- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
1-2 kivételtől eltekintve (1-2 régebbi sony/oly/fuji ami gyors témára nem az igazi) szoktuk mondani hogy átlag usernek megfelelnek, közel vannak a belépő tükrösökhöz; a 2. szint milcekből meg az utóbbi 1 év termése már kb egyenértékű velük átlag usernek.
Egyébként a márka iránti lojalitásomat mikor kicsit felerősítik, pl te is, lehet hogy részben annak is köszönhető, hogy az ilyen cikkek nagyját a f*irumorson olvasom, ahova azok a hasonlítások kerülnek fel, ahol fudzsi is van. Ezenkívül mlacát olvasom, de ott ilyenek nem szoktak kint lenni.
Az GHx/EM-x/E2/T1 már rendezvényekre, esküvőkre is megy (nyilván pro üvegekkel) egyre több (hivatalos) fotósnál, azokra már ezek szerintem elegek, egy nem gyári/lassabb üveggel egy 2-4 éves váz sem gyorsabb ezeknél általában. Nyilván vannak szettek amik gyorsabbak ezeknél, de ritkán esküvőznek 5D/700D fölött amennyire én látom (meg gondolom fél napot cipelve már a méret/súly sem mindegy főleg 2 váznál).
De hogy kinek elég gyors egy gép meg kinek nem, mindenki maga döntse el.Blackout meg framrate, hö... X10, hehe végig látom a képet és 10/7fps, its a speed daemon
-
MC Pite
veterán
Hol maradtál ilyen sokáig?
A képminőség mint olyat ne is nézzük persze; másik váz meg a D90 volt amit írtam, amik nagyságrendileg egy ársávban vannak. De igazad van, akasszunk belépő cuccokat pro vázra, a sznobság biztos kiegyensúlyozottá tesz egy rendszert.
(Fogás+súlynál obival kényelmesebb volt husibb a markolat nekem 5100on mint D90en, és sokkal kényelmesebb mint D5000en. Amikor meg csak tartottam a gépet (helyváltoztatás közben) akkor nekem nem a kisujjamnál lévő plusz jött be jobban, hanem megint a vastagabb markolat. Bár tudom, buzi vagyok, mert a mostani tégla kényelmes (főként tokkal) és hát az nem lehet. Meg auto isozok, úgyhogy tuti buzi vagyok
Igaz, a lényeghez nem tudtál hozzászólni, de azért köszönjük.Ijk, pár sec után lekapcsolja a kijelzőt(gondolom nálad is beállítható), így amikor emeled fel a gépet, félig rányomsz expógombra hogy éledjen fel, és felemelés közben már látod. Elhiszem hogy valakiknek kényelmesebb a tetején nézni a kis kijelzőt mint hátulján nagyobban, ezen nem veszünk össze. Mindegyik gépemnél automatikusan nyomok félig expót, mivel korábbi/mostani gépeket is ez élesztette fel.
Gondolkoztam hogy 5100at is beleírjam-e, sejtettem hogy belekötnek mint köracél a betonba. Más beállítottságú userreknek van, kész.
k1csi: "A fázis AF-en kívül (ami ma már szintén csak a haladó/pro tükrös vázakra igaz) " - mire gondoltál? Egyébként a hsz-re plusz egy, csak ezt nem értem.
-
Freddy76
addikt
Én egy dolgot nem tudnék újra megszokni a d5100-on, az pedig a kereső. A státuszkijelző meg nem fontos annak, aki csak full auto modban, esetleg A-S módban használja auto iso-val, mindig mátrix fényméréssel
. Én a státuszkijelző mellett szoktam rá az M módra, illetve az auto iso elhagyására.
-
Marseille199
senior tag
Tudok, privátban adj mailcímet, vagy valami,majd csinálok pár tesztfotót, melósakat sajnos nem küldhetek. Igen amúgy nikkor 24-70 2.8. Nem erre büszke a nikon az tuti, frissíthetnék már.
De, észreveszem.
Csak én főként dolgozni szoktam vele, nem technózni és ha így nézzük, akkor pont lesza.om azt a 4 FÉ-t, (ami nem is biztos, hogy van annyi) és majd' ugyanolyan dinamikájú képet hozok ki mindkettőből. És akármennyivel több a dinamikája, egy szar kép, ha a legsötétebb részen is van részlet, akkoris szar kép marad egy kicsit kiégett/bebukott erős képhez képest.
De tényleg nem akarom továbbgenerálni a vitát. Ha valaki nem utasítja el élből, akkor mindig ajánlom a g3+45/1.8-at , hogy próbálja ki, általában csak a kicsit szűkebb dofba kötnek bele pár nap használat után.Szerk.: Manapság látom a kollegákat, érdemes megnézni jópár szabadúszó sajtóst (Azért őket, mert aki cégnek dolgozik, az sokszor kap felszerelést , ami lehet újabb sokkal), aki saját cuccal dolgozik. Nem egy D700, 1D MKII, meg hasonló régebbi gépek vannak a kezükben és nem átallanak a szerencsétlenek zárat cserélni gépcsere helyett, pedig ők aztán tényleg abból a masinából élnek.
Míg itt a fórumokon az összes "xy photography esküvő-portré-glamour-divatfotográfus/fotóművész" a dxO markkal kel/fekszik, ahelyett, hogy fotózna.. -
newd
csendes tag
Peldaul - bar tudom, nem egy kategoria a kepeken szereplo 2 ember.
Hasonlitsd ossze ezt, es ezt. (magazinban
Mennyi letisztultabb, lazabb, kozvetlenebb az utobbi. Az elso sem rossz, de ott valahogy erzed a fotos jelenletet, ha nezed a kepeket. nehez ezt igy megfogalmazni.
Es en ezt sokra tobbre ertekelem, mint a vilagitast milyenseget, vagy egy kemenyebb arnyekot. - technikai dolgokat mindenki meg tudja tanulni, ha mashol nem, valamilyen egyetemen.
de elfogadom, ha valakinek ez bassza a csoret. btw, naiv dolog azt gondolni, hogy ne tudna jobban bevilgitani egy-egy kepet. egyszeruen nem arra megy ra. -
wody21
tag
"pedig jobb lenne ha olvasnad, mert akkor nem irkalnal ilyeneket. rengeteg olyan portret huzunk am le amik amugy kivalo pillanatok csak technikailag santitanak mondjuk..."
Ne haragudj, nem akarok belekontárkodni, de pont erről beszélt newd.
#74 - ez a felmerült problémának tényleg egy jól szemléltető példája volt!
-
ROBOTER
addikt
Szerintem is tájképeknél a legnagyobb a jelentősége a felbontásnak (általában).
Viszont ez az egész technika (az átlagembernek elérhető része) 6 megapixelről indult, pár éve még 16MPixel volt az 1Ds Mark II, 8-12-16Megapixelesek voltak és jelenleg is azok a profi riportervázak, ráadásul a jelenleg még éppen csak megjelenő 4K monitorokat jól kitölti a 16 Megapixeles felbontásból kivágott, átméretezett kép.
Én régebben sokat panorámáztam, és most is fogok, ha a részletesség fontos.
-
madgie
titán
Sportra gyászos, ez tény (mindenhová gáz, ahová követő AF kell... kivéve a Nikon 1-et).
Profi tájképfotózáshoz melyik része nem felel meg? A 16 MP kevés, vagy mi? Az E-M10-ben nincs AA, olyan penge képeket köpköd megfelelő objektívvel, hogy a Lightroomban egy ideje az élességet kell visszavenni.
Rendezvény? Hová kevés bármelyik mostani szenzoros MILC/DSLR ebben a témában?
A 85/1.2 portré meg khm... finoman fogalmazok: a netes képek 99%-a dofbuzulás ezzel az objektívvel. Nem bántok én senkit, én is lefutnám a köröket, ha ilyenem lenne
Biztos szép, krémes, de rekeszelni kell azt is, ha nem az a cél, hogy a szemgolyón kívül semmi ne legyen éles.Madárhoz meg talán pont előny a kettes crop. Máté Bence se csinált sz*rokat a GH4-gyel, jó, visszament a Nikonhoz a szponzorképek után, ez tény
-
arn
félisten
ez felhasznalasi terulet fuggo... akinek nem eleg az mft dof, az nyilvan nem ezt fogja hasznalni. illetve van jopar olyan terulet is, ahol nem elonyos a szuk melysegelesseg. meg azert f2.8al, meg f18al nem eppen ugyanannyi feny jut a szenzorra
az is kompromisszum.
amugy a hatranya a szenzormeret - akinek ez hatrany. de ebbol szarmazik a meretbeli elony. mashol huztak meg a kompromisszmot, ennyi.
az optimalis rendszer, vegtelenul nagy szenzorral rendelkezik, vegtelenul jo az ergonomiaja, es vegtelenul kicsi es olcso
kar hogy ebbol nem lehet egyszerre valasztani, utana meg kinek mi a fontos.
-
Freddy76
addikt
Már megint a dof mániád
. Komolyan mondom, ha te lennél a célcsoport nem is kellene 3.5-nél nagyobb rekesszel objektívet gyártani nagylátó és makró kivételével
A "kompromisszum" szót olvastad? Tudom, te ezt nem ismered, mert csak ovf, csak két tárcsa, csak nagy gép, most már csak FF, ezen kívül nincs világ, ha van, akkor az egy párhuzamos, nyilvánvalóan fatális tévedésen alapuló univerzum lehet csak. Laca teljes mondata úgy szólt, hogy kompromisszum képminőség, mélységélesség, és ár/érték arány szempontjából, a cikk olvasása után pedig egyértelmű, hogy a fő vezérlő elv a méret. Akinek rohadtul nem számít a méret, az ne keressen kompromisszumot, vagy ne a méret fényében. Neked nem számít a méret, számít az ár, van egy fasza ff szetted, baromi jó áron, ami neked tök jó, nekem akkor sem kellene, ha ingyen adnák (na jó, akkor kellene, és eladnám). Engem kurvára zavart a d7000 mérete, a tamron 17-50-nel is (ami pedig nem egy bitang nagy obi), meg az is zavart, hogy csattog, el is adtam a fenébe. És egy akkora gépet veszek helyette, ami egy kis fix obival pici, és egy másik fix obi bőven elfér a zsebemben mellé. Nem érdekel, hogy valamivel nagyobb a mélységélesség. Leszarom, nekem fontos, hogy kicsi legyen és könnyű. És nincs azzal bajom, ha ez valakinek nem számít, és családi kirándulásra markolatos d800-zal meg két kéziágyúval megy, nyílván annak is megvan az előnye, és ő azt értékeli (bár van itt a fórumon nem egy FF-fel szaladgáló ember, akinek a képein rohadtul nem látszik, hogy miért is kell neki profi felszerelés vagyonokért - nem rád gondolok).
Bármilyen hihetetlen számodra, fogadd el, hogy van, akinek bőven elég az a mélységélesség, amit az m4/3 nyújt.
E770: nincs ezzel semmi baj, cipeld. Én nem akarom cipelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest