- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Quasi_modo #56 üzenetére
Szerintem maximum egy boltvezető tudná megmondani, viszik-e az N8-at, de ő se biztos hogy megtenné/megteheti. Nekem azért erős a gyanúm a fórumtopikok alapján, hogy nem viszik. Bár ugye az, hogy a MA-t nem találják meg, semmit se jelent. Kb. senki se ismeri az oldalt.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Mr. Byu
aktív tag
Nem tudjuk mennyire van jól optimalizálva a WP7. Az iPhone 4-ben is "csak" 800 Mhz-en ketyeg az eredetileg 1 Ghz-es proci, mégis gyönyörű, akadásmentes minden animáció (sok dupla magos Android csoda megirigyelhetné).
Ha a WP7 is elég jól meg van írva, akkor bőven elég lesz neki ez a 800 Mhz. .-)
-
erdoke
titán
válasz attila112 #49 üzenetére
Ha neked mindent elmond egy készülékről a CPU órajele, akkor mihez kezdesz az iPhone 3GS 600 MHz-ével?
A Samsung különösen szeret specifikációs harcot vívni (lásd Galaxy S II proci órajelének megemelése 1,2 GHz-re a HTC miatt), mégis mindig a legszarabb felhasználói élményt nyújtják a készülékei gyári ROM-mal. Kivéve a WP7-es Omnia 7, ahol nem pakolhatták rá a bloatware-jüket.A legjobb aláírás a héten
-
MODERÁTOR
-
Integra
titán
-
attila112
tag
A téma elején van ég, hogy 800 Mhz...ehhez annyit szólnék hozzá, hogy meg lehet nézni az N8at. 680as arm van benne, és felkapott?? Nem túlzottan. A nokia kénytelen lesz nagyobb CPU-t rakni a wp7es mobiljaiba, mivel mindenki a "nagyobbat veszi", és mivel már várható a 2magos telefonok lázadása, így minimum 800-1ghz lesz az első wp7es mobil, ha nem 2x. Nem fogja hagyni magát a cég. Iphone 5 majd 2mag, Galaxy s2 2 mag, optimus 2x szintén.tény, h nem fogja kihasználni azt amit kapni fog, de a nagyobb számok nagyobb bevételt jelentenek a cég számára.
jah és még amit elfelejtettem, ne felejtsük el, hogy a microsoft úgy adta el a Nokiának az Oprendszert, hogy bármit átírhat rajta.[ Szerkesztve ]
Üdv: Attila OO===[][]===OO ne feledd az értékelést
-
Integra
titán
válasz Barthezz2 #46 üzenetére
miért égetik magukat? aközött a wp7 között, ami eredetileg kijött és e között, ami ezekre lesz feltelepitve igen erős optimalizáció történt, akár teljes értékű belső verzió számot is ugorhatnának. vagy most akkor ki se kellett volna piacra jönniük akkoriban?
ne haragudj, de ez annyira óvóda irás, se nem vagy tisztában fejlesztési időtartammal, vagy nagyvállalati tervezéssel, projekt menedzsmenttel.. nincsen ezzel baj, de az hogy égés, erős. meg vicces....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
MODERÁTOR
Igen, ez szerintem teljes mértékben lejött az egész előadásból. Csak szerintem akkor teljesen felesleges volt az egész, így lényegében csak magukat járatták le. Egy mobilokhoz kevésbé értő közönség előtt még elmehetett volna(bár a Qt gyorstalpaló meg bizonyos szempontból még nekünk is felesleges volt), de tudhatták volna, hogy kiknek adnak elő.. Így meg hát.. szerintem az ott ülők többsége többet tudott már, mint amit elmondott, így meg csak, hogy köznyelven fogalmazzak, égette magát..
(#47) bolondember: Maradjunk annyiban, hogy volt ott mindkettő
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
erdoke
titán
válasz Barthezz2 #44 üzenetére
Valaki biztosan megharagszik, ha azt mondom, hogy azért beszélt össze-vissza, mert semmi rálátása sincs a központban zajló stratégia jelenleg is folyamatban lévő alakulásáról...
Nekem is csak tippjeim vannak a Nokia következő 8-10 hónapjával kapcsolatban, de nem is próbálom meg úgy eladni, mint ha a hivatalos álláspontot képviselném.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
MODERÁTOR
Ok, csak most épp nem erről ment a vita
Az eredeti kiindulásnál pedig továbbra is azt mondom, ha a Nokia elsőként ezzel jön ki, hiába gyors rajt a rendszer, nem ez hozza nekik a megváltást, sőt..
Aztán erre jött rá az, hogy az MM-en az előadó a hw fejlesztésekre vonatkozó kérdésre koránt sem adott tisztességes választ..Everybody lies.
-
oO7
őstag
válasz Barthezz2 #37 üzenetére
jó én értem hogy Te mit mondassz meg sejtem, hogy mit akart volna mondani az előadó, mire akart volna rávilágítani (ami aztán mégsem annyira sikerült neki kristálytisztán)...
ezen felesleges csámcsogni... normál esetben ha a telefon tényleg kihasználja a benne lévő GPU -t, akkor tényleg nincs szükség brutálerős processzorra, mert az appok 99.9% -a nem CPU-intenzív alkalmazás...erdoke: "fogyasztás pedig nő 20-30-at" - biztos ezt akartad írni ?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Barthezz2 #37 üzenetére
A WP7 komplett felülete GPU gyorsított, és az MSM7x30 Adreno 205-ös GPU-ja lényegesen gyorsabb, mint a jelenleg kapható 8x50-es készülékekben levő Adreno 200. Eközben a CPU teljesítmény esik effektíve kb. 10 %-ot, a fogyasztás pedig nő 20-30-at, köszönhetően a gyartástechnológiai váltásnak. Tehát lesz egy középkategóriás vas alapod, amin úgy szalad a WP7, ahogy az Android jelenleg a Tegra 2-n sem. Hol itt a probléma?
A legjobb aláírás a héten
-
kolosanyi
veterán
válasz Barthezz2 #14 üzenetére
Annál a 3D chip dolognál legszívesebben sikítottam volna. Nem volt semmi. Azt a ködösítést...
Amúgy a standnál érdemes volt beszélgetni az ott álló manager kinézetű úriemberrel. Sok érdekes dologra rávilágított. Azt mondta, hogy szerinte a Nokia nem követheti el azt a hibát, hogy nem lesznek ütősek az új cuccok... Elvileg nagy változások lesznek, úgyhogy én azt mondom, amit te is. A pálcatöréssel várjunk az első WP7-es Nokiákig. Nem sokára úgyis kiderül minden. -
iMaverick
addikt
válasz Matula bácsi #25 üzenetére
Nem-nem! Olvass utána! Sajnos én már futottam köröket ezzel...
Még a Dolphin böngészővel sem megy, pedig az beépítve tartalmazza. Magát a Flash-t amikor a Market-ről fel akarod telepíteni, megtagadja!!!
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
MODERÁTOR
Jó, és akkor mi volt szerinted, amit ezzel mondani akart? Már tényleg kíváncsivá tettél..
Olvastam az egész hsz-ed, te az enyém? Mert oké, igaza van, és a vetélytársak 3D-je csak dísznek van android alatt(megjegyzem ez pl wp7 topic, és már más is a leányzó fekvése..), de te olvastad az enyém végig? Mert ha a symbian 3D gyorsított, az android nem, akkor még nagyobb gáz, hogy pl az Arc 3x körberöhögi sebesség terén az N8-at..
Szerk: Nos, bolondember is azt mondja, amit én(és nem ő az egyetlen), szóval akkor csak nem én vagyok a hülye, és nem tudom értelmezni a nagy bölcs előadó szavait..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
oO7
őstag
válasz Barthezz2 #34 üzenetére
csak annyit mondanék, hogy azt írtam, hogy "mondandót" és nem "mondottakat"...
és van a hsz-nek második fele is...
amúgymeg nem nagyon hinném, hogy esetleg játékokon kívül lenne olyan alkalmazás ami egy hardvergyorsított felület mellett CPU limites lenne egy akár 800MHz -s telefonon, vagy akkor az nagyon rosszul van megírva...[ Szerkesztve ]
-
bolondember
MODERÁTOR
de.
köbö: a vetélytársak 1 GHz-es procival szerelt készülékeik nagy része nem tartalmaz grafikai gyorsítót. Mikor valaki felvetette a Q&A-nál, hogy ez így nem igaz, akkor meg már csak mismásolt.
Tim82-vel már csak röhögtünk kínunkban.Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
MODERÁTOR
Ott voltál a Meeting-en? Mert igen, sarkítottam, de nagy vonalakban bizony ez volt a válasza a Nokia előadójának.
A kérdés lényegében úgy hangzott el, hogy mikor akarnak már nagyobb teljesítményű processzorokat tenni a telefonokban, hiszen tavaly már a csúcsmobilokban 1Ghz-volt, most meg ugye jönnek a kétmagosok, a Nokia csúcsgépe pedig jócskán elmarad ezektől hw terén.Erre jött a válasza, hogy más telefonokkal ellentétben az övükéében 3D chip is van, így nem minden a processzor, mert az is besegít. És valóban, az S^3-nál elméletileg az számolja a GUI-t, de sokra megyek vele, ha egy olyan alkalmazásban kell a kraft, ahol sok lényege nincs a GUI-nak, illetve az is téves, hogy csak nekik volna 3D chipük.
Jött is rá a kontra, hogy nade jópár készülék van a piacon, amiben van, erre pedig nem is nagyon tudott már mit mondani..
Az meg a harmadik, hogy hiába van, és hiába segít be, ha így is lassabb nemde?
Everybody lies.
-
JR.CSé
senior tag
Érdekes elgondolás h engedtek az alapkövetelmekből.Nem biztos h jót fog tenni ez magának a rendszernek és végső soron a felhasználónak.Nem fog ebből sok jó kisülni az tuti.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
winhelper
tag
Nem folyamatosan laggol, csak néha megakad.
És ez sajnos a felső kategóriára is jellemző.
De a felső kategória egyszer sem akadjon! Egy pillanatra sem.
Főleg nem alapműveletek közben.
Nem trollkodni akarok, csak kiábrándultam az Androidból és nem látok javulásra reményt sem. Lásd 2x akadása.Galaxy S4 (LTE) i9505 5.0.1
-
hans87
tag
Örülök annak, hogy lesz olcsóbb WP7-es mobil, mert így nagyobb eséllyel landol a zsebemben. Akár ki fogja gyártani, főleg hogy az MS mostanában előttem elégé javított a róla kialakított képen.
Viszont az gyengébb hardver és Nokia szó egy mondatban, hát akaratlanul is negatív gondolatokat ébreszt bennem.Nokia 5530
-
rudymester
senior tag
Örülök a hírnek, szeretnék WP7 telót, de egyenlőre nem bírná a pénztárcám.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
Matula bácsi
csendes tag
A böngésző nem támogatja a flasht, nem a procia. Am a wm6.5ös omniádhoz képest persze h minden szupergyors....
[ Szerkesztve ]
A lábonlőtt kecske mekeg ha futógépre helyezik ^^
-
gaben88
őstag
Okos dolog ez, kíváncsi vagyok az első WP7-es Nokiára. Remélem megkapja majd az N8 kinézetét és a médiatudását... FM transzmitter nagyon hiányzik az N900 óta!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
iMaverick
addikt
válasz Brutális eb #18 üzenetére
Omnia (i900)-ról váltottam Galaxy Ace-re... Ezen sem veszem észre, hogy minden akadna... Van, hogy néha elgondolkodik valamin és ilyenkor tényleg "laggol"... Ebben az esetben bemegyek a futó szolgáltatások közé és kissé szétcsapok köztük... Általában rögtön lehet látni, hogy melyik a hunyó... Kilövöm és jééé, már megy is normálisan...
Egy bajom van csak (bár lehet hogy nem akkora baj ez), hogy a procija nem támogatja a Flash-t és ennek kapcsán fel sem tudom telepíteni...
-
winhelper
tag
"Ismét egy gyönyörű kategórikus blabla imádom.
DHD-t használok és nem vettem még észre lagot."Míg nap mint nap használtam én is elégedett voltam vele.
Három napja került ismét a kezembe, a srác aki megvette nem boldogult egy telepítéssel. Érdekes volt a boot ideje is két hét Wp7 használat után, de mikor a sense felületet is csak bámulod fél percig mert a háttérben szarakodik a rendszer és lapozni még nem tudsz...
Sajnos ég és föld.
És ha nem ment át a mondandóm lényege, akkor ismét:
Optimalizálás!!! Azért lehet elég a 800MHz is.És az optimalizálás hiányzik a Droidokból.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S4 (LTE) i9505 5.0.1
-
oO7
őstag
még ilyen sok negatív hozzászólást...
+1 Erdoke -nek... jobb lett volna, ha utána kezdtek el (kb majdhogynem mindenki) fikázni miután csak egy kicsikét utánaolvastok a dolgoknak[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
azoknak, akik huhognak a 800MHz hallatán, kettő dolgot mondanék: a mai Core i szériás procik ~2 GHz-en mennek, mégis összehasonlíthatatlanul gyorsabbak a régi 3-4 GHz-es P4-eknél. valamint attól, hogy lesznek olcsóbb, kicsit gyengébb modellek is, még megmarad a felső kategória is.
mellesleg a Mango tökéletesen illusztrálja, hogy nem csak kétmagos, 8 GHz-es processzorokkal lehet teljesítményt növelni...
[ Szerkesztve ]
-
Brutális eb
addikt
"Az android mindenen laggol"
Ismét egy gyönyörű kategórikus blabla imádom.
DHD-t használok és nem vettem még észre lagot.
A fogyasztás nálam tök rendben van ha használom mint okostelefont ugyanannyit bír mint a többi 1 nap.Takarékosan simán másfél nap.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
iMaverick
addikt
válasz Dr.Anonymus #10 üzenetére
Meglepőnek lehet, hogy meglepő, csakhogy a cikk írója sem biztos benne, hogy igazi a reklámfilm... Szóval lehet kacsa is...
-
iMaverick
addikt
Nem arról volt szó, hogy a Symbian megmarad az alsó szegmens telefonjainak oprendszereként? Csak azért kérdem, mert a 30eFt-os kategória még tűník középkategóriának... Az inkább olyan 50e környékén kezdődik, nem?
Az meg hogy lejjebb vitték a WM7 hardveres igényét, egy teljesen borítékolható lépés volt az M$ részéről... Azokkal a minimál paraméterekkel, amiket eredetileg megszabtak, csak a csúcs kategóriás 100 feletti telefonok piacán lehetett versenyezni!! Persze hogy az Istennek sem akart elterjedni a platform!!! Ráadásul nem biztos, hogy mindenkinek kell a gigás proci, meg 4"-os kijelző...
-
MODERÁTOR
Az úgy rendben is volna, hogy idővel, csak a Nokia mostanában véghezvitt dolgai után, az ms-nokia együttműködés bejelentése után ezt a hírt olvasva kicsit kritikusan kezelem a dolgot..
Ha ehhez hozzáveszem, hogy a MM-en a csóka azt mondta, hogy azért nem kell a jelenlegi mobiljaikba erősebb proci, mert ezekben 3D chip is van, a konkurenciával ellentétben, akkor meg végképp negatívan kezelem ezt a dolgot..Na de ne törjünk pálcát felettük, ki fog derülni, amint az első fecskék megjelennek. De annyit borítékolhatok, hogy ha az első Nokia wp7 mobilok 800Mhz-el jönnek 2012-ben, akkor szvsz az lesz az egyik utolsó koporsószegük..
Everybody lies.
-
Matula bácsi
csendes tag
A win7-nek eddig az egyetlen előnye a gyorsaság volt és az egyedi felh.felület.... Ha csökkentik a procik teljesítményét, az is elveszik... Am az optimus 2x-e van a havernak, és nekem az első nap sikerült beakasztaom gúgli maps-et megnyitottam, majd beakartam zárni, erre befayott, majd ujraindult
A lábonlőtt kecske mekeg ha futógépre helyezik ^^
-
Dr.Anonymus
addikt
-
-
winhelper
tag
Kicsit tartok a Wp7-es NOKIA árazásától, de szerintem sem a 800MHz-el nyitnak.
Viszont legalább újra alternatíva lehet a NOKIA annyi év után, még 800MHz-el is.
Különben nem értem a parát az alacsony órajel miatt. A 2G-s iPhone sem szaggatott 416MHz-es processzorral, pedig már akkoriban sem számított felső kategóriának.
Optimalizáció!!!
Az android mindenen laggol. Tegnap este is jót röhögtem a 2x reklámon.
Desire HD-ról váltottam Optimus 7-re.
A fogyasztásról pedig annyit, hogy a Desire estig sem bírta kis zene, kis net, e-mail...stb mellett, ugyan ilyen felhasználói szokásokkal épp tegnap csodálkoztam rá az Optimus-ra, hogy 2 azaz kettő napig ment.Galaxy S4 (LTE) i9505 5.0.1
-
Gabi 8906
senior tag
Az hogy lesznek középkategóriás WP7-es mobilok az örömteli hír, csak az zavar engem hogy a Nokia bejelentése után felreppent a hír a hardverkövetelmények enyhítéséről . És most itt is van. Nem lenne túl előnyös a Nokiától ha 800 mhz-es procikat tennének az W8, W7 féle csúcsnak szánt mobiljaikba.
[ Szerkesztve ]
Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
MODERÁTOR
Hát ha ez a lépés azért volt, hogy a Nokia ismét hanyagolhassa a fejlettebb hardvereket, akkor vehetnek maguknak egy ásót, és kezdhetnek ásni..
Ezt figyelmen kívül hagyva viszont üdvözlendő lépés abból a szempontból, hogy így talán szélesebb körben, és gyorsabb ütemben tud majd terjedni a platform. Csak végre össze is szedhetnék magukat, és a sok duma helyett jó lenne már a készülékeket látni
Everybody lies.
-
Воланд
titán
Pedig nagyon úgy tűnik. A középkategóriát is le kell fedni wp7-es modellekkel, ezt oda szánják. A csúcskategória meg majd megkapja a komolyabb processzorokat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Ufff
senior tag
Ezek szerint nem nagyon fogynak a WP7-es mobilok...
Mondjuk nem is csodálom."És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝
-
Gabi 8906
senior tag
Remélem nem az új Nokiák fogják majd ezt a 800 mhz-es procit kapni...
Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest