- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
A kormány, vagyis a kormányfő, miniszterelnök, Orbán Viktor úr töpreng, hogy mi a jobb nekünk.
Szövetségen kívül drágábban, vagy szövetségben olcsóbban.Ez ma hangzott el élő egyenes adásban a TV2-őn, a parlamenti közvetítés során.
Na ja.
Kivonulunk Afganisztánból, és a csuda tudja, hogy miféle támogatásoktól esünk el.
Maradunk, és szent a béke, olcsón megússzuk.Hangsúlyozott is valamit, amit én is helyeslek. Az önkéntességet. Magyarán az a magyar zsoldos megy Afganisztánba, aki akar, nem kényszeríti senki.
Ahamm...
Lesz vállalkozó, ebben biztos vagyok. Jó lóvé, meló büdös, némi feszültség ugyan van, meg homokzsákok, hogy meg ne sérüljön.Abban a gyönyörű, és szabadelvű Ámerikában szombaton páran meggyalázták a Koránt.
Kiszámíthatatlan a retorzió.Melyik vallásos embernek tetszik, ha szent könyvét lábtörlőnek, WC-papírnak használják? Az egyébként is fanatikus muzulmánokat kár volt felbőszíteni.
Volt ugye a tálibok fenyegetése, amelyet nekünk, magyaroknak címeztek. Még kíméletesek is voltak, hiszen nem konkrétan minket fenyegettek meg, csupán azt mondták, hogy az általunk is "lakott" körzetet nem fogják kímélni.
Nem elég? Ehhez rakódik a szombati vallási inzultus. Nem mi követtük el, de következményeként magyar vér folyhat, magyar emberek halhatnak meg, akik elég buták, vagy pénzéhesek voltak ahhoz, idegen érdekeket kiszolgálva, saját zsebüket tömve menjenek oda, ahonnan nem biztos, hogy van visszatérés.Nem érdekel, hogy ki mit gondol, egyetlen magyar katonát sem tartok hősnek, aki idegen földön, idegen érdekek okán sérül, vagy hal meg.
Ki kéne jönnünk onnan, de gyorsan.
Kár minden csepp magyar vérért, amely nem a haza védelmében folyik. -
Vakegérke
félisten
"...a tálibok figyelmeztették a magyar kormányt, hogy vonja ki csapatait Afganisztánból, vagy készüljön fel újabb áldozatokra..."
Forrás.Nem kéne komolyan venni?
-
Vakegérke
félisten
válasz
dízelracer #144 üzenetére
Lafatyolunk egy jó nagyot. Hadd lássa a hadúr, hogy hűséges csatlósai vagyunk.
A katyiszták is boldogan mennek idegen földre, hiszen nem kell harcolniuk, kiszolgáló egység a miénk, és egy halom lóvét kaszálhatnak.
Na ja. Aztán jön egy hazafi, vagy sok, és egy akna, gránát, vagy sok lövedék tudatosítja a kintlévő katonákkal, hogy nem piknikeznek, hanem vérre megy a játék.
Betojás indul, nikotinos a magyar zsoldosok gatyája. Amondó vagyok, hogy ennyit megérdemelnek. Idegen földön idegen érdeket szolgálnak.Hőssé avatták a halott katonanőt, és bizonyára hőssé avatják a ma kórházban elhúnyt katonát.
Tényleg hősök? Ugyan mi hősieset követtek el? Ültek egy járműben, amelyet találat ért. Ez olyan hősies?
Tüntessék csak ki őket posztumusz, úgy kell azt. De legalább hallgassanak róla, hogy ezek a "hősök" mentek segíteni a megszállókat."A hazafelé tartó magyar kontingens elleni fatális támadás másnapján megjelent közlemény szerint a tálibok nem értik, mit csinál egy kis európai ország Amerika háborújában."
Forrás ugyanott.Nem értik, ahogy én sem. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a tálibok országuk szabadságáért küzdenek. Megjegyzik ám, hogy mi is ott voltunk csatlósként...
-
dízelracer
őstag
válasz
Vakegérke #135 üzenetére
,,Csak azt kérdezzük Magyarország kormányától és polgáraitól, mi hasznuk származhat egy ilyen háborúból. Ez a háború amerika érdekeit szolgálja. Történelmi konfliktus feszül népeink között? Ha nem, miért küld Magyarország katonákat a megszálló erők oldalán harcolni Afganisztánba? – érvel közleményében a magyar csapatkivonás mellett a tálib szóvivő"
És valóban, mi a halál f@xát keresünk mi ott?
Teljes cikk: [link]
-
fordfairlane
veterán
válasz
Vakegérke #140 üzenetére
Azt gondolom, hogy a NATO tagság a maga védőernyőjével kötelezettséget is jelent. Nem tudom, hogy a kötelezettségek mennyire vannak egyértelműsítve, de ha nincs attól még lehet, hogy ez elvárás az Usa részéről, aminek vagy eleget teszünk, vagy kilépünk. nem hinném, hogy a magyar honvédelem merő kalandvágyból vagy netán a terrorizmus elleni "nemes" harcért vállalt Afganisztáni missziót. Talán azért, hogy a most már nem tudom hány éve nem épülő radart továbbra sem kelljen megépíteni.
Azt gondolom, hogy az afganisztáni háború elsősorban az Usa birodalmi érdekeiről szól. A Közel-Keletet így megosztva egyrészt védi a Perzsa öböl olajforrásait, másrészt védi Pakisztánt, és az ő atombombáját, hogy nehogy iszlám fundamentalista vezetés kezébe kerüljön.
Nekünk nem az a dolgunk, hogy a nagyok dolgába beleszóljunk, ez úgy is eleve reménytelen. Nekünk az a dolgunk, hogy mérlegeljük: megéri-e az áldozatot ez a tagság. Félreértés ne essék, nem attól tartok, ha nem lennénk NATO tagok, akkor maholnap lerohanna minket egy szomszédos ország. Inkább attól tartok, hogyha nem integrálódunk ezáltal is a Nyugat érdekszférájába, akkor az oroszok nagyobb befolyásra tennének szert, ahogy befolyásolják pl. Ukrajnát. Én pedig nem akarom, hogy Magyarország ütközőzónája legyen a keleti és a nyugati érdekeknek. Ütközőzónának lenni szopás, hogy finoman fejezzem ki magam.
-
Vakegérke
félisten
válasz
fordfairlane #139 üzenetére
Nem néztem utána a szabályoknak, csak úgy hasra ütve mondom.
A NATO tagországok megvédik egymást, ha kell. Eddig rendben. Arra is van kötelezvény, hogy nem honvédő háborúba bonyolódott állam katonai tevékenységét támogassuk? -
fordfairlane
veterán
válasz
Vakegérke #138 üzenetére
Ha a főbb hatalmak háborúsdit játszanak, az az ő dolguk.
Az afganisztáni hadműveleteket Bush ügyesen átminősítette NATO hadműveletekké, innentől a mi dolgunk is. Nem csak amerikai meg magyar katonák vannak ott, hanem sok más nemzet is. A kérdés nem az, hogy miért vagyunk ott, a kérdés az, hogy megéri-e az áldozatot, ha mondjuk ez az ára a NATO tagságnak.
-
Vakegérke
félisten
válasz
bullseye #137 üzenetére
Minden életért kár. Mindenkiért kár, aki nem ágyban, párnák közt hal meg.
Azt hittem, hogy ez egyértelmű.Pont azért ágálok, hogy ne játsszunk már katonásdit, ha nem muszáj.
Ki a csuda kötelezhet minket arra, hogy Irakba, Afganisztánba, Szvázifőldre, bárhova küldjünk haderőt, ha kiszolgáló szinten is?
Senki.
Ha a főbb hatalmak háborúsdit játszanak, az az ő dolguk. Sajnos megteszik, és számukra csak statisztika, hogy hány munkára képes honpolgáruk hal meg, avagy rokkantként, de érdemei elismerése mellett tengeti életét.Mi közünk az arabok földbe döngöléséhez, mi közünk országuk letiprásához?
Semmi.
Akkor mi a jó fittyfenét keres magyar katona(nő) az áldozatok listáján?Nem ragozom, lásd az első sort.
-
-
Vakegérke
félisten
Mint a hírekből tudhatjuk, meghalt egy magyar katonánk, többen megsebesültek.
De hol? Afganisztánban.
Mit keres ott magyar katona? Csak nem arról van szó, hogy kiszolgáljuk egy idegen állam kívánalmait?
Szerintem inkább a "könnyű" pénzkereset lehet az indító ok. Szállítgatunk, katonásdit játszunk hazatérvén bezsebeljük a nagy(?) lóvét.
Az áldozatnak nem jött be a buli.Gondolom, most is arról ad hírt a média, hogy fujj, rohadt terroristák vettek el egy ártatlan életet.
De mi a frászt keres afgán földön magyar katona?Már magyarázkodik a média. Nem is magyarokat akarták megtámadni, hanem más nemzetiségű egységeket.
Ahamm...Mégis, mit keresünk mi Afganisztánban?
-
fordfairlane
veterán
Arra akartam utalni, hogy mindenféle hülye indokot ki lehet találni, hogy miért ment oda az Usa. Ez az egyik legvalószínűtlenebb (mármint az élettér elmélet, mi a francnak mennének területet foglalni egy sivatagi, olajban sem bővelkedő, törzsi harcok által szétszabdalt szegény országba), és számomra az is eléggé valószínűtlen, hogy az ópium miatt, de hát ki tudja.
Én azt gondolom, hogy a Király András féle cikk járhat a legközelebb a valósághoz, amelyik Pakisztánt a régió egyik kulcsországának tartja, többek közt, mert az (még) félig amerikabarát, és atombombája is van. A cél Pakisztán jelenlegi vezetésének helyzetének stabilizálása lehetett.
-
Gergő_
őstag
válasz
fordfairlane #132 üzenetére
Nekem most, arra kéne asszociálnom a kifejezésből, amire elsőre gondoltam?( nem kell rá válaszolni)
Sajnos tényleg sok a hasonlóság. -
fordfairlane
veterán
válasz
cskamacska #129 üzenetére
Bush kábítószer miatt ment volna Afganisztánba, mert az kell neki?
Eléggé fantazmagóriának tűnik. Bár már azt is hallottam, hogy azért mentek Afganisztánba, mert élettér kell nekik. Az ott van bőven. Mármint tér, élet nélkül.
-
bullseye
addikt
válasz
cskamacska #129 üzenetére
USA perverz módon támogatja a hadurakat, akik a helyi drogbárók is, mert kell szövetséges, sőt, már a földeket sem gyomírtják/napalmozzák, mert akkor meg a lakosságot idegenítik el... na meg a drogfüggőknek is kell az anyag, néznéd ahogy szenvednek az elvonástól?
-
potyautas
tag
Afganisztánban bármit elvetnek, abból mák kel ki. Ez olyan, mint a szovjet hűtőgépgyárból kilopott alkatrészeket összerakva elkészült a rakéta
Viccet félretéve: A lakosság nagy részének ez az egyetlen megélhetése. Felkínált a művelt nyugat valami kézzelfogható alternatívát?
-
cskamacska
addikt
válasz
fordfairlane #96 üzenetére
Állítólag a tálib vezetés ma már kacsingat a tisztátalan növény felé, a szent háborút finanszírozandó, de nem volt mindig így: After US Invasion Afghanistan Now Produces 93% Of World's Opium(én csak egy 2005 körüli Economist számban értesültem erről először, jobb a helyzet nem lett)
Ez a hír egymagában bohócsággá varázsolja az egyébként is hasztalan megszállást, igazából azon csodálkozom, hogy don Bush olajkapcsolatai mellett hogy nem említették a kábítószermaffiában lévő érdekeltségeit. -
bullseye
addikt
válasz
fordfairlane #127 üzenetére
azt már 'szhatják, Észak-Afrikában terjed rendesen a dolog. Etiópia ezért vonult be Szomáliába még 2006-ban, hogy segítse a legitim kormányt az iszlám hadurakkal szemben.
Csak erről (meg a következményeiről) nem nagyon számolt be a sajtó és nagy hazai humanista felzúdulás sem volt amiért egy ország beavatkozik a másik életébe, mert ugye nem az USA vagy Izrael volt az egyik fél...
-
-
potyautas
tag
Az iszlám kiterjesztéséhez nem kell háború, csak sok-sok iszlám hívő. Azok pedig már itt vannak Európában.
-
waithEard
őstag
válasz
fordfairlane #123 üzenetére
"A cél a közel-keleti iszlám befolyás kiterjesztése."
Tehát a háború azért folyik szerinted, hogy ezt megakadályozzák?
-
fordfairlane
veterán
-
waithEard
őstag
"Hát mondjuk többek közt azért, mert otthont adtak bin Ladennek? "
Ez a beszéd! Szóval egy egész nép bűnös, amiért testületileg bújtatták az öreg Bin Ladent.
Ez egy picit engem Adolfék gondolkodására emlékeztet...Atomot nekik!Ezek a háborúk egy sémát követnek:
1. hangulatkeltés, propaganda, koholt vádak (Bin Laden, biológiai fegyverek)
2. fenyegetés, teljesíthetetlen követelések (adjátok ki B.L.-t, adjátok át a fegyvereket)
3. megszállás, bábkormányok hatalomra juttatása, akár választási csalással isEngem ez a volt szovjet módszerre emlékeztet. Ilyen szemszögből nézve az 56-os forradalmárok is terroristák voltak.
Az USA bele akarja rángatni a saját háborújába Európát is. Addig nem voltak itt robbantások, amíg bele nem avatkoztunk. Madrid után a spanyolok kivonultak, azóta nyugi van náluk...
A terrorizmus és az iszlám legnagyobb ellensége izrael. Ők a fő célpont. Az USA, mint izrael legfőbb támogatója és csatlósa így került képbe. Ezek a háborúk az arab világ destabilizálásáért folynak, nehogy túlzottan megerősödjenek. Irán is terítékre fog kerülni, ott éppen a 1. fázisban járunk. Ezek a háborúk nem a világ biztonsága érdekében folynak.
Kizárólag izrael és amerika érdekében. Az pedig megint egy más kérdés hogy az arab világ miért gyűlöli ennyire őket...nyilván azért, mert mind egy szálig terroristák.
Atomot nekik!2003-ban készült egy felmérés Európában. A kérdés az volt, hogy kit tartanak az emberek a világbékére a legveszélyesebbnek.
1. Izrael
2. USA
Többet nem tették fel ezt a kérdést...Ami az esküvői menet bombázását illeti, megállapították, hogy a pilóták be voltak tépve.
Azt sem tudták, kire-mire lőttek.(Így lőttek le szövetséges gépeket is) Gondolom aki volt katona, sejti, hogy milyen eséllyel lőnél le egy vadászbombázót egy kalasnyikovval.. -
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #111 üzenetére
Gyerekkel pedig szabad politikáról, meg háborúról beszélni.
Pont a lényeg maradt ki: nem szabad.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #112 üzenetére
Bezzeg a túloldalon nem ilyen kis metroszexuálisok vannak, hanem igazi férfiak: USA sátán, Izrael sátán, pusztulniuk kell, akik nem utálják őket, vagy ellentmondanak azoknak is, halál arra aki beszól, ha valaki karikatúrát csinál felégetjük európát, éljünk mi, győzni fogunk, stb. EZ az egészséges felfogás ilyen helyzetben!
A fél arab világnak nem az iszlám a legnagyobb összetartó ereje, hanem az Amerikaellenesség. A történelem folyamán erre sok példát találni, sok nép, vagy vallási csoport akkor tudott megerősödni, és uralkodó helyzetbe kerülni, ha a tagjai nem egymást marták, hanem találtak maguknak közös ellenséget, akik ellen szent háborút lehetett indítani.
Amerika épp akkor kapta a WTC-be a repülőket, amikor a legpasszívabb volt a külpolitikában, szinte sehol nem folytatott háborút, és úgy be volt tojva, többek közt a Watergate ügy miatt, hogy a saját hírszerzését is leépítette. Épp próbálta a pacifikált nagyhatalom imázsát kiépíteni, Clinton óta ment ez az idealista külpolitika, csak hát az arabok nem voltak olyan hülyék, hogy ne használják ki az alkalmat.
-
bullseye
addikt
válasz
fordfairlane #113 üzenetére
egy esetről spec. tudok, pár éve egy esküvőn a szokásos öröm kifejező levegőbe durrogtatásól betojtak az épp arra járó pilóták, hogy rájuk lőnek, és kioldottak a násznépre. Elég nagy balhé lett belőle.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #112 üzenetére
Nem vagyok a kimondott Sith mester, de Te nem akarsz átállni?
Mert nekem kezd a tököm tele lenni a nyugati bűntudattal.Nem szándékoztam én sehova sem odaállni, csupán próbálom értelmezni, meg az okokat és a magyarázatokat megtalálni a világban tapasztalható folyamatokra, akár politikai, akár gazdasági, akár társadalmi jellegűek azok. Ami külpolitikát, illetve az usa-barát <-> usaellenességet illeti, én De Gaulle mondását tartom mércének: Franciaországnak (Magyarországnak) nincsenek barátai, csak érdekei.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #110 üzenetére
Az esküvőt szétrakétázó sátáni amerikaiak valószínűleg egy rakétával célt tévesztettek, vagy a hírszerzés kapott rossz infót. Afganisztánban, ahol ugye a törzsek azóta gyilkolják egymást, meg az átutazókat, amióta letelepedtek ott, ez már talán fel sem tűnt, de a vezetők ott sem hülyék, könnyen az Usa kormány ellen tudja fordítani az Usa saját médiát.
-
bullseye
addikt
válasz
fordfairlane #109 üzenetére
Nem vagyok a kimondott Sith mester, de Te nem akarsz átállni?
Mert nekem kezd a tököm tele lenni a nyugati bűntudattal. USA egyik része nem győzi hangsúlyozni, hogy ők ám nagyon puszikálják az iszlámot, csakis kizárólag az extrémjeiket nem szeretik, mert Bin Laden, meg ilyesmik. A másik részük erkölcsileg kikéri magának az egészet. A harmadik félti a katonákat.Bezzeg a túloldalon nem ilyen kis metroszexuálisok vannak, hanem igazi férfiak: USA sátán, Izrael sátán, pusztulniuk kell, akik nem utálják őket, vagy ellentmondanak azoknak is, halál arra aki beszól, ha valaki karikatúrát csinál felégetjük európát, éljünk mi, győzni fogunk, stb. EZ az egészséges felfogás ilyen helyzetben!
-
bullseye
addikt
válasz
Vakegérke #108 üzenetére
"Ha csak egyet, az is több a soknál."
ennél valamivel költőibbet vártam az esküvőket szétbombázó USA martalócok után. Mert ilyen alapon, az arabok meg irodaházrobbantók, aki meg egyszer ivott életében az piás.
Szeretem ezeket a szép, gótikusan demagóg futamaidat aggodalomból, amik mindig úgy érthetőek, hogy állandóan ez folyik ott szándékosan. Aztán persze kiderül, hogy nem szándékosan, nem állandóan, esetenként még az is, hogy alig volt rá példa. Nem baj! Ha volt rá példa, az épp elég baj! Ha meg nem volt, akkor is! Mert lehetett volna! Halált virágoztak a tankjaik földrengéssel dübörögve, egy nagy sírba taszítva az összes ártatlan kisdedet a bombázók hozta véreső árjában. Jihadot hirdetek ellenük! És a birkáik ellen is!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Vakegérke #108 üzenetére
"Mi a fenéért kell beleavatkozni más népek, államok belügyébe?"
Hát mondjuk többek közt azért, mert otthont adtak bin Ladennek? Láthatóan te utálod Amerikát, így nincs miről, illetve nincs miért érvelni.
50.000 fős amerikai egység maradt Irak területén. Tanácsadónak. Nem sok ez a létszám? És milyen tanácsot adogatnak? Ha katona, akkor gyilkolásra van kiképezve. Persze lehet, hogy védelemben profik.
Katonák, tehát nem lehet céljuk a békés polgári élet megteremtése.
Mondom én, ne legyen igaz.Azért maradnak ott, mert Amerika egy sátáni teremtmény, a velejéig romlott. Kielégítő a válasz?
-
Vakegérke
félisten
válasz
fordfairlane #106 üzenetére
Amerika megjátszhatná a "tévedtem, korrigálom" dolgot, és kivonhatná a cuccost Afganisztánból. Hogy aztán óriási leszámolások következnének, véres belháború, az már nem az ő dolga.
Egyébként is, mi köze hozzá? Netán értékelnünk kéne, hogy az amcsi katonák által kialakított helyzetet fagyasztgatják?
Mi a fenéért kell beleavatkozni más népek, államok belügyébe?Máshol is voltak balhék, mint például Ruandában. Halomra ölték egymást a tuszik és a hutuk. Oda miért nem vitte a békét a dicső amerikai katona?
50.000 fős amerikai egység maradt Irak területén. Tanácsadónak. Nem sok ez a létszám? És milyen tanácsot adogatnak? Ha katona, akkor gyilkolásra van kiképezve. Persze lehet, hogy védelemben profik.
Katonák, tehát nem lehet céljuk a békés polgári élet megteremtése.
Mondom én, ne legyen igaz.bullseye: Ha csak egyet, az is több a soknál.
-
Gergő_
őstag
válasz
Vakegérke #104 üzenetére
Csak annyit tudok hogy Szerbiában 10 éve egy amerikai katona naponta 400$-ba került.
Meg még annyit hogy 2007-ben az iraki hadviselés költsége meghaladta az 1000 milliárd $-t.
Utána kéne nézni, de könnyen lehet hogy ez mára megduplázódott.
Sok pénz a békéért, no meg az igazság védelméért. -
Vakegérke
félisten
válasz
madstunt #103 üzenetére
Igazad van.
"A szovjet hadvezetés eleinte nem számolt komoly harcokkal, és elhúzódó háborúval. A vezérkar a hadműveleteket csak néhány hónapra tervezte, de végül kilenc évig tartottak."
Forrás, amelyre alapozom következő mondataim is.
Szóval mindennel együtt tíz év az a húsz."A legvéresebb év, 1985, Gorbacsov elnökségére esik, akkor a szovjet hadsereg 120 000 fővel elérte a legmagasabb létszámát, melyből 73 000 fő tartozott a harcoló alakulatokhoz."
Még elgondolni is sok."A szovjet veszteség 26 660 halott és 30 000 sebesült, kb. 1.5 millió afgán halt meg, és több mint 5 millió kényszerült elmenekülni."
Másfél millió afgán pusztult el a megszállás során. Megdöbbentő. Nincs vége, most éppen az amerikai bombák csinálnak az esküvőkből temetést."A háború a súlyos gazdasági gondokkal küszködő Szovjetuniónak évi 5 milliárd dollárjába került."
Mennyibe kerülhet ma Afganisztán Amerikának?
Mennyi lehet az iraki háború költsége? -
bullseye
addikt
-
waithEard
őstag
válasz
Vakegérke #100 üzenetére
50.000 tanácsadó! Ez jó!
Lassan be kell majd ismerniük (ahogy Tonny Blair tette), hogy a háború okaiként megjelölt állítások közül egy sem volt igaz. Gondolok itt a vegyi\biológiai fegyver mizériára.
Az is elgondolkodtató, hogy az oroszok 20 évig püfölték az afgánokat, és semmire nem mentek. Véres fejjel kullogtak haza. Szerintem ez vár az USA-ra is. Vietnam 2.Csak hát addig nem kevés ártatlan embert fognak még megölni.
-
Vakegérke
félisten
Ahamm, kivonta Amerika a harcoló egységeit Irakból a mai napon.
Maradt viszont 50.000 katona, mint tanácsadó. Nem sok ez egy kicsit? És ha már tanácsadók, viselhetnek fegyvert?Amerika bőszen védi állampolgárait. Helyes.
Ha véletlen támadás éri a tanácsadókat, akkor mi lesz?Egyáltalán kérnek a helyiek tanácsot, vagy ez is csak a torkukon letuszkolt állapot?
-
waithEard
őstag
Hát ez elég ízléstelen hasonlat volt..és nem is valami találó. (erre utaltam a maszatolás jelzővel)
Valaki megemlítette, hogy az usa katonák önkéntesek. Tehát az ő felelősségük is áll, bár korántsem olyan mértékben mint a vezetőké.
Ez a videó hazatérő katonákat mutat, akik nem egy magánpartiról jönnek éppen.
Az ügy nyilvános és mindenki érdeklődésére számot tarthat. Elég ügyesen van összerakva, de kb olyan eredeti, mint a Patyomkin páncélos.(Beállított propaganda felvétel.)
"De végre hazajönnek, már nincsenek ott, nem árthatnak senkinek "
Ez különösen tetszett! Megyek, kinyírok néhány gyereket, aztán spongyát rá. Így érted?
Ahogy a hozzászólásaid olvasom, nem igazán jön le belőle, hogy te ennyire tájékozatlan vagy, vagy máshonnan fúj a szél?
Miért van az, hogy Joe kinyír egy csomó civilt és hős, pár évtizeddel ezelőtt egy másik háborúban Hans pedig "állat"?
Nem arról volt szó, hogy ők csak kiskatonák?
Vagy a demokrácia nevében lehet civileket gyilkolni más országokban, de más ideológiák mentén nem? Nekem megint csak a jó öreg kettős mérce tűnik ki ebből. -
Vakegérke
félisten
Na, akkor már jó helyen beszélgetünk.
Tekergethetjük a dolgot bármerre, az tény, hogy a gyermekek örömkönnyekkel a szemükben ugranak apjuk nyakába. Azonban később jönnek a nagy beszélgetések. No most apu vagy hazudik, vagy bevallja, hogy bizony ölt.
Telnek az évek, és a gyermekből ifjonc lesz, új beszélgetést provokál. Már tudja, hogy mit jelent a haza, mit jelent a hatalmas távolság, és mit jelent ölni. Rakosgatja az információk mozaikjait, és egy borzalmas kép tárul elé. Az apja gyilkos.Nem irígylem ezeket a szerencsétlen katonákat sem. Pillanatnyi boldogság a pokolból való hazatérés, gyermekük síró ölelése. Aztán jönnek a hétköznapok, a fentebb említett beszélgetések. Kínos, mi több, tragikus.
Ha erősek is voltak pszichikailag a háborúban, megroggyannak otthon, hiszen előbb, vagy utóbb, de gyermekük orruk alá dörgöli azt az időszakot, amelyet a legszívesebben meg sem éltek volna.Lótúró zsoldért mentek városokat, országot lerombolni, embereket ölni. Pillanatnyi nyugtuk sincs, hiszen bárhol meghúzhatja egy helyi hazafi a Dragunov ravaszát, és csak remélni tudják, hogy a halál nem fáj.
Nostradamus jóslataiban említett egy államot, amely a világ csendőrének tartja magát.
Mondom annak tartja magát.
Milyen jogon? Ki a fene hatalmazta fel arra, hogy a világ bármely pontján saját igazságának szerezzen érvényt halált osztogatva?Én is meghatódtam, amikor a klipet néztem. Lehet érzéketlen az ember, ha síró gyermeket lát, aki éppen az apját kapja vissza? Nem. Ám az apa felelőssége felelősség marad. Ha háborús hős is saját hazájában, egy független bíróság előtt nem más, mint közönséges gyilkos.
Szerencsés az a katona, akinek nem kellett ölnie.
-
bullseye
addikt
hát legyen
közben eszembe jutott ami talán megérteti a problémámat.a videóra reakció olyan volt, mintha valaki fellőné a friss esküvői videóját, és erre olyantól, akinek ált. ad az ember a szavára, érkezik az üzenet : "és gondolj bele hány ***-t kellett leszopnia, amíg találkoztatok..." nem tökéletes időzítés.
nekem is megvan a véleményem a világ dolgairól, nem tartom magam zászlólengető amerikainak sem dzsihadistának, és szerintem lehet beszélni a világpolitika problémáiról, bár nem pont a katonákkal kezdeném, de akár az ő pszichológiai terhelésükről is. De végre hazajönnek, már nincsenek ott, nem árthatnak senkinek (nekik se árthat senki onnan), nemsokára úgyis látják az ellenük szóló felvonulásokat, csoportokat, weblapokat, stb. + jön a barátok "és öltél embert húúúú" idiotizmusa. egy öt perc nyugalom járna nekik. aztán lehet beszélni a civil áldozatokról, meg orális szexről,
-
fordfairlane
veterán
válasz
Vakegérke #95 üzenetére
Irak megtámadása elsősorban a közel keleti olajforrások miatt történt. Nem egyszerűen maga az olajkutak a cél, hanem hogy a régió Usa (és a nyugati gazdasági régió) barát külpolitikát folytasson. Ha a közel keleti régiós viszonyok anarchiába/háborúskodásba torkollanak, akkor nagyon nehéz befolyásolni, hogy melyik ország melyik kormányzata jut hatalomra, milyen hatalmi rendszer épülne ki. Egy egységes, a nyugattal ellenséges érzületű közel-keleti régió könnyedén zsarolhatja az olajfogyasztó, fejlett gazdaságú nyugati nagyhatalmakat, és Kínát. Afganisztán talán más okból került "katonai irányítás" alá. Talán pont azért, amiért a tálibok annyira akarják: jó sok ópium jön onnan.
Mondd, hány amerikai katona halt meg hazájától távol vívott háborúban, mondjuk 50 év alatt? Volt értelme?
A háborúknak mindig oka van, legfeljebb nem az, amit mondanak. Nyilvánvaló, hogy a vegyifegyverek és Oszama Bin Laden csak ürügy volt Irak esetén, de erről már hollywoodi film is készült (Green Zone), szóval titoknak sem igen nevezhető.
-
Vakegérke
félisten
Nézd, semmi ok nem volt megszállni Irakot. Vagyis kitaláltak egyet, de csúfos kudarcot vallottak. Hazugság volt a vegyi fegyver, így kitaláltak magasztosabb eszmei indokot.
Ismét idézem:
"Az invázió után – mivel nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert – kevésbé kézzelfogható okokat említenek, mint például a szabadság és a demokrácia terjesztése, vagy az iraki nép felszabadítása."
Forrás.
Most demokrácia van Irakban? Szabad az ország? Ugyan, dehogy. Akkor magyarázd meg, légy oly kedves, hogy kinek jó ez az öldöklősdi. A kiskatonáknak nem, az tuti. Az arabok pedig megszállóként tekintenek rájuk, és igazuk is van.
Tudod, minden emberért kár. Azonban óriási különbség, hogy katona hal meg egy háborúban, vagy az ártatlan civil. A katona öl, vagy meghal. Igyekszik ölni, hogy ne őt öljék. A civil csak élni akar. Hány civil áldozat is volt idáig?
Afganisztánban tegnap (vagy ma?) televágott a légierő egy házat, amelyben csak civilek voltak. Bravó.
Korea partjainál mi a fene készül? Egy jó kis provokatív hadgyakorlat. Minek? Ha begőzölnek az északiak, akkor mi lesz? Ígértek ám valamit. Ja, hogy majd oda is elviszik a katonák a szabadságot?Mondd, hány amerikai katona halt meg hazájától távol vívott háborúban, mondjuk 50 év alatt? Volt értelme?
-
tiv83us
veterán
válasz
potyautas #89 üzenetére
Igen, elcsesztek, bebukott az orszag legvedelme.
" Az irányított robbantás is eléggé kézenfekvő, hiszen ilyen gyorsan ilyen alapossággal nem dőlhetett össze a két torony."
Linkelj nekem CSAK egy olyan iranyitott robbantast, ahol random vannak elhelyezve a bombak, random sorrendbe robbannak es felulrol kezdodik a detonacio.
"Az se lehet véletlen, hogy lényegesen kevesebben voltak a házban, mint szoktak. Talán a terroristák akarták minimalizálni az áldozatok számát?"
Ha a botranyra mennek, akkor miert akarjak par ezerrel megcsokkenteni az aldozatok szamat? Azt hittem arra ment a jatek, hogy minnel jobban megbotrankoztassak a nepet, hogy mehessen a haboru. Egyebkent 8 es 9 kozott az epuletekben levo emberek szama total normal volt, mindig ennyi /volt/. Mint ahogy a repulokon is /nem egyszer utaztam mar szeptember-oktoberben hatalmas utasszalliton, amin kb egy busznyin ultunk.
-
Kidus
őstag
válasz
potyautas #87 üzenetére
Hat megneztem, de ( ne haragudj elore is ) ilyen idiota kerdeseket, amiket nagy tudalekosan feltesz....
Vajon lefujtak az akciot? Honnan tudtak, hogy csak ugy elsetalhatnak? Nyoma sincs paniknak... epp ez a bokkeno.
Ja, baromi nagy meglepetes....
Miert nem segit az FBI inkabb az aldozatoknak?
Hat a kamera elott tette eppen azt, koszonjuk szepen. Nagyon gyanus
Igazi furcsasagok.... -
potyautas
tag
Senki nem tagadja, hogy léteznek terroristák, de a világ legszuperebb országának legszuperebb elhárítása, sőt légvédelme elég gyengén muzsikált. Az irányított robbantás is eléggé kézenfekvő, hiszen ilyen gyorsan ilyen alapossággal nem dőlhetett össze a két torony. Az se lehet véletlen, hogy lényegesen kevesebben voltak a házban, mint szoktak. Talán a terroristák akarták minimalizálni az áldozatok számát? Aligha.
-
tiv83us
veterán
válasz
potyautas #87 üzenetére
Igen, mar vartam, hogy a "kormany csinalta". Biztos elbasztak sokmindent, de ketlem, hogy a "inside job" volt. De ha ugy is lett volna /ebbe nem akarok mar ezerhatszadjara is bele menni, mar lattam az osszes osszeeskuves elmeletet/, a gonosz amerikaiak, meg Bush robbantott Madridban is? Meg Londonban? Meg Egyiptomban? Bush anyukaja oltozik be csadorba es robbantgatja fel magat a piacon?
ps: De teny, hogy van nehany furcsasag es teny, hogy elkurtak /nem kicsit, nagyon
/.
-
Vakegérke
félisten
Kinek barátja Amerika?
A szerb háború idején lezártuk a Dunát, nem lehetett csak úgy hajózgatni. "Barátunk" szólt, hogy tegyük meg, megtettük.
A balhé lezárultával megkérdeztük, hogy kompenzálják-e veszteségeinket.
Kitalálhatod a végeredményt. Elküldtek a búsba.Tudod, ha nagy lóvét kínálnak, sok ember hajlandó még az édesanyját is eladni. Már hogyne adná el a becsületét?
Kimentek honfitársaink, méghozzá önként, és persze gyakorlatoztak bőszen.
Fegyver!!!
Na ja, begyakorlott mozdulatokkal reagáltak. Csak ugye más a gyakorlat, mint a valóság.Robbant az az akna, és meghalt egy honfitársunk.
Azt hitte, hogy kisebb vagyont gyűjt, és hitébe belehalt.Mit keresnek magyar katonák idegen földön?
-
-
Vakegérke
félisten
"Lehet, hogy senkit nem ölt meg, és lehet, hogy csak viszonozta a tüzet, amikor kellett, még akár meg is mentett egy bajtársat, vagy civilt - és így is PTSD-je lesz."
Igaz is lehet, nem vitatom. Mármint az, hogy nem gyilkolt a katona. De az tuti igaz, hogy úgy ment oda, hogy akár gyilkolnia is kell.
Akkor most fel kéne mentenünk, amikor benne volt a gépfegyvere csövében a halál?Nézd, az öldöklés az öldöklés. Feltételezem, hogy te sem vagy híve. Én sem, tehát valamilyen szinten egyezik a véleményünk.
Álságos az iraki háború, és minden csepp kiontott vér fölösleges áldozat.moha21: Na ja, pokolgépek robbannak.
Robbant az út szélén is egy, amely egy magyar katona halálát okozta.
Fú, rohadt terroristák, azannya, meg minden!
Kérdezem én, mitől lesz terrorista valaki, aki saját országa védelmében cselekszik? Saját területén helyezett el csapdát, amelybe szerencsétlen módon futott bele honfitársunk.
Azért az nem semmi, hogy az eset után az egész magyar kontingens hirtelen haza akart jönni.
Röhej!
Szóval amíg jó lóvét lehet szakítani a háború kapcsán, addíg fájintos. Hoppá, meg is lehet halni? Eztet mán nem akarom!Nos, ha már itt tartok, mi a fenét keresnek magyar katonáink külhoni hadszintereken?
-
moha21
veterán
válasz
Vakegérke #79 üzenetére
"Szóval szegényke amerikai katonák nem is megszállók, hanem áldozatok?"
Ilyet hol említettem?
Most mondd, ezek a csúnya rossz amerikai katonák nem szállták meg véletlenül Irakot?
Persze Száddám idején ( meg utána is ) milyen rendben van minden, hiszen sok jó dolgot csinált ő is( és társai ).
Te Vodafone blogjára nyitottad ezt a bejegyzést, mert piszkálta a csőröd az összevágott megható videó. Persze az, hogy folyamatosan pokolgépek robbannak, vagy utasszállító
gép megy bele egy civil épületbe az nem számít.Az rémlik, mikor száddám csak úgy öntötte az olajat a vízbe? Ja az szép dolog, mert ugye a környezet az utolsó.
-
bullseye
addikt
válasz
Vakegérke #79 üzenetére
ja, és az egyensúly nevében lassan leugrassz a régióba harcolni az amerikaiak ellen...
egyensúly nem az, hogy ha valakinek tetszik a videó, akkor egyből arról beszélsz, hogy, a hazatérő véreskezű gyilkos. Lehet, hogy senkit nem ölt meg, és lehet, hogy csak viszonozta a tüzet, amikor kellett, még akár meg is mentett egy bajtársat, vagy civilt - és így is PTSD-je lesz.
a halott iraki civilek kapcsán meg el lehet ítélni a szaddamista ellenállókat is (már csak az egyenruha mellőzéséért is), ugyanis itt nem annyira a lakosság kelt fel a haderő ellen, hanem a régi rendszer hívei robbantgatnak leginkább. Sok helyinek persze nem tetszik, hogy még mindig ott vannak az amerikaiak, de azt is tudják páran, hogy amint távoznak, szinte biztosan puccskísérlet következik be, és arra nem áll készen az iraki sereg, a civilekre meg nem számíthatnak (azt elcseszték az Öbölháborúban)
Afganisztánra ez pláne igaz, ahol két frakció közti harc dúl, USA az éppen neki tetszőket segíti, meg a civileket, újjáépítget, kaját/vizet oszt, a helyi kormány támogatja őket, csak az ország egy partizánparadicsom - és ahogy olvastam az afgán sereg épp most szívott hatalmasat az első nagy önálló akciójával.
-
Vakegérke
félisten
Szóval szegényke amerikai katonák nem is megszállók, hanem áldozatok?
Nézd, ez az egész számomra is lehetne "se hús, se hal" dolog. Csak ugye kihozta belőlem ezt az egészet egy olyan blogbejegyzés, ahol a gyerekek boldogan ugrottak háborúból hazatérő apjuk nyakába. Valóban megható a bevágott klip, de talán el kéne gondolkodni azon, hogy lemosható-e a kézről a távoli országban kiontott vér.
Most mondd, ezek a csúnya rossz amerikai katonák nem szállták meg véletlenül Irakot?
De igen bizony.
Hova lett az iraki nemzeti kincs? Csak nem koporsókban távozott távoli kontinensre?
Ja, hogy ez csak mese... -
bullseye
addikt
ez remek, elhangzik a vád, hogy az USA katonák meggazdagodni mennek mészárolni Irakba. Az egyetlen felmerülő adat szerint vacakul keresnek, akkor meg az a baj.
meg persze ölik a civileket, szinte csak és kizárólag azokat (kevesebb, mint 1%-a a halottaknak terrorista), direkt, pedig mondhatnák, hogy nem, mert kenyérért,.
bezzeg a terroristák igazából szabadságharcosok, akik, csak legitim katonai célpontokra támadnak, és csak a megszállás miatt.ez kb. mind baromság, de a franc keres hozzá forrást, hogy jöjjenek a humanisták a "ja, de akkor éppen azért szégyen" felkiáltással. Meg még sapka is van rajtuk...
-
moha21
veterán
Népirtás tudod, mint Hitler is tette.
-
moha21
veterán
Ki beszél itt ártatlanokról? Nem ártatlanokat ölnek a kenyerükért. És igen ez mindig jobb, mint aki nem tesz semmit. Régen is volt háború eztán is lesz.
Mielőtt azt hinné valaki nagy Amerika párti vagyok, hát nagyon nem. Csak nem szeretem, ha annyira leegyszerűsítik a dolgot az emberek, hogy a csúnya rossz amerikai katonák mindent megszállnak.
off: ENSZ se avatkozott bele a Ruanda népirtásba, pedig a pár százezer tuszi lehet örült volna.
-
nem_tom
őstag
válasz
Vakegérke #72 üzenetére
Hiába ez az utasítás. Nincs ott elnyomó rendszer, ami azt mondja, hogy ki kell menniük. Van választásuk és tisztában is kell lenniük a dolgokkal a katonáknak. Szóval még mindig nem értem meg, hogy mi készteti arra az amerikai katonákat, hogy kimenjenek és elnyomjanak egy népet, amihez semmi közük. Kenyérért? Inkább megölnek egy halom ártatlan embert, csak hogy Ő nekik legyen mit enniük? Nem értem.
-
Vakegérke
félisten
Nincs kedvem kikeresni, de volt valakinek egy megszólalása, amely szerint 700, amerikai katonák által leölt emberből mindössze 5(!!!) volt valóban terrorista.
Csak remélni tudom, hogy megszólal, és igazol.Azért nem ártana tisztázni valamit.
Saját hazájában mitől válik valaki terroristává, aki nem a civil lakosságot állítja célkeresztbe, hanem azokat, akik kéretlenül jöttek, és leigázták hazáját, rettegésben tartják népét?Ja, hogy kevés a lóvé azoknak, akik életüket kockáztatják?
Tény, hogy lóvéért adják el a becsületüket, lelkiismeretüket. Mennek gyilkolni, mert ez az utasítás, és ők bizony mennek, mert ezt követeli tőlük a haza.Tényleg a haza követeli az önfeláldozást?
Na jó, ebbe nem megyek bele. -
nem_tom
őstag
A terroristák pont a megszállás miatt robbantgatnak. Persze vannak kivételek, de ha Amerikában terror támadás következik be, annak a legnagyobb az esélye, hogy azért. Vagy ha a megszállt területen, amerikai katonák ellen követnek el merényletet. Az biztos, hogy azért van.
"Mennyivel jobb aki inkább semmit sem csinál."
Arra gondolsz, hogy jobb ha a kenyerükért ártatlanokat ölnek az emberek? Nem akarlak kiforgatni a szavaidból, de ez jött le nekem.
-
moha21
veterán
válasz
Vakegérke #65 üzenetére
Mennyivel jobb aki inkább semmit sem csinál.
"idegen földön ölik a helyi lakosságot."
Tudtommal nem a lakosság a célpont, hanem a terroristák.
Persze a terroristáknak szabad robbantgatni civileket.
Ez a pénz meg viccesen kevés amerikai viszonylatban, főleg, hogy az életüket kockáztatják.
-
törölt tag
Én már csak azt sem értem, hogy hogyan kaphatott egy olyan ország elnöke (Obama) Béke Nóbel Díjat, amelyiknek 1945 óta összesen talán 1 éve volt, hogy ne háborúzott volna, vagy épp ne szállt volna meg egy másik országot.
-
Vakegérke
félisten
Pillanatnyilag 1 USD 219.04 Forint. Ha felszorzom az 1290 dodót, 282.561 froncsi jön ki.
Önfenntartási költség nincs, gondolom én. Nem is olyan csúnya összegecske.
Azt nem tudom, vagyis azt sem, hogy háborús bevetésen kapnak-e plusz lóvét.
Ja, és ez 2003-as adat. -
Vakegérke
félisten
Ezt találtam, 2003-as adat. Gondolom ez tiszta lóvé, hiszen az ellátást a hadsereg biztosítja. Kérdés, hogy rakódik-e rá pótlék, ha élesben háborúzik.
Na most ha azt nézem, hogy mennyi az annyi, akkor szép summa.
Ha viszont azt nézem, hogy vásárra viszi a bőrét a csóringer, egy füttyre megy a világ végére öldökölni, meghalni, akkor smafu. -
nem_tom
őstag
válasz
#51736960 #45 üzenetére
Az előbbi hozzászólásomban, pont ezt pedzegettem. Az amerikai katonáknak, tisztában kell lenniük a dolgokkal, főleg, hogy már köztudott sok minden, ami nem jó. Mivel választásuk is van, ezért nem hiszem, hogy kényszerből csinálnák, mert nincs elnyomó rendszer ott, ami kötelezné őket. Ilyen alapon, nem hiszem el, hogy nem céltudatosan vállalják be az odavaló bevonulást. A vezetőkről, meg a jó ízlés határain belül, nem lehet nyilatkozni.
A legtöbben azért is vonulnak be, mert rohadt sok pénzt kapnak érte. Aki oda megy és élve hazajut, az mondhatni meggazdagszik. De így az elveiket adják fel a pénzért. -
bandiras2
senior tag
[Mármint az a kis akció mikor izrael eladásra kínát néhány atombombát?]
Nukleáris fegyverkereskedelem, de nekik szabad.
É persze mindezt a náczirasszistafasiszta INDEX címoldaláról -
Ptech
addikt
Ki beszélt itt Iránról?
Amúgy ha Izraelnek lehet nukleáris és vegyi arzenálja, annak ellenére, hogy semmilyen nemzetközi egyezményt nem volt hajlandó a mai napig aláírni róla, akkor Iránnak miért is nem lehet?Az Antarktisz meg egy Amerika által is aláírt egyezmény szerint semleges terület, és minden bányászati tevékenység be van tiltva.
Ásványkincs info meg linkelve lett már pont ebben a topicban.
-
moha21
veterán
És írán miért akar nukleáris fegyvert? Csak viccből? Az atomerőművek kb 5%-os dúsítású urán 235-el működnek, akkor miért akarják jobban feldúsítani? Persze tudjuk az olaj.
Amúgy meg fasza, hogy Afganisztán is mekkora drog elosztóhálózat amiből sokan nyerészkednek. Miért nem megy amerika az arktiszra? Ott is van olaj bőven.
Ásványkincs? Az kongóban van nem? -
moha21
veterán
válasz
#51736960 #45 üzenetére
Nem akarok belemenni én sem, drága jó öcsém Corvinus egyetemen tanul nemzetközi kapcsolatokat / meg az elte-n jogot /, szoktam hallgatni az előadásait.
Röviden megfogalmazta egy tanár ott " hogy aki azt hiszi, hogy csak az olajért vannak ott az amerikaiak az hülye"
Ezzel nem támadni akarok senkit, de elég naiv hozzáállás a dolgokhoz. A világ egyszerűen sokkal komplexebb, mint ez az írásból kiderül.
A katona az katona parancsot teljesít. Dolgozik. Ezért őt kell bántani?
-
eziskamu
addikt
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
Annó az amcsiki besegítettek háttérben az afgánoknak a ruszkik ellen, de aztán meg magukra hagyták őket, most meg már nem bírnak velük. Akkor kellett volna szépen békésen tovább haverkodni/segíteni, vagy el se kellett volna kezdeni.
-
eziskamu
addikt
Rambó III részlet, Trautman beszéde nem is tudom sírjak-e vagy nevessek rajta.
-
törölt tag
egyetértek veled, bár valószínűleg nem ugyanarra gondolunk
amúgy szerintem valahogyan ketté kellene választani az amerikai katonát és az őt harcba küldő hatalmat.
meggyőződésem, hogy az átlag amerikai katona hazaszerető, bátor, és hisz abban, hogy a jó ügyért küzd.
viszont az amerikát vezető erők, ehm, khm, ...., ***** -
-
moha21
veterán
Egy biztos a dolog nem ilyen egyszerű, hogy a szemét amerikai katonák az olajért mentek.
-
bullseye
addikt
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
na de akkor mivel lehet helyretenni egy militarista kultúrát, főleg, hogy annak egyik verziója (az iszlám, és nem az igazi, békés fajta, hanem a radikális) futótűzként terjed Afrikában (is)?
-
nem_tom
őstag
válasz
Vakegérke #39 üzenetére
Szerintem, az amerikai katonáknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az olajért mennek Irakba. Főleg, hogy ezt már politikusok is nyíltan fölvállalták. Nem létezik, hogy nem tudnak róla. Plusz a többi országban így békét teremteni. Csak át kéne gondolniuk egy picit, hogy valójában mit is tesznek. Így nem hiszem, hogy sajnálatod érdemelnek. Maximum akkor, ha kényszerből teszik.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Vakegérke #39 üzenetére
Igazából jó dolog, hogy manapság már fölháborodnak az európaiak is, ha messzi földön harcolnak a katonák, pusztűn gazdasági érdekel miatt. Ez régen teljesen természetes, hősi, dicső dolognak számított, lásd keresztes háborúk, gyarmatok és idegenlégiók, a világháborúkról nem is beszélve. Talán éppen csak Magyarország nem akciózott annyit a határain kívül, mert jöttek bőven, akik itt helyben akcióztak nálunk. De el kellene fogadni, hogy a modern kor megkövetelné a megváltozott erkölcsöt is, miszerint szükség van igazságra az országok közt.
Az éremnek azonban van egy másik oldala is. Az emberiséget a modern kor korlátlan információáramlásának idejében, amikor egy rakéta képes átszelni a fél földet, amikor egy atombomba egész városokat pusztíthat el, minden primitív törvények szerint élő, elmaradott és egyben militarista politikájú ország veszélyt jelent a világra. Egyszerűen a lehetőség miatt, mert komoly háborút ma már csak egy ilyen ország indítana. És igen, most kevesebb figyelmet fordítanak Afrikára, de az ottani elmaradott országok is veszélyessé válhatnak majd, és nincsenek kevesen... mindezekhez még hozzáadhatjuk az olajat, gyémántot, meg amit akarunk, de ez akkor is ott lesz.
A megoldás azonban nem a szüntelen háborúskodásban rejlik. Egy militarista kultúrájú népet nem lehet harccal helyretenni vagy elfoglalni, az csak végső elkeseredésbe kergeti a népét. Ha alul is maradnak, le nem győzhetik őket, mindig lesz egy új szabadcsapat, mindig lesz egy új szabadságharc.
-
Vakegérke
félisten
Valóban elmaradottak, törzsi szinten élnek. Kinek van joga beleszólni?
Mindennek van határa, még az országoknak is. Ha belépek egy ország területére, el kell, hogy fogadjam törvényeit, lakosai szokásait. Barbár törvények? Valóban. Kényszerít valaki, hogy oda menjek? Senki, így nem is megyek oda.
Éljék csak saját életüket saját törvényeik szerint.Nézd, egy népet nem lehet pusztán azért legázolni, mert kultúrált lelkünknek fáj barbárságuk, fájnak középkori törvényeik.
Na jó, maradnék az eredeti témánál.
Szóval fujj Irak, vegyi izével fenyegeted a világot, majd adok én neked!
Haderő be, és aki emlékszik, az tudja, hogy az egész világ tiltakozott ellene.
"Az invázió után – mivel nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert – kevésbé kézzelfogható okokat említenek, mint például a szabadság és a demokrácia terjesztése, vagy az iraki nép felszabadítása."
Forrás.
Na ja. Légi támogatással, gépfegyverrel terjesztik a szabadságot és demokráciát, hogy egyem azt az önzetlen jó szívüket.Valamit tisztáznom kell. Sajnálom az amerikai katonákat is.
Hogy vakhitük, vagy a nagy lóvé miatt harcolnak, azt nem tudom. Netán annyira buták lennének, hogy megkajolják a "haza védelme" dumát? Mit védenek, és hol?
Sajnálom őket akkor is, ha iraki foglyokat aláztak, kínoztak meg. Nem kamu, zengett tőle a média. Évek múltán nem fogják ezek a dolgok szörnyűvé tenni álmaikat?
Sajnálom a valamely végtag nélkül hazatérő katonát, aki egy értelmetlen, a haza védelmét végképp nem szolgáló háború szenvedő alanya.
Sajnálom azokat a katonákat, akiknek özvegye posztumusz plecsnit, meg az amerikai lobogót veszik át valamely nagyfejűtől sírjuknál.Sajnálom az árvákat, legyenek amerikaiak, irakiak, vagy afgánok!
-
Ptech
addikt
És szerinted azért mennek oda, mert ez zavarja őket? Mert demokráciát akarnak exportálni, mert hű de jó lesz, ettől lesz ott rend? Ha igen akkor irígylem a naivitásodat..
Terrorfenyegetettséggel mostanában meg bármit el lehet adni, ez lett a sláger. Ha meg nincs elég terror, akkor fel kell gyújtani a Reichstagot..
-
k.
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #36 üzenetére
Pont nem:
[link]
Ez egy afgán nő. -
k.
őstag
válasz
Vakegérke #30 üzenetére
Nem azért, de az arab népek nagyrésze-szerintem- évszázadokkal le van maradva kultúrálisan. Én örülök, hogy megprobálnak rendettenni. Szal az, hogy ilyen olyan indokokból-mert el merte hagyni az őt verő férjét- megcsonkitanak egy nőt méghozzá úgy, hogy engedélyezik is nekik, az gáz. Ilyen helyre én durvább dolgokat vetnék be....
-
bullseye
addikt
nem érted, hogy az nem számít?! Nyugatnak nem szabad bántani senkit, mert az gáz, pláne ha külföldön. USA is inkább irtaná tovább az indiánokat szép csöndben. Sőt, feketéket is lehetne, az afrikai vérengzések sem érdekelnek senkit.
A tálibok is lebonthatnák Afganisztánt, joguk van, ott élnek (asszem), nem lett volna szabad beavatkozni. Irakiaknak is csak Szaddamnak volt szabad halálosztani, mert az következetes volt: beszólt - meghalt, ellenállt - meghalt, kurd volt - meghalt... béke, biztonság, szeretet. -
Vakegérke
félisten
Ha túristaként mentek volna oda, és virágot osztogatnának, nem váltak volna célponttá.
Katonaként mentek, halált osztanak. Szeretnie kéne őket az araboknak?Apropó, mintha Obama ígért volna valamit a kivonulással kapcsolatban. Nem látom semmi jelét, hogy be akarná tartani.
-
kmisi99
addikt
Az amerikaiak az olajért háborúznak ez egyértelmű
-
moha21
veterán
Szerinted az oroszok valóban kivonultak?
Akkor honnan a sok fegyver?
-
nem_tom
őstag
Eléggé undorító dolog, ez a fölösleges háborúskodás. De az Amerikaiak már csak ilyen... hagyjuk.
Irakba miért ölnek? Hát az olajért. (bár ezt mindenki tudja) Azért elképesztően ocsmány méreteket ölt az emberi kapzsiság. Egy népet elnyomni és halomra ölni a pénz miatt? Áhh... felfordul a gyomrom ezektől. Na meg persze az is elég baj, hogy ott vannak annyian, akik ezt mind bevállalják, hogy csinálják. Szomorú... -
bandiras2
senior tag
válasz
Vakegérke #21 üzenetére
[biztos szeretik őket a helyiek]
Forgalomban HMMWEval csapatnak, ha valaki nem elég gyors, hátulról megkínálják, dugót szembeforgalomban megkerül, körforgalomban szembemenve... Közveszélyes vezetés, ha ezt amerika öldjén műveli valaki, máris a nyakába ugrik 8 helikopter meg a SWAT
[link] -
Vakegérke
félisten
Akadnak, akik nem nézik jó szemmel hazájuk megszállását. Megfelelő felszerelés híján még a védekezés lehetőségétől is meg vannak fosztva. Logikusan adódik, hogy ott ütnek a támadón, ahol csak tudnak.
Ja, hogy a terrorista egy szemét gazember?Nem divatról van szó, ha az amerikai katonák "dicső" tetteit véleményezzük. Tények, áldozatok, rengeteg vér gerjesztik a megdöbbenést, haragot, gyűlöletet.
-
bandiras2
senior tag
-
szablya
aktív tag
válasz
bandiras2 #13 üzenetére
A videóhoz: ebbe most kivételesen nem kell belelátni semmi pluszt, a hazatérő katonákról szól, a családjukról, a megindító örömről. Képzeljétek el, ahogy a '48-'49-es szabadságharc közben valamelyik ősötök hazaérkezik a családjához, rongyosan, piszkosan, sebesülten, de legalább él, a fiatal felesége pedig a nyakába ugrik. Nem ugyanaz, de...
Egyéb, ha már "politizálunk": én is elítélem ezt (ezeket) a hábúrút(-kat), az egésznek a célja nem más, minthogy tönkre tesznek egy népet (népeket), embereket ölnek, kínoznak, gyaláznak meg, olyan embereket akiket nem tudtak, vagy túl sokáig tartana (/költséges lenne) megfertőzni a "nyugati" vadkapitalizmus vallásával, pénzzel, médiával, ehelyett odamennek és "rendet raknak", tudjuk, hogy. Mindezt teszik nyersanyagért, és hogy kiírtság az ellenállásnak még a csíráját is. Aki persze védekezik, és fegyvert ragad (és ezt teszi minden derék férfi!), na őket kikiáltják gonosz terroristáknak, akiknek nincs más céljuk, mint elpusztítani a derék, féltve őrzött "demokráciát"... persze ők csak békében akarnak élni a saját földjükön.
És ez még csak az, amit bárki láthat, hogy mit intéznek az öltönyös emberkék sötét szobákban, és hogy hogyan döntenek a világ sorsáról, abba sokkal nehezebb belelátni.Jaaa, amúgy minket is ugyanígy el akarnak adni, kár, hogy ez senkit sem zavar
Képanyag:
-
bullseye
addikt
annyira humánusak itt egyesek, hogy nekem is könny szökött a szemembe.
csúnya amerika csak ne menjen sehova háborúzni, pláne, hogy nekünk sem segítettek '56-ban! Továbbmegyek, a franciák se bombázgassanak elefontcsontparton, Etiópia se vonuljon be a szomszédba, csak mert felkérték az iszlám lázadás leverésére, és Izraellel kapcsolatban ugye már mondanom sem kell, hogy se az országukon kívül, se azon belül ne lőjjenek senkire.
És akkor tökre jó lesz.ollie:
hogy a kapitalizmus tönkretesz országokat és gyilkolja a népet IMF-titkosszolálati-katonai összeesküvéssel annak természeti kincseiért, és emiatt lesznek a végleg kisemmizett, elkeseredett emberek (pl. Afrika nagyrésze még nem, de már alakulgat - a szerk) terroristák. Így a terrorveszély ellen úgy tehetünk ha jó kapitalizmusunk lesz a rossz helyett. (vagy ha saját országban zsákmányolunk ki, és a tömeges harakiri is sokat segíthet - a szerk) -
tkazmer
addikt
Mi a fenét keresnek még mindig ott? Nincs még elég áldozat?
van egy olyan tippem, hogy ha cska úgy kivonulnának, bőven sokkal több áldozat lenne...szaddam idejében ugyan bárkit bármikor bármiért kivégezhettek, de legalább többé kevésbé rend volt, most viszont "demokrácia" van arrafelé is, az meg nem megy egyik napról a másikra -
Peter Kiss
őstag
Nem szeretem az álszent dumát.
-
bandiras2
senior tag
-
keIdor
titán
Ilyenek itthon is vannak, méghozzá sokan. Kérdezd meg a magyarokat, hogy miért harcoltunk a török, osztrák, orosz ellen. Utána meg majd fogod a fejed a nagyobbnál nagyobb hülye válaszok miatt! Kérdezd meg melyik ország fővárosa Ankara és ugyanezt tapasztalod majd.
Az oka egyszerű: fos oktatás. -
Probber
őstag
Mi a fenét keresnek még mindig ott?
Na majd én megmondom: elfelejtették a hazautat. Nem is csoda, hiszen az amcsik 99,9%-ának fingja nincs, hogy miért harcolnak és, hogy egyáltalán hol és kivel. A kedvencem az, mikor egy felmérést készítettek az átlag amerikai állampolgárokkal és (közel)történelmi eseményeket kérdeztek tőlük. Azt se tudták, hogy miért harcoltak Vietnamban, hogy kikkel és miért, de a legjobb kérdés az volt, mikor megkérdezték az emberektől, hogy melyik ország fővárosa Vietnam (érted)?! Hogy ott milyen válaszok születtek... -
Idegen földön regulázni egy népet úgy, hogy bunkóval verjük a fejébe, gáppuskával lőjük a szívébe igazunkat, nem igazán hiszem, hogy tetszik Istennek. Ha az Urat ki is hagyjuk, marad az erkölcs.
Azt azért hozzátenném, hogy a terroristák is ugyanezt csinálják, sőt, sokkal rosszabbat, ugyanis direkt a civil áldozatok maximalizálására mennek rá.
Nagy divat szidni az amerikaiakat, de mi van Bin Laden és társaival? Simogassuk a buksijukat?
-
Móci
addikt
Hazát védeni? Jó vicc ebben az esetben. Itt tisztán anyagi érdekek motiválnak.
És sajnos amíg bármit is fog számítani a pénz, nyersanyagok, addig lesznek ilyen 'háborúk'. -
keIdor
titán
-
bandiras2
senior tag
Irakba miért is mentek be az amcsi katonák? Olaj és víz. Főleg a víz. Irakban bőségesen van víz a környező területekhez képest. Ahogy a klíma alakul...
Afganisztánba miért mentek be? [Ezért]
És ez nem most derült ki, hanem csak most lett nyilvános.
Annak idején az Orosz geológusok is elvégezték a fúrásokat, csak azokkal az adatokkal a megfelelő embereken kívül senki sem törődött. Azokkal viszont a megfelelő emberek törődtekMár csak kellett egy [ürügy kellett]
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods
magyarul:
http://dallas63.neobase.hu/content/tortenelem-ismetli-onmagat -
mephi666
nagyúr
most néztünk egy orosz filmet nemrég az afgán-orosz háborúról:
megtörtént eseményen alapul az egész... az oroszok is nagy mellénnyel mentek ki, de ők is menekülésre kényszerültek... az tetszett a filmben, hogy nem úgy állították be az egészet, mint az amerikai filmekben... szinte az összes amerikai film azt akarja sugallni, hogy: "a hős amerikai katonák kimennek és a sz@rszemét vietkong/afgánok/akárkik öldösik őket"
másik oldala is van azért éremnek... ott van az az oldala, hogy azok az emberek a saját országukban élnek és odatolják vadidegenek a képüket mindenféle mondvacsinált okokkal és esetenként kihágások is történnek, amit ők már nem tűrnek... a nemzetközi médiában meg úgy van beállítva, hogy ők a szemétg*cik, mert "öngyilkosrobbantanak/orvlövészkednek/gonoszkodnak"
...nem is akarok mélyebben belemenni, mert csak felidegesít az egész
#5: hát igen, nem is beszélve a civil áldozatokról, megalázott/megerőszakolt nőkről és a többiről... mert azért ilyenek is vannak szép számmal 1-1 "háborúban"...
-
Vakegérke
félisten
Lyaly, gyerekek, maradlyunk az írásomnál. Lyó?
Idegen földön regulázni egy népet úgy, hogy bunkóval verjük a fejébe, gáppuskával lőjük a szívébe igazunkat, nem igazán hiszem, hogy tetszik Istennek. Ha az Urat ki is hagyjuk, marad az erkölcs.
Ki a fene hatalmazta fel a zsoldosokat arra, hogy sokezer kilométerre szülőhazájuktól fegyverrel tegyenek igazságot számukra idegen közegben?Sírhat gyermekük örömében, hogy hazatért apa, de bizony sír az a gyermek is, akinek az apja már halott, hiszen megölte, meggyilkolta egy zsoldos, aki "hazáját védte" olyan helyen, ahol semmi keresni valója nem volt.
-
Móci
addikt
"Képzeljük el hogy egyszer csak itt osztanák a "békét", és mi lennénk a terroristák akiket el kéne pusztítani, mi pedig csak próbálnánk kiszorítani az idegeneket, akiket soha nem támadtunk meg."
Én már ezt is el tudom képzelni...
A miértekre meg úgysem fogjuk megtudni az igazi választ, csak sejtéseink lesznek. Egy biztos, hogy ez nem volt helyes. -
Mr.Csizmás
titán
A Szakasz-ban van egy-két idézet, ami leírja ezt....
-
Gergő_
őstag
"Irakba miért is mentek be az amcsi katonák? Ja, hogy vegyi fegyver, meg minden ilyen. Csakhogy nagyon gyorsan kiderült, hogy egy deka vegyi izé sincs Irak területén. Blamázs.
Mi a fenét keresnek még mindig ott? Nincs még elég áldozat?"Erre egyikük sem tud érdemben válaszolni.
Ha egy katona hal meg azt hőssé avatják még ha meggyilkolt 10 embert is(, ha nem hal meg de van mögötte 10 meggyilkolt ember, na akkor is szinte hősként kezelik), miközben a 10 ártatlan emberről nem emlékeznek meg soha.
Képzeljük el hogy egyszer csak itt osztanák a "békét", és mi lennénk a terroristák akiket el kéne pusztítani, mi pedig csak próbálnánk kiszorítani az idegeneket, akiket soha nem támadtunk meg.@SymbianOS
Így is 3 milliárd forintot raktak el a pavilonra, miért kéne még tovább fizetni? -
Egyértelmű, hogy nem a vegyi izék miatt mentek be. Az csak egy ürügy volt.
Kicsit más: Azért is kéne sírni hogy a shanghai világkiállításon az ellátószemélyzet kivonult egy időre mert nem fizettek nekik már 2 hónapja. Baszki mennyire égő már ez? Jó ott is loptak mert tuti, de legalább KUSSBAN zavarjuk le fizessünk csak ne égessük már magunkat kint is, ráadásul nyilvánosan. Ez annyire jellemző ránk, annyira egy vesztes szar az egész ország. Már ott látszott amikor feldaraboltak minket. Mindent átjár a korrupció a lehúzás a kihasználás a kétszínűség. Az a baj hogy még te nem jutsz erre a sorsra addig nem léphetsz előre, mindig el leszel taposva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Spórolós topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Milyen digitális videókamerát?
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop Eladó i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest