Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Az első mondatom nem Neked címzem, hanem általánosságban a többi ide írt emberkének: látom azért nem egyedi az esetem, ez félig megnyugtat.
Visszatérve hozzád spect80:
Nem mondtam, hogy az újítás egy sétagalopp lenne, az elején sok időt, energiát és ráfordítást igényel a dolog. A szoftververzióra/lokalizációra is lenne ötletem.
Ha nálam előjön egy hiba, akkor máshol is legalább annyi eséllyel, mint nálam. Valóban olyan is lehet, hogy a tesztben nem jön elő hiba, másnál pedig igen. Ezek benne vannak a pakliban, azért mondtam, hogy 100%-os tesztet fizikailag lehetetlen kivitelezni, mint ahogy sosem lesz 100%-os, minden/mindenki igényét kielégítő mobil sem.
Összeesküvés elméletet, ha nagyon akarnánk már most is gyárthatnánk, mert ez megint egy "jó"-nak titulált telefon lett a teszt által (hála a különböző helyekről szedett-vedett hardvereknek), mint ahogy a Thor esetében is. Majd kíváncsi vagyok, hogy pár hét múlva mikor jönnek az első felhasználók mikről számolnak be, és se perc alatt nem a "jó" telefonok között említhetik a telefont, mint a Thor esetében anno.
Átfogó garancia természetesen nincs semmire sem, ez egyértelmű, hisz minden termék esetében egy emberi kéz alkotta műről beszélünk, legyen az csak egy toll, vagy egy Veyron.Én egy hét alatt kb. rengeteg gyenge pontot véltem felfedezni a Note 4x-emben, mindez munka, asszony és háztartás, valamint nem kevés utazás mellett.
Ha jelen esetben is egy hét áll rendelkezésre a tesztelésre telefononként, akkor ez simán kivitelezhető lehetne.Véleményem szerint van egy olyan szűk keresztmetszete az éppen aktuális tesztelni kívánt telefonnak, az időnek, a fizikai lehetőségeknek, a szoftvereknek, a felhasználói igényeknek (mert ugye ez sem egyforma: ami nekem jó, lehet másnak nem, illetve fordítva), mely alapján lehetne (kellene) módosítani a mindenkori mobilteszt sémáját. Ahogy a technológia fejlődik, a piac nő vagy épp zsugorodik, úgy az megköveteli a tesztelés/felhasználás szimultán módosulását is.
Mindezek mellett természetesen nagyon köszönöm az eddigi teszteket, cikkeket (nem csak mobil téren), hisz nem ismertem volna meg nagyon sok mindent, ha nincs a prohardver lapcsalád.
Most pedig megyek, eladom gyorsan a Note 4X-em, és veszek egy Nokia E72-t/E52-t vagy valami finom 8850-est, meg egy kis méretű, de mégis erős kis laptopot. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Kedves ddaydome!
Nyugi én is kínai telefont használok, Redmi Note 4X-et.
Erre is jönnek a frissítések hetente. Nincs is ezzel baj, sőt erre is megérkezett már a 7.0, legalábbis a fejlesztői rom-ra.
De sajnos ezek csak nagyvonalak. Én sokkal apróbb dolgokról beszélek.
A Lenovo Zuk Z2-m például vásárlást követő reggelen nem ébresztett. Hiába volt beállítva az ébresztő, a szerencse az volt, hogy asszony telefonja ébresztett. Úgy gondolom egy ébresztőnek minden tekintetben működni kell márkától függetlenül. Ennél alapabb dolog csak pár van egy telefonnál. De persze nyomták a fórumban, hogy ez milyen brutál jó telefon, hisz kb. 55 ezerért van Snapdragon 820, meg 4 giga RAM. Meg az antutuban vagy 120 ezer pontot produkál, csak az én főnököm éppen lesz@rja, hogy az antutuban van 120 ezer pontom, mikor épp elkések a munkából, mert elaludtam. Ott is olvasgattam később a fórumot és ezer féle romot pakoltak rá, de mindig mindegyikkel van valami probléma. Akkor minek a Snapi 820 és a 4 giga RAM, ha alap dolgokat nem tudnak produkálni a romok a kínai telefonokon!
Utána jöttek a téglásítasok stb.A frissítésre visszatérve, a Xiaomi cuccai is mindig kijavítanak valami nem is fontos apróságot, aztán vele együtt elrontanak másik 2 jól működő dolgot. Én óvatosan kezelem a frissítéseket.
Az ilyenek miatt mondom, hogy a szoftverezésbe jobban bele kellene mászni a telefonoknál, főleg kínai vonalon. Ezek az apró dolgok, amik amúgy teljesen alapok nagyon sok bosszúságot okozhatnak. És úgy gondolom, hogy a nem megfelelő teszt félrevezető. Totál tesztet senki sem fog tudni produkálni, de ezektől a mostani tesztektől lehetne részletesebbeket is készíteni. Tökéletes telefont nem fog készíteni senki sem, ez tény, hisz az megölné a piacot, de inkább a gyártók is a szoftverekre figyelmének jobban oda, ahelyett, hogy újabb típusokat dobálnak a piacra.
Régen vettél egy Nokiát méregdrágán. Azokkal ilyen probléma nem volt. Sőt akkor még olyan dolgokat is tudtak, amikre senkinek nem volt szüksége. Nem igazán kellett kompromisszumot kötni akkoriban. Ma már a csúcskategóriában is kell sajnos.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
AliceWake #19 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a működő dolgokat kellene felsorolni. De a telefonokat szerintem úgy kellene tesztelni, hogy az általatok feltelepített (alap) alkalmazásokat, amikhez az emberek 99%-a hozzáférhet mondjuk a play-ből, addig nyúzni, amíg arra van lehetőség. (Egy listát lehetne ezekről készíteni, hogy melyekre lenne igény, bár a javát úgy is sejthetjük.) Értem én, hogy nincs idő hetekig, hónapokig tesztelni, nem is kéri senki sem. De egy hét alatt az emberek számára legfontosabb, legtöbbek által használt programokat kellene futtatni, és azok esetleges beállításait kellene megosztani. Nyilván ez minden esetben telefonfüggő, hisz nem mindegy, hogy gyári androiddal érkezik valami, vagy bármilyen más, a márka által ellátott rendszerrel.
Nekem sajnos az általam felsorolt dolgokkal mind mind problémám volt (Lenovo Zuk Z2, Redmi Note 4X), és amiket felsoroltam még csak a jéghegy csúcsa. Azért őszintén, elég kellemetlen tud lenni, mikor egy új telefonnal beülök egy olyan helyre, ahol csöndet kérnek, ennek megfelelően le is némítom a telefont és mégis az idióta sms csengőhangomra gerjed mindenki, mert épp jött egy sms-em. Nyilván ez azért is tűnik badarságnak, mert ez alap, hisz mindenki azt várja, hogy némításnál meg sem fog szólalni a telefon, de mégis megszólal, GPS gyors-kapcsolójánál is azt várhatjuk joggal, hogy ki és bekapcsolásával megy a GPS funkció, közben mégsem, de egy új téma felrakása megoldja a problémát (Érdekes.)
Én jobban örülnék olyan teszteknek, ahol a nyers tényeken kívül a mindennapi használatot vennétek górcső alá. Az általatok futtatott teszt séma már nem állja meg a mai elvárásokat, de nincs ebben semmi probléma, csak úgy gondolom, hogy ideje lenne módosítani rajta, pár dolgot kivenni, párat betenni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Azt hittem eddig, hogy ezek a telefonok az istenek neveit, viselik, nem pedig a bolygókét. Vagy tévedek?
Más, a telefonhoz és a teszthez is:
6Gb ram, meg minden mi szem szájnak ingere "szarért, húgyért", aztán meg jönnek a siránkozások, hogy jajj ez nem megy, jajj az nem megy, ezzel mi a baj, azzal mi a baj, tömegével mennek a telefonok a szervizbe stb stb. (kb. mint amikor egy alsó kategóriás VGA-ba beletesznek 4Gb ramot, aki nem ért hozzá megy és megveszi, mert őneki az X.Y játék kell, hogy fusson maximális grafikán, aztán ez sem megy rajta, az sem megy rajta és értetlenkedve állnak a dolog előtt, hogy "de hisz 4Gb ram van benne"!!!! Miközben 10.000 Ft volt a VGA. Ez csak egy egyszerű, árakat tekintve nem tényszerű példa, az összehasonlítás végett.) Tehát a "frankó hardver" ne a használhatóság rovására menjen rá. Illetve, ha rámegy, akkor ezekre kellene rávilágítania a teszteknek.Eközben az elvárható működésről alig esik szó. Illetve, hogy ha működnek is a dolgok, akkor milyen hibarátával, illetve mennyit kell mókolni, hogy hozza az elvárhatót, hogy például ha a statusbar-ban rányomok a néma gombra, akkor valóban némít-e a telefon, ue. a helyzet a helymeghatározás gombbal is, az automata fényerő gombbal, vagy, ha új téma kerül felhasználásra, akkor ezek közül változik-e valami is bármilyen irányba .
A progamok elmentik-e a beállításokat, és azok valóban úgy működnek, vagy netalántán elfelejtik, hogy a felhasználó miket állított be, és ismét gyári állapotban működnek, vagy pl. az üzentek megérkeznek-e automatikusan, vagy milyen beállítások szükségesek azok megérkezéséhez, hogy jelennek meg azok, olvashatók-e a statusbar-ban is, a led fény meddig jelzi, hogy olvasatlan üzenetek vannak stb. stb stb.
Kismillió dolog van, amikre nem térnek a tesztek és nem értem miért. Pont olyan dolgok, amiket általában a kínai csodatelefonok produkálnak, viszont a mindennapi működést nagyon befolyásolják. De a ram mennyisége, a proci gyorsasága, a "videókártya" gyorsasága mindig ott van. Nem mindenkinek az FPS-ek, meg antutu pontok számítanak, van aki csak hétköznapi felhasználásra keres telefont, amibe tök elég a 2Gb ram is, mezei procival, VGA-val, viszont fontos nekik, hogy a telefonon mindig elérjék, főleg üzenetek formájában (viber, messenger stb.)Úgy gondolom, hogy a telefon egy parasztvakítás, és a teszteket épp ideje lenne kicsit átformálni, mert nem adnak most már valós képet a telefonokat illetően. Kizárólag nyers adatok vannak a tesztekben, amiket kb. 5 sorban össze lehet foglalni. A többi rizsa. Valós működésről pedig minimálisan esik szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest