Új hozzászólás Aktív témák
-
matchbox_
csendes tag
válasz
Barthezz2 #71 üzenetére
szerintem hagyjad manchester85-t. neki bizonyított tényei vannak.
manchester85: igazából tényleg nem értem hogy ha ennyire iOS párti vagy, akkor minek jöttél ide, mert aki szereti a wp7-et, szereti a letisztultságát és ugyanolyan színnel rajzolt különböző formákat is képes megkülönbözteti akár még ugyanolyan hátteren is. tudom hihetetlennek tűnik.. amin vitatkozol, teljesen értelmetlen téma. én pl azért szeretem a wp7 metro UI-ját, mert nem akasztja meg a rendszert az ezernyi widget-tel szemben, amit amúgy kiraknék ha androidos lennék. már androidon is launcher7-et használtam, mert egyszerűen tetszett, hogy tiszta, nincs túlbonyolítva és ennyi. most mondhatod hogy neked az omnia7-ed nagyon kusza volt és elsiklottál a tile-jaid fölött meg mittomén, ellenben aki maga rendezte be a telefonját és ismeri hogy mi hol van, annak nem okoz gondot 8 négyzetből és 2 téglalapból megtalálni azt, amelyik neki kell, főleg ha ezek nem ugyanolyanok és máshogy is mozognak.
amúgy megsúgom hogy a metroban ugye van alapból 3 szín (háttér, tile, betűszín) és a tiedben meg legalább 6 millió ha még egy háttérképet is beraktál az ikonjaid mögé. szvsz nekem többet kéne keresgélnem egy ikonhalmazban, mint a tile-ok közt. -
manchester85
veterán
válasz
Barthezz2 #87 üzenetére
Szerintem meg a dátum és a hőmérséklet tök ugyanúgy néz ki.
Lalll, jobban tájékoztat, ugyanis tudod, hogy melyik a telefon, és jól el van határolva, színben, elhelyezésében, mindenben. Konkrétan ezek a pálcikarajzok első ránézésre megkülönböztethetetlenek. Na mind1, ha nem akarjátok, úgyse értitek meg. Nekem hónapok alatt nem sikerült ösztönösen megkülönböztetni a telefont, az SMS-t és az emailt egymastol.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Barthezz2 #68 üzenetére
Az egyszerűség és a minimalizmus megvan, tényleg nem lehet panasz erre. Maga a grafika szép, nem is ezzel van a baj, de manchester85 fórumtárs, illetve én is azt próbálom mondani, hogy nincs eléggé kiemelve a dolog. Már az is nagyon sokat segítene, ha csak egy másmilyen, elütő színnel kiemelnék a többi közül. Vagy a felhasználó maga állíthatná és akkor ezt le is tudták.
A lock meg jó lenne, csak szerintem kicsi az ikon rajta. Az is lehetne más színű és nagyobb, úgy jobban kiemeli szintén. Apróságok, de szerintem sokat dobnának rajta.( #70 ) catroot
Nekem alapvetően bejön a rendszer, csak szerintem az értesítési rendszere nem olyan jó. Ebben jobbnak látom a droidot, az iOS-t meg főleg.( #80 ) Barthezz2
A színekkel kapcsolatban igaza van ám. Nem a piktogram a lényeg, meg az ikon formája (amúgy egy telefon ikon miért kéne, hogy össze-vissza legyen, annak telefon formája van és kész), hanem az, hogy mivel ugyanolyan színű mind, egybeolvad az egész, nehezebb kapásból észrevenni. -
manchester85
veterán
válasz
Barthezz2 #76 üzenetére
Az a baj, hogy egy tudományosan igazolt ténnyel próbálsz vitatkozni. Észre se veszem a borítékot vagy a kagylót, mert a szemem a színekre sokkal előbb fog reagálni. Tudod hányan mennének át a piroson, ha a vigyázzállásban levő bácsi lenne a zöld, és a sétáló a piros? Pont ez az, hogy az ember ezeket szelektíven ignorálja, a feltűnő, szignifikáns jeleket keresi, még akkor is, ha azok csak konvencionálisak. Hiába ismerhető fel, ha első ránézésre grafikailag beleolvad a többi köze. Én nem akarom nézegetni a homescreen-t, minél gyorsabban el akarok jutni a kívánt alkalmazásba. Vagyis maga a csempe világít, vibrál, majd kiüti a szemem, zöld, lila, persze csak egyféle lehet. Ami meg megkülönböztetné őket, az egy primitív fehér pálcikarajz, ahova a figyelem ösztönösen mar nem jut el. Főleg, hogy vertikálisan görgeted őket, így a képernyőn se tudod bepozicionálni. Sajnálom, ha ezeket a teljesen nyilvánvaló dolgokat nem tudod megérteni. Persze, mindenki használja, szeresse azt a rendszert, amit jónak talál, de egy ilyen koncepcióval lefikázni az ikonos felület, az enyhén szólva is nevetséges. Egyébként a rendszer gyorsaságával, folyamatosságával maximálisan elégedett vagyok.
-
manchester85
veterán
válasz
Barthezz2 #73 üzenetére
Igen, de nem egyszerre 20 van a szemem elott. Teljesen más, ha egyről kell eldönteni, mi az, és teljesen más, ha ránézel a kijelzőre, és grafikailag tök egyforma ábrák fogadnak. Ahhoz, hogy eldöntsd, meg kell nézni, mit ábrázol a rajz. Ez szerintem sokkal hosszadalmasabb, mint egy emblematikus ábrát egy adott alkalmazáshoz kötni fejben. Amúgy ki a fene nézi ezeket a táblákat?
Nem járok a topikjaiba, csak a nagy ikonellenességet akartam picit helyretenni. Egyébként ez nem egy telefon topikja, úgyhogy szerintem negatív tapasztalatokat, véleményeket is le lehet írni a rendszerről.
Lall!
Vegyél visszább egy kicsit.
-
manchester85
veterán
válasz
Barthezz2 #71 üzenetére
Pedig nem. Egyrészt első blikkre képtelenség különbséget tenni a gyári csempék között, másrészt maga az értesítés ugyanolyan színtelen, mint a csempéket megkülönböztető rajz. A forgalmi lámpák se véletlenül kaptak piros, zöld színeket, az ember figyelmét a különböző színek hívják fel a legjobban. Gyalogos átkelőhelynél figyeli bárki is, hogy áll a bácsi, vagy mehet? Azt nézi, hogy zöld vagy piros. Ha egy pillanatra rápillant az ember a csempékre, görget, stb, szerintem állati nehéz eldönteni, hogy mail, telefon vagy üzenet. Az meg a hab a tortán, hogy az értesítés is ugyanolyan színű (színtelen fehér), mint az egymástól megkülönböztető rajzok az egyszínű csempék közepén.
Azért a közúti táblák elég színesek, legalábbis amit én figyelek: elsőbbségadás, STOP, behajtani tilos. Érdekes, mind piros, szerinted miért? A többit nem is nézem.
-
manchester85
veterán
válasz
Barthezz2 #68 üzenetére
De pont, hogy nem jól látható, mert a gyári csempék mind ugyanúgy néznek ki, és csak egy színtelen, figyelmet abszolút nem felkeltő szám értesít. Mikor omnia 7-em volt, volt olyan, hogy egész nap nem vettem észre, hogy új emailem van, annyira beleolvadt az értesítés a csempébe.
Igen, nagyon jól mutatja ez a lockscreen értesítés is, mennyire észrevehetetlen, színteken-szagtalan az egész. A fölösleges csicsa megvan, ahol meg kellene a figyelemfelkeltés, ott a végletekig egyszerű a UI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest