- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Vernee Thor
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most az idegbaj kerülgetne, ha még mindig ez lenne a fő telefonom. A telefon ugyanis ma rejtélyes módon kikapcsolt állapotba került. Aztán bekapcsolni sem akart. Töltőre tettem, így sikerült. Megnéztem, az akksi alig picivel 50% alatt zuhant egy meredeket 0-ig. Ezzel csak annyi a probléma, hogy tavaly október végén lett cserélve az akksi, februárban pedig lecseréltem a telefont, tehát ezt használom ugyan távirányítónak, hangszerhangoláshoz stb., de 3-4 naponta kerül töltőre. Előző akksi 2 év után lett csak ilyen, és akkor elsődleges telefonnak használtam.
Amúgy van még egy tartalék akksim hozzá, nem gondoltam, hogy ilyen hamar szükségem lehet rá. -
törölt tag
válasz Laccoss #10163 üzenetére
Ja, a jack csatlakozó nekem sem okés már, sokat kell ügyeskedni, hogy sztereóban szóljon. Mindezt úgy, hogy nem is nagyon használtam fejhallgatóval. Valahol pont ezért, mert tudtam erről a gyengeségéről. Néhány hónapja már csak másodlagos telefon, szóval ezért nem izgat.
-
törölt tag
válasz luci87 #10123 üzenetére
Nálam az aksitöltő vagy valami nem teljesen százas, ha olyanja van, akkor hosszú-hosszú órákon át tölti a telefont, és ránézek, még mindig nincs feltöltve...
Ha már látom, hogy megint bazi lassan tölt, kihúzom, bedugom, általában segít.A gyors merülésre nem tudok mit mondani, nem tudom, kinek mi számít gyorsnak. Nekem intenzív használattal naponta kell tölteni, sosem volt egy akksiban erős telefon. Ha nem intenzív, akkor azért 2 napra be tudom osztani, talán még egy harmadik is beleférne, de akkor már tényleg alig használnám.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz The Goth #10091 üzenetére
egy millimétert sem tudtam kihúzni az akku alól, egyik oldalon sem. Így kénytelen voltam a sim kártya plasztik lapjával (mert bankkártyát erre mégse használok már) felfeszegetni.
Nekem is ez volt, csak én gitárpengetővel feszegettem fel.
És nálam is 30-40% között volt a kiírás szerint, csak én nem dugtam töltőre, hanem lemerítettem teljesen, aztán töltöttem fel, úgy nem volt vele gondom.
Különben azóta én is rendeltem aliexpressről egyet, ha már majdnem ingyen adják, miért ne.
-
törölt tag
válasz quailstorm #10066 üzenetére
Szerintem jó, nálam 201607 kezdetű az SN, az eredeti akksi meg 2016.06.-i.
-
törölt tag
Rendeléstől számítva pont egy hétbe telt az akksi megérkezése (ma jött), de amúgy csak hétfőn lett feladva. A legnagyobb gondot az jelentette a cserében, hogy be kellett szereznem precíziós csavarhúzó készletet.
-
törölt tag
válasz The Goth #10034 üzenetére
Maradtam a gyárinál. A cél nekem igazából az, hogy még egy jó fél-egy évig menjen, aztán már cserélném az egész telefont (amúgy 2 éves lesz pár hét múlva, az akksi még az eredeti). Egy napra én általában be tudtam osztani az akksit, szóval elég végülis.
Amúgy ez a zuhanás érdekes, mert azt megelőző nap még 52-53%-ról halt meg hirtelen, következő nap már 63-64%-ról, néhány hete pedig még emlékeim szerint le tudtam menni gond nélkül 50% alá is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No engem is utolért az akksi végzet, pár napja nem is használom már inkább a telefont, de már érkezik a következő (nem vagyok egy nagy telefon nyomkodós, szóval nekem ez most jobban megéri).
Érdekes, hogy úgy halt meg, hogy 60-70% közti értékről az akksi marha gyorsan lement, tehát gyakorlatilag addig volt meríthető, nem értem, ilyenkor miért nem 0-ig lehet használni, és fokozatosan menne le.
Viszont, ami érdekesség, hogy egy már gyenge akksis huawei p8 lite-nál az akksi 0-ról 100-ra feltöltése 30 percre szűkült, ellenben a thornál én nem érzékelem, hogy csökkent volna a töltési idő a kezdetekhez képest, ugyanúgy kell neki valami 1.5-2 óra.
-
törölt tag
Érdekes, nálam meglepően jó még az akksi idő, úgy értem, nem érzékelem, hogy jobban merülne, mint új korában, pedig novemberben két éves lesz. Hirtelen romlik le?
-
törölt tag
Redmi 4x-et én is jól ismerem, a családban népszerű telefon, valóban egyértelműen jobb. Mindenben. Régebben azt hittem, hogy a thor tempója legalább a telefont böngészve, nem játék alkalmazásokat megnyitva rendben van, de elég volt a redmi 4x-en csak a google play-t megnyitnom, hogy rájöjjek, mennyivel gyorsabban betölti azon.
-
törölt tag
Ez érdekes, nekem ugyanez volt tegnap, hogy töltőre dugtam a telefont, akkor még csak annyi tűnt fel, hogy nincs az a kis hang, mikor rádugom. Később lepődtem meg, hogy milyen alacsonyan áll az akksi, akkor megint rádugtam a töltőre, és akkor tűnt fel, hogy ha rá van dugva, ha nincs, kijelzi a villámot, illetve azt írja az akksinál a beállításokban, hogy hálózati töltés. Semmi nem segített, hiába indítottam újra jó sokszor, gépre is próbáltam dugni, arra sem reagált. Végül egy OTG kábelt dugtam rá, akkor "kapcsolt".
Az egész fenti bekezdés előzménye ugyanis az volt, hogy rá akartam dugni az újonnan vett usb-spdif transzportomat, amivel elég zavaros volt a működés. Egy rövidke ideig youtube alatt sikerült hangot kicsalni belőle, aztán befagyott, lelassult, magától újraindult. Ki akartam próbálni alkalmas zenelejátszóval is, de ismét lefagyott meg restartolt, aztán inkább nem kísérleteztem tovább. A fenti hiba kiváltója tehát ez lehetett, szerencsére sikerült rendbe hozni. Bár így is bosszant, hogy az OTG
nemsem megy rendesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na ilyet még sosem csinált nekem, pedig nyáron volt olyan, hogy a nadrágzsebben bringázás közben annyira meleg volt, hogy átment az izzadtság a telefonra. Én ezt az ujjlenyomatolvasót nem értem teljesen, hogy valamikor alig kell odaérinteni, és feloldódik, máskor meg kajakra rá kell nyomni az ujjam, hogy felfogja, mi van. Illetve olyan is van, hogy érzékelni ugyan érzékeli könnyedén, de folyton hibát jelez ki. Egy szó, mint száz, a GPS mellett ez sem teljesen százas. Az akksi egyelőre tűrhető, de csak mert nem vagyok egy nagy telefonnyomkodós típus.
-
törölt tag
Az tényleg segít? Én bármikor, ha utcán (nem használok mobilnetet) rámegyek a térképre, jó sokáig eltart, míg meghatározza a pozíciómat, alapból azt a helyet mutatja, ahol utoljára wifire voltam csatlakozva, aztán eltelik némi idő, és meghatározza a pozíciómat. Ebből feltételezem, hogy feleslegesen nem használja a telefon a gps-t.
-
törölt tag
válasz Acesanyi #9750 üzenetére
Engem még sosem vertek át ebayen, az ingyen szállítási költségű cuccok is megérkeztek 3-4 hét alatt Kínából.
Paypalt kell használni azért, biztos, ami biztos, de nem érdemes félni a használatától, azzal sok cucctól elvágja magát az ember, amit csak ebay-en kap meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem a telefon külsőleg megmaradt újszerű állapotúnak, se tokot, se kijelzővédőt nem használtam rá soha, így úsztam meg (egyelőre) 14 hónapot törés, sőt karc nélkül, leejtve sem volt soha minimális távolságról sem. Októberben adtam le javításra, akkor kissé meg is lepődött a krapek, hogy ilyen állapotban maradt, pedig nem is tudta, hogy így teljesen csupaszon használva maradt meg ilyennek.
Az akksival sincs egyelőre semmiféle gondom. A világért nem a telefont akarom ezzel dicsérni, mert általában jóval több vele a gond, inkább magamat, hogy ilyen kis ügyes voltam/vagyok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz veressjanos #9677 üzenetére
Használható a GPS? Pontos a nyomkövetés? Csak mert engem gyaloglás közben át-átpakol néhány utcával arrébb, nemhogy egy járművön belül.
-
törölt tag
Talán már mióta android 7-es van fent, vagy a legutóbbi frissítés óta (nem sűrűn vakuzok, ezért nem tudom, pontosan mióta), úgy vettem észre, hogy a vaku rossz ritmusban villan fel, sötétek maradnak a vakuval készült képeim.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Talán, mert utóbbi időben megint az android 7-est használom, de a GPS belvárosban buszmegállóban tökéletesen használhatatlannak bizonyult ma. Az akksiidővel nekem több mint egy év használat után sincs semmi bajom, de ez a GPS egy hatalmas nulla. Az a drága mtk soc, eszem a szívét. Apámnak már direkt qualcommos telefont néztem ki, a Redmi 4x (32 GB/3 GB) ma 40-45k-ért magasan a legjobb vétel. Tavaly novemberben nekem a thor sem volt olcsóbb; GPS-t élesben azóta nem nagyon tudok használni (kikapcsolt mobilnettel, mert a qualcommos telefonom úgy is teljesen jó volt ezen a téren), olyan kicsit így, mintha ez a funkció nem is lenne benne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elmennek a Verneenél a picsába, hogy olyan frissítések jönnek, amelyek a "nesze semmi, fogd meg jól" szinten állnak kb. Most telepítettem fel a frissítést, ami valami kamera problémákat javít (amiket én soha nem tapasztaltam amúgy), de a megbízható arc, az továbbra is lefagy, amint próbálnád aktiválni. Pedig tudnak róla, hogy nem jó, de év eleje óta nem tudták ezt sem megcsinálni, nem képesek összedobni egy épkézláb javítócsomagot.
-
törölt tag
Nem, persze. Annyi biztos, hogy a következő telefonom nem Vernee lesz, mert engem eleve az eltántorít, hogy már nem jönnek frissítések a Thorra. Más lenne a helyzet, ha hibátlan lenne a rendszer, de itt még azért messze nem tartunk.
Na meg normálisan működő GPS-t szeretnék, ebbe az mtk soc nem fér bele a jelek szerint.
-
törölt tag
válasz Gyula196906 #9371 üzenetére
Kösz, így már egyértelmű. Garipapíron csak az IMEI számok vannak nekem.
-
törölt tag
válasz Gyula196906 #9367 üzenetére
Pontosan hogyan?
-
törölt tag
válasz Baryka007 #9345 üzenetére
Még szűk egy hónapom van a gariból, utána lehet én is kísérletezgetek. Bár azt nem várom, hogy a GPS tökéletesen működjön. A qualcommos lumia telefonom (egy kis olcsó vacak) még buszon belül is 2-3 másodperc alatt tökéletesen megtalálja a pozíciót, és tökéletesen követ is. Ezzel szemben a thor kint a pusztán is 10-20 másodpercig keresi, hol vagyok, és menet közben sűrűn elveszti a fonalat. Járművön belül pedig kb. használhatatlan. Nekem ez a fő bajom a thorral, ezért fogom fél éven belül lecserélni, de még véletlen sem MTK socosra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jinxb1rd #9318 üzenetére
Akkor ami biztosan működik: hosszan megnyomod a Telefon alkalmazás ikonját az alkalmazástárban, így a képernyőn felül megjelenik az Alkalmazásinformáció (más alkalmazásnál az eltávolítás is megjelenik ilyenkor), odahúzod. Azon belül lesznek az értesítések különböző állítási lehetőségei. Bár 7-essel nem vagyok teljesen tisztában, mert most is szervizből ugyan 7-essel kaptam vissza, még aznap tettem is vissza a 6-ost, de amit leírtam, az biztosan úgy van. Hogy azon belül mi hol merre, azt akkor ki kell kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam a thor legnagyobb hibája még mindig a GPS gyengesége. Pl. tömegközlekedési járművön szinte használhatatlan, a lumia 530 meg teljesen jó volt, pedig az végképp egy olcsó telefon.
-
törölt tag
válasz Acesanyi #9020 üzenetére
Nem fogom 20x leírni ugyanazt, mert lusták vagytok visszaolvasni, miközben van egy elég jól használható kereső. De nem, egyszerűbb azt feltételezni, hogy a másik teljesen amatőr, mert olyan aztán nincs, hogy a 7-ben bárkinél gondok legyenek. Ááá, nincs, csak vissza kéne keresni.
-
törölt tag
válasz Acesanyi #9014 üzenetére
Csináltál gyári visszaállítást?
Ennyire azért nem vagyok amatőr. Minden megcsináltam úgy, ahogy kell, többször, SD-kártyáról külön telepítettem fel helyi frissítésként, gyári visszaállítás volt nem is egyszer. A wifi, ha több órán át be van kapcsolva és kapcsolódik egy konkrét hálózathoz, egy idő után hajlamos megkergülni.
Én komolyan nem is értem, miért olyan hihetetlen elhinni, hogy ilyen hiba létezik, miközben az arcfelismerés sem megy még első javítást követően sem, pedig az egy sokkal nyilvánvalóbban jelentkező hiba.A 6-os ezzel szemben hibátlan, ezért azt használom. Pont. Nincs erről mit cseverészni.
-
törölt tag
válasz Acesanyi #9008 üzenetére
Én használom a 6-ost, visszaálltam rá a 7-ről néhány hónapja. Nem bántam meg, sokkal stabilabb, kiforrottabb. Egyébként sincs annyira sok értelme a 7-esnek a 6-ossal szemben, olyan lényeges újításokat nem hozott, hogy ne a stabilitás, minél nagyobb hibamentesség élvezzen prioritást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aki frissítette a legújabb, néhány napos frissítéssel a 7-esét, árulja már el, hogy a megbízható arc alkalmazás megy-e.
Nem mintha használnám, de ha még egy ilyen tök nyilvánvaló hibát sem javítottak, akkor a sunyibb módon megbúvókat valószínűleg még ennyire sem, tehát akkor inkább nem kockáztatok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz muffwaders #8883 üzenetére
A Thor E van helyette. Az eredeti Thor már nincs forgalomban. Bár lehet lesz majd itt valaki, aki tud okosat mondani, honnan (magyar boltból/webáruházból szerintem már nem) lehet még hozzájutni újonnan.
Most ezt a helyet találtam, ahol azt írják, van készleten, érdemes lehet odatelefonálni nekik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz muffwaders #8881 üzenetére
Thor E-nek saját topikja van.
-
törölt tag
válasz Tomek979 #8694 üzenetére
Igen, ez elég nagy hátrány. A vacak lumia 530-asomban (ára fele a thorénak, de qualcomm) a gps ehhez képest kitűnően működik. Ott nem volt olyan, hogy hirtelen fél km-rel arrébb pozícionált, képes volt rendesen nyomon követni. Ráadásul pont a GPS az a funkció, amit leginkább kihasználok egy okostelefonban. Thor óta jóval visszafogottabban vagyok kénytelen használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A vernee hivatalos fb oldala eléggé halott utóbbi időben, emellett a kommentek között az a hír is járja, hogy pénzügyi problémákkal küzdenek. Valami valóságalapja szerintem lehet a dolognak sajnos.
-
törölt tag
válasz Acesanyi #8474 üzenetére
Látom, ez már 7. Nekem is érdekes dolgok voltak 7 alatt a töltési idővel. Hol ilyen volt, hol olyan.
Most 6-ot használok, itt is észrevettem egyszer, hogy mikor csatlakoztattam a kábelt, usb-s töltést írt ki, és jóval lassabb is volt, mint a megszokott, ki-majd bedugtam a telefonból a kábelt, utána már hálózati töltést írt, a töltési sebesség normális lett. Én valószínűsítem, hogy a 7 alatt is valami hasonló ok lehet a hol gyorsabb, hol lassabb töltés mögött. Bár ki-bedugással mintha ott is próbálkoztam volna, azt hiszem nem mindig sikerrel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Acesanyi #8332 üzenetére
Igazából ezt csak saját magad által megtapasztalva tudod kideríteni, neked melyik működik kielégítőbben. Egy dolog biztos, hogy 7 alatt nem megy az otp app ujjlenyomatos azonosítása, illetve a megbízható arc sem: mikor beállítanád, leáll az alkalmazás. Kb. ennyi, ami fixre mondható. Ezen a két dolgon felül nagyon szerteágazó, ki milyen hibákat tapasztal.
Valakinek a 7 rázta gatyába a telefonját, másnak ellenkezőleg (nálam pl. problémákat hozott a wifivel).szerk.: Amúgy baromi érdekes, hogy a vernee Facebook oldalán mostanában mennyire megritkultak a postok, semmiféle hír nincs például az Apollo Lite-osoknak a 7-ről, illetve a VOS-szal kapcsolatban úgy volt, hogy az minden telefonjukra elérhető lesz, erről sincs semmiféle hír. De még csak azt sem látni, hogy szép csendben dolgoznának a háttérben, és jönnének ki mostanában javítások. Nem tudom, mi lehet, de nem tetszik ez a lapítás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az a nem semmi, hogy a vernee a honlapján már egy ideje nem teszi elérhetővé a 6-ost, mintha nem lennének tudatában (ami már csak azért sem lehet, mert több alkalommal is írtam nekik email-t, melyekre sosem kaptam semmiféle választ), hogy a 7-esben azért előfordulnak hibák. A megbízható arc például szerintem senkinek nem működik sehogy, de annál komolyabb hibák is lehetnek. Ők meg úgy csinálnak, minthogyha kiadtak volna egy atomstabil, teljesen hibátlan ROM-ot.
-
törölt tag
válasz AMILO1510 #8234 üzenetére
Valaki belinkelte ide a 6-os telepítőjét, én azt letöltöttem, a telefon SD-kártyájára tettem, aztán recovery módból "frissítettem". Utána kapásból nyomtam ugyanott egy gyári visszaállítást is. Ezt követően első bootolásnál még nem akart betölteni, ekkor hosszan megnyomva a power gombot újraindítottam, utána már betöltött. Igazából ennyi.
-
törölt tag
Megint visszatettem a 6-os androidot, meguntam, hogy a wifi napi rendszerességgel elmegy. Persze be volt kapcsolva, mégsem volt net. Restart vagy repülőgépes üzemmód be majd ki varázsolta csak vissza. 3 hónap alatt illett volna már javítást kiadni a 7-eshez.
-
törölt tag
válasz Szaszabond #8167 üzenetére
Minek fizetnél érte, ha nem muszáj?
Garanciában csináltasd, és akkor már kérd, hogy a jacket is erősítsék meg megelőzés céljából.
Abból a 4000-ből meg vehetsz mást a telefonra. Vagy hozzáteheted a következő telefonod árához. -
törölt tag
Én is kipróbáltattam családtagokkal, itt nem sikerült.
Arra azért ne vegyél mérget, hogy egy random idegen ujjlenyomatának lesz annyi köze a tiédhez, mint a saját lányodénak. Egy idegen, aki ért hozzá, előbb próbálkozna a telefontulajdonos ujjlenyomatának a telefonról való "lehámozásával", mint a saját ujjával. Az ujjlenyomatos zárás mindenképp egyfajta biztonsági kockázat. -
törölt tag
válasz mefistofeles #8081 üzenetére
Nova nálam is zabálta az akksit.
-
törölt tag
Basszus, 75 ezerért képesek adni a Thor E-t.
-
törölt tag
válasz csuporzoltan #8065 üzenetére
FM rádióért kár. Így már nem is érdekel.
-
törölt tag
válasz mate1396 #8045 üzenetére
A haverod helyében megcsináltatnám újra, eladnám, aztán vennék egy Thor E-t, vagy ha már nem bízik a márkában, egy másik telefont. Másik, talán kevésbé realizálható tanácsom, hogy próbálja olyan fej-/fülhallgatóval használni, aminek kicsit vékonyabb a jack dugója. Ez szemmel nem látható, csak érzékelhető. Pl. a Beyer 770 fejhallgatómé (de gyanítom, hogy az egész 770/880/990-szériájé) elég könnyen csúszik ki-be relatíve, míg a régi Sennheiser MX500-as fülhallgatómat jobban kell erőltetni. Biztosan számít 50-100-200 ki-bedugás után. Sajnos kicsit szűkebbre szabták a Thornál a lukat, mint általában a telefonoknál szokás.
-
törölt tag
válasz mefistofeles #7998 üzenetére
Nem is biztos, hogy téged mint thor-tulajt céloztak meg az új készülékkel. Azt kellene belátni, hogy a Thor E igenis egy marha jó vétel lesz, a 40-50 ezres árkategóriában. A Thor sem volt rossz a relatíve kisebb akksi ellenére, bár a minőségbeli szórás miatt másnak fenntartással mertem csak ajánlani.
-
törölt tag
válasz mefistofeles #7995 üzenetére
Miért nincs létjogosultsága a Thor E-nek? Ha a simának volt, az 'E'-s változatnak miért nincs?
Gyakorlatilag kiadnak egy még jobb specifikációkkal rendelkező telefont, ha pedig jól is működik, ne adj Isten még a gyártási szórás is kisebb, akkor abszolút telitalálat. Ahogy a Thor is best buy (volt) a maga árkategóriájában, a Thor E-vel sem lesz másképp, sőt talán még inkább az lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz The Goth #7956 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam, azt akartam írni, hogy összességében jobbnak ígérkezik. Az akksi miatt főleg, illetve talán kisebb lesz a minőségi szórás is, kevesebb lesz az elégedetlen ember. Talán. Pont ezért nem cserélném a saját thoromat mint már bizonyított darabot.
Amúgy apró érdekesség, amit most észrevettem: a thor felbontása 1280x720, a thor E felbontása 1080x720. Ha jól írták le.
-
törölt tag
válasz -=Szabi=- #7954 üzenetére
Érdekesség, hogy múltkor itt PH-n még 4-magosként volt bemutatva a Thor E, MT6737-tel, azóta 8-magos lett a proci. Így már semmiben sem rosszabb, mint a "sima" Thor, minden tekintetben jobbnak ígérkezik. Bár nem hinném, hogy cserélni fogom rá azt, amiről tudom, hogy működik, relatíve bírja a strapát is.
-
törölt tag
válasz BandiHUN #7869 üzenetére
Én ugyan nem nagyon szoktam általában 40% alá sem meríteni a következő töltésig, de az öcsém a p8 lite-ját rendszerint lemeríti 0%-ra (több mint egy éves a telefon), ennek ellenére még mindig elérhető vele 4-5 órás képernyőidő (max. fényerőn 3 órás), nincs semmilyen anomália.
Múltkor a saját telefonomat csak azért merítettem 0%-ra, mert kíváncsi voltam, még mindig olyan hirtelen fogy-e el 15-20% alatt. Meglepődtem, mert nem. Még az akkukímélő üzemmódot is kilőttem, fényerővel sem spóroltam, rendesen le kellett küzdenem az akkut 0%-ig.
Ugyanez az akku még 6 alatt néhány perc alatt merült 15-20%-ról 0-ra, most meg kényelmesen youtubeoztam közben. Bár nem vagyok biztos benne, hogy ez az oprendszerrel függ össze, nem pedig valami véletlenszerű folyamat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gingerbalm #7864 üzenetére
Ez a töltés is rohadt gyanús nálad. A családban a készülék most lesz egy hónapos, és másfél óra alatt majdnem fullra feltöltődik 15%-ról.
A töltés nálam is lassú. Ha 0-ról töltöm 100-ra, az simán 3 órán felül van. 80-ig egész jól megy, 80 fölött aránytalanul lassú, pláne 90 fölött.
-
törölt tag
válasz DzsoniGarde #7860 üzenetére
Wayteq szervíz (2,5 nap alatt SW frissítés és formázás - legalább udvariasak és gyorsak voltak) szerint minden ok, hiába mutattam ott is hogy semmit nem tölt be a telefon, szemben a nálam lévő BB Classic-kal vagy Samsung J3-mal. Azt mondták, hogy nem lehet különböző telefonokat összehasonlítani, és hogy a telefon megfelel az előírt elvárásoknak (akármik is legyenek ezek)
Gyakorlatilag ki van herélve a telefonod, de minden ok.
Különböző típusú telefonokat nem lehet összehasonlítani, akkor miért nem kerítettek egy másik thort, és hasonlították azzal? Mert esetleg kiderült volna, hogy mégsem ok? Micsoda egy szarházi banda!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Írtátok nem rég, hogy eltűnt a vernee honlapjáról a 6-os. A kérdésem az, hogy ami 7-es most fent van, az valami újabb már? A fájlinfó szerint április 19-én került fel full_k06ntd_a-ota-1487063105.zip néven.
-
-
törölt tag
Visszatérve erre a jack csatlakozó problémára, mikor elereszt a forrasztás. Most beledugtam egy beyer dt-235-öst: a dt770 után feltűnő, mennyivel nehezebben megy bele (miközben egy másik telefonba kényelmesen bedugható), azzal már nem hiszem, hogy kibírna sokszáz ki-bedugást. Ebből úgy tűnik nekem, mintha kicsit szűkre szabták volna ezt a likat, akár ez is szerepet játszhat a sok meghibásodásban. Lehet nálam sem erősebb/jobban sikerült, csak szerencsém van a dugó picit keskenyebb jellegével.
-
törölt tag
válasz quailstorm #7770 üzenetére
Én úgy szoktam behozni a magasabb hangerőt (amennyiben nem úgy jön be kapásból, bár ebben soha nem lehetek teljesen bizonyos), hogy pl. hivatalos youtube alkalmazáson elindítok valami zenét, közben kihúzom a csatlakozót (ekkor automatikusan leáll a lejátszás), várok egy hangyányit, aztán visszadugom, elindítom a lejátszást... Ezt ismételgetem, általában úgy 5-7. alkalomra hangosabb (nyilván, ha tovább folytatom, akkor megint halk lesz előbb-utóbb, de inkább előbb, az a gyakoribb állapot).
Az közel nem biztos, hogy a jelenség általános, nálam mindenesetre következetesen előidézhető.
Ez a "W200i-jelenség" meg azért vicces, mert anno egy eléggé alsó kategóriás telefon volt árban. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy valami százezres telefont emelünk piedesztálra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz janisjoplin1 #7764 üzenetére
Én egy Doogee X5-tel vetettem össze többek között, annak hasonló a max hangereje, kivéve, ha a thornak épp olyan hangulata van, hogy hangosabb, mert akkor hangosabb.
Nem értem ezt a dolgot, de tényleg nem fix a thorom max. hangereje. Helyesebben: egy bedugás erejéig fix, de az esetek 10-20%-ában hangosabb (és akkor minden hangosabb: gyári zene alkalmazás, fm rádió, youtube alkalmazás, minden), és akkor kielégítő hangerővel szól. Otthonra legalábbis.
A hangminőség különben elég korrekt. Bár nem tudom, eléri-e a régi Sony Ericsson W200i-m szintjét, azon valami hihetetlen jól szólt az fm-rádió (főleg a bartók, én azt hallgatom elsődlegesen): a különálló Yamaha asztali tuneremet leiskolázta. De a W200i-nek csak a rádió része szólt tisztességes hangerővel, a zenelejátszás elég halk volt annál is.
Valami oknál fogva mindig ilyen halk telefonokat fogok ki. Illetve a lumia 530-am hangosabb volt mindegyiknél, hangerőre nem rossz, de hangminőségre a thor nyomába nem érhet: fáradt, koszos, élettelen, sótlan hangzás relatíve, a thoré egy sokkal kifinomultabb hang.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aki gyakran hallgat zenét thoron fej- vagy fülhallgatón keresztül, észlelt már olyat, hogy kétféle max. hangerővel dolgozik a telefon?
Eddig csak gyanítottam, hogy ez valóban így van, pl. mikor egy másik telefon hangjával vetettem össze, és egyikből másikba dugtam át a csatlakozót, akkor tűnt fel, hogy ugyanannál a felvételnél azt a másik telefont hol lejjebb, hol feljebb kell vennem, hogy kb. azonos legyen a hangerő a kettőn, azt gondoltam, érzéki csalódás. De nem az! Most már szándékosan próbáltam erőltetni a dolgot a csatlakozót ki-, majd kis idő múlva bedugva, és valóban: 10-ből kb. 1-2 alkalommal hangosabb, nem kicsit, a maradékban halkabb.
Mielőtt felmerülne, sem a fejhallgató, sem a vezeték, sem a csatlakozó (mozgattam, azaz forgattam a csatlakozóhüvelyben, semmi változás) nem hibás, ezt valóban a telefon műveli. Szerintem valami szoftveres gebasz.Amúgy a 32 ohm-os beyer 770-em csak akkor szól tűrhető hangerővel, mikor a jobbat (hangosabbat) fogom ki, a halkabb még szobában este sem igazán kielégítő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Komplikato #7713 üzenetére
Én meg tegnap és ma próbáltam forszírozni ezt a jack dugó hibát, ami a jelek szerint nagy számban fordul elő. Eddig kb. 400-szor dugtam be a csatlakozót és húztam ki (tehát 400 bedugás+400 kihúzás), és semmi, pedig nem az volt, hogy ki sem húztam, már dugtam is vissza, hanem teljesen ki, próbáltam nem is finomkodni, hiszen gariban javíttatnám a következő hetekben, nem akarom nyárra tolni a dolgot, de egyelőre semmi. Ha ezt előre tudom, neki sem állok előcsalogatni ezt a hibát. Igaz, novemberig még van időm a garanciával, addig könnyen meglehet a 4000 is.
Nekem egyébként egy valóban hardveres hibám van eddig: szubpixel hiba. Kizárólag fekete vagy sötét barna háttérnél fordul elő, és főleg magas fényerő mellett. Többinél teljesen homogén a kijelző.
Ezzel még együtt lehet élni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Factory reset után nekem minden alkalmazás megmaradt
Egy full csupasz (még a Google Play szolgáltatások sincs fenn, annyira csupasz) rendszernek kellene maradnia. Vagy hogy érted ezt a megmaradtat? Ott maradtak SD-kártyán az adott alkalmazások különböző mappái/fájljai?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bferibörs #7585 üzenetére
Böngészőből mindenképp elérhető akármilyen platformról, de ez az új app kényelmesebb, a belépés nélkül látható egyenleginfó pedig remek ötlet volt. Mondjuk az igaz, hogy a régi app lényegesen biztonságosabb volt az azonosító+számlaszám+jelszó+sms-kód négyessel, ehhez képest most kérnek egy 8-jegyű kódot, aztán csókolom. Elég érdekes ezek után a rootolt telefonok kizárása biztonsági okokra hivatkozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest