- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
Emberi esetén persze, nem lenne túl hiteles a szimuláció ha egy ilyen fontos tulajdonságot kihagynánk. Úgy látszik ezt a fontos körülményt kihagytam a válaszom kreálásakor.
Az első részével egyetértek. A másodikkal nem. Szerintem egyszerű problémákra kell nagyon jó intelligenciát létrehozni. A mai hétköznapi életben használt "mi" sok esetben ilyen. Engem jobban lenyűgöz az, hogy a kocsim hátsó ablaktörlője elindul esőben, ha tolatok, mint amikor valami neuronhálóval az idegrendszert modellezi.
Viszont az a probléma, hogy az általad leírt példa nem nevezhető intelligenciának. Fontos különbség egy neurális hálózat (mesterséges intelligencia) és a szenzoros ablaktörlő között, hogy előbb tanítható új dolgokra, míg utóbbi nem, csakis akkor ha egy intelligens lény leül, és programozza.
-
bambano
titán
nem
ugye minden zsarus filmben a főszereplő zsarunak ketyósnak vagy zakkantnak kell lennie, itt is az. az zakkantságának az oka az, hogy közlekedési balesetben az ő és egy ártatlan család autója is beesik valami vízbe, folyóba vagy tóba, jön egy robot, kiszámolja, hogy a főszereplő nagyobb valószínűséggel éli túl és őt menti meg, miközben a másik autóban egy kislány meghal. és agyára megy, hogy miért a kislányt hagyta meghalni a robot, miközben egy ember tudta volna, hogy kit kell megmenteni. -
ToMmY_hun
senior tag
Kérlek mutass egy tanulmányt, amiben bizonyítják. Lehet hogy van ilyen, én még biztosan nem találkoztam vele. A legtöbb tudós szerint az álomnak csak memória-karbantartó szerepe van. Nagy eséllyel erre egy bonyolult hálózat esetén is szükség lenne, a hatékonyság növelése érdekében. Viszont miért kellene emberi tudatot létrehozni? Miért szükséges érzelmeket belevinni? Nem determinisztikusak, rengeteg problémát okoznak és nem szükségesek a hatékony működéshez. Elegendő lenne egyetlen célt meghatározni egy intelligenciának, és annak elérése érdekében racionális alapokon döntést hozni. Nyilván ez a cél minél magasabb szintű, annál komplexebb ismeretekkel kell rendelkezni a világról ahhoz, hogy elérhetővé váljon.
-
zeorsdfd
senior tag
Valahol olvastam -cáfoljatok meg ha nem így van-, de egy darab sejt komplexitása sokkal nagyobb (és mé g mindig nem is teljesen átlátott) mint a legbonyolultabb rendszer (neuronális hálózat, akármi) amit valaha ember épített.
Kb olyan ez az egész, mint az idegen bolygókra költözés lehetőségeinek kutatása. (Úgysem) kivitelezhető, ha ignoráljuk a Földünkön már meglévő sokkal égetőbb feladatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest