- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ToMmY_hun #177 üzenetére
Tehát szükség van rá. Megbeszéltük.
"Viszont miért kellene emberi tudatot létrehozni?"
Erről írok én is sokat, hogy nem biztos, hogy az emberit kéne másolgatni. Szerintem más irányt kellene venni, amire szerencsére sok példa van. Én azokat erősíteném."Miért szükséges érzelmeket belevinni?"
Azért, mert (most ott járunk, hogy emberi tudatot és értelmet modellezünk, valamint az emberi értelem működését járjuk körül)- Nem determinisztikusak
- rengeteg problémát oldanak meg
- és szükségesek a hatékony működéshez.Mégegyszer mondom, emberről beszélünk. Az ember esetében az érzelmek nélkülözhetetlenek. Segítik a gondolkodást.
"Elegendő lenne egyetlen célt meghatározni egy intelligenciának, és annak elérése érdekében racionális alapokon döntést hozni. Nyilván ez a cél minél magasabb szintű, annál komplexebb ismeretekkel kell rendelkezni a világról ahhoz, hogy elérhetővé váljon."
Az első részével egyetértek. A másodikkal nem. Szerintem egyszerű problémákra kell nagyon jó intelligenciát létrehozni. A mai hétköznapi életben használt "mi" sok esetben ilyen. Engem jobban lenyűgöz az, hogy a kocsim hátsó ablaktörlője elindul esőben, ha tolatok, mint amikor valami neuronhálóval az idegrendszert modellezi.(#180) bambano:
Én láttam filmet, de nem emlékszem a válaszra. Összefoglalnád 4 szóban?
-
Vladi
nagyúr
Én nekem itt több dolog is szemet szúr:
- miért is kellene pontosan modellezni. Jó rendben, azt értem, hogy a megismerés egyik módja, de elég költséges. Olcsóbb hullákat cincálni.
- Ha viszont azért akarják modellezni, hogy legyen egy emberi tudattal rendelkező nem ember.... mi a csöcsnek? Van már 7 milliárd, nem elég?Egyébként durva amit írsz. Ezek alapján az mi az agyhoz képest összességében fasorba sincs. Nekem az a meglátásom, hogy nem ezen kéne rugózni. Valós problémákat megoldani kellene. (lásd fentebb.)
A szimulációnak én nagy hátrányát ott látom, hogy a jelenlegi hardverek fixek. az agy meg nem. egy cpu nem képes önmagát módosítani fizikailag a célfeladat megoldásának érdekében. Míg az agy lényegében igen. Gyakorlással tanulással az agy, s tágabb értelemben az emberi test és még tágabban az ember maga is változik.
például: fogok egy p3-as proccot és elkezdek 1080p-s videót lejátszani. Soha nem lesz a folyamat gyorsabb. Az agy esetében pedig fogok egy feladatot, megoldtaom egy pofával 100x, s leírom görbékkel, hogy mennyit gyorsult. Sőt, még a testi változást is tudom mérni.
(#40) bambano:
Jó a hasonlat, tetszik. Amit hozzátennék az itt van fent.
(#41) Tigerclaw:
analóg. Olyasmi. Inkább biológiai. Én tudok csinálni biológiai számítógépet, ami reményim szerint egy napon engem is meghalad.
(#44) consono:
1. nem leszünk ott
2. tök felesleges oda eljutni, már ott vagyunk
3. nem is jó irányba megyünk.
4.(#49) consono:
Alapjövedelem. Írtam erről a blogomban, ottse nagyon érdekelt senkit.
És ha a parasztja teszem azt.... ffff.... dolgozni akarna?(#61) Tigerclaw:
A kérdésem az, hogy ami most zajlik analóg -e az ipari forradalom eseményeivel, vagy minőségileg más szintet képvisel. Vagyis az ott szerzett tapasztalatok használhatóak -e?
(#87) ToMmY_hun:
Mért nem bizonyított?
Rohadtul nem irreleváns, ha épp az emberi tudatot szeretnéd létrehozni szilikon alapon.(#134) toflehi:
Akkor most kicsit letöröm a lelkesedésed. Az ember nem csak agyból áll. Az emberi képességek, az értelmet is beleveéve testiek. Elvileg az egész test részt vesz, vehet benne. Vagyis hogy végül felérj az ember szintjére, akár csak értelmileg, modellezni kéne az egész emberi testet.
Jó munkát.
-
Vladi
nagyúr
Most ebbe kedvem támadt beszállni.
Azé vártam, hogy szociológiáról is olvasok valamit. Kicsit többet, jah.
Ez a rész teccik:
"A keynote során egyértelművé vált, hogy a Microsoft azt szeretné, ha a fejlesztők találnák ki, mi mindenre használhatók az eléjük tett megoldások."
Van egy termék, találjuk már ki, hogy mire jó. Anno az egyetemen futott egy kutatás. Kifejlesztettek egy papír ceruza tesztet, ami nagyon jól mért. Bámulatos korrelációkat produkált. Meséseket. Csak nem tudták mit mér. Na ez pont ilyen.nem úgy van, hogy x probléma felvetődik és akkor keressünk rá megoldást? Csináljuk a-t, vagy b-t. De nem jó, mert c jobb.
Neeeem. Most van egy megoldásunk, keressünk rá problémát.Javaslom a környezetszennyezért, a háborúkat, a bevándoró válságot, vagy egyéb kevéssé fontos témát.
"Ha ehhez hozzávesszük a humánerőforrás képzési költségeit és az egyenetlen terhelésből adódó üresjáratokat, az általa használt eszközök, az irodabérlés és fenntartás költségeit, akkor már most olcsóbb a gépesített megoldás."
Tehát nem kell humán, megcsinálja a gép. ADdig a humán mit csinál? Mármint nem az a maroknyi, aki ebből mégtöbb hasznot húz? Hanem a másik 7 milliárd? Na most kéne elkezdeni elhagyni a technoblablát és tényleg társadalmi dolgokkal foglalkozni.Ajánlott filmsorozat: Sillicon Valley. Van a rész, amikor a pofa betép, hogy ötleteljen. Na ez a cikk kb olyan. Felhő alapú adatsokszorozási eljárások, innovatív jövőtechnológiakutatás felhő alapon. Basszus kétszer volt afelhő!
Meg a mantra, hogy jobbá tesszük a világot.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest