- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lehetsz. De ugye nem az okos böngészésre gondoltál itt? Mond, hogy nem.
Meg ha nincs vírusvédelmed, akkor honnan tudod, hogy vírus mentes vagy? Hmm?
Valamint lehet nehéz elfogadni, de én spec a csempét sem akarom látni, nem h. mögé látni. Tájidegen állatfaj.
Ha a csempéket kiveszed a képből, csak a sebesség marad. Az meg önmagában nem túl nagy indok, mert különösebben a még támogatott W7 sem lassú. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #186 üzenetére
Nekem megér annyit, hogy ott tudom hagyni nagyon idős nagyszüleimnek netezni. Se elrontani nem tudják, se vírust nem tudnak bekapni vele, se ki nem kell mennem hozzá, mégis mindent meg tudnak csinálni vele. Ezek után minek kellene fizetnem a Windowsért, amivel ezek nem, vagy csak részben teljesülnének? Na ugye.
Amúgy teljesen jogos, hogy ha már oprendszer sebességekről van szó a cikkben, akkor oda lehetne tenni konkurens terméket is, mint pl. az OSX meg egy átlagos Linux disztrót. Persze lehet, hogy már nem mutatna olyan fényesen az a nagy gyorsaság, mert esetleg a többi rendszer sem lassú. A gyorsaság relatív fogalom, kell viszonyítási pont, a több az jobb.
Te azt mondod, hogy Linux szarság, én meg azt, hogy van élet a picipuhán kívül is, ezt el kell fogadnod. Attól, hogy sebességek kapcsán másik rendszerekről is beszélünk, te még pont úgy utána fogsz tudni nézni a téged érdeklő dolgoknak.
Különben meg annyi Windowsos cikk jelent meg mostanában a 10 közelgő megjelenése miatt, mintha a messiás eljövetelére készülnénk.*amúgy igen, az aláírásos gépemen is van Linux, kettő is egy Win7 mellett. Pontos boot időt nem mondok neked, mert SSHD van a gépben, így ez függ attól, hogy éppen hányszor volt elindítva az adott rendszer egymás után, mennyire az ő cuccai vannak a cache-ben. De úgy általában a KDE-s Chakra hamarabb fejezi be a bootot, mint a Win7.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk a cikkben mutatott videó információ tartalma kb nulla, azt 5 hozzászólásnál le lehet tudni, onnantól minden off.
Amúgy ez az utolsó off ebben a témában, de egyszer nézz meg egy KDE-s disztrót, a "rendszerbeállítások" menüben pl. több lehetőség van mint amennyi a Windowsban volt, mikor még volt rendes vezérlőpultja... A legjobb példa erre pl. az energiagazdálkodási lehetőségek beállításának tárháza.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De azt meg nem kell szénné konfigolni. Semmivel se tart rövidebb ideig pl. egy Win7-et beállítani a telepítés után, mint a hasonló dolgokat megcsinálni Debianon.
Pont tegnap mértem boot időt, lxde-s Debián a grubtól a Firefox betöltésének a végéig eljutott 47 másodpercig egy 2x2.6GHz-es Pentium procis gépen, az egész gép került mindössze 10k forintomba.Részletek: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #81 üzenetére
Megnéznék egy komolyabb PH! tesztet, amiben összehasonlítják a kezelőfelület dolgait Windows és egy KDE-s Linux disztró között. Az említett alázás ott bejönne a képbe.
Amúgy én nagy reményeket fűzök játék terén a Vulkanhoz. A DX12 is nagyon jó technikai szinten, csak a megkötések PC fronton nem fogják segíteni a terjedését, még az 1 évig ingyen frissítés mellett sem. (szerintem)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #72 üzenetére
Amit a kolléga mondott, az alapján pl. az Aspyr media programozói is agyatlanok. Szóval erről ennyit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged