- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#48584626 #386 üzenetére
> Mellesleg van egy olyan erzesem hogy a tozderol is tobb fogalmam van, mint neked.
Jó, örülök hogy megérkeztünk a faszméregetéshez :) de most ezt szerintem mellément. Tényleg ott tartasz, mintha valaki azt mondaná neked a fórumon, hogy a szíjhajtásokról több fogalma van, mint neked, mert sok Totalcart nézett.
A másik idiótára meg ott a PH prémium :)
-
> Ezek szerint a Gamestop, AMC, Herz mind - mind így járt ugye, mikor 10szeresére ment fel az áruk napok alatt
Igen, így. Miért? Nyilván van jópár érdekes jelenség a fenti esetekben, és természetesen nem arról szólt az áremelkedés, hogy hirtelen tízszer értékesebb lett a cég. Ilyen volt a Porsche / VW eset is jópár évvel ezelőtt. Nem is tartott sokáig.
-
válasz
#48584626 #370 üzenetére
> a tőzsde a reális értékére árazná be
Marmint ki szerint realis ertekere? A tozsde a piacon levo rengeteg szereplo (penz) velemenyet tukrozi. A piac szerint a Tesla jelenlegi fair erteke kozel 800 milliard dollar, a piacon levo penz szerint. A Tesla-reszvenyeket tulnyomot tobbseget professzionalis befektetok es alapok birtokoljak.
(Biztos vagyok benne, hogy kivalo mernok vagy egyebkent, de en ugy latom, hogy tenyleg nagyon naiv modon allsz a piachoz / tozsdehez / penzugyekhez; es no offense, de korulbelul olyan a helyzet, mintha egy kozgazdasz magyarazna neked teljes meggyozodessel, hogy a BMW motorok ugyanennyi koltseg- es fogyasztasi keretbol negyszer ennyi loerot is produkalhatnanak, csak a mernokok nem tudnak out-of-the-box gonndolkozni.)
-
válasz
#48584626 #368 üzenetére
? Mitol lenne 'sokkal problemasabb', ha csak haromszor annyit erne a ceg a tozsden, mint a Daimler, nem tizszer? A mukodest mar nem nagyon kell finanszirozni, az expanziot meg a jelenlegi piaci korulmenyek kozott rohogve finanszirozza kb. barmelyik enyhen divatos ceg.
-
válasz
parandroid #301 üzenetére
> Ha már ennyi pénzt kiadok, nem megszokni akarom a látványt, hanem minden pillanatot élvezni, amit benne töltök, vagy amikor meglátom a parkolóban.
Hat akkor el kell koltened nemi penzt, meg kell egy sofor.
-
válasz
Postas99 #227 üzenetére
Mit vezessek le?
Van egy 17 milliós autó. Ezt senki nem veszi 17-ért a VW-től. Legyen 15. 4 év után eladja a tulaj mondjuk 8-ért, de szerintem többet fog ennél érni, de legyünk pesszimisták. Tehát az autóra az üzemeltetés egyébként valószínűleg elhanyagolható költségein kívül költött 7 milliót. Az évi 1.75 millió, azaz havi 145 ezer forint. Ha egy családnak van havi nettó 1.3-1.5 millió bevétele, akkor ez simán beleférhet, ha nekik ez fontos. Ehhez gyerekes családként kell bruttó kb. 2 millió jövedelem a két emberre, ilyenből van jópár itthon is.
Nem az átlag, persze, de az átlag egyébként sem vesz új autót.
-
válasz
Postas99 #201 üzenetére
Szelenergia van telen is.
> Nem akarok senki zsebében turkálni de 17 Milla? Valaki magyarázzal el nekem, hogy mekkora NETTO BÉR kell ahhoz hogy valaki belevágjon egy ilyen autó megvásárlásába...
Ha alkalmazottkent dolgozol, es magadnak veszed, akkor szerintem egesz csaladot nezve 1.5 millio korul mar sokan meglephetik ezt, mert mondjuk kapnak ra 2M kedvezmenyt, 4 ev alatt leamortizalodik mondjuk 8 milliora, es akkor havi 150e forint korul megvan az auto.
-
válasz
#48584626 #160 üzenetére
Oke, ha mar szamolgatunk, akkor ugye eleve jegyezzuk meg, hogy a dB ertek a percepciorol nem mond el mindent, inkabb sone meg phone ertekekkel kellene szamolni, merthat nem tudjuk, hogy milyen tipusu zajrol van szo (lehet 68 dB nagyon zavaro meg joval kevesbe zavaro). De oke, tegyuk fel, hogy ezek 1 kHz-es szinuszhullamok
, akkor a BMW 6.233 sone, a Tesla 7.413 sone, az 20%.
-
válasz
#48584626 #152 üzenetére
> Autos szoftver =! UX/UI. Az autos szoftverek ettol sokkal oszetettebbek es bonyolultabbak, hajtaslanc, komfortelektronika, biztonsagi berendezesek, lehet sorolni, mi minden mukodik egy autoban
Ezt ertem, en specifikusan az user-facing dolgokra gondoltam.
> A Teslanak van osszesen 4! darab modellje szeriaban, amiben ugyanaz a szoftver fut, egy autogyarnak sokkal komolyabb feladatai vannak szoftverek teren, mint a Teslanak.
Ez egyebkent miert gondolod, hogy problema? Egy mas piacon (mobilok es laptopok) ugy tunik, hogy eleg jol lehet mukodni egy standardizaltabb, kevesbe valtozatos portfolioval. Persze van, aki var X honapot egy Individual felszereltsegu M5 CS-re, de ez a kisebbseg.
-
válasz
#48584626 #141 üzenetére
> szoftverben es elektronikaban is.
Ezt mire alapozod egyebkent? Ott van pl. a Munro, aki ebben a mufajban elvileg komoly nev, o nem igy latja. Azt mondta konkretan, hogy a teljesitmenyelektronika 5 evvel van mindenki mas elott. A szoftver tekinteteben ... hat te, nekem VW termekem van (tavalyi, az elerheto legmagasabb felszereltseggel), haveromnak idei BMW, es a Teslahoz kepest mindketto siralmas UX szempontbol.
-
válasz
#48584626 #118 üzenetére
A nagy kerdes, hogy ezek szamitanak-e. Szerintem nem. Foleg, hogy a 'minoseget' - gondolom - az anyagokra, a megmunkalasra, etc. erted. A Tesla az elektronika es a szoftver szempontjabol (az en ismereteim) szerint joval a tobbiek elott jar. Biztos, hogy a BMW szebb alcantara tetokarpitot csinal, de szerintem ezek nem szamitanak igazabol.
-
válasz
parandroid #108 üzenetére
> Ha a német piac 110 millió személyautóját este egyszerre rádugják a töltőre, nincs az a villamos energia hálózat, ami ezt elbírja.
De, el fogja birni. (Vannak erre szamitasok, pl. Magyarorszagon az osszes auto BEV-re cserelese talan 25%-ot emelne a halozat terhelesen, vagy valami ilyesmi.)
-
válasz
parandroid #79 üzenetére
A VW-csoport navigacioi is tudjak egyebkent ezt, en legtobbszor a beepitett navit hasznalom.
-
válasz
parandroid #101 üzenetére
A japanok jelenleg lemaradasban vannak (mivel allamilag a hidrogent szeretnek/szerettek volna tolni).
> Az egyik autóm német, a másik japán, vásárláskor nézegettem, próbálgattam én a koreaiakat is, de akármennyit fejlődtek az utóbbi időben, és akármilyen népszerűek is (joggal) azért objektíve a piacvezető nagyokkal nincsenek egy súlycsoportban.
Ulj be 2021-es autokba, meg fogsz dobbenni (Hyundai Ioniq 5, Kia EV6). Ha a sajat penzemmel kell fogadni, hogy kik fogjak nyerni az EV-versenyt, akkor azt mondanam, hogy Tesla, utana nagy szunet, KIA/Hyundai, aztan talan (!) VW-csoport, aztan a tobbiek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem ez lesz az év legemlékezetesebb villanyautója, legnagyobb erényei a belső méreteiből erednek, viszont mindent tud, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet, és bőséges a hatótávja is.
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest