- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Értem most már mire gondolsz, tehát Win7ben több szinten lenne a mappa? Itt meg mivel nincs mappa csak egy szint így ömlesztve van... mondjuk azt sem értem a gyártó miért nem verzió számozza a fájl nevet.
Részleg megoldás: kitűzni főképernyőre, az egyes verziókat külön csoportba rendezni majd elnevezni.
-
-
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
Win+X, (fel)-fel-jobbra-enter. btw a Start menü, start képernyő úgy ahogy van ratyi, mert egy ósdi és össze-vissza mappaszerkezetre húz egy felületet, amit ráadásul minden teliszemetel. ezért kéne már végre-valahára egy értelmes csomagkezelő (soook-soook megkötéssel, hogy ne legyen keletkező hulladék) Windowsra.
-
szabonagyur
félisten
Nálam kettő, jobb gomb sor kijelölés majd leállításra katt. De tök mindegy, ha valaki nem akarja megszokni, vagy a 2 kattintásért fog sírni örökre az használja a régit... Windows 10-ben sem lesz két kattintás, de nem veszekszem tovább, éljünk a múltban inkább.
Ja, ugy meg varhatod az almenut, vagy ismet egy kattintas.
Látszik mennyit használtad a rendszert, semmire nem kell várni.
-
szabonagyur
félisten
A start menüs részre: továbbra is nem azt nézegeted egész nap, Win7 esetében is kitűzted a programjaidat vagy elkezded begépelni a program nevét amit futtatni akarsz. Win7 esetében sem foglalkoztatott, hogy most a VLC a saját ikonja mellé hány másikat rakott ki, mivel nem érdekel se a kézikönyv, se a skin verzió se az unistall része.
2 kattintással el lehet érni a kikapcsolást, ugyanúgy mint Win7 esetében.
A monitor szemmagasságba állítása meg nagyon rossz példa, mivel a komolyabb modelleket eltekintve ma sem tudja egy monitor sem, lehet akár 70-80e vagy még több is.... Átlag user meg megveszi a 30e Ft-os monitort, mivel a lényeg neki, hogy FHD legyen aztán ennyi, se a színek, se a magasság állítás vagy betekintési szög nem érdekli.
-
Bármihez csinálhatsz parancsikont és odapöttyintheted a tálcára. Nekem van shutdown és sleep gombom is - bár a 8.1-es startgombbal már ez is ugyanolyan gyorsan elérhető, mint 7 alatt. A mélyreható rendszerbeállításokat meg nem piszkálom minden nap, ráadásul ott legtöbbször mind2 rendszer (7, 8.1) alatt command prompt-ot használok.
Nyilván, ha változás van a felületen, az r=1 user nyavíkolni fog, mert nem ugyanott van a beállítás, amit piszkálni szeretne. De ha így gondolkodunk, akkor még mindíg win 3.11-es és a word 1.1-es felületén dolgoznánk.
Tény, a win 8.0-val nagy bakot lőtt a M$, hogy a telefonos Metro felületre zavarta a desktop usert rendszerindításkor, aminek semmi értelme nem volt (én mondjuk 1-2 limitált dologra használom, pl pdf-olvasás). Szerencsére engedtek a világfelháborodásnak, vagy maguk is rájöttek, hogy talán mégis blama egy 32"-os 4k képernyőn fullscreen nyomatni a számológépet...
-
szabonagyur
félisten
Na ezt nem kellett volna mondanod, hogy kevesebb fér ki. Miért férne ki kevesebb?
Ha a rögzített ikonokat nézed jóval több fér ki, mivel az egész képernyőre rögzítheted, Win7 esetében csak egy függőleges magasságig, a monitor felbontásától függően.
MInden program nézetnél pedig egy részt tudsz kis ikon nézetben nézni ahol kb elférhet minden ikonos, ha pedig nem fér el és görgetni kell azt Win7 esetében is kellett, csak ott még lehet többet hiszen a függőleges behatároltság itt is ott van.
Kikapcsolást eldugták? Jelenleg 3 helyen is van kikapcsoló gomb, az kevés vagy nem elérhető? Az a baj ez is megint egy olyan apró hülyesége amivel nem töltetsz el napokat, mert ritka az a user aki egész nap start menüt nézeget vagy gépet kapcsolgat ki.
A német cikket meg átolvasom...
-
szabonagyur
félisten
Mert tudom mindenki fél életét a start menüben tölti és egy nagyobb ikonra nehezebb rákattintatni mint egy kisebbre, illetve a függőleges scrollozás könnyebb, mint a vízszintes....
Nem is tudom, hogy élték túl az emberek a ribbon menüt vagy éppen a klasszikus start menü eltűnését...
De a kedvencem akinek ugyan hiányzik a start menü és mellette valamilyen dock megoldást használ...Na ezt a német dolgot nem olvastam még, linket tudsz adni?
@(#73) nubreed: persze, szerintem meg hozzák vissza az XP-t is, hogy a fejlesztőnek még egy hülyeséggel kelljen foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Formula-1
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest