- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
WhiteEagle77 #29 üzenetére
Most egy 51'-es Samsung D-szériás plazmát használok (tesómnál van a 42"-es Pana HD-ready).
Nem csak a képe szép, hanem semmi lag, betekintési szög. Ha focit nézek, márpedig sokat nézek, akkor minden gyönyörűen folyamatos, szóval tényleg nagyon jó. Amikor végignéztem egy szakszerűen kalibrált középkategóriás LG LCD-n egy meccset, hát nem akartam elhinni. A labda szaggatott, a fű foltokban, gyors mozgásnál a labda egy kockára hasonlított, stb.
Ja, a 4K pedig szintén akkora hülyeség, hogy borzalom. De hát így lehet átverni az embereket és nagy profitra szert tenni. A nehezen (vagy csak drágán) javítható és komolyan javításra szoruló dolgokat hanyagolni, helyette tolatni a hülyeséget, mint a 4K, HDR, ívelt TV. Nincs ezzel gond, csak előbb legyen rendes mozgás, betekintési szög, a fekete az fekete, stb. Ja, ilyen már volt, a plazma.
Persze jó az OLED, de csak akkor érne valamit, ha kb. annyi lenne az ára, mint egy tisztességes plazma. Ráadásul úgy tudom, hogy az OLED egyik nagy hibája, hogy kimondottan hajlamos a pixelhibára.
-
gurabli
őstag
A plazma az kincs, ha így haladunk, attól tartok sokáig kell még várni egy megfizethető árú normális tévére, ami legalább megközelíti egy középkategóriás plazma képét. Sőt, majdnem hogy egyáltalán nincs jobb egy tisztességes plazmától. Az, hogy mennyi áramot fogyaszt, egy egészen kicsit sem érdekel, ha mindez a kép rovására megy. Örülnék, ha minél kevesebbet fogyasztana, de nem a képminőség rovására.
Most már három plazma van a családban (nekem mindig is az volt, miután a CRT le lett cserélve, egy két hetes LCD kitérő után, ami katasztrófa volt). Konkrétan a 7 éves Pana HD-ready plazmámnak szebb képe van, mint egy középkategóriás mai LCD-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt vízhűtés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- iPhone topik
- Windows 10
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest