- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
WhiteEagle77 #29 üzenetére
Most egy 51'-es Samsung D-szériás plazmát használok (tesómnál van a 42"-es Pana HD-ready).
Nem csak a képe szép, hanem semmi lag, betekintési szög. Ha focit nézek, márpedig sokat nézek, akkor minden gyönyörűen folyamatos, szóval tényleg nagyon jó. Amikor végignéztem egy szakszerűen kalibrált középkategóriás LG LCD-n egy meccset, hát nem akartam elhinni. A labda szaggatott, a fű foltokban, gyors mozgásnál a labda egy kockára hasonlított, stb.
Ja, a 4K pedig szintén akkora hülyeség, hogy borzalom. De hát így lehet átverni az embereket és nagy profitra szert tenni. A nehezen (vagy csak drágán) javítható és komolyan javításra szoruló dolgokat hanyagolni, helyette tolatni a hülyeséget, mint a 4K, HDR, ívelt TV. Nincs ezzel gond, csak előbb legyen rendes mozgás, betekintési szög, a fekete az fekete, stb. Ja, ilyen már volt, a plazma.
Persze jó az OLED, de csak akkor érne valamit, ha kb. annyi lenne az ára, mint egy tisztességes plazma. Ráadásul úgy tudom, hogy az OLED egyik nagy hibája, hogy kimondottan hajlamos a pixelhibára.
-
Raymond
titán
válasz
WhiteEagle77 #30 üzenetére
Az idoben legkozelebbi fejlodes talan Nemetroszagban lesz. Ott se rozsas a helyzet per pillanat, A DVB-T adok 720p, a kabel pedig 1080i (igen, interlace), jovo tavasszal hoz 1080p-t a DVB-T2-re valo atallas.
Persze az hogy mennyire kell az orrba-szajba sugarzott doku(un)reality-knek 1080p az kerdeses
-
PuMbA
titán
válasz
WhiteEagle77 #30 üzenetére
Pedig a specifikációk alapján a Freeview HD, az 1080i formátumú
-
PuMbA
titán
válasz
WhiteEagle77 #21 üzenetére
"Ha mar HDR: en ezt tobbnyire ki szoktam kapcsolni, mert zavar, hogy allandoan allitgatja a fenyerot."
A HDR ilyet nem csinál
Valószínűleg a HDR felkonvertálást (HDR+) kapcsoltad be és e mellé még be van kapcsolva az eco üzemmód, illetve dinamikus kontraszt, zajszűrés és hasonló rosszaságok. HDR anyaghoz egy ahhoz megfelelő videót, amiben benne vannak a HDR metaadatok (a YouTube nem támogat HDR-t) kell elindítanod egy támogatott lejátszóban (például a legújabb PowerDVD), illetve HDMI 2.0-ás kapcsolódás is szükséges a TV-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest