- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #801 üzenetére
Ez az azonos kernel megy a telefonon meg desktopon mar egy ideje letrejott: Nokia N900. De akar a webOS es droid is ide sorolhato. Persze nativ alkalmazasok szintjen csak az elsoore igaz.
-
törölt tag
oké, köszi, erről lemaradtam, nem volt belőle akkora hír.
pzstm: eredetileg valahogy így mondták. de akkor most hogy lesz az RT? lesz benne desktop, csak nem fognak rajta futni (az architektura miatt) a jelenlegi alkalmazások, csak amiket már kifejezetten win8 desktopra írnak?
azt egyébként tudom, hogy a start menü kiváltására való az új felület, csak így nem egészen értem a desktop jövőjét, mert ugye akkor így is úgy is két verzió kell az alkalmazásokból (office-ból is külön lesz RT-re egy érintésre optimalizált, és win8-ra egy sima változat).illetve akkor még egy újabb nemértem kérdés: ha a wp8 és a win8rt lényegében azonos herdveren fut (csak a wp8 fizikailag kisebb eszközökön), akkor miért kell külön két rendszer tulajdonképpen?
-
törölt tag
nem használtam, mert nem volt időm feltenni, most meg nincs gépem, amire feltehetném. a tendenciára gondoltam, hogy az RT verzióban már nincs desktop, minden metro felületen fut. most a metro-s appok kicsit egyszerűbbek az asztali változatoknál. az ingyenes fejlesztői eszközzel csak metro-s appokat lehet majd készíteni, ahogy megjön asztalira is a a marketplace, ott is elsősorban a metro vonalat tolják. szerintem a jelenlegi MS fejlesztési tervben a desktopnak igazából nincs helye, csak legacy felületként még marad egy darabig. ezzel viszont az a baj, hogy szerintem a metro nem igazán tudja így kiváltani a régi asztalt.
-
törölt tag
az érdekelne, hogy akkor most ezen túl a 2 magos gépek lesznek a minimum követelmény szint? mert ha jönnek majd ki olcsóbb hardverrel alsóbb kategóriába telefonok wp8-cal, akkor igazából elég nagy arconcsapás a jelenlegi tulajoknak, hogy nem kapnak frissítést. ha meg nem, és a 7.8 egy kifutó ág lesz teljesen, akkor az átjárhatatlanság miatt a programok sem fognak előbb utóbb jönni a "value pack"-re, akkor nem lesz sok örömük tényleg a jelenlegi vásárlóknak, a jelenlegi 100 ezer app frissítéseiről lemondhatnak majd.
egyébként maga az ökoszisztéma jónak néz ki, bár kicsit furcsállom, hogy a hatalmas metro-ra tereléssel a MS mit is akar elérni. mert így igazából a telefonok korrekt tudást kapnak, amikor beérik a váltás, de a desktopot kicsit úgy érzem, hogy lesüllyestik a konkurencia szintjére. erre van az a mondás, hogy "ne vitatkozz idiótákkal, mert ha lesüllyedsz a szintjükre, akkor legyőznek a rutinjukkal", namost itt is hasonló történik, a teljes asztali rendszert lesüllyesztik az ilyen tablet-netbook szintjére, hogy konkuráljanak a többiekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest