- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkenny
senior tag
válasz
attilav2 #16285 üzenetére
A március 28-kor készült rom van rajta. Nem tudom, hogy mennyi idő után talált jelet de ment. Sima GPS IGO-val net nélkül. Az biztos hogy 45percen belül talál jelet
Mindig az első jel találás a nehéz. Próbálj rebootolni, az előző romnál mindig kellett, hogy tudjam használni. Lehet még ma felrakom a tegnap megjelent verziót. Köszönöm a net adatokat, csak azért nem ment mert lejárt a szolgáltatás. Persze pont egy napra esett a rom csere és az 1 hónap lejrása
Bármiben tudok még segíteni szólj -
Hunter2
addikt
válasz
attilav2 #15875 üzenetére
én Blade-re váltottam pár hete és kb. ég és föld a különbség a V845-höz képest. De ezt te is észre fogod venni.
Nem flame keltés de aki megteheti az váltson Blade-re nekem is kb. 10000Ft-ba fájt a váltás de bőven megérte.
Ja és persze van hozzá 100%-osan működő 2.3.7 ami a 845-höz valószínűleg sosem lesz. -
válasz
attilav2 #15436 üzenetére
Nos azonos md5 ide vagy oda, ismét felraktam joilaroi romját és kicseréltem slyking-ére a gps.u8120.so-t root explorerrel. Most egyelőre pontos a gps és úgy tünik nem szakadozik, de csak az erkélyen próbáltam a Gps status app-al.
Wifi az kapcsolódik rendesen, bár néha elég lassan és csak másodszorra, wifi hotspot is müxik de ez is csak másodszorra indult el, tudtam módosítani az Ap nevet meg a jelszót, hogy lehet e rá kapcsolódni, azt kipróbálni wifi-s laptop vagy egyéb kliens hiányában nem tudom.Slyking update12-vel próbálkoztam, nekem ahogy másvalakinek is az xda-n, az android feliratnál nem ment tovább, ezen nem tudom változtat e a javítás.
Mindenesetre joilaroi romja egyelőre jónak tünik, ha kicseréljük benne a gps.u8120.so-t a slyking félére. A system/lib/hw mappában van és meg kell nézni előtte milyen jogok vannak rá beállítva /permissions/ és a csere fájlon ugyanazokat beállítani, ja a jogokat csak akkor mutatja/lehet állítani a root explorer-rel ha rw-ba mountoljuk a system-et. -
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #15436 üzenetére
hát azért nem ilyen hetesmódszerrel kellene csinálni
de CW nem nézi a signelést, de nem kell csomagolni, winrar-ba szépen megnyitod mindkettőt, és áthúzkodod.
az animáció a /system/media-ban van a bootanimation.zip-et kell kicserélni, viszont nembiztos, hogy működni fog, nemtudom, hogy kernel szinten, vagy build.prop-ban van e letiltva az animáció
-
válasz
attilav2 #15429 üzenetére
Qltsar! Joilaroi itt írja: [link] melyik fájlt kell kicserélni hogy rendesen menjen a gps, az elég egyszerűnek tűnik hogy kicsomagolom joilaroi 17b-jét meg slyking 10.4-ét, joilaroiéból törlöm a gps.u8120.so-t és slykingét másolom a helyére, és a bootanimációt is felül szeretném írni slyking-ével de nem tudom hol találom, ha megvagyok ezekkel módosításokkal és vissza zippelem joilaroi romját akkor gondolom újra alá kell írni, ezt hogy tudom megcsinálni?
-
válasz
attilav2 #15428 üzenetére
Na kipróbáltam a pixelwise féle orosz csodát, nem szinkronizálja a névjegyeket a gmail fiókkal, számomra ez így felejtős, bár működik benne a manuális gsm hálózatkeresés ami slyking-én nem. Joilaroi romja lehet még jó ha végre kijön a 18a ugyanis ebbe ígérte a gps javítását. A 17b nekem jól működött kivéve a gps-t ami szakadozott és pontatlan volt. Mivel mind pixelwise mint Joilaroi kallt_kaffee alapokon építkezik ezért valószínű hogy Joilaroi romjában is megy a manuális gsm hálózatkeresés, bár nem próbáltam. Ha slyking tovább szerencsétlenkedik akkor Joilaroi romja lesz a bejövő, esetleg valaki megpróbálhatja slyking 10.4-éből Joilaroi 17b-jébe áttenni a gps.u8120.so-t. Kár hogy qltsar kiszállt pedig ő megbuherálhatná, ja meg a bootanim sem megy így azt is át kéne tenni slyking-éből.
-
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #15227 üzenetére
hát ez nem ilyen egyszerű, de azt meg lehet csinálni, hogy fastboottal kimenteni a particiókat az eredeti állapotról, és szükség esetén vissza lehet flashelni az eredeti állapotba (ez a legbiztosabb módszer amúgy)
ahhoz, hogy egy recoveryből flashelhető romot lehessen csinálni, ugyan így kell eljárni, csak akkor még az update (updater) scriptet is meg kellene csinálni, de ez sem lehetetlen.
ebben az esetben a system.ing-re, és a boot.img-re van szükség, valamint linux környezetre, és android kitchenre (v845-ből csináltam ilyet a hungarian sp2-es eredeti rom-ból, de érdeklődés hiányában a süllyesztőben kötött ki, ugyanis semmi sem volt benne, csak az eredeti rom, plusz appok nélkül.
-
Jacak
senior tag
válasz
attilav2 #15219 üzenetére
A 2. partícióval nincs semmi gond,a Link2SD-ben egyébként az első felcsatolás előtt meg is kérdezi a használni kívánt partíció formáját,s a felsorolásban ott van az ext2 is.
Nem volt még eddig semmi gondom a rendszerappokkal,amiket oda raktam,aug. óta használom így.
A swap-ot időnként változtatom,esetenként teljesen törlöm is,feltételezem,h. az újbóli létrehozásakor nem ugyanazokat a szektorokat használja,de egyébként szoktam nézni a kihasználtságát a Process Monitor Widget app-ban,a terminal emulatorban.
S számolok a kockázatokkal,amiket leírtál,de mindazonáltal extrém módon nem tipikus,h. használnám a telt,mégha jobban is,mint mondjuk egy átlagjúzer. -
istvan47
senior tag
válasz
attilav2 #15141 üzenetére
Szia!
kezd a leg elején
App2SD:
Mentsünk le minden adatot az SD-kártyáról.
Lépjünk be az új Recovery-be: hangerő fel + hívásfogadás + bekapcsoló gomb.
Válasszuk a “Partition SD-card” menüpontot.
Ettől a ponttol kezdve kicsit homályos a leírás, ha valaki már végigcsinálta, az leírhatná.
swap-size = 0 MB; Ext2-size: 512 ext; FAT32-size: remainder;
Hagyjuk jóvá a formázást a dpad segítségével.
SD:ext2 to ext3
Hagyjuk jóvá ezt is a dpad-dal
Hangerő le gombbal főmenü-be
Power off
Főzött ROM telepítése:
Az xda-developers oldaláról szedjük le a legfrissebb verziót: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741643
Másoljuk fel az SD-kártyára a letöltött .zip fájlt.
Recovery mode (hangerő fel + hívásfogadó gomb)
Menjünk a Wipe menübe, és hajtsuk végre a következő parancsokat (ezzel minden nem mentett adatunkat töröljük a telefonról):
Wipe data/factory reset
Wipe Dalvik-cache
Wipe SD:ext partition
Vissza a főmenübe (hangerő le)
“Flash zip from sdcard” menüpont. Ha mind rendben van, akkor itt kiválaszthatjuk a kártyára másolt fájlunkat. Dpad-os jóváhagyás után kb. 2 percig tart a flashelés.
Power off -
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #14951 üzenetére
Settings -> Accessibility -> "Power button ends call"
mivel a keylayout-ban a "Call End" gomb is ugyanazt az utasítást hívja meg mint a "Power on/off / Lockscreen on/off" gomb, vehetjük úgyis, hogy kettő darab ugyanolyan gomb van a készüléken, ezért ez a "fícsör" ebből a szempontból előnyös, énis kerestem egy darabig mert nagyon idegesített
-
ducsidu
senior tag
válasz
attilav2 #14955 üzenetére
A 2.1+ romok nekem azért nem tetszenek,mert a 2.3/2.2 zabálja a RAMot és nekem nap végére mindig olyan kevés RAMom maradt,hogy ha kiléptem egy programból a launcher újratöltött mindent ami hosszú másodperceket vesz el az életemből... Én maradok a 2.1-nél (bár még egy 2.3-mas romot ki fogok próbálni),amíg ki nem jön egy használható ICS
Lolololol tényleg megoldotta a rádiót,de nem biztos,hogy működik Magyarországon (csak néhány ország beállításával próbáltam,lehet,hogy valamelyikkel menne -
ducsidu
senior tag
válasz
attilav2 #14952 üzenetére
Azt írja,hogy:
"I got me HTC Wildfire SU8120 will get my moded offi rom for me.wife
see yall
SO I'M CLOSING THIS THREAD ALL DONE HERE enjoy my work "
Szóval a feleségének adja.Ezt kb 2 hete írta
de nem is ez a lényeg,hanem hogy abba hagyja :/(#14951) attilav2: Az,hogy a hívás vége gombbal lezárod a képernyőt az egy CM feature.Van rá megoldás
És Cobaltum romja alatt nem volt olyan Wi-fis probléma -
qltsar
veterán
-
chris94
tag
válasz
attilav2 #14691 üzenetére
Először is töltsd le a No Lock nevű ingyenes appot a Market-ből, hogy biztos ami biztos ne legyen kavarodás a 2 lock között.
Ha beállítottad az alkalmazásban, akkor automatikusan menni fog.
Én a Ripple Lock-ot használom, annak is a Lasy által magyarított verzióját
De ott van pl még az Agile Lock is (asszem ez a neve)
De biztos lelehet cserélni a gyárit a rendszerben valahogy csak az gondolom jóval bonyolultabb
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14607 üzenetére
Nálunk azért nem működik mert egy másik telefon kernele fut rajta és valószínűleg nem olyan egyszerű a drivereket lefordítani mint egy sima linux alatt.
De volt egy 2.3.5-ös Kang rom Anryl féle 2.6.29-es kernellel és elméletben volt benne rádió gyakorlatilag nem ment de abban lehet, hogy csak az app miatt volt rossz ki lehet próbálni egy alternatív FM app-al, egy van asszem a marketen.
Ez az a rom: [link] De ebben tuti nem megy az SD csatolás és ki tudja még mi egyéb BUG van benne. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14528 üzenetére
A drivereket nem olyan egyszerű átvinni egyik kernelről a másikra. Pl. Anno én egy fejlesztés miatt rendszeresen használtam Ubuntu 10.04-et amire a wifi-m driverét check install-al tettem fel ( ami annyit jelent, hogy csomagként telepítettem ) és még is amikor kijött a 10.04.2 LST és frissítettem, elszállt a driver és újra kellett fordítani az új kernelre, pedig ott is 2.6.x maradt a kernel csak mittom én 2.6.29-ről frissült 2.6.35-re vagy valami hasonló. De pl a 2.6.39-es kernelre (ubuntu 11.04) már nem lehetett feltelepíteni így kénytelen voltam ndis-t használni. Igaz azóta már nem használok linuxot de nem egyszerű.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14436 üzenetére
Qltsar írta valamivel visszább, hogy ebben a kernelben nincs driver a rádióhoz ahhoz az eredeti kernel kéne, bár Anryl is az eredeti kernellel kezdte a 2.3 fejlesztést a rádió mégse ment vele de arra meg valahol valami olyasmit olvastam, hogy valószínűleg azért nem megy mert az apk nem jó a framework-höz de igazából ez nem egyszerű kérdés, ha az lenne akkor már szerintem megoldották volna.
-
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #14368 üzenetére
ZTE Libra = ZTE Blade, vicces volt, láttam szétbontva a két telefont, ugyanaz belülről...
ha armv6 archisat akarsz akkor abból a ZTE Skate jelenleg a legjobb, de már nagyon elavult az egésza nagy felbontás, meg nem feltétlenül előny...gyenge proci + sok pixel = lagg
volt ZTE Blade-em, tudom, hogy miről van szó, nem ajánlom semmiképp, hacsak fillérekért nem jutsz hozzá.
-
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #14329 üzenetére
nem lesz, ezt 90%-ig biztosan mondhatom, hacsak nem épít valaki újra 2.6.29-es kernelre, mert ahhoz van FM rádió driver.
(csináltam egy videót, hogy a jelenlegi rendszer mennyi idő alatt tölt be, indul el, kíváncsi vagyok nálatok is ilyen e, vagy ez a normális. nemsokára felrakom youtube-ra)
-
válasz
attilav2 #14301 üzenetére
Tas0s ugyan azt írja hogy a romja előkalibrált, de ha valakinek gondja lenne vele, akkor kalt_kaffee romjából használja a kalibrációs appot, a régi TSCalibration app helyett. Most ez felvillanyozott, mi lenne ha a slyking 10.2-be kicserélném a kalibrációs appot a kalt_kaffee félére? Azt lehet hogy QTADB-be kitörlöm a régit, majd helyére másolom az újat, vagy a jogokkal is kell valamit csinálni?
-
ducsidu
senior tag
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14291 üzenetére
Fastboot pl van a Superboot nevű cuccban amit elég sokan használnak a custom rom-ok telepítésének leírásában de van fastboot az android SDK-ban és van a QtADB-ben is.
Azt, hogy hogyan lehet fastboottal felrakni pedig pár hozzászólással feljebb leírtam. Illetve azt annyival egészíteném ki, hogy a recovery.img vagy akármi is legyen a fájl neve másold abba a mappába ahol a fastboot.exe van így nem kell megadni az elérési utat csak a fájlnevet ahogy előzőleg is írtam.
-
qltsar
veterán
-
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #14288 üzenetére
másik recovery kell tas0s ROMjához, de az oldalán ottvan...mindjárt megkeresem neked...
RaZroX
addikt
válasz
attilav2 #14261 üzenetére
Ettől függetlenül a Google Maps folyton kifagy.... IGO-t nem próbáltam, és nem is mondtam, hogy az nem működik.. amúgy meg a fő probléma nem azzal volt, hogy nem működött hanem hogy utána lemerült a telefon..
Ja és nem mondtam, hogy az összes 2.3-ban szar a GPS... azt mondtam, hogy az összes 2.3-al volt rossz tapasztalatom.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14104 üzenetére
Nekem az Update 9 pengén megy és az akksi fogyasztással is csinált valamit mert reggel mikor felkeltem nem 20-30% on állt a töltöttség, hanem 54%-on.
Igaz néhány App amiken kell a kakaó pl a g. maps kicsit lassú, ha át van rakva az sd-re. De minden más penge.
Pl: eddig még egyszer sem fagyott le a wifi ami biztató
És az sd kártya mükszik r/w-ben és végre mass storage nem cd rom.
Igaz van egy trükkjeelőbb be kell kapcsolni az usb megosztást majd ki és utána már megy a felcsatolás.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
attilav2 #14088 üzenetére
Akkor valamit nem jól csináltál.
Én Qtadb-t használok Slyking update 5-el és tökéletesen működik.
Két dolog lehet az adb valamiért nem indul el, vagy beragadt lefagyott(, nem jól van telepítve)
a másik, hogy a telefon drivere nem jó.
Az adbt én a komplett android sdk-val együtt telepítettem, majd a az adb.exe-t hozzáadtam a környezeti változókhoz majd kicsomagoltam a qtadb-t egy mappába megadtam neki hol találja az adb.exe-t meg a appt.exe-t és ennyi.
Nekem megy akkor is, ha már be van dugva a telefon és akkor is, ha előbb elindítom a progit és utána dugom be a telefont. -
qltsar
veterán
válasz
attilav2 #14070 üzenetére
én már megondtam előre, hogy ez egy nagy ....
aki 2.3.x-ezni akar, az legalább menjen biztosra, anryl kerneljét használja mindegyik --> anryl romja működik a legnormálisabban.
2.3.7-es alap CM7.1,
Kernel fix + update + keylayout fix
az utóbbit a ROM felrakása után flashelni kell.
hajrá!
senior tag lettem yeah
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest