- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85 #95 üzenetére
Nézd, nekik ez jön be, én veled értek egyet, egymást meggyőzni meg úgyse fogjuk. Szerencsére van választás, így használhatunk olyat, ami nekünk tetszik.
-
Lall
veterán
válasz
manchester85 #95 üzenetére
Akkor nem azt szajkózod 2 oldalon át, hogy mikor rápillantasz feloldás után a kijelzőre? Vagy egyből görgetsz? Lényegtelen, mert meggyőzhetetlen vagy. Neked az, sokaknak ez. Csak ne erről szólna 1 napja a topik.
-
Lall
veterán
válasz
manchester85 #90 üzenetére
Egy bazi nagy telefon, mail, sms lapka, ami mellett számok vannak ráadásul fix helyen. Nálam: telefon bal felső sarok, mellette People Hub, Telefon alatt sms, mellett e-mail. Ha álmomból felébresztenek is tudom mi hol van a képernyőn nemhogy ha ránézek. Ezért nem értem az eszmefuttatásod sem, de tényleg parttalan vita...
-
válasz
manchester85 #90 üzenetére
Ahha, tehát Saturday 23 fok van, és napsütéses 24.-e? Na ne viccelj már
Ha meg tényleg komolyan írod, hogy nem tudod megkülönböztetni a telefonkagyló, az üzenetjelző, és a mail borítékját, akkor ott valami baj van..
Hagyjuk az egészet, tényleg, semmi személyes, de ezen már csak mosolyogni tudok..
-
válasz
manchester85 #79 üzenetére
Tudományosan igazolt tény, hogy a lehető legegyszerűbb jelekkel, a világ minden részén lehet kommunikálni..
Addig, amíg a színes ikon 600 féle lehet, 600 különböző telefonon, senkit nem fogsz meggyőzni, hogy előbb megtalálom 60 ikon között, mint azt, amelyik szög egyszerű, és csak a lényegi tartalomra koncentrál..Mellesleg nem én/mi mentünk egy másik rendszer topikjába fikázni az ikonos felületet, hanem te egy wp topikba fikázni a csempéket, tehát szerintem minket nevetségesnek titulálni kicsit öngól a részedről..
Téma részemről lezárva, mert elnézést, de nem akarom elhinni, hogy Te komolyan gondolod, hogy nehéz, és időigényes felismerni a telefon, vagy az sms/mail csempét. Innentől meg értelmetlen vitának nevezném az egészet..
-
Lall
veterán
válasz
manchester85 #75 üzenetére
-
válasz
manchester85 #75 üzenetére
Ne haragudj, semmi rosszindulat, de erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy akkor veled van a gond.. Egy négyzet alapon elhelyezkedő boríték, vagy telefonkagyló akkor is totál egyértelmű mindenki számára, ha 2000 másik négyzet alakú cucc ott figyel mellette.
De ha szerinted egy lehető legegyszerűbben, a világ minden pontján, mindenki számára felismerhető piktogramot nehezebb azonosítani, mint egy a tervezője által kicsicsázott, 60 féle színben pompázó, akár tetszőleges alakot felvevő ikont, akkor nincs több kérdésem..
-
Lall
veterán
válasz
manchester85 #72 üzenetére
Komolyan nem tudom, hogy játszod a hülyét vagy tényleg ennyire vak vagy?
-
válasz
manchester85 #72 üzenetére
Hát erre már tényleg nem tudok mit mondani, ha te ezt nem látod meg.. Akkor ez nem a te rendszered, és kész. Ebben az esetben viszont lehet nem kellene a topikjaiba járni, és fikázni..
Mellesleg ez mind egyforma(színekre is), de mégis tudod melyik mit takar nem?
-
válasz
manchester85 #69 üzenetére
Hát nem tudom, ha te ezen a két képen keresztülsuhanva nem veszed észre, hogy van valami elmulasztott eseményed, akkor erre nem tudok mit mondani, de elég nehezen hiszem el..
Az, hogy mind ugyan úgy néz ki, az meg megint hülyeség.. Erre hoztam fel példának a közúti táblákat. Nem hiszem, hogy vezetés közben is meg kell állnod megnézni, melyik mi, pedig eléggé egyformák azok is..
-
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85 #61 üzenetére
Szerintem azért tetszik nagyon a WP pártiaknak, mert az egész mozog, pörög, csúszik, animál, szinte sikít, hogy "hé, nézz ide", vagy "piszkálj meg". Valóban nagyon látványos az egész, de egyetértek veled a használhatósági kérdésben. A WP-vel is el lehet lenni, nem arról van szó, hogy nem, de szerintem is az értesítési rendszernek kell jónak lennie, abban meg az iOS a legjobb, őt követi a droid, majd a WP. (Ez csak saját vélemény, és most csak a "három nagyot" vettem ide.)
Szóval igen, ez az, amit már régebben is beszéltünk, teljesen jogos érvek. Nekem is sokkal szimpatikusabb akár a droid, akár az iOS koncepciója az információ közlésére. Ez nem jelenti azt, hogy szarnak tartom a WP-t, csak bőven van még mit csiszolni rajta.
( #63 ) Barthezz2
Ez a táblás dolog szerintem nem állja meg a helyét, egy táblának "az a dolga", hogy kevés információt közöljön úgy, hogy messziről is észrevehesd. Erre tökéletes, de azért egy telefon az más, nem is kicsit. Itt minden eseményre szükséged van, a lehető legátláthatóbb módon. Na ebben nagyon jó az iOS, Apple ide, hype oda. Aki csak kevés dolgot használ, elvan a rendszer szolgáltatásaival, annak ez fel se tűnik, nekik nagyon jó a WP. Van ilyen ismerősöm, szereti a Lumia 800-asát, tök jól kiszolgálja. Nem netezik, csak ha nagyon muszáj, néha navigál, zenét hallgat, sms-t/emailt ír, facebookozik, telefonál, alkalomadtán lő egy-két képet és kész. Lumiát azért vett, mert "jól néz ki". Igaz, hogy ez bazi nagy pazarlás, mert erre egy legolcsóbb low end droid is képes, de hát ő tudja... -
válasz
manchester85 #61 üzenetére
Jelenleg 14 olyan csempe van kint nálam, ami dinamikusan változik, adott dolgoktól függően, és mindezzel információt közöl. Teszem hozzá, nem töltöttem le az egész Market-et, és ki se pakoltam mindent. Tényleg csak 3..
Lezárt képernyő esetén alul ott virít a nem fogadott hívás/sms/email jelzése, ha használat közben jön valami, meg ott van fent az értesítősáv, amire ha rábökök, még oda is visz egyből.
...a többiben meg csak a számok változnak meg a pálcikaalakzatok. Ez aztán a valami.
Már nem azért, de egy mail, sms, hívás elmaradása esetén mégis mi legyen ott? A komplett üzenet? Változó számmal jelzi, mennyi cuccról maradtál le. Ebben nem tudom, mi nem logikus. Mellesleg a videót nézegetve úgy nézem, hogy nagy csempénél már a tartalom is ott lesz majd ezentúl.
Olyat meg köszönöm, de nem kérek, hogy ha kézbe veszem a telefont, akkor egyből a képembe dobja, ha jött valamim. A lockscreen-en/tile-on látom, aztán majd ha akarom/időm van megnézem.Mellesleg vagy 5x leírtad, hogy 2 ~3cm^2 lapkát nem tudsz megkülönböztetni, amit kicsit nehezen hiszek el.. Ránézek, és egyértelműen látni, melyik mi, ellenben egy 12+ ikonból álló képernyőt bámulva, ahol mindennek olyan ikonja van, amit a tervezője megálmodott, már lehet nem bököm ki egyből amit keresek.. Mellesleg a közúton sem hiszem, hogy véletlen, hogy nem 600 féle alakú, és mintájú tábla van az út mentén
-
ramrit
tag
válasz
manchester85 #59 üzenetére
Ha neked ez jó ok,nem meggyözni akarlak,csak nekem más jön be mint neked,meg amugy is itt nem az "ios az isten" topicban vagyunk. Azt se felejtsd el hogy a lezárt képernyöt se bámulod sokáig,mert ha az ember felveszi a telót az asztalról,reflex szerüen oldja fel a bill zárat, utána meg jöhet az ikonhalmaz,húzogatás...és meg is dölt rögtön az ikon-elmélet :-)
Az EB meccsröl meg nem kell értesités mert ne csipogjon a teló ha nézem a meccset:-)
-
ramrit
tag
válasz
manchester85 #50 üzenetére
Az hogy az ios ikonhalmaz kiirja az addig oké,az én tw-m is kiirja a kis számocskát hogy mennyi mail jött,nem fogadott hivás,stb.de egy ikon soha nem tud olyat önmagában mint egy livetile,mivel az ikonra rá kell klikkelni vagy a status bart kell húzogatni, ahogyan látszik a te linkeden is,ahol az "átláthatósági versenyedet" megnyerte a szerintem nem túl izgalmas ios értesitèsi rész. Éppen ezért jó a csempe,mivel csak ránézel a föképernyöre és látsz mindent rögtön. Akinek ez átláthatatlan,az vegyen szemüveget szvsz. Ha szoktál autót vezetni,akkor tudhatod hogy vezetés közben nincs túl sok idöd lapozgatni,kattintgatni,húzogatni hogy infóhoz juss, de rápillantani a kijelzöre,max feloldani a bill zárat igen.
-
catroot
veterán
válasz
manchester85 #52 üzenetére
Szerintem ez beállítottság kérdése. Azt ne felejtsd el azért, hogy a WP-s képernyőt úgy variálod majd, ahogy akarod. Nem muszáj, hogy úgy nézzen ki, mintha valami bazári vásárban lenne az ember. Azt is be lehet úgy "lakni", hogy a fontosabb infó egyből szem előtt legyen.
Kérdés, kinek mi jön be jobban.
-
NGA
addikt
válasz
manchester85 #50 üzenetére
Én nem rakom ki a facse ikonját, mivel felesleges. Magát a programot sem inditom el soha.
Általában reggel szoktam áttekinteni az este, éjszaka történteket.
Első körben ránézek a Me lapkára, ahol látom, hogy a képeimet, beirásaimat ki kommentálta, lájkolta stb.
Aztán megnézem a people hub-ot, ott látom, hogy az ismerőseim közül, ki mit irt, posztolt, látom a képeket, stb.
Mivel több postafiókom is van, igy miközben a Me lapkát megnéztem, láttam, hogy melyik postafiókomra mennyi levél érkezett, valamint a naptár lapkán azt, hogy mi lesz aznap az első feladat, amit szépen lefrissített a netről. A weather lapkán látom az időjárást is, és igy át is láttam mindent, ami nekem fontos volt.
Nekem bejön nagyon ez a rendszer. Ha másnak nem, akkor neki más jön be. Ennyi.Ez részedről csak egy fingfűrészelés. Neked nem jön be a Metro felület, ezért szerinted mindenki hülye, akinek bejön. Csak nem értem, hogy ezt miért szajkózod folyamatosan. Már kb 2-3 hónapja megértettük töled több wp7 topicban.
-
NGA
addikt
válasz
manchester85 #47 üzenetére
Én 1 éve élek együtt a wp7-el, és a felülete miatt vettem meg. Tökéletes a mindennapokban, nagyon bevált az élő lapka rendszer. Végre sikerült az MS-nek egyedit, innovativat alkotni. Erre rá lesz kényszerítve az epöl is, mivel egy 90-es évekbeli design-t foltozgat. Jelenleg a formatervekben, komolyabb weblapokon a letisztult, egyszerű formák dominálnak, közlekedési tábla szerű informativ irányitóelemekkel. Már 2-3 éve leáldozott a 3d hatású, üveghatású giccseknek, hála istennek.
-
=Mentor=
őstag
válasz
manchester85 #44 üzenetére
A primitív túl negatív jelző, inkább letisztult a jobb szó rá. A dinamikusan változó csempéktől meg sokkal jobban "él" az egész képernyő, mint az ikonos rendszer esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Energiaital topic
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest