- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnR
aktív tag
A videokártyák maradjanak csak a grafika kiszámolásánál. Ha egy-két nagyságrenddel megemeled a részletességet, rögtön maguk alá csinálnak a látvány kiszámításában is, nem kell ahhoz még a fizika is. Még nagyon messze van a PC-n kiszámított SW látványvilág (a mozi filmben látható). Van még hova fejlődni, nem kell mindenbe belekontárkodni...
Fizikai szimuláció -
Nikk
senior tag
No pontosan erről beszéltem... Hiába van bika erős CPU-d. A CPU egyáltalán nem arra van kifejlesztve. A PhysX egy célhardver, ami arra lett tápolva, hogy fizikai szimulációt végezzen. A Videókártya arra van kifejlesztve, hogy megjelenítsen és shadereket szimuláljon. A CPU pedig kevés de bonyolult szimulációt végezzen.
Az, hogy a RedFaction tényleg szépen néz ki (játszottam vele végig is toltam, rahedli achievement-et meg is csináltam és élveztem is), azért azt hozzá kell tennem, hogy az épületek darabjai (ráadásul elég sok) eltűnt a szimuláció során, mikor összeomlott az éület, illetve egymásba csúsztak a mesh-ek. No például ez az, aminek nem kéne megtörténnie. PhysX-nél ilyen nincs. Az egymába csúszkálás pedig javarészt annak köszönhető, hogy a programok szép hányada, amely Havok-ra épít dummy-kkal oldja meg a szimulációt, ami korántsem reális. Talán egy Havok-os játékot tudok mondani, ahol nem csinál butaságot a motor, az pedig a Half-Life 2.
Azt, hogy melyik játék képviseli jelenleg a fizikai szimuláció csúcsát, nekem más a véleményem. [link]
Az, hogy fizikai szimulációt végzek valamin, azt azért érdemes feltételekkel kezelni. A sok, az még a Havok-os RedFaction-esetében is elenyésző ehhez képest...
-
TESCO-Zsömle
titán
Én csak arra utaltam, hogy ha valamit X-re optimalizálnak, utána ne kezdjék el a mellüket verni, hogy Y-on mennyivel szarabbul fut. Ha mindkettőre 905%-osan optimalizálva van, és úgy is nagy a különbség, akkor már lehet döngetni. Csakhogy ez nem így megy hülyeországban, ahol a hülye elhiszi, amit láttatnak fele...
-
Pekkk
aktív tag
Ezt már néztem én is, és nagyon baba! Még nem játszottam vele, de érdemes lenne kipróbálni. Ilyen játékokra lenne most igény inkább! Én már tökre unom, hogy csak a grafikai motorokat csiszolgatják orrba-szájba, és nincs meg az a lehetőség, hogy egy játékot többféle módon lehessen végigvinni a beleépülő fizikának köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest