.
Azt meg nem hiszem, hogy magyarázni kellene, hogy az Android sem 1 év alatt került oda, ahol most tart.Egymáshoz viszonyítva ugyanis a WP nem szárnyalás.
Ilyet amúgy senki sem mondott, én legalább is nem, de miért is kell hogy így legyen ?
A reklámokat elég ha a MS pénzeli, nem kell ebbe belehozni a Nokiát, főleg úgy nem, hogy milliókat tesznek zsebre a MS jóvoltából.(#48) BiP : Nem értelek. Én tuti nem hoztam fel az S40-et. Egyedül, ami sikeres lehet/tett a Symbian vonalból, az a 808. Az is csak a kamerája miatt.
-
SPY0817
aktív tag
válasz
kolosanyi #52 üzenetére
Sajnos a L800 hangja tényleg elég gyengusz mondjuk én Philips fülessel használom, nem rossz.. de ha relaxálni akarok akkor arra itthon van a hangrendszer és nem a trolin fogok vájtfüleskedni..
Én inkább csak röhögni szoktam azokat akik "fülmelegítővel" járkálnak télen nyáron.
Konkrétan már veszélyes tudna lenni.. felhangosítod meg kizárja a külvilág hangjait az ne járkáljon utcán.. mert elütik mint annak rendje.. Ha meg behallatszik a zaj marha mind1 hogy ott van e az a hang vagy se..Szerintem tökjó, hogy kezd magára találni a Nokia..
-
oO7
őstag
válasz
kolosanyi #52 üzenetére
A Lumia 800-asban nincsen semmilyen EQ vagy SRS vagy Beats vagy Dolby Headphone javítás... az úgy alapjáraton tényleg elég ergyán szól... ennél egy fokkal jobb volt a helyzet a HTC TITAN-nál, mert ott volt SRS ami már úgy egész korrekten kiemelte a magasakat és a mélyeket, de valahogy még az sem volt az igazi... a Lumia 920-nál viszont van EQ és Dolby Headphone is és mondom, nagyon jól szól, nem igazán tudom elképzelni, hogy hogy szólhatna jobban... tudom, hogy hogy szól egy zene egy koncerten profi hangcuccal, vagy hogy szól a házimozi rendszeren, volt még régebben X-Fi hangkártyám, meg elég jó Sony MP3 lejátszóm, szóval úgyérzem van elég jó viszonyítási alapom és egyáltalán nem érzem gyengének a L920 minőségét... amiért mondjuk a Sony MP3 lejátszóm óta ölni tudnék, az az aktív zajszűrés, azt nagyon hiányolom...
-
oO7
őstag
válasz
kolosanyi #50 üzenetére
kíváncsi lennék valami referencia értékekre vagy valamire, meg, hogy az attól való eltérések csak speciális műszerekkel mérhetőek vagy valóban hallhatóak e... nameg nem egy mobiltelefonon fogsz studio minőségben zenéket hallgatni több százezres fülessel... az utcán...
amit biztosan tudok mondani, hogy a Lumia 920 nagy hangerő mellett is tisztán szól, nem halkulnak el a mélyei, kellemes telt, "puha" hangzása van és - nem tudom mi erre a szakkifejezés - "zsúfolt" hangoknál sem torzít... -
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #51 üzenetére
Sajnos van. Igazából egy "S" görbe, mert rátesz a magasra is kicsit, de attól még ott van. Nem az igazi. Nem tartom magam amúgy "vájtfülnek", egyszerűen szeretem a lehetőségekhez képest a legjobb hangminőséget kihozni. Persze egy ésszerű szintig csak, több százezer forintot nem költenék ilyesmire. De mindenesetre sajnálom, hogy ez így van, addig is, amíg csoda történik és elkezdenek erre figyelni a gyártók, hallgatok külön lejátszón zenét. Abból könnyebb tényleg jót találni és legalább a telefon se merül zenehallgatás közben.
(#53) oO7
Abban igazad van, hogy ezek csak irányadóak, leginkább arra való, hogy a többi telefonnal össze lehessen vetni. Bár fejes/füles topikban vannak, akik szerint arra se.
Viszont az tény, hogy a Lumia 800 nem jó forrás, simán hallani a különbséget mondjuk a Sony lejátszómhoz, vagy egy Sansa Cliphez, vagy akár a Nexus S-hez képest. Például múltkor ezzel szórakoztunk Zoli barátommal. A lánc végén az ő Shure SE215-öse volt és hasonlítgattuk a Sansa Clip+-hoz a Lumiát. Érdekes volt, hogy sokkal kevesebb a részlet, pontatlanabb a hangzás. Míg a Sansán simán lehetett hallani az egyik számban a halk cineket, amiket a dobos ütött, a Lumián csak a negyedeket, a cin már nem hallatszott.
Szóval tényleg nem a stúdió minőség a cél, csak ha egy zsúfolt helyen, háttérzene mellett, simán hallani füllel a különbséget, az azért szerintem számít. Miért ne válasszak jobb forrást, ha van rá lehetőség? Persze nem hallgathatatlan a Lumia 800 se, csak rosszabb. A 920-ast nem hallottam még, nyilatkozni nem tudok róla, de a mérések alapján az is inkább csak átlagos a telefonok között. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
kolosanyi #50 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, ne legyél olyan vájtfülű
Engem nem érdekelnek a mérések. Olyan jól kihajtja az akg k518-am, hogy maxon megsüketülnék, és rohadt jól szól. Nekem Ennyi bőven elég egy telefontól
Mélykiemelés nem tudom, hogy jár-e a beats erősítő bekapcsolásával, úgy tudom, hogy ilyen csak azokban a telefonkban van, ahol a beats audio cucc csak szoftveres mókolas a HTC részéről.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #37 üzenetére
Nope. Az inkább parasztvakítás, nem jó hang. Érdemes megnézni a GSMArena méréseit, bár ez inkább csak irányadó. Hiába van "külön erősítő" (ez mekkora bullshit, mindenképp kell lennie egy AMP résznek, hogy hang is "kijöjjön" a telefonból), ha az teljesen átlagos minőséget tud produkálni. Ráadásul ez a mélykiemelős EQ-s marhaság nagyon nem fekszik nekem. (Magadra ne vedd, nem akarlak megbántani ezzel.)
A Nexus S-emnek Voodooval jó hangja volt, mai napig a legjobb (a Galaxy S-sel együtt) a telefonok között. Vagy inkább mondom úgy, hogy az egyik legjobb, akkor nincs ezen vita. Sajnos tényleg ritka az igazán jó hangú telefon manapság, pedig ezt lenne a legkönnyebb elérni. Értem én, hogy költségcsökkentés meg profitmaximalizálás, de egy felső kategóriás modellben igazán lehetne jó chip. Csak hát ez rétegigény továbbra is.(#43) oO7
Sajnos se a 920, se a 820 nem az igazi ilyen tekintetben, pedig voltak a Nokiának jól szóló telefonjai. De mondom, ez nem Nokia sajátosság, mindegyik gyártó magasról sz@rik a hangminőségre. Az átlagos teljesen megfelel nekik, ahogy a legtöbb vevőnek is. (Persze, hiszen sokan nem is hallottak rendes forrásról és rendes fej/fülhallgatóról zenét, de amint megmutatsz nekik egy ilyet, mindjárt hallani fogják a különbséget. Így volt barátnőm is a minap, amikor összehasonlítattam vele a Lumia hangját a saját lejátszóméval. Azt mondta nem is gondolta volna, hogy ekkora a különbség...)szerk.: Az oldalak alján vannak a mérések.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #47 üzenetére
Már miért nem lehet kapálózni a symbian mellett? A nokia kinyírta a rendszert, a végére kihozva 808-at, nuku reklámmal, miközben tele van már a Lumia 800 óta a világ a Nokia reklámokkal-szigorúan Lumia vonal, WP-vel. Ha ezzel együtt szemléljük az eladások változását, a termék nélküli Symbiannak el kellett volna tünnie, a meglevö, sok késüzlékkel bíró WP-nek meg szárnyalnia. Ehhez mérten valahogy más az arány. Egymáshoz viszonyítva ugyanis a WP nem szárnyalás.
-
BiP
nagyúr
válasz
mrhitoshi #47 üzenetére
S40 még mindig nem Symbian.
Amúgy a Symbian nem vacak, csak nagyot esett a megítélése így, hogy maga a Nokia is kiszállt mögüle, és kukázta gyakorlatilag a WP miatt. (persze az MS nyomására).
Szóval nem csak azért estek a Symbian eladások, mert az emberek elfordultak tőle, hanem mert parkolópályára került, és már nem gyártanak ilyet.Ami vacak, az az Asha, ezek az érintős, fullscreen-érintős, gomb+érintős, okostelefonnak csúfolt kreációk. Szóval az érintőssé tuningolt S40-es izék.
És tényleg Ázsiában megy nagyon, meg a 3.világban. -
mrhitoshi
veterán
válasz
#06658560 #44 üzenetére
Nem értek egyet. A Wp7 2012 még egy új rendszer volt, és ahhoz képest jóval gyorsabban fejlődött, mint az Android.
Ez meg nem releváns, hogy mennyi jelent meg. A nokia Wp7-es vonala a 4. negyedévben kb 5-6 telefonból állt.
Nem nagyon lehet a Symbian mellett kapálózni. Ez a tendencia már 2012-ben is megfigyelhető volt, hogy egyre jobban csúszik lefele.
Ennél jobban már nem lehet kimutatni, hogy veszteséges a Symbian.(#46) BiP : Ez meg a másik. Már csakis ott lehet nyereségesen megszabadulni a Symbian vackoktól.
-
MichaelSD
őstag
Csak közben a Symbian telefonok (amiről úgye a Nokia azt állítja, hogy milyen jó mert a 3. világban kaszálnak vele) 16,6 millióról (év eleje) visszaesett 3,4 millióra....
De kívánom nekik, hogy sikerük legyen, bár kételkedem benne. -
Így tovább nokia!
-
Apika
addikt
Ez egy jó hír a Nokia háza-tájáról. Remélem bejönnek a terveik, mert jó látni őket a palettán...
-
vinibali
őstag
és samsung jövőre félmilliárd telót akar csinálni nem?
-
kolosanyi
veterán
Remekel meg minden, de én pl nagyon szeretnék egy kompromisszum mentesebb modellt (mondjuk nekem eléggé réteg igényeim vannak, úgyhogy nem várok csodát). A L800-am majdnem tökéletes lenne számomra, csak ne lenne ilyen hangja. Nem értem miért nem képes egyik gyártó sem valami értelmesebb DAC + AMP párost belerakni a telefonjaiba (kivétel egy-két modell elvétve). Tényleg ennyit hiányolok csak.
No meg azt, hogy a rendesen működő push szolgáltatások meglegyenek. Ezzel majdnem mindenki szív a platformon. -
mrhitoshi
veterán
A Symbian érezhetően kezd lemaradni, a szóban forgó időszak alatt mindössze 2,2 millió példány talált gazdára.
Tessék! Egy negyedév alatt több Lumiát, pontosan 2x-szer annyit adtak el, mint Symbian-t. Ez szépen jelzi, hogy már teljesen felesleges a symbian, persze eddig is az volt, de ez most már kézzel fogható.
Szóval igen, nagyon szar ez a WP. pfej. -
janos68
aktív tag
válasz
Oppenheimer #25 üzenetére
g365-ön volt nemrég egy cikk, amiben egy csóka nyilatkozta hogy kb. 3 milliárd minusz van a 360 mögött. Az első box meg ha jól emlékszem közel 7 milliárdot bukott.
-
Juveman
tag
Ez az MS taktika egyébként.Elsődleges cél,a piaci elsőség,csak utána jöhet a többi.Ezt még Billy mondta egyszer.Szerintem a WP profitból is kb. nullát vesznek ki,inkább még dobnak rá egy vagonnal,és ez így lesz addig ameddig nem látnak egy 51%-ot.Ez eddig is bejött,persze ők megtehetik hogy hosszútávú kintlévőségük legyen.Teli vannak.Attól hogy nincs Billy,szerintem ugyanez a taktika.Ez olyan mint ha a konkurens egy 100-assal,ők meg 5000-rel pókeroznának.Ők megtehetik hogy buknak egy párat,a konkurencia 1-et bukik azt már bajban is van.
-
zotyesz66
őstag
Én unom a droidot és a nyűgjeit. Igaz, csak egy droidos telóm volt idáig (és még van is) és vágytam egy Nexus4-re, de az eléggé reménytelennek tűnik hogy lesz. Azon kívül Google-nek kezd nagy arca lenni. Szóval most úgy tűnik hogy valami Nokia wp8 lesz, de nem tudom még, melyik.
-
oO7
őstag
válasz
Oppenheimer #25 üzenetére
főleg, hogy az XBOX 2005 óta létezik, olyan pedig, hogy "konzolos üzletág" nincs a Microsoftnál, hanem Xbox divízió van, de abban ottvan a konzol mellett a szolgáltatás is meg az Xbox Marketplace, játékok, stb... kezdetben maga a konzol azthiszem áron alul volt eladva, de azóta már azon is bőven van nyereség...
-
Peterson_
addikt
+1
Azért most már elég nyomott áron hozzá lehet jutni néhány régebbi közép, felső-közép kategóriás típushoz, és ha valaki megbarátkozik azzal, hogy egy öregecske OS-sel kell együtt élnie, nem csinál rossz vásárt.
Önmagukban szerintem a mai szemmel nézve is korrekt kis telefonok
Azon kívül dicséretes, hogy egy ilyen kihal(asztot)t rendszerre a mai napig csordogálnak kisebb-nagyobb frissítések. -
Bloksma
aktív tag
válasz
nightshadow #2 üzenetére
Szerintem a Nokia hozza a formáját, csak változtak az igények és az ellenfelek.
-
=Mentor=
őstag
Kezdetnek jó ez, a Samsung/Apple kettős brutális teljesítménye nyilván más dimenzió, de a közvetlen konkurenciához képest (pl HTC, LG, kínai gyártók) és főleg önmagához képest nagyon jó eredmény.
A Nokia 620 tovább dob majd az eladásokon és remélhetőleg jönnek majd a jobbnál jobb készülékek az év során..
-
Szupi
-
Peterson_
addikt
A Symbian érezhetően kezd lemaradni.
-Naná, miután totálisan árvagyerek lett.
Én örülnék, ha folytatták volna a fejlesztést. -
Воланд
titán
-
janos68
aktív tag
Ahhoz hogy az x360 felnőjjön a PS-hez egy lóvéval teli pótkocsis kamiont kellett feláldozniuk. Ráadásul a PS3-ból így is több ment el. Jelenleg kb. 10 milliárd minuszban van 2001. óta a konzolos üzletáguk. Soha az életben nem lesz nyereségük ez a részük. De legalább elmondhatják, hogy ott vagyunk az élmezőnyben.
Sanszos, hogy így jár a mobil operációsrendszer részlegük is. -
ESP23
senior tag
Bizony bizony, kezd elmérgesedni közöttük a helyzet.
Az MS már perrel fenyegeti a "keresőóriást" ha nem hagy fel ezekkel a dolgokkal.
Én akkor haragudtam meg igazán rájuk, amikor az MS-nek megtiltották hogy kiadjon egy hivatalos youtube alkalmazást.
Mostanában elég szemetek! -
Inclitus_pv
tag
Aki a Lumia 920 árát sokallja, javaslom, vegye a kezébe a telefont és lehetőleg legyen a közelben egy Galaxy S3. Minden bizonnyal kiforrottabb az Android, a két telefon minősége viszont fényévekre van egymáshoz. Az S3 törékeny játékszernek tűnik a Lumia mellett. Ennek ellenére teljesen világos számomra is, hogy sok olyan felhasználó van, akinél a rendszer kötöttsége miatt szóba sem jöhet egy Windows Phone-os telefon.
-
Juveman
tag
Erre is azt mondom,mint a csapatomra.Amikor 6.-7.-ek voltunk.Leszünk mi még bajnokok.Mindenki röhögött.Mondom ez a Juventus,mit hisztek,vége a Juvénak örökre?Most is ezt mondom,hé ez a Nokia.Ráadásul ez az amatőr cég egy olyan amatőr céggel paktált le,mint a Microsoft.A WP-ről annyit hogy jó példa az X-Box.A Sony PS volt a jóisten még pár éve,aztán jött az MS azt bedarálta.Kis túlzással egy nyüszítő kiskutya lett belőle.Szóval ha én lennék a Google főnök,azért rágnám a körmöm ha két ilyen amatőr banda jönne ellenünk,mint az MS,meg a Nokia.Persze mindenki a mostban gondolkodik.Ilyen az emberi természet.
-
Khan13
senior tag
Ehhez vegyük hozzá, hogy lehetett volna sokkal több Lumia, ha van elég raktáron... 40 millió nem is, de 20+ simán lett volna, de merek egy 25-30-at is megtippelni.
Nekem a problémám inkább az, hogy az "olcsó" Lumia 620 80 ezer Ft körül már nem olcsó, és kevésbé lesz néptelefon, mint mondjuk 50 ezerért lehetne. -
VD
őstag
7 hónap alatt 40 millió SGS3. Ennek fényében valódi "bravúr" az egy év alatt 14 millió Lumia.
-
ESP23
senior tag
Végre egy jó hír ami a Nokiával kapcsolatos!
Remélem ez így fog menni tovább, és szépen felküzdik magukat az élvonalba. -
shishadealer
csendes tag
mihez képest..
-
BiP
nagyúr
válasz
nightshadow #2 üzenetére
Azt kell nézni, hogy az 1-2 évvel hol állt a nokia. Ahhoz képest ez pedig nagyon jó jel, másznak ki a gödörből.
A régi fény, amit keresel, az igenis elmúlt, ezt tudomásul vette mindenki, a nosztalgia részévé vált, de azóta a piac is átalakult eléggé.
Most pedig a Nokia jó úton van, szóval a körülményekhez képest ez igenis pozitív hír.(#4) daniel909: Mindig csak a Nokiára mondják, hogy de drága. Nem olcsó, de nem drágább, mint a konkurrens csúcstelók.
(amúgy persze én is örülnék neki, ha olcsóbb lenne) -
daniel909
addikt
simán megérdemlik, riszpekt! de szerintem sokkal sikeresebbek lehetnének, ha a csúcsmodelleik árából lecsippentenének kicsit, egyszerűen az emberek könnyebben döntenének a platform mellett.
BIP: jah pont ez a probléma. az Android csúcsteló és a WP csúcsteló egy árban van, az átlagos ember inkább Droidot választ mert az jól bejáratott, nem idegenkedik a felülettől, és lehet már amúgy is volt droidos telefonja. ha viszont a wp csúcsteló egy huszassal olcsóbb, akkor lehet azt választja mert úgy érzi mekkora üzletet csinál a fasza kamerás l920-al.
úgy is mondhatnánk h 1 kiforrott rendszer és 1 kiforratlan rendszer nem lehet egy árban... -
hunter84
aktív tag
válasz
nightshadow #2 üzenetére
De a tendencia jó, azt mutatja, hogy túl vannak a mélyponton.
Tudom hogy én is sok rosszat mondtam már róluk - többnyire mérgemben, mert nem jött olyan modell tőlük, ami igazán érdekelne, és most sincs ilyen, a WP szarságairól meg nem ők tehetnek - de remélem megmaradnak, mint utolsó nagy európai gyártó!
-
Burt1793
veterán
persze-persze...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Konteó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Ford topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest