- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #15757 üzenetére
Előzmények
Amúgy az a kedvenc ROMom,gyors,minden megy,csak elkezdett "rosszalkodni"(#15756) MM2: Kösz,hogy szólsz,akkor nem frissítem Update 2-ről
-
Z0C!
őstag
-
qltsar
veterán
válasz
chris94 #15350 üzenetére
ohhh jajj
még majdnem engem is összezavartál!
@H.Bencike:
nade! nem ilyen bonyolult a dolog!
választhatsz ROM-ok közül verzió szerint: 2.1, 2.2, 2.3.
2.1 alatt a rendszer képtelen az SD kártyára programot telepíteni, ezért van egy olyan megoldás, hogy az A2SD script elhiteti a telefonnal, hogy az SD kártyából leválasztott ext2/3 partició valójában a telefon belső memóriájához tartozó /system/data mappa, ezért lehet telepíteni az SD-re.
2.2 és 2.3-mas ROM-ok esetében nem kell külön particionálni az SD kártyát, alapban át lehet helyezni a programokat az SD kártyára általában különösebb gondok nélkül, ha az adott program is úgy akarja.
2.1-es ROM-ok általában stabilak, viszont elég elavultak, nagy előnyük, hogy általában "minden" működik bennük, 2.2 esetén elég kevés ROM található, a fórumon 1-et használtak többen, de arról is érkeztek panaszok, és pl. a processzor sebességét nem lehet állítani.
2.3-mas ROM-ok a Cyanogen Mod 7-es portolás eredményei, nagyon sok extrát tartalmaznak, én ezt ajánlom feltenni, ha a barátodnak nincs szüksége FM Rádióra, mert ezt az egyet még nem sikerült megcsinálniuk, valamint, ha tud élni Barcode Scanner nélkül, mert néha a telefon csodálatos kamerája összeomlik a program használata során. ezektől a hibáktól eltekintve egész jól használhatóak a 2.3-mas ROM-ok, de vigyázni kell, hogy melyiket rakod fel, mert vannak elég trehányul összerakottak is.
remélem ez segít eldönteni, hogy melyiket rakd fel.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
chris94 #14732 üzenetére
Nekem a market csak annyit ír a telefonra, hogy Phone
FZF 5.2-vel, Slyking 2.3-asával viszont írta, hogy Huawei u8120
Ma viszont valami lelte a telefonom mert reggel felkelek és se kép se hang, próbáltam bekapcsolni semmi, rátettem a töltőre semmi majd végső megoldásként kivettem az aksit majd vissza és akkor már bekapcsolt és az 95% volt a töltöttség. Nem tudom mi baja lehetett.
Amúgy, ha guru akarsz lenni kicsomagolod a boot.img és kernelben átírod a telefon típusát stb... és újra felrakod a ROM-ot ez le van írva a hogyan portolj androidotban, csak nem emlékszem a linkre.
Magyar üzenetkezelőm sajna nincs.
@sephirot
A Launchert nem célszerű az SD-re tenni mert mi van, ha kiveszed a kártyát vagy csak megsérül az adat rajta?
Amúgy passz, hogy a Link2sd okozhat e ilyet, de én nem tapasztaltam hasonlót még. -
-
Eli_Stone
aktív tag
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13970 üzenetére
De a te esetedben a gyári rom hibája (valszeg),viszont ezzel a rommal másnak megy
(#13969) Eli_Stone : No problem
Ééééés amiért feljöttem: a teló folyamatosan újraindul (nem teljesen,hanem a boot animációnál kezdődik).Ugyan ez volt a problémám GongerCombbal is
Szóval :bekapcsolom,beírom a PIN kódot és 1-2 perc múlva újraindul.Ezt elég sokszor csinálja egymás után,de néhány újraindulás után normálisan működik... Már nem először fordult elő
Nem tudjátok mi lehet a baj? -
qltsar
veterán
válasz
chris94 #13933 üzenetére
tévedsz, fényév a két telefon, guglizz utána az MSM7225 és a 7227-es összehasonlításának.
lényeg a lényeg, Blade procijában van l2-es gyorsítótár, ami fényévekkel előbbre viszi a telefont, aztán ottvan a memória sebessége is (nemcsak a mérete ami ugyebár 512 ami 2x annyi amennyi a miénkben van
)
más:
rosszhírek
anryl befejezte a ROM-gyártást, tehát ezek után nem valószínű, hogy számíthatunk ennyire is normálisan működő kernelre.
találtam egy kis vicces szitut: egy kis kamu és nagyképűség
[link]
és a korrekt reakcíó
: [link]
erről beszéltem, hogy pofátlanság egyrészt, nem engedélyt kérni, másrészt, meg nem megköszönni és említeni a neveket, hogy kitől vettél át milyen munkát, de legfőképpen a kernel esetében...sokszor kibukik a dolog, dehát sokan belefutnak ilyen hibákba, akik nem értenek hozzá, letöltik és felflashelik...
2.1-es ROM-okból is vannak ilyenek, sajnos az oldalunkon is, és természetesen xda-n is, jobban oda kell figyelni az ilyenekre, hogy mit flasheltek fel.
jelenleg két kernel van amit a CM ROM-okhoz használnak, az egyik természetesen anryl-é, a másik tas0s által leforgatott kernel. a fő források pedig minden esetben subpsyke-hoz fűződnek (U8160). Tehát ha más ROM-okkal találkoztok, érdemi változásra ne számítsatok, maximum 'ROM'lásra
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13929 üzenetére
Nekem nem indult újra magától,de végül jó lett a recovery...Csak a rommal van valami...Csak a homokóra jön be...Wipe-oltam a cache-t és csináltam factory resetet (wipe factory reset) aztán rámentem,hogy flash zip from sd card,kikerestem a romot és feltettem...aztán reboot,de nem megy túl a homokórán
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
chris94 #13787 üzenetére
Mindig net közelben vagyok
mert itthon rajta van a wifi-n ha meg elmegyek valahova átvált mobilnetre.
De, ha a superuser-en belül nyomok a bináris frissítésére akkor is ugyan ezt a hibát írja ki.
Maga a program frissült 3.0.6-ra csak a SU bináris nem akar frissülni 2.3.1-ef ről 3.0.3-ra. -
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13758 üzenetére
Tudtommal nincs más Flash Player,amivel menne
Nekem mutatja a Market a Skyfiret,le is töltöttem.Kipróbáltam Indavideón egy South Parkot és nem a legjobb.A videó alján van egy kis rész a leírásnak,amit gépen ki lehetne kapcsolni,de itt nem.A hang meg a kép elcsúszott,de ez lehet,hogy a rossz netkapcsolatnak köszönhető
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13758 üzenetére
Tudtommal nincs más Flash Player,amivel menne
Nekem mutatja a Market a Skyfiret,le is töltöttem.Kipróbáltam Indavideón egy South Parkot és nem a legjobb.A videó alján van egy kis rész a leírásnak,amit gépen ki lehetne kapcsolni,de itt nem.A hang meg a kép elcsúszott,de ez lehet,hogy a rossz netkapcsolatnak köszönhető
-
radamsky
senior tag
-
qltsar
veterán
válasz
chris94 #13703 üzenetére
nekem 1 napja volt meg, és ez volt az első androidos telefonom, de nem bírtam a csigalassú laggoló oprendszert ami rajtavolt gyárilag, úgyhogy rootoltam.
más:
superboot = ez esetünkben nem más mint egy boot.img, amit a fastboot flashel fel, ezután még nincs root jogod, ha eredeti rendszert használsz, valamint ez a lépés kihagyható, ha custom romot akarsz felrakni _ugyanis_ minden custom rom-nak egyedi boot.img-je van, amint amonRa, vagy CWM flashel fel, tehát, ez mindig felülíródik.
-
ducsidu
senior tag
-
mkRoland
senior tag
válasz
chris94 #13658 üzenetére
Nekem a qqlauncher beépítettje tetszik, de az béta-állapotú és megcsinálta az Alcatel OT990-emen, hogy nem érzékelte miatta a SIM-kártyát a készülék!
bulldog38@13657: Ha le tudod ellenőrizni (1.hsz), akkor nézd meg, lehet, hogy csak annyi a gond, hogy nincs root-olva!
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13635 üzenetére
Igazából csak a böngészőt (Dolphine Browser Minire) és a galériát cseréltem le,mivel ebben a romban alig van előre feltelepített alkalmazás. Arra meg már nem emlékszem,hogy mik voltak az alap romban.
Ja,és szerintem cseréld le az alap launchert,valami gyorsabbra. Pl.:ADW Launcher,Go Launcher,LauncherPro
Hasznos root alkalmazást nem tudok,én csak a screenshot nevű programot használom
-
Jacak
senior tag
válasz
chris94 #13600 üzenetére
A recovery menüt úgy találod meg,h. kikapcsolod a telót,s egyszerre nyomod a hívásfelvevő,s a hangerő fel-gombot,majd e 2 gombot nyomva tartva megnyomod a bekapcs gombot,s nyomva tartod,míg megjelenik a recovery menü.Ebben opciókat találsz,amiken fel-le a tapipaddal mozoghatsz,rányomva beléphetsz,de bevallom,a gyári recoveryre én már nem emléxem.Elvileg van reboot system,flash zip from sd,wipe(ez különböző elemek törlése),others,ami alatt(azt hiszem) pl. a partition sd card is van,erre rányomva meghatározható méretű,úgynevezett swap-partíciót hozhatsz létre,ami RAM-bővítésre jó,de nem annyira ajánlott; még ext2-partíciót állíthatsz be,s az sd fennmaradó helyének fájlrendszerszerkezetét(pl. FAT32) állíthatod be,de a partícionálás előtt minden esetben le kell vhová mentened az sd teljes tartalmát,ugyanis ez a művelet formáz is! S de,természetesen műxik minden ilyesmi 2.1-en.Nekem RA-pulsemini 1.6.2-es custom recovery van a V845-ösön,Fresh Zodiac Fruit 5.1 by Cedric-féle (2.1-es ) custom-ROM,Link2SD,8 gb sd,512 mb ext2,swap-ként viszont csak fájlt használok(nem partíciót), amit Swapper progival 300 mb körülire szoktam belőni.A telón van bő 130 mb üres hely(s így a teló sem lassú,bár a procit is magasabb órajelen járatom),mert a Link2SD-n kívül mindennek(még egyik-másik gyári rendszeralkalmazásnak is) csak azt ext2-partícióra mutató linkje van,beleértve a progi apk-fájlját,az adatkönyvtáraikat,s a dalvik-cache-fájlokat is.Ezeket mind a Link2SD-vel kezelem.
Ja,s nem lehet tetszőlegesen állítgatni a partíciók méretét utólag menetközben csak úgy,mert ez formázás,mindegyik partíció külön meghajtó. -
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13593 üzenetére
Itt van az App2SD leírása : androidhungary.blogspot.com/2011/06/hogyan-telepitsuk-az-app-2-sd-t.html?m=1
Az app2SD mindent átrak kártyára,szóval mem. kártya nélkül nem működik a telefon. Ezért ajánlom a link2SD-t,mert ott te választhatod ki,hogy mit rakjon át.Ehhez is kell partíció és utána le kell tölteni a Link2SD nevű programot Marketről.
Link2SD : emerzee.blog.hu/2011/02/12/link2sd_avagy_hogyan_telepitsunk_tobb_programot_az_sd_kartyara
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13587 üzenetére
Elvileg Permanent után is van Unroot,de örülök,hogy segíthettem
és a superuser is ennek a következménye
Amúgy az app2sd-ről olvastam rosszakat,mivel mindent áthelyez kártyára (ha jól emlékszem a rendszerből is,szóval kártya nélkül nem működik,de lehet,hogy rosszul emlékszem).Viszont a Link2SD elérhető Marketen.Kb ugyan az a dolga,mint az app2sd-nek,csak itt ki lehet választani,hogy mit tegyen át.Viszont itt is kell partíció
-
ducsidu
senior tag
-
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13571 üzenetére
"Amúgy a Roothoz kell az AmonRa Recovery is?"
-Ezt én sem tudom
,de ha fel szeretnél tenni egy főzött romot,akkor biztosan kell (vagy a Clocworkmod recovery).Viszont,ha nem szeretnél feltenni más romot,akkor elég,ha Z4Root -ot felteszed és azzal rootolod a telót (aztán ezzel lehet un-rootolni is)
"Valamint el lehet-e rontani a rootolást?
(egyes oldalak szerint igen és nem kis következményekkel járhat)"-Hmm...Én nem tudom elképzelni,hogy elromolna emiatt,viszont nem árt ha csinálsz mindenről backupot.És root előtt én nem mentettem le semmit,csak mielőtt feltettem a romot,szóval szóval szerintem nem kell,de ártani nem árthat
-
ducsidu
senior tag
válasz
chris94 #13550 üzenetére
Nekem ugyan ez volt.Szerintem kapcsold be az USB-s hibakeresést,aztán próbálkozz újra,úgy,hogy minden USB port-ba bedugog a kábelt.Nekem így ment
(#13551) zho-lee:Tanulságos
Bár én mindig feltöltőkártyásan veszek telefont,mivel nem telefonálok,meg sms-ezek túl sokat,na meg a mobilnet is felesleges lenne nekem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest