- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Visszatérve: ez eddig a legszarabb kiadott szoftverük. Lassú mint az állat, a 40-es hasított ehhez képest.
-
Damage
senior tag
Én két telefont használok (nem azért, mert megtehetem).
Kb. egy éve használok Nokia 5800-ast (privát telefon saját összekuporgatott pénzből, Pannonos, Barátnővel, családtagokkal ingyen beszélünk).
Január óta iPhone 3GS (céges telefon, cégen belül ingyen beszélünk, Etalon díjcsomag, előtte Nokia E51 volt).
Mindkét telefon megvan, mind a kettőt aktívan használom.
Személyes tapasztalat:
Számítógépes szinkronizálás Windows alól:
- iPhone-t az iTunes-szal rémálom használni! Utálom és bárki mondhat bármit, nem logikus! Kitörli, amit nem kellene, felesleges helyektől szabadítja meg a winyómat stb-stb. Folytathatnám.
- 5800 és PC Suite, nagyon jó párosítás. File-okat ide-oda mozgatni (oda, ahova akarom) gyerekjáték. SMS-t küldeni PC Suite alól BT-vel párosítva a telefon, gyerekjáték! Láthatom, hogy mi van a telefonomon, mappákat hozok létre stb-stb. Remek!
Számítógépes szinkronizálás mac alól:
- iPhone (szintén iTunes, ami rémes, de...)...van egyéb alternatíva, ami egészen használható. Van BT-s WLAN-os, kábeles mindenféle megoldás!Végre tudom normális körülmények mellett zinkronizálni a dolgaimat! Sok mindent egyszerűbben, mint Windows alól a Nokia-t.
- Nokia-t ne is próbálj Mac alól használni! Nincs normális program. Felhívtam a magyar Nokia support-ot nem egyszer. Nem terveznek és nem is lesz semmi normális progi. Egy ekkora cég, mint a Nokia hogy engedheti meg magának, hogy nem készíti el a Mac-es változatát a Suite-nak??? (lehet, hogy jogi akadályok vannak?) Számomra akkor is elkeserítő, hiszen nemrég tértem át Apple-re.
Flash:
- iPhone-on felejtsd el, nincs és nem is lesz (vagy JB). Itt van a HTML5 és nem zabálja a procit feleslegesen. Ezek ellenére is le tudom játszani a youtube videokat, max nem látom a reklám bannereket.
- 5800-on működik (néha meg nem).
Lejátszottam (egyszerre) a Youtube-ról a "Where the hell is Matt" c. HD video-t, amit a felbontás miatt egyik telefon sem tud teljesen kihasználni. A Nokia-nak nagyobb a felbontása, ezek ellenére az iPhone-on nemcsak könnyebb volt behozni az adott video-t, de a kisebb felbontású (ugyanakkor nagyobb méretű) kijelzőn szebben jelenítette meg a video-t! Ráadásul az iPhone-on akadásmentesen futott. A Nokian megakadt itt-ott 1-2 mp-re. Mindkét videot először betöltöttem és egyszerre játszottam le. A Nokia-nak egy előnye volt, a video hangja (fülhallgató nélkül).Még egy pár észrevétel: Nokia-n a giroszkóp néha másodpercket késik (pl kijelző elforgatásnál). Állóképeknél egész jó a Nokia képe, mozgóképeknél pocsék!
A kinetikus scroll összehasonlíthatatlan! A készülék sebessége is. A játékokat hagyjuk, nem nagyon játszom, de szintén nagyon lemarad a Nokia. Magyar support-ban a Nokia a nyerő, az Apple lesz@rja Magyarországot. A Nokia-t többször hívtam és mindig segítettek! Netezni egyértelmű, hogy iPhone-n. Ezt csak ki kell próbálni és egyből megérti az ember. Hiába tették bele a kin. scroll-t a Nokia-ba még így is összehasonlíthatatlan. A betöltési idő, a ránagyítás, a scrollozás stb-stb!
GPS: iPhone, egyből talál jelet, a Nokia-ra mindig várni kell és többet téveszt!
A Nokia mindig rákérdez, hogy melyik hálózatot szeretném használni NETezésnél, míg az iPhone kérdés nélkül felmegy 3G-re is, ha nem talál WiFi-t (ez sokszor hátrány, ha valakinek nincs mobilnet előfizetése)!
A Nokia-nak jobban bírja az akkuja (de lehet, hogy ez szubjektív, mert inkább az iPhone-t nyomogatom). Mindenesetre az iPhone-t naponta töltöm, a Nokia-t 2 naponta.
Az iPhone BT-je nagyon kényes, nem kommunikál más telefon felé, a Nokia-ról bárhpva küldhetek fogadhatok BT-n keresztül.
Kamera: kit érdekel??? DSLR-t használok, a telefon nem emlékképek készítésére szolgál, sokkal inkább végszükség bizonyos esetekben.
Zenelejátszás: mindkettő nagyon jó, a Nokia max hangerőn is gyengén szól (hangerejét tekintve) fülhallgatón keresztül. Kipróbáltam a Nokia fülhallgatóját (távirányító nélkül iPhone-on), és az Apple fülesét a Nokia-n is.
PDF, word, powerpoint, excel kezelés: iPhone-on sokkal gyorsabb, használhatóbb.A Nokia 1 éves, 70 ezer Ft-ba került előfizetéssel.
A 3GS januári, 80 ezerbe került előfizetéssel.
A havidíj nagyjából megegyezik. Az iPhone-os előfizetésben benne van a NET is (havi 1Gb). A Pannonos előfizetésben nincs, de kedvezőbb a percdíja.
Szeretem az 5800-ast, de (sajnos) az iPhone közelébe sem ér!
És ez a "felhasználó élmény" nem marketing szöveg, nem sznobság vagy efféle dolog!
Az iPhone-t napi szinten tényleg kényelmesebb és jobb használni (a sok-sok hibája ellenére is)!
Ezek ellenére se adnám el az 5800-asom, hiszen nagyon jó kis készüléknek tartom! -
m31wreg
csendes tag
Sziasztok!
Még néhány gondolat a Nokia 5800 kontra "minden más" témához. Nekem szinte az elsők között lett 5800-asom, amikor megjelent a T-Mobile-nál, még 10-es szoftverrel. Az nagyon rossz volt, gyakorlatilag egy bétás szoftver, lassú, instabil, folyamatosan kilépő böngészővel. Azért szereztem be, mert a specifikáció szerint gyakorlatilag mindent tudott, jó ára volt és sok jót hallottam korábban a Symbian-ról. Azóta mindent megtettem, hogy megbarátkozzam vele, már a mod-dolt 40-es szoftvernél járok, mindig követem az eseményeket, és ha kijön egy új szoftver (firmware vagy más), ami nekem fontos, átteszem a sim-emet és használgatom egy darabig, de üzemszerűen már egy Android telefont használok, és nem egy 130e-es csodát, hanem egy Pulse-ot 70e-ért. Az érveim, pro és kontra (csak a lényegeseket írom, ami nekem fontos) az 5800 oldaláról nézve:
jó:
- valódi multitaszk (az Androidban 1.5-ben ez kaotikus),
- több APN egyidejű kezelése (az Android 1.5 ezt nem tudja, ott kézzel váltogatni kell)
- Skyfire böngésző (az Androidos még nagyon béta, hiába magasabb verziójú), de ez nem a telefon érdeme.
- SD kártyára történő telepítés (a Pulse ezt csak hekkelve tudja)
- 10 év tapasztalat (és itt az internetes közösség tapasztalata a lényeg)
- Mélyen integrált java motor.rossz:
- A firmware lassú, a proci alulméretezett. Én még ráadásul a lassabb procival kaptam anno, azóta úgy tudom, kicsit emeltek. A 10-es szoftwernél a 40-es azért lényegesen gyorsabb, de az összkép még mindig szomorú.
- A felhasználói felület sehol sincs az Androidhoz. Ott kezdődik, hogy a mail kliensek szövegesek, az sms kezelő szöveges, nincs kinetikus scroll ezekben, és szerintem nem is lesz. Az Android-ban minden HTML alapú, és azt remélem nem kell részleteznem, hogy az amúgy nagyrészt HTML alapú levelező rendszerek által küldött levelek milyenek, ha lebutítjuk őket szöveges alapra. Persze van fizetősen HTML alapú is, de az azért nonszensz, hogy 2010-ben ezt egy Nokia okostelefon nem tudja alapban. Hab a tortán, hogy az amúgy már HTML kezelést is tudó MFE (Mail fo Exchange) 3.0 nem jött ki S605th-ra, mert miért jött volna ki, hisz csak az egyik üzleti csúcsmodell használná (N97).
- Nagyon szegényes készenléti kijelző lehetőségek. Szomorú, hogy a Nokia még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy ebből marketing politikát csinál, konkrétan, hogy a widget-ek csak az üzleti modellben, stb...
- A böngészési élmény sehol sincs az Androidhoz képest. Itt ugyan a működő Skyfire megingatja kicsit a képet, mert az még az Android-on gyerekcipőben jár, de ez egyrészt csak idő kérdése, másrészt csak a video tartalmak lejátszásánál jelentkezik, mert pl. az Android-os Dolphin Browser a flash-t
és a silverlight-ot leszámítva mind sebesség, mind felhasználóbarátság, illetve funkciógazdagság tekintetében nagyon rendben van, nem kényszerül az ember állandó kompromisszumokra, arról nem is beszélve, hogy alapból állítható, hogy Android-ként, desktop browser-ként, vagy iPhone browser-ként kommunikáljon, azaz nem lehet meglepni egy kizárólag csak az egyik platform számára olvasható oldallal.
Ez a téma nekem fontos, úgyhogy az 5800-ason minden elérhető browser-t leteszteltem, az Operákat, UCWeb-et, Bolt-ot, Skyfire-t, stb.
- Sok Symbian-os program nincs átírva 5th-ra, pl. az irodai szoftver (office, pdf olvasó, stb.) és kommunikáció (browser, e-mail kliens, sms olvasó, stb.) kategóriában sokkal szélesebb választék van már most az Androidhoz, mint az S605th-hoz, és sok az ingyenes, nagyon komoly program is ezekből.Nagyjából ennyi jutott eszembe.
Üdv...
Zsolt
-
pampika
őstag
nem kéne, de ajánlott.
mivel nem látunk bele a rendszer lelkivilágába, ezért nem tudhatjuk, hogy épp melyik változtatás mire milyen hatással van/lehet.
hasonló, mint amikor pl. win-t upgrade-elsz és bizonyos file-ok beragadnak, amik kellettek még a régi verzióhoz, de az újhoz már nem, mégsem szedi le a telepítés és később mindenféle érthetetlen hibákat csinál. és akkor felhúzol egy szűz installt, fel a progikat és megy minden rendesen. telefonon meg azért is jobb, mert ezt még szédszedni se tudod, meg mégkevésbé tudsz belenyúlni, hogy megtaláld a hiba okát
meg amilyen sűrűn jönnek új sw-ek, olyan időközönként a telefonra is ráfér egy kis "fejmosás", főleg, ha vki sokat telepítget meg próbál ki progikat, mert ki tudja, melyik progi hova-mit szemetelt, ami uninstall után is ott marad. -
Detros12
tag
nsuval fogok frissíteni majd ha lesz időm.
-
sajnos természetesnek mondható, mert sok olyan funkció van, ami a frissítést követően csak a hard reset után működik, illetve a reset előtt akadások/problémák vannak!
a t-zones oldalát kipróbáltam a munkatársam 5230 telcsijén az új szoftver mellett, és normálisan bejött, a mobil tv szolgáltatást viszont nem volt lehetőségem ezen telcsi esetében ellenőrizni - ha az a helyzet, amit a szolgáltató is mond, akkor viszont miért szerepel az 5230 a mobil tv szolgáltatásra alkalmas készülékek listájában? (link) -
fulopr
csendes tag
elfogadom ha így van, de egyáltalán nem természetes
attól hogy telepítek egy frissítést nem kéne minden programot is újratelepíteni...
na de megtettem amit javasoltatok, a t-zones ugyanolyan rossz mint volt és a mobil TV sem megy. tehát a T szerint ez a böngésző még nem kompatibilis. majd ha megcsinálják jó lesz.
-
válasz
Peterson_ #69 üzenetére
az csak természetes, hogy amennyiben a memórikártyára/külső memóriára volt telepítve alkalmazás, akkor azt is formázni kell, ellenkező esetben adott alkalmazás próbál visszamászni a - tiszta/frissített - szoftverre, és problémát okoz(hat)! mondjuk a telefonkönyv, vagy az üzenetek mentése, illetve multimédiás tartalmak nem okozhatnak gondot, ha csak olyanok vannak, akkor azok maradhatnak!
-
Peterson_
addikt
Az okosak azt mondják hogy érdemes leformázni a memkarit is, tehát arról is menteni mindent.
Nekem a v40-nél csinált olyat, hogy nem formáztam, és nekiállt telepíteni frissítés utáni első bekapcskor, és a háttérben végig futott, még Taskmannel sem tudtam kilőni.
De remélhetőleg az újabbnál már nincs ilyen probléma -
mouadm
csendes tag
-
mouadm
csendes tag
http://www.techenga.com/2010/04/19/nokia-5800-firmware-update-v50-0-005-now-available-with-changelogs/
-
akkor kellene egy hardveres reset - minden ilyen jellegű frissítés után ajánlott! -, hogy a korábbi szemét, beállítások...stb eltűnjenek, és tiszta lappal induljon az új szoftver, ellenkező esetben lehetnek akadások, problémák!
amúgy a 120 megabyte töredéke csak a frissítés, nagyobb hányadát a frissítéshez szükséges keretprogram teszi ki! -
fulopr
csendes tag
a Nokia OVI suite szoftver frissítés funkciója segítségével. letöltötte a legújabb szoftvert olyan ~120MB legalább volt de pontosan nem emlékszem a méretére, fel is ment hiba nélkül. A telefon most v20.0.005 ír ki, szoftver dátuma 2010.03.23. Előtte v12 volt fent azzal ment minden, de érzésre az új verzió gyorsabb! és 20MB több szabad helyem is lett
Minden működik (böngészés, Youtube, email, Opera) csak és kizárólag a t-zones.hu nem megy rendesen (alap fekete-fehér wap oldalként) és a mobil TV.
A verzióban található új böngészőt a T-mobile még mint nem kompatibilis észleli és ezért dob át az alap Wap oldalra és nem engedi a mobil TV-t.
Bejelentettem a T ügyfélszolgálaton a gyanúmat, azt mondták továbbítják az illetékes megoldó csoportnak. Hogy ez mikor lesz azt nem tudom
-
fulopr
csendes tag
5230-ra is kijött a frissítés. Feltettem, nekem is kiírta hogy rendszerhiba. Az OVI Suite-al "újratelepítettem" és itt már nem volt hibaüzenet. megy a rendszer, gyorsabb is lett.
Ellenben T-mobile-os vagyok és az új böngészőben a t-zones.hu oldal úgy jelenik meg mint egy 1995-ös WAP oldal
tehát mintha nem lenne CSS meg semmi!
Mellé ha indítanám a mobil TV-t akkor kiírja, hogy a "az ön készüléke nem alkalmas a tartalom megjelenítésére". Tegnap a régi szoftverrel még az volt!
Felhívtam az ügyfélszolgálatot rámküldték újra a beállításokat, elment, újraindít, de mivel előtte is ment a net, most is megy a net de minden változatlan, t-zones ronda, mobil TV nem támogatott.
Youtube megy, most már böngészőből is nem csak a Youtube kliensből... vkinek vmi ötlet?
-
Peterson_
addikt
válasz
- = Zk = - #58 üzenetére
Ha szolgáltatófüggő, akkor egy darabig még nem is lesz.
Nem értem én sem, a Trémobilnál is hónapokat kell várni, mondván hogy tesztelik, jóváhagyják erre meg ugyan az a szoftvert rákerül csak két hónap késéssel, T-mobile bejelentkezőképpel, aztán körülbelül ennyi.
Mert ami az alapban bugos volt, azt abban sem javították ki.
/ON
Most már én sem várogatok...az alap 40-s szoftver hemzsegett a hibáktól, meg stabilnak sem volt valami mondható...feltettem egy moddoltat, és ezentúl maradok is ennél a megoldásnál.
Azt tényleg jó lenne tudni, hogy kijavították-e a negyvenesben bent hagyott, (vagy beletett?) hibákat. pl. az FM rádió az elég nagy érvágás.
/OFF
*Amúgy az Ikon díjcsomag tele van extrákkal, de akkor is brutális havidíja van.
Ha kiszámolod, nem biztos hogy jobban jársz vele, de ez már volt fejtegetve egy másik témában, ki is lett számolva..ésatöbbi.
Az hogy kihasználjam a telefonom képességeit, nem feltétlenül kell hozzá fizetnem súlyos ezreket...inkább netezek ott ahol van wifi, minthogy fizessek mint a katonatiszt.
Nem azt mondom hogy ez hülye mentalitás, csak egyszerűen nem tudnám megfizetni, valószínűleg ha megtehetném, vállalnék egy alacsonyabb havidíjú csomagot, mert nem olyan rossz.
Csak annyit mondtam hogy a szifonért irreálisan sokat kérnek, mintha megragadtak volna a kezdő árnál....
A sima szifon meg a 3g meg nem egy olyan bődületes nagy tudású készülék, hogy ennyit érjen,mert igenis sokat kérnek érte.
Na de ahogy mondani szokták, mindennek annyi az ára amennyiért el lehet adni, és aki azt szereti. Valószínűleg nem hülye, de akinek nem almás telefonja van, nem biztos hogy frusztrált, mert neki nem lehet ilyen.
Hagyjuk már meg az esélyt a kedves embertársainknak hogy eldöntsék, hogy mire, miért hagyják kihúzni a pénzt a zsebükből...
na meg hogy mennyit.
Valószínűleg a többség aki hasonló árkategóriáért JOBB(magasabb tudású,modernebb, sokoldalúbb, praktikusabb) telefont vett mint a szifon,nem azért tette,mert van egy olyan rendszer mint a Ferrarisoknál, hogy csak akkor vehetsz, ha már volt, me' így megmarad az elit tulajdonosi közönség
Egyszerűen van aki ezért, nem ad ennyit és ha már ennyi az ára, inkább többet vesz a pénzéért.
Szóval nem kell mindenkit hülyének, szakbarbárnak, dilettánsnak titulálni, azért mert neki egyszerűen nem kell a szifon.
A következő telefonom nekem is tuti hogy nem Apple lesz(épp sikerült annyira megismerkednem vele így dilettánsként, hogy eldöntsem, hogy nekem ez nem kell)...akkor már inkább valami pofás HTC, vagy valami S^3 Nokia -
válasz
hülyegyerek #50 üzenetére
Esetleg ha értelmeznéd a részletet nem kell fizetni szóösszetételt, akkor nem írnál olyan dolgot, ami nem fedi a valóságot, ha úgy tetszik hazugság. Ikon díjcsomag mellett NINCS plusz havi részlet! Pont
Ha esetleg nem világos: [link]
-
Peterson_
addikt
válasz
mennyire igaz...
-
talamasca
senior tag
Akkor mielőtt még egy-két dilettáns hozzászólásra reagálnék, megkérnék minden Tubi tulajt, hogy tekintse meg az aláírásomnál, milyen készüléket használtam az iPhone előtt!
Ennyit az elfogultságról...Nekem se fizet az Apple, hogy dicsérjem a telefonját.
Engem az bosszant fel (és valószínű más iPhone tulajt is), amikor abszolút hozzá nem értő emberek "csak úgy megemlítenek" valamit. Nincs azzal baj, ha valaki frusztrált, mert nincs iPhone-ja, de akkor inkább tartsa magában. Vagy kérdezzen. Nagyon szívesen válaszolok minden felmerült kérdésre. De ne akarjuk már infó hiányában megmondani a "tutit"."...ékezet nélküli sms írás..."?????? Micsoda?! Ezt nem is értem.
...persze elviheted húszért vagy inkább 30-40-ért,de mellé vállalj be akkora havidíjat, plusz részlet, hogy a gatyád rámegy... Én tavaly májusban vásároltam (5 hónap Tubi használat után) 29 ezret kellett befizetnem (plusz 12*6700) és simán megvehettem díjcsomag nélkül, a régi előfizetésemmel...Egyelőre ennyi.
-
pampika
őstag
válasz
- = Zk = - #47 üzenetére
próbáld felrakni a cd-n lévő progiját, drivereket, ha magától nem telepítő a win.
vagy ha van neted (3g vagy wifi), akkor ott is tudsz frissíteni, ha van már új soft (ha jól emlékszem, a *#0000#-re kiadja a tel. infókat és ott a bal menüben lehet frissítést keresni) -
pampika
őstag
válasz
nyár elején iphone os 4.0
-
hülyegyerek
addikt
-
64b0r
aktív tag
Arról nem tud valaki, hogy az RDS-t kijavították a rádióban? És mi a helyzet a böngésző kilépkedésével?
-
válasz
Peterson_ #43 üzenetére
Bár nem ide vág a dolog, azért leírom, hátha többeknek segít eldönteni azt, drága-e vagy sem az iPhone a hozzá javasolt ikon díjcsomagokkal. Tehát:
Brutál összegekért mérik most is, a nem akkora különbséget meg csak úgy nézd, hogy persze elviheted húszért vagy inkább 30-40-ért,de mellé vállalj be akkora havidíjat, plusz részlet, hogy a gatyád rámegy...n
Tehát aki vállalja valamelyik ikon díjcsomagra a két éves hűséget, az a havi díjon felül valószínűleg nem fog fizetni semmit, mivel azok a csomagok el vannak látva minden földi jóval (beszélgetés, sms, adat). Részletet pedig pláne nem! (Tudom, megvásárolható részletes konstrukcióban is, egyéb díjcsomagokkal.)
Aki meg nem akarja kihasználni a telefon tudását minek veszi meg?Az iPhone egy más világ. Ha tetszik, ha nem.
(Mindezt úgy írom, hogy soha nem volt, és nem is lesz iPhonom!) -
ClioRS
őstag
Szerintem a vásárlók 30-40%-a azt se tudja, mit tud a telefonja, az ilyen szokta azt mondani, hogy az olcsóbb is bevált volna neki. Gondolkodjatok már egy kicsit
Ha jó lenne neki az 5800, akkor mire is használja a drágább telefont? Fényképez néha vele, gépen nem nézi meg a képeket, csak telefonon, ott meg a 3,2 és 5mp között nem jön ki a különbség. Előveszi, és feszít vele, hogy van tapi meg kutyafüle, amit az 5800 is tud, fele annyiért. Telefonál vele, max ír pár sms-t, de ennyiért nem éri meg a dupla árat.
Aki TÉNYLEG kihasznál egy 130-140ezres telefont, nem fog soha olyat mondani, hogy beérte volna egy olcsóbbal is. És nagyon sokan nem használják ki, csakvillogásból van.
manchester85: Minden cikknél nekiállsz iPhone-t isteníteni, meg győzögetni? Fizetett hirdetés meg rábeszélés?
Örülök, hogy neked bejön, de vannak olyanok akiknek nem, ezt sose fogjátok megérteni -
bazsika89
tag
válasz
talamasca #42 üzenetére
Nem azt állítottam, hogy nem veri le a telót más nála jobb, drágább "jószág". A kis bökőt 1 kezemen megtudnám számolni h hányszor használtam. Konkrétan nekem elég hozzá a hüvelykujjam, semmi más. Persze sms- email-nél két kézzel használom, ugye QWERTY.
Ha meg már másik teló nem szifon hanem Legend vagy Desire
-
Peterson_
addikt
válasz
talamasca #42 üzenetére
Na ja...mondjuk az igaz. A szifon eleve hardveresen is gyorsabb, szóval sebességben, stabilitásban nem veheti fel egy symbian vele a harcot.
Oka egész egyszerű: almáéknál mindenki egyetlen szoftvert csiszolgatott, ami egyszerre egy dolgot tud csinálni, jó vannak mókulmányok, de az már hozza a negatívumokat is.
Nokiáéknál meg van kismillió telefon kismillió szoftverrel, verzióval ecetera ecetera.
Azt a hülye pálcikát meg ne is említsük, fel tudnám dugni annak aki megtervezte
Szerencsére jól lehet kezelni anélkül is.Kinek mi a kényelmesebb...jobban mondva...kinek mi a viszonyítási alapja, és mit szokott meg
-
Peterson_
addikt
válasz
manchester85 #27 üzenetére
azért azt nem mondanám hogy nincs akkora különbség, épp a minap érdeklődte valaki mellettem a trémobilban például...
Brutál összegekért mérik most is, a nem akkora különbséget meg csak úgy nézd, hogy persze elviheted húszért vagy inkább 30-40-ért,de mellé vállalj be akkora havidíjat, plusz részlet, hogy a gatyád rámegy...na mondjuk ugye jólmegykénél nem számít
Na nem azt mondom, de mondjuk akinek nincs, vagy nincs akkora keresete, na meg ár/ érték arány tekintetében még mindig jobban jár egy ilyennel.Kicsit túlzásba viszik még most is az Iphone "exkluzivitásának" forintban mérését.
Mert azt leszámítva hogy almás, meg multitáccsos' már nem egy nagy eresztés...
a Safari böngésző sem jön be mindenkinek, az ékezet nélküli sms-ezgetés, meg a ne akarj Bluetoothon küldeni semmit, még az 5800-énál is fapadosabb kamera...és meg lehet nézni mennyit kérnek érte még most is szolgáltatónál.A 3GS-be meg belepakolták azokat a dolgokat, amit már bele kellett volna tenni a sima szifonba is, aztán felírták csodálatos extraként, és felszámítottak érte minimum 50k-t.
Nem azt mondom, hogy nem tettek le az asztalra egy tiptop telefont, jól összerakva, jó hardverrel, mert tény és való hogy jó.
De pölö nyomkodtam egy sima IPhone-t, és azon a szó szoros értelmében semmi nem volt...se program,se semmi...szerezd be magad meg vedd meg, ha ár volt rá pénzed hogy ilyet vegyél...
Szóval eleve hülyeség a kettőt összehasonlítani, mert nem egy kategóriában játszanak, aki szifont vett magának, az valószínűleg azért vette mert neki jó az ahogy van, a pórnép meg veszi az 5800-át,mert arra van pénze, vagy egyszerűen értelmesebb kiadni 60 ezret egy olyan telefonért amiben minden benne van, mint egy olyanért amiben van 3-4 k*rva jó dolog, a többi meg hiányzik...köbö + 20-30ezerért.
Egyik haveromnak van egy ideje egy sima Iphone 2G, szóval volt időm nyomiszkolni...
Persze, tetszett amikor még új volt, és aláírom, jó használni...
De olyan sokrétűen fogadhatsz hogy nem tudod mint az én kis műanyagdarabomat...
Milyen má', hogy egy Messengert nem tudsz a háttérben futtatni
én már használom egy ideje a telóm(most lesz egy éves a kicsike), de nem vettem észre hogy kényelmetlen lenne, bivalyul szól, filmet nézni tökéletes, ha kedvem szottyan duplázom a memóriáját, meg olyan szoftvert, és programot rakok rá amit akarok...beleértve a böngészőt is, ami mondjuk alapból youtube, flash támogatásos...szóval...na hagyjukA szoftverfrissítésért meg mindenki sírt, hogy miért nem jön, aztán most meg dobálják ki, az sem tetszik?
Ehhez csak gratulálni tudok...
Mondjuk az szép húzás volt Nokiáéktól, hogy kijavítottak a V40-el 2 hibát, csináltak helyette másik kettőt, de talán lassan leszoknak a hülyeségeikről. -
talamasca
senior tag
-
bazsika89
tag
Nem tudom, már több mint 1 éve van nálam ez a telefon. Nem egyszer földhöz tudtam volna vágni. Viszont a kezelés nekem kenterbe veri a kapacitív kijelzőt. Ezt simán egy kézzel bárhol bármikor kezelem nem kell hozzá egy "lapozó" új, azt hozzá kell tennem sok tapasztalatom van a "másvilággal" néha néha próbálgattam.
Viszont lassan lassan oda jutok én is, hogy váltani kell...
-
Angerfis
csendes tag
válasz
asadasad22 #39 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Nagyon hálás vagyok!Most már minden ok!
Office-t én sem kaptam!De van más helyette! -
asadasad22
őstag
- Browser 7.2 - frisebb bongeszo
- Lifecasting (with Maps 3.0T SR3.0) - google-val elso talalat: [link]
valami facebook-os cucc amivel megoszthatod h hol vagy-mit csinalsz, maps-el is egyuttmukodik elvileg.. meg nem probaltam.
- Flash Video Phase-3 - Flashlite 3.1.7.x - frisebb flash player, tobb flash videot lejatszik
- Gimlet Touch 2.2 - nem sokmindent talaltam rola, valami emailkliens talan
- Kinetic scrolling in Appshell (Menu grid) - ide sztem nem kell komment
- OVI Sync 2.0 - valami szinkronizacios cucc (pc-hez vagy neten at is talan, nemtom)
- Hurriganes Music Player - frissebb zenelejatszo
- Enable Side lock Key functionality during Swipe UI (Calendar/Clock alarm) - side lock-ot lehet hasznalni Calendar/Clock alarm kozben, nemtom pontosan mire gondol
- Windows 7 Device Stage Support - win7-nek valami devicekezelojet tamogatja- OVI store 1.5.6
- Quick Office v4.2
- OVI Music
- Cherry v2.1
- Rihanna service launcher
- OVI contacts 1.50.8
- Workaround for Niagara (SMD) display module for DFS52.50 based productsezek ertelemszeruek, vagy ranezesre lenyegtelenek, utolso dolog meg erdekes, nemtom mi lehet, valoszinuleg nem az atlagfelhasznalora vonatkozik
quickoffice-t egyebkent en nem kaptam a frissitessel. -
talamasca
senior tag
Jesszusom!
Ne tévesszétek már össze a felhasználó élményt a kinézettel!!!Azt jelenti, hogy élmény használni. Azt csinálja, amit akarok. Egyszerűen csak működik, teszi a dolgát. Na, az 5800 nem tartozik bele ebbe a kategóriába.
De nem is abba az ár kategóriába van belőve... -
Quasi_modo
nagyúr
hiába van sok funkciód, ha azt nem élmény használni
Sokan nem az élmény miatt vesznek egy mobilt, hanem mert ki akarják aknázni a benne lévő lehetőségeket.
Persze nem baj ha amit csinál, azt szépen csinálja. De szvsz van egy határ ahol már felesleges a további csillivilli. (Ez nem a sebességre vonatkozik) -
Angerfis
csendes tag
válasz
androcles #11 üzenetére
elvileg a changelog:
- Browser 7.2
- Lifecasting (with Maps 3.0T SR3.0)
- Flash Video Phase-3 - Flashlite 3.1.7.x
- Gimlet Touch 2.2
- Kinetic scrolling in Appshell (Menu grid)
- OVI Sync 2.0
- Hurriganes Music Player
- Enable Side lock Key functionality during Swipe UI (Calendar/Clock alarm)
- Windows 7 Device Stage Support
- OVI store 1.5.6
- Quick Office v4.2
- OVI Music
- Cherry v2.1
- OVI contacts 1.50.8
- Workaround for Niagara (SMD) display module for DFS52.50 based productsSziasztok!
Valaki megírná magyarul mik ezek mert én most tettem fel az új FW de a kinetikus görgetésen kívül semmi!
Volt már Hard Reset is!De semmi!
Előre is köszönöm! -
plus44
veterán
Legalább adnak még hozzá frissítést...ez is nagy szó...
-
szpal17
őstag
Feltettem az új szoftvert és igen pozitív hatásai lettek. A telefon felgyorsult, ablakváltások, gombnyomások simábbak mint eddig. Végre a menüben is működik a scroll funkció, számomra ez hasznos. A zenelejátszó végre normálisan felismeri az albumokat nem csak úgy ömlesztve. Böngésző is gyorsabb.
A hozzászólásokhoz meg annyit, hogy akinek drágább meg többet tudó telefonja van annak sem kéne lenéznie az 5800-át.(minden telefonnak van hibája, amiket meg felsoroltatok azok nagy része nem létezik, nálam legalábbis).
Szerintem simán megéri az árát... vagy mondjatok ehelyett jobbat ilyen áron. -
pampika
őstag
válasz
hülyegyerek #31 üzenetére
múlt júniusban vettem, asszem 20-as szoft környékén volt rajta és nem sokkal elads előtt jött ki vodára a 30-as, ha jól emlékszem.
az operával az volt a nyűgöm, hogy az apró gombjai szvsz nem teljesen érintőképernyőre voltak tervezve. de az leglább nem lépegetett ki.
azt hiszem, az már régen rossz, ha az én ujjam hibája, hogy nem reagál megfelelően a kijelző. 7 hónap használat alatt. a gondom annyi volt vele, hogy nem volt meg a gombnyomás érzet fizikailag (ez nem tetszett az almafonban sem). de amíg abban ha egy gombra rányomtam, tette is a dolgát, az 5800-nál sokszor nem. vagy csak sokadjára. pl. ráböktem egy ikonra és semmi. vagy csak "kijelölte", de nem indította el. csak harmadik kattintásra. szóval szerintem itt nem az ujjam a hülye, hanem az a rutin, ami irányítja a kijelzőt -
hülyegyerek
addikt
Nem tudom,melyik szofttal használtad az 5800-át,de nekem valahogy az általad felsorolt hibák közül még egy sem jött elő.Mikor vettem,már a 40-es volt rajta,amivel meg vagyok elégedve.Sokan panaszkodnak a gyári böngészőre,hogy kilépeget,nekem még az sem jött elő....Igaz,hogy leggyakrabban Opera-t használok,dehát azért nyitott platform,hogyha valami nem tetszik,tehess fel másikat. A nyomkodás érzékenysége meg valószínűleg az ujjad "hibája" ,egyszerűen nem áll rá a kezed (mivel ha iphone sem tetszett,akkor a hiba tényleg az ön készülékében van)
-
pampika
őstag
válasz
hülyegyerek #28 üzenetére
az addig szép és jó. csak hiába van sok funkciód, ha azt nem élmény használni.
nagyon sarkított példa, de mondjuk van egy telefonod xx megapixellel (már aki pixel megalomán), millió funkcióval, csillivilli tudással. de az egészet csak konzolos parancsokkal tudod használni. használnád? elterjedne? nem valószínű...
az 5800-nál nem ilyen vészes a helyzet persze, de van egy csomó olyan dolog, amit ha nagyon akarnának és egy kicsit is figyelnének a tulajok véleményére (még pénzbe se kerül, mert a különböző fórumokon boldog-boldogtalan leírja a nyűgjét ingyen és bérmentve), akkor már rég össze lehetett volna heggeszteni egy olyan szoftot, ami felhasználói élménnyel is segíti a sok funkció kihasználását. mert hiába van benne wlan+böngésző, ha 5-ből 2-3-szor jelentkezik csak fel a routerre és a böngésző néha elszáll. csak úgy. hibaüzenet nuku, nehogy a júzernek vmi elképzelése legyen, mi volt a gond. bizonyos menüket olyan helyekről kell előtúrni, hogy az életkedve elmegy az embernek. gps működése is kb a hangulatától függ, meg a csillagok állásától...már ha be tudja tájolni a csillagokatelvileg látja a műhódat. elvileg az aktuális pozíciót mutatja. gyakorlatilag a telefon szerint mégis a város másik végén vagyok, 2 várossal arrébb
ha nem tudja megoldani normálisan a vezérlését az eszköznek, inkább ne rakja bele. mert a "van, de sz*r" sztem nem épp előny.
-
pampika
őstag
válasz
manchester85 #27 üzenetére
egyetértek a kezelhetőségi kérdésekkel. bő fél évig volt 5800-m. nagyon tesztett! képen. aztán a mindennapi használatban előjöttek olyan dolgok, hogy végül eladtam. mert nem volt kényelmes használni. a softtal is voltak gondok. néhol logikátlan és nem egységes (pl. 2 választásos menüben "kattintásra" az egyik helyen automatikusan vált a másik lehetőségre, máshol meg legördíti a listát, hogy válassz, pedg mindkettő gyárilag volt a szoft része). máshol meg egyszerűen nem működik normálisan (beépített böngésző elszáll, gps néha gondolkodik a nagyvilágba és nem csinál semmit).
az már az én egyéni bajom, hogy nem tudtam megszokni a gomb nélküliséget, de erre jelentősen rájátszott, hogy a kijelző kezelése közelről sem volt olyan jó, mint ahogy vártam volna. néha szószerint püfölni kellett, hogy egy kattintást elfogadjon. és ez gépelésnél eléggé idegesítő. iphone-on sem tetszett sokkal jobban a gépelés (mintha egy asztallapon pötyögnél...) de ott sokkal jobban meg volt oldva! és ez nem a rezisztív technológia hibája. a most kinézett androidos lg gw620-nak is rezisztív a kijelzője. nyomogattam multkor és ég és föld az 5800-hoz képest! nem kellett püfölni, nem kellett többször nyomni, egyszerűen működött úgy, ahogy az ember elvárja. pedig ez "csak" rezisztív, amit olyan nagy divat mostanság szidni.szóval a nokia szerintem igenis ott hibázott, hogy rengeteg hibát szoftveresen lehetne javítani a telefonban. és igenis irritáló, hogy ennyi idő után is javítanak olyan dolgokat, amit már rég meg kellett volna csinálniuk, vagy épp más (akár kisebb tudású modellben) már meg is valósítottak. és nem kell semmi extrát elvárni, csak a már sok helyen említett hibák javítását.
@Zk: valószínű szolgáltatónál vettél telefont. a szolgáltatók először tesztelik a saját hálózatukon az új szoftokat és csak aztán adják ki az általuk eladott telefonokra. ez ált. pár hónapos késést okoz, de gyakran előfordul az 1-2 generációval való lemaradás is
amúgy mindegy, hogy a világ melyik pontján akarod frissíteni, a gépre dugva a progi ellenőrzi a telefon product code-ját és megnézi, hogy adott pc-ra mi a legfrissebb szoft. mivel eltérnek a független és az adott szolgáltatóra szánt pc-ok, így lehet, hogy neked még nem ajánlja fel a friss szoftot, míg a független telefonok számára már elérhető. -
hülyegyerek
addikt
válasz
manchester85 #24 üzenetére
Szerintem maradjunk annyiban ,hogy nekem sokkal fontosabb egy telóban a funkciók gazdagsága,mint a felhasználói élmény.Ezért van 5800-ám.Aki élményre vágyik ,annak meg ott az LG Arena....
Amúgy nekem ezzel is megvan az a fajta felhasználói élmény,amitől elégedett vagyok.Na de,hogy kicsit ON is legyen: szerintem egyáltalán nincs elhanyagolva a Tube,annyi az egész,hogy jönnek az újabb telók újabb szoftokkal,és ezeket próbálják "lekoppintani" az állandó javításokkal.
Viszonyításképp: az 1.6-os Android már egy fél éves fw ,mégis azt pakolják a mostani telók többségére. -
manchester85
veterán
válasz
androcles #21 üzenetére
Előfizetéses árban nincs akkora különbség az 5800 és az iPhone között. Nagyon rosszul közelíted meg a kérdést. Egy iPhone-t bárki ki tud használni, aki már az internet fogalmával tisztában van. Pont abban rejlik a varázsa, hogy letisztult, minden magától értetődik rajta, a használata kényelmes, nem kell millió mappát megnyitni egy-egy funkció eléréséhez. Egy olyan felhasználói élményt nyújt, amit egyetlen egy symbian alapú telefon sem. Lehet, hogy egy habos-mázas mellébeszélésnek tűnik, amit mondok, de aki használta már mindkét mobilt, az tudja, miről beszélek. És itt most nem az 5800 leszólásáról van szó, hanem hogy a Tube tulajok ne gyártsanak sztereotípiákat az iPhone tulajokról, ugyanis egy S60 platformot használó ember számára általában a legfontosabb szempont, hogy hány megapixeles a kamera, meg hány gigás memóriakártya van benne.
Majd ha váltottál androidra vagy iphone-ra, rájössz, miről szól ez az egész, és hogy egy telefonban a kezelhetőség a legfontosabb, anélkül elmegy az ember kedve a használatától. Ennek semmi köze a divathoz vagy a sznobsághoz. Felhasználói élményről pedig nem lehet vitatkozni, ki kell próbálni, meg kell tapasztalni. Én mindkettőét ismerem, és 5800-án akkor se neteznék, ha fizetnének érte.
-
- = Zk = -
félisten
Wtf?
Nekem még a 40-es sem került felSajna csak teló-wifi párossal tudnék frissíteni. De nem talál új szoftot. Számít neki, h nem magyar földön vagyok?
@25
Demég mennyire hogy az. Pedig nem érdemli meg. -
bolondember
MODERÁTOR
nem kell szídni.
de a hibáit, a szar szupportot el kell ismerni.
most jöhetsz azzal, h negyed éve van v40.
Ahamm. Kár, h fél évvel előtte már minden (v40-be rakott) fícsört tudott az 5230... Pedig, annó mondták, h platform a Symbian, könnyű fejleszteni, satöbbi...
Lényeg a lényeg, eléggé mostohagyerek szegény 5800 a Nokiánál... -
manchester85
veterán
válasz
hülyegyerek #22 üzenetére
Hát jól leegyszerűsítetted az előnyöket.
A 2 ujjas zoom valóban jó dolog, de az iPhone előnye nem "feature"-ökben, hanem kezelhetőségben mérhető. Mivel egy érintőképernyőn végtelen számú dologra lehet kattintani, így nem mind1, ezt milyen nehézségek árán teheted meg. Az sem mind1, hogy egy adott funkciót hány kattintással érhetsz el. Az 5800 használata körülményes, nehézkes és kényelmetlen. Igazából úgy pontosabb lenne, amit írsz, ha úgy fogalmaznál, hogy akinek csak a fényképező és a navigáció számít, annak jobb az 5800.
Ugyanis van még ezen kívül kb. millió egy szempont, főleg alkalmazások terén. De hogy a legfontosabbat említsem: webböngészési élmény. Javaslom, egyszer azt is próbáld ki iPhone-on, utána meg próbálj bármit kezdeni az 5800-val.
-
stewe780
őstag
Ez valami sport, hogy az 5800-at szidni kell? Ahelyett, hogy örülnének a userek, hogy van egy cég aki nem szarja le a vásárlót. Inkább példa lehetne máshol, nem pedig mindent kitalálni, hogy pl. a hd2 két többlet vagy egy hiánygomb miatt ne kaphasson wp7 frissítést. Negyed éve jött ki a v40. Sokan örülnének, hogy ha legalább évente valamit reszelnének a szofton, és nem kell advanced usernek lenni ahhoz, hogy valami hekkelt romot rátegyen. Mert ugye az a legkönnyebb egy cégnek, ha leszarja a vevőit amint kiléptél a boltból, majd megoldják maguk a userek, főzik a romot, széthekkelik a telefonokat. És ha valaki fel mer szólalni, hogy milyen szemét banda, akkor még ráugranak, hogy ne legyél már gyík, hogy egy főzött romot nem bírsz felrakni...
Az meg a legbosszantóbb, hogy akik ideírnak a toppos telefonnal a kezükben, hogy az 5800 milyen bughalmaz, egy év múlva a jelenlegi telefonjuk topikjába fogják írni ugyanezt, mert éppen újabbat vettek. Pedig nem a telefonok változnak meg hirtelen...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
manchester85 #17 üzenetére
Köhöm-köhöm.Én próbáltam iphone-t,de valahogy a csilli-villi 2 ujjas műveleteken kívül semmiben nem tetszett jobban,mint az 5800.Szerintem az iphone azoknak való,akiknek a kétujjas képnagyítás fontosabb,mint a normális kamera,meg a navigáció...plusz van rá 3x annyi pénzük.
-
androcles
tag
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, de annak örülök, hogy valaki megértette amit írtam...a többieknek meg annyit, hogy természetesen tudom, hogy az általuk felsorolt készülékek jobbak mint az enyém, (van htc és ip3G is a baráti körben) de véleményem szerint csak egy igen szűk réteg tudja kihasználni azt a plussz tudást, és sokan csak azért veszik meg ezeket a nagyon drága készülékeket,hogy trendik meg menő csávók legyenek, mert a funkciók felét soha nem használják...aztán egy fél év múlva eladják féláron egy sufni kupecnak,aki jót röhög rajtuk...bármit írhattok, bizony így van ez, pár évvel ezelőtt én is beleestem ebbe a hibába egy mio a701-el, egy év alatt 50 ezret buktam rajta...megfogadtam, hogy soha nem esek többé ebbe a hibába, mert fölösleges pénzpocséklás...fenntartom,hogy a felhasználók túlnyomó többségének még egy 5800 is sok, de akinek van pénze a 100K-fölötti kategóriára annak vagy tényleg kell a munkájához, vagy szórja kifelé a pénzt az ablakon...-szerintem ezek vannak többen.
-
én lehet, hogy lassan az android felé hajlok majd, ha lesz megfelelő körítés, és egy olyan telcsi, amit hardveresen és felszereltségileg megfelelőnek tartok majd! (a napokban vettem a páromnak egy galaxy spica telcsit, abból indulok ki...)
az 5800 telcsit hiába hasonlítgatják az n97, n97 mini...stb telcsikhez, szerintem túl sok a hibája ahhoz, hogy valaki visszafelé gondolkodjon egy n97, n97 mini...stb után! hiába toldozzák-foltozzák, az 5800 olyan, amilyen...persze minden telcsivel vannak problémák, de az 5800 esetében ez fokozottan igaz!
-
manchester85
veterán
Ezzel tökéletesen egyetértek. Én is úgy látom, hogy ez a példa maximum az N szériás érintős nokiák esetén ül. Aki 130 ezres androidot vagy iPhone-t vett, az szinte kizárt, hogy ilyet mondjon.
Még ilyen omnia II, jet kategóriában akadhatnak emberek, akik nincsenek képben, de az android, iphone vonal annyira erős, hogy azok az emberek tökéletesen tudják, melyik mobilt miért veszik, és nem úgy vesznek kézbe egy 5800-t, hogy ne tudnák oda-vissza annak hiányosságait.
-
ClioRS
őstag
válasz
manchester85 #13 üzenetére
Nem azt mondták, hogy jobb, hanem azt, hogy elég lett volna nekik ez is
Nem ugyanaz a kettő.
-
manchester85
veterán
válasz
androcles #11 üzenetére
Azért nem ártana neked se megnézni az ismerősöd 130-140 ezres mobilját, hogy legyen összehasonlítási alap.
Az 5800 a maga kategóriájában nagyon jó kis teló, de a felhasználói élmény bizony nagyon karcsúcska. Papíron mindent tud, amit egy mobilnak tudnia kell. Csak aztán jön a gyakorlat...webböngészés
Ezt pedig anélkül nehéz lenne észrevenni, hogy kipróbálnál más platformot is a symbianon kívül. (android, iphone os). Persze nem bántani akarom az 5800-t, de a jelenlegi 130 ezres mobilokkal hasonlítgatni olyan, mint egy opel astrát hasonlítani egy 7-es BMW-hez.
-
androcles
tag
Savanyú a szőlő...sokaknak akik mást vettek helyette, azoknak biztosan. Jómagam nagyon örülök neki, mert n85-ről erre váltottam, de nem bántam meg. Jónéhány ismerősöm is megveszi a 130-140 ezres telefonokat, aztán meg nézegetik az enyémet, hogy ez is pontosan elég lett volna nekik...Csiszi-csuszi lötyi csúszkás telefont meg soha többet!
-
bolondember
MODERÁTOR
megnyugodtam, nem egyéni hiba (FOTA-n nem talál frissítéseket, szerverhibára panaszkodik fél+ éve...)..
de azért újratelepítem.
elvileg a changelog:
- Browser 7.2
- Lifecasting (with Maps 3.0T SR3.0)
- Flash Video Phase-3 - Flashlite 3.1.7.x
- Gimlet Touch 2.2
- Kinetic scrolling in Appshell (Menu grid)
- OVI Sync 2.0
- Hurriganes Music Player
- Enable Side lock Key functionality during Swipe UI (Calendar/Clock alarm)
- Windows 7 Device Stage Support
- OVI store 1.5.6
- Quick Office v4.2
- OVI Music
- Cherry v2.1
- OVI contacts 1.50.8
- Workaround for Niagara (SMD) display module for DFS52.50 based products -
Oliverda
titán
válasz
bolondember #6 üzenetére
Én FOTA-val csináltam és nálam is ugyanezt csinálta de azóta semmi rendelleneset nem vettem észre.
A képernyő érintését jelző rezgés erősebb lett ugyanazon a legalacsonyabb fokozaton.
-
bolondember
MODERÁTOR
érdekes.
újraindult, dobott egy "telepítés" ablakot, pár perc után jött a "rendszerhiba" üzenet...
hmmm.
érdekes.
elsőre jónak néz ki. -
asadasad22
őstag
wow, erre nem szamitottam, meglessuk.
gondolom megint nem hackelheto?de vajon hack megmarad ha mar volt elotte mint multkor?
-
bananjoe
csendes tag
Igen, ez valóban jó dolog, de azért van így, mert katasztrofálisan sikerültek az előző firmware-ek. Nekem még egy ilyen telefonom még nem volt, ami ekkora BUGhalmaz lenne. 40-es szoft sem segített az email kezelési/WLAN problémákon. Nem hinném, hogy az 50-es szoftver megváltaná a világot.
-
balintXD
tag
Meddig javítják még ezt a modellt?
Többek között azért nem mertem ilyet venni mert a görgetőrutin hiánya fájó volt számomra ezért Jet-et vettem. Ami fura, hogy a Nokiának ennyi idő kellet ehhez a funkcióhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest