- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
bullseye #137 üzenetére
Minden életért kár. Mindenkiért kár, aki nem ágyban, párnák közt hal meg.
Azt hittem, hogy ez egyértelmű.Pont azért ágálok, hogy ne játsszunk már katonásdit, ha nem muszáj.
Ki a csuda kötelezhet minket arra, hogy Irakba, Afganisztánba, Szvázifőldre, bárhova küldjünk haderőt, ha kiszolgáló szinten is?
Senki.
Ha a főbb hatalmak háborúsdit játszanak, az az ő dolguk. Sajnos megteszik, és számukra csak statisztika, hogy hány munkára képes honpolgáruk hal meg, avagy rokkantként, de érdemei elismerése mellett tengeti életét.Mi közünk az arabok földbe döngöléséhez, mi közünk országuk letiprásához?
Semmi.
Akkor mi a jó fittyfenét keres magyar katona(nő) az áldozatok listáján?Nem ragozom, lásd az első sort.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #112 üzenetére
Bezzeg a túloldalon nem ilyen kis metroszexuálisok vannak, hanem igazi férfiak: USA sátán, Izrael sátán, pusztulniuk kell, akik nem utálják őket, vagy ellentmondanak azoknak is, halál arra aki beszól, ha valaki karikatúrát csinál felégetjük európát, éljünk mi, győzni fogunk, stb. EZ az egészséges felfogás ilyen helyzetben!
A fél arab világnak nem az iszlám a legnagyobb összetartó ereje, hanem az Amerikaellenesség. A történelem folyamán erre sok példát találni, sok nép, vagy vallási csoport akkor tudott megerősödni, és uralkodó helyzetbe kerülni, ha a tagjai nem egymást marták, hanem találtak maguknak közös ellenséget, akik ellen szent háborút lehetett indítani.
Amerika épp akkor kapta a WTC-be a repülőket, amikor a legpasszívabb volt a külpolitikában, szinte sehol nem folytatott háborút, és úgy be volt tojva, többek közt a Watergate ügy miatt, hogy a saját hírszerzését is leépítette. Épp próbálta a pacifikált nagyhatalom imázsát kiépíteni, Clinton óta ment ez az idealista külpolitika, csak hát az arabok nem voltak olyan hülyék, hogy ne használják ki az alkalmat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #112 üzenetére
Nem vagyok a kimondott Sith mester, de Te nem akarsz átállni?
Mert nekem kezd a tököm tele lenni a nyugati bűntudattal.Nem szándékoztam én sehova sem odaállni, csupán próbálom értelmezni, meg az okokat és a magyarázatokat megtalálni a világban tapasztalható folyamatokra, akár politikai, akár gazdasági, akár társadalmi jellegűek azok. Ami külpolitikát, illetve az usa-barát <-> usaellenességet illeti, én De Gaulle mondását tartom mércének: Franciaországnak (Magyarországnak) nincsenek barátai, csak érdekei.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bullseye #110 üzenetére
Az esküvőt szétrakétázó sátáni amerikaiak valószínűleg egy rakétával célt tévesztettek, vagy a hírszerzés kapott rossz infót. Afganisztánban, ahol ugye a törzsek azóta gyilkolják egymást, meg az átutazókat, amióta letelepedtek ott, ez már talán fel sem tűnt, de a vezetők ott sem hülyék, könnyen az Usa kormány ellen tudja fordítani az Usa saját médiát.
-
waithEard
őstag
Hát ez elég ízléstelen hasonlat volt..és nem is valami találó. (erre utaltam a maszatolás jelzővel)
Valaki megemlítette, hogy az usa katonák önkéntesek. Tehát az ő felelősségük is áll, bár korántsem olyan mértékben mint a vezetőké.
Ez a videó hazatérő katonákat mutat, akik nem egy magánpartiról jönnek éppen.
Az ügy nyilvános és mindenki érdeklődésére számot tarthat. Elég ügyesen van összerakva, de kb olyan eredeti, mint a Patyomkin páncélos.(Beállított propaganda felvétel.)
"De végre hazajönnek, már nincsenek ott, nem árthatnak senkinek "
Ez különösen tetszett! Megyek, kinyírok néhány gyereket, aztán spongyát rá. Így érted?
Ahogy a hozzászólásaid olvasom, nem igazán jön le belőle, hogy te ennyire tájékozatlan vagy, vagy máshonnan fúj a szél?
Miért van az, hogy Joe kinyír egy csomó civilt és hős, pár évtizeddel ezelőtt egy másik háborúban Hans pedig "állat"?
Nem arról volt szó, hogy ők csak kiskatonák?
Vagy a demokrácia nevében lehet civileket gyilkolni más országokban, de más ideológiák mentén nem? Nekem megint csak a jó öreg kettős mérce tűnik ki ebből. -
Vakegérke
félisten
Na, akkor már jó helyen beszélgetünk.
Tekergethetjük a dolgot bármerre, az tény, hogy a gyermekek örömkönnyekkel a szemükben ugranak apjuk nyakába. Azonban később jönnek a nagy beszélgetések. No most apu vagy hazudik, vagy bevallja, hogy bizony ölt.
Telnek az évek, és a gyermekből ifjonc lesz, új beszélgetést provokál. Már tudja, hogy mit jelent a haza, mit jelent a hatalmas távolság, és mit jelent ölni. Rakosgatja az információk mozaikjait, és egy borzalmas kép tárul elé. Az apja gyilkos.Nem irígylem ezeket a szerencsétlen katonákat sem. Pillanatnyi boldogság a pokolból való hazatérés, gyermekük síró ölelése. Aztán jönnek a hétköznapok, a fentebb említett beszélgetések. Kínos, mi több, tragikus.
Ha erősek is voltak pszichikailag a háborúban, megroggyannak otthon, hiszen előbb, vagy utóbb, de gyermekük orruk alá dörgöli azt az időszakot, amelyet a legszívesebben meg sem éltek volna.Lótúró zsoldért mentek városokat, országot lerombolni, embereket ölni. Pillanatnyi nyugtuk sincs, hiszen bárhol meghúzhatja egy helyi hazafi a Dragunov ravaszát, és csak remélni tudják, hogy a halál nem fáj.
Nostradamus jóslataiban említett egy államot, amely a világ csendőrének tartja magát.
Mondom annak tartja magát.
Milyen jogon? Ki a fene hatalmazta fel arra, hogy a világ bármely pontján saját igazságának szerezzen érvényt halált osztogatva?Én is meghatódtam, amikor a klipet néztem. Lehet érzéketlen az ember, ha síró gyermeket lát, aki éppen az apját kapja vissza? Nem. Ám az apa felelőssége felelősség marad. Ha háborús hős is saját hazájában, egy független bíróság előtt nem más, mint közönséges gyilkos.
Szerencsés az a katona, akinek nem kellett ölnie.
-
Vakegérke
félisten
"Lehet, hogy senkit nem ölt meg, és lehet, hogy csak viszonozta a tüzet, amikor kellett, még akár meg is mentett egy bajtársat, vagy civilt - és így is PTSD-je lesz."
Igaz is lehet, nem vitatom. Mármint az, hogy nem gyilkolt a katona. De az tuti igaz, hogy úgy ment oda, hogy akár gyilkolnia is kell.
Akkor most fel kéne mentenünk, amikor benne volt a gépfegyvere csövében a halál?Nézd, az öldöklés az öldöklés. Feltételezem, hogy te sem vagy híve. Én sem, tehát valamilyen szinten egyezik a véleményünk.
Álságos az iraki háború, és minden csepp kiontott vér fölösleges áldozat.moha21: Na ja, pokolgépek robbannak.
Robbant az út szélén is egy, amely egy magyar katona halálát okozta.
Fú, rohadt terroristák, azannya, meg minden!
Kérdezem én, mitől lesz terrorista valaki, aki saját országa védelmében cselekszik? Saját területén helyezett el csapdát, amelybe szerencsétlen módon futott bele honfitársunk.
Azért az nem semmi, hogy az eset után az egész magyar kontingens hirtelen haza akart jönni.
Röhej!
Szóval amíg jó lóvét lehet szakítani a háború kapcsán, addíg fájintos. Hoppá, meg is lehet halni? Eztet mán nem akarom!Nos, ha már itt tartok, mi a fenét keresnek magyar katonáink külhoni hadszintereken?
-
Vakegérke
félisten
Ezt találtam, 2003-as adat. Gondolom ez tiszta lóvé, hiszen az ellátást a hadsereg biztosítja. Kérdés, hogy rakódik-e rá pótlék, ha élesben háborúzik.
Na most ha azt nézem, hogy mennyi az annyi, akkor szép summa.
Ha viszont azt nézem, hogy vásárra viszi a bőrét a csóringer, egy füttyre megy a világ végére öldökölni, meghalni, akkor smafu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 1 / 2
- Windows 11
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Linux kezdőknek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged