- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ToMmY_hun #177 üzenetére
Tehát szükség van rá. Megbeszéltük.
"Viszont miért kellene emberi tudatot létrehozni?"
Erről írok én is sokat, hogy nem biztos, hogy az emberit kéne másolgatni. Szerintem más irányt kellene venni, amire szerencsére sok példa van. Én azokat erősíteném."Miért szükséges érzelmeket belevinni?"
Azért, mert (most ott járunk, hogy emberi tudatot és értelmet modellezünk, valamint az emberi értelem működését járjuk körül)- Nem determinisztikusak
- rengeteg problémát oldanak meg
- és szükségesek a hatékony működéshez.Mégegyszer mondom, emberről beszélünk. Az ember esetében az érzelmek nélkülözhetetlenek. Segítik a gondolkodást.
"Elegendő lenne egyetlen célt meghatározni egy intelligenciának, és annak elérése érdekében racionális alapokon döntést hozni. Nyilván ez a cél minél magasabb szintű, annál komplexebb ismeretekkel kell rendelkezni a világról ahhoz, hogy elérhetővé váljon."
Az első részével egyetértek. A másodikkal nem. Szerintem egyszerű problémákra kell nagyon jó intelligenciát létrehozni. A mai hétköznapi életben használt "mi" sok esetben ilyen. Engem jobban lenyűgöz az, hogy a kocsim hátsó ablaktörlője elindul esőben, ha tolatok, mint amikor valami neuronhálóval az idegrendszert modellezi.(#180) bambano:
Én láttam filmet, de nem emlékszem a válaszra. Összefoglalnád 4 szóban?
-
törölt tag
válasz
ToMmY_hun #126 üzenetére
Akartam tanácsolni neki én is, hogy olyasmiben ne vitázzon, amihez láthatóan nem ért. Látszik, hogy bár számokra hivatkozik, valójában érzelmi alapon érvel. Nem akarja elhinni hogy az MI elérheti az emberi agy szintjét, akár már a mi életünkben és ezért próbál meggyőzni minket és valszeg magát is arról hogy lehetetlen.
-
bambano
titán
válasz
ToMmY_hun #118 üzenetére
"Oké, de én ebben a cikkben sem látok számokat.": szemészeten várnak sok szeretettel.
idézek belőle, ha már neked nem sikerült elolvasni: ". Szerkezete különlegesen bonyolult lehet, például az emberi agy több mint 100 milliárd neuronjának (idegsejtjének) mindegyike akár 10 000 másik neuronhoz is kapcsolódhat, és ezek a szerkezetek a legkisebb egységtől kezdve a legnagyobbig beágyazottan, egy-egy neuronnak akár 10 ezer szinaptikus kapcsolata lehet más agysejtekkel."
-
bambano
titán
válasz
ToMmY_hun #82 üzenetére
"Ezeket a számokat honnét szeded? Gondolom hasra ütés.": van a weben ez a linkelés nevű dolog. ha a szövegben más színű a betű (az itcafe-n konkrétan kék), akkor arra rá lehet bökni és újabb oldalra juthatsz. jelen esetben ott van a forrás, hogy honnan szedtem.
"Egy ilyen hálózatot ki lehet alakítani szoftverben, de megoldható egy jól párhuzamosítható hardverben is, mint például egy videókártya vagy saját tervezésű hardver, mondjuk egy FPGA-ban.": ha olvastad volna, amit írtam, meg amit linkeltem, tudnád, hogy ez az állítás téves.
-
törölt tag
válasz
ToMmY_hun #87 üzenetére
Szerintem sem az álmodás képességétől lesz egy MI "élő organizmus", vagy akárcsak "valódi MI" sem. Azt, hogy ez lenne a kritikus feltétel, csupán a hollywoodi filmek/ sorozatok és sci-fi könyvek hitették el a tömegekkel, pl. Star Trek, Asimov univerzuma, vagy Philip K. Dick - Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? , a sor végtelen.
Ez nem több mint egy romantikus gondolat, egyáltalán nem a "valódi MI" legjellemzőbb feltétele. Ettől függetlenül, ha eljutunk oda hogy emlősökkel egyenértékű MI-t rakunk össze, könnyen lehet hogy az egyik szükségesen beépítendő funkció lesz ez is, mint az SSD-knél a TRIM funkció, ahogy Tigerclaw is írta.
De egyáltalán nem biztos, sok különbség lesz köztünk (organikus/tremészetes intelligens lények) és az MI-k közt, talán pont ez lesz az egyik.Az egész MI fogalma egyébként látszik, hogy még ismeretlen az emberek számára, még tanulniuk kell. Pl. ahogy KAMELOT is ír, látszik hogy elképzelése sincs az egészről.
Ugyanúgy ahogy ezelőtt mondjuk 200-300 évvel ezelőtt az átlag, tanulatlan embernek nem volt koncepciója a sebesség fogalmáról. A sebesség/ sebességkülönbség/ gyorsulás/ távolság/ idő stb. zavaros vagy ismeretlen fogalmak voltak és ha egy akkori fizikus az v=d/t képlettel kezdett volna a parasztoknak a szekerek sebességéről, érkezési idejéről stb. előadást tartani, akkor üreges tekintetekkel találkozott volna. Ma pedig Marcsika néni is megmondja neked a sarki büfében hogy 60km/h-val haladva fél óra alatt teszel meg egy 30km-es távot. És már kezd ülepedni a fénysebesség és picit már a fényév (távolság) fogalma is, bár a "relativitás elmélet gyakorlati kivetülései" nem egyhamar lesz általános érettségi tétel. De előbb-utóbb szükségszerűen az lesz.
Ugyanígy állunk most az MI fogalmával is, a többség még csak fikcióként, filmen, könyvben hallott róla, a valódi tudományos előrelépésekről és állapotról nem tájékozódtak, de ha igen, akkor sem értik. Pedig aktívan használják, mindenhol egyszerű MI-kel, tanulékony programokkal vagyunk körülvéve. Hogy mást ne mondjak, gondoljunk a Google és a böngészési szokásaink, valamint az arcunkba tolt reklámok viszonyára. De lassan már a kávéfőzőbe is MI-t meg internetet raknak.Szóval a folyamatnak még nagyon az elején tartunk, de számomra nem kérdés, hogy idővel majd megismerik, megszokják, elfogadják és talán valamennyire meg is értik majd az emberek, hogy mi az az MI és mire lehet képes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Fali konzol lapos tévékhez
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged