Vernee Thor - mondhatni isteni

Újabb, egyben a legújabb shenzheni gyártó, ahogy az lenni szokott, megnyerő specifikációval és még annál is kedvezőbb árral támad, de a meglepetés az, hogy sikerül is neki.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az eddig mindössze két (és fél) eszközt jegyző, alig fél éves márkának minden esélye megvan, hogy záros határidőn belül tényezővé váljon az okostelefonok egyre szerteágazóbb és kiélezettebb piacán. Mindkét jelenleg elérhető készülékük elismerésre méltó számokat mutat papíron, noha az Apollo még csak a Lite verzióban létezik, a specifikáció alapján belegondolni is kellemes, hogy mit tudhat majd a nem kalóriaszegény változat. Állítólag ezt. A várva várt és elsőszülött Thor visszafogottabb hardverrel operál, de a kategóriában még így is kiemelkedő konstrukciónak számít. És tényleg az. Nem tűnik vadnak a feltételezés, hogy a Vernee nem viccel, így joggal bízhatunk benne, hogy a felső szegmensben sem vallanak majd szégyent a tízmagos Helio X20-szal, 4 GB rendszermemóriával és minden legutolsó fejlesztés szerinti jósággal szerelt Apollo Litetal és a hamarosan érkező, tényleg durvának ígérkező Apolloval.


[+]

A távol-keleti készülékek esetében a legfőbb gondot vagy az optimalizálatlanság, vagy a véleményes minőségi kihozatali arány, vagy ennek változó arányú kombinációja szokta okozni, esetleg tetten érhetünk néhány pixelnyi vagy gigahertznyi eltérést a specifikáció és a valóság között. Na, a Vernee első készüléke esetében ilyesmitől nem kell tartani. A holmiról messziről látszik, hogy az alábbi képen félszeg mosollyal tömörülő tervezőcsapat látott már telefont, hovatovább használt is, ennek folyományaként pedig olyan eszközt csináltak, ami tényleg alkalmas arra, amire kitalálták. Az van, hogy általánosságban nincs neki baja. Minden – ami persze azért nem túl sok – kifogástalanul és szélsebesen teszi a dolgát, ahogy szentkuti11 kolléga bölcsen megjegyezte: Ami nincs, az nem is tud rosszul működni. Ami viszont van, az annál inkább, kivéve, mint például most, amikor valaki, mondjuk a lenti képről veszi a fáradtságot és csomagolás előtt megnézi, hogy mégis mit sikerült összehozni.


Kedves embereknek tűnnek és úgy tűnik, telefont is tudnak csinálni

A villámok istenének nevével fémjelzett készülék árához képest elméletileg jóval felülteljesíti a kategóriaátlagot, noha láttunk már ilyet, a tapasztalatok ennek ellenére nem mindig igazolták a várakozásokat. Viszont a Thor tényleg az, aminek látszik: korrektül összerakott szerkezet, nyolc mag, 3 GB rendszermemória, biometrikus azonosító, megnyerő, 5 hüvelykes, HD felbontású LTPS LCD kijelző, valódi dual SIM, tehát a tárhely bővítése sem vagy-vagy kérdése, valamint 13 MP-es főkamera, mindez a legújabb Androiddal megfejelve. Újabban azonban két neuralgikus kritérium tudja mindennél jobban borzolni a kedélyeket, tehát elébe megyünk a találgatásoknak, így máris kénytelenek vagyunk közölni egy kifejezetten elkeserítő, emellett pedig rögvest egy roppant jó hírt is. Most mindenki vegyen egy mély lélegzetet: Nincs értesítési LED. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Mondjuk, annyiban nem tragédia, hogy lényegében ez az egyetlen komolyabb negatívum, amit jogos felháborodással a készülék arcába vághatunk (bár jobb lett volna, ha inkább ők vágnak bele egy picike fényforrást). Cserébe van B20, alias 800 MHz-es LTE frekvencia támogatás, szóval még duzzogni sem tudunk igazán teljes meggyőződéssel.


[+]

Noha a tetszetős és prémium kivitelezésű csomagolás még a legvacakabb készülékek esetében sem szokatlan a világ másik feléről érkező pakkok esetében, a Vernee kifejezetten egyszerű és kissé semmitmondó megoldást választott, persze értékelendő, hogy a körítés csinosítása helyett a lényegre fordították a kapacitásokat. Az Eustock.hu-tól érkezett, szabvány formátumú, masszív, fekete dobozkán mindössze a márka és típusjelzés ezüstlik, hátul pedig tájékoztató jellegű specifikációba botolhatunk. A fedelet leemelve már kapcsolhatjuk is be a készüléket, az akkumulátor ugyanis megmásíthatatlanul benne foglaltatik. Amíg bootolunk, a készüléktálcát kiemelve vegyük szemügyre a 2 amperes hálózati töltőfejet és a hamisítatan kínaitermék illatot árasztó microUSB kábelt. Füles és egyéb kiegészítő nincs, ellenben kapunk egy szolid terjedelmű használati útmutatót, ami egyben garanciajegyként is funkcionál, valamint egy egyszeri utazási kedvezményre jogosító Uber kupont.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Még erősebb lesz a Vernee Apollo

    A nemrég bemutatkozó új márka legütősebb ajánlata a megjelenés előtt tovább növelte a lóerők számát. A tízmagos rendszerchip mellé 6 gigabájt RAM és nyomásérzékeny kijelző jár.

  • A maximumra törekszik az új kínai márka

    A Vernee olyan készüléket fog hamarosan piacra dobni, aminek specifikációi közül elég lenne csak a 6 GB RAM-ot, a Force Touch kijelzőt, vagy a 10 magos processzort kiemelni.

Hirdetés