- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
-
Coyot
őstag
Ez nekem is eszembe jutott, mikor a szervízben voltam azt mondta a srác napi 6-10 darabot cserélnek, nemtudom mennyire volt hosszú az akció de azért az tetemes mennyiség még egy frissen nyílt szervízben is.
A cikkhez hozzászólva, kétlem hogy ettől olcsóbbak lesznek a telefonok, pedig ráférne az árazás újragondolása a teljes üzletágra.
-
Ricardo
titán
Az is visszafoghatta a vásárlást, hogy rengetegen cseréltek mostanában akkut. Volt ez a lassítós botrány, amit a gyártó a kedvezményes csere lehetőségével próbált lecsendesíteni. Ezzel pedig rengetegen (pár millióan), éltek is. ha egyébként minden rendben van az adott készülékkel, és pár hónapos akku van benne, minek cseréljenek? Ekkora szám már meglátszik az eladásokon.
-
hhenry
őstag
Ennek örömére minden iphone 10%al drágább lesz
-
judas13
veterán
válasz
<Lacy85> #271 üzenetére
AnonimInc mostani "teljesítménye" nagy csalódás volt nálam is.Tényleg előszőr el sem hittem amit éppen hallok! Nem szeretem ezt a szemellenzős iPhone-os bevédős, szánalom reakciót senkitől sem. Nagyon gondolkozom, hogy le is iratkozom most róla. Nincs szükségem semmilyen fanboyságra - egyik oldalról sem....így viszont természetesen M.CS. marad.
-
Blizzardking
őstag
válasz
7Heads Drago #297 üzenetére
Nincs harag, én a csávóról írtam. Pontosabban általános magatartásról.
Attól még nem zártam a szívembe az apple-t, és attól még látom azt is amikor valamelyik droidos cég csinál valami szemét húzást. Mindenki másra esküszik, mindenki másban látja a kiutat a tökéletes információs elnyomás alól. Van aki abban hisz, hogy ha többet fizet, meg lesz védve a magánszférája, odanyújtotta a kisujját, és már a karját tépik lefelé vad ígérgetések közepette, van aki a versenyképes árazásban google-módra, van aki a még versenyképesebb árazásban kínai módra. Én személy szerint a közösség erejében; erős vas, nyílt forráskód, custom rom, sok - egymással kommunikáló - fejlesztő, akinek ez a hobbija és nem a megélhetése, tehát erkölcsileg talán tiszta tudott valamennyire maradni.
Tartok tőle, hogy mindenki szopón van, majd az idő eldönti melyikünknek a legkevésbé szar.
Peace -
7Heads Drago
veterán
válasz
Blizzardking #290 üzenetére
sorry
-
7Heads Drago
veterán
válasz
.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Nagy Grat ehhez a hsz-hez! Ezzel számomra vége is. Ennél már nincs lentebb....
-
válasz
Blizzardking #292 üzenetére
Mert a többiek nem érnek fel Csernus dokihoz
-
nuke7
veterán
válasz
7Heads Drago #286 üzenetére
Ja, pont ez a lényeg, hogy semmit mondó a videó , bármiről lehetne ilyet csinálni ahogy írod is
Semmi gond, eljel nyugodtan, de azt vedd már észre - ha tudod - hogy egy klikk vadász videó és egy másod kézből kapott infokbol építkező embernél jobban értesült / tapasztalt / stb. Vagyok amikor véleményt formálok.
Ha neked ez pont ugyanannyit ér mint a tied akkor egészségedre, ez már más személyes dolgokat vonna maguk után amibe itt fórumon nem megyünk bele.dilajoska1 le lett írva többször is, hogy saját magához képest rosszabb, de meg mindig elég jó bizonyos szempontok alapján...
Btw, tudtommal handras is ugyanezt mondja, vele pl egyetértek.
-
Blizzardking
őstag
válasz
TheBikerider #291 üzenetére
Viccnek szántam. De jó, miért?
-
válasz
Ha ezt komolyan mondod,egyetértek minden szavaddal. +1
Kivéve az utolsó mondat,ahol Buddha és Jézus-t együtt említed Csernussal. Ez felháborít! És tudod miért? -
Blizzardking
őstag
válasz
Irtó ellenszenves a csávó mindentől függetlenül. Fluor Tomi ellenszenvességi szintjét karcolja. Ha valaki benne marad egy helyzetben, legyen az meló, ökoszisztéma, párkapcsolat vagy bármi, amit közben teli torokból ócsárol, az vagy egy kis q..va vagy szimplán hülye, de lehet még gyáva is. Tök mindegy miért marad benne. Szerintem. (és az összes hatalmas szellemi tanító, Buddha, Jézus és Csernus Doktor szerint
)
-
dilajoska1
őstag
válasz
Parallaxis #287 üzenetére
Az miben nyilvánul meg hogy nem ért hozzá? Az köztudott hogy ő kezdetek óta csak Apple cuccokat használ. Vagy aki rosszat mond az Apple-ről az kevésbé ért a cuccaihoz? Egyébként tech2 Laci is most váltott. HAndrás sem az az óriási fan már.
-
válasz
Parallaxis #287 üzenetére
Ő?
Ő mindenhez ért!
Mindenhez is! -
Parallaxis
addikt
válasz
A videóiból éppen az derül ki, hogy nagyon kevéssé ért az Apple cuccaihoz...
-
7Heads Drago
veterán
és olyan dolgot használ amit közben szíd..?
Ha nézted volna a videót tudnád ezt is. Részletesen elmondja. És a végén azt is hogy miért nem vált. Mi ezzel a baj?
A droidról is lehetne hasonló videót csinálni, vagy bármelyik gyártóról és a hülyeségeikről... Sőt biztos van is, max nem magyarul.
Pl rám is azt mondtad te is, hogy semmit se tudok az Apple-ról és a termékeiről és úgy kritizálom, ő mindent tud és őt se fogadod el. Itt csak te látsz jól mindent ezek szerint (meg persze joey04). Bocs hogy élek. -
Blizzardking
őstag
válasz
collecting #268 üzenetére
Akkor lenne igazad, ha egy konkrét vitát tovább vinnék nélküle, úgy, hogy nem tudna válaszolni. Ez így egy, az egész fórumos attitűdjére vonatkozó csipkelődés volt, remélem ki fogja bírni hogy 3 napig nem írhatja be hogy "ne etesd". De ok, legyen, addig is helyettesítem.
- ne etess!
Ps - fogalmam sem volt hogy mi történt mikor írtam
-
nuke7
veterán
válasz
TheBikerider #283 üzenetére
hát igen
-
-
nuke7
veterán
válasz
<Lacy85> #281 üzenetére
ha valakinek van saját tapasztalata, ismeri a céget és tud saját véleményt formálni egyedül is miért kellene egy olyan emberre hallgatnia aki a klikkekért csinálja a videókat és olyan dolgot használ amit közben szíd..?
az igaz, hogy az apple sajat magahoz képest lefelé meg - de az is, hogy még mindig jó ... iOS egyértelműen, a mac már nem annyira egyértelműen DE a 2016 előtti cuccaik teljesen rendben vannak
-
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #278 üzenetére
Nincs itt semmi MCS fanság, csak valahogy érdekes, hogy kik szerint clickbait, nem szakmai, hülyeségeket beszél, stb?
Nem, még csak véletlenül sem azok szerint, akik folyton kardoskodnak az alma mellett. -
Mindjárt ránk is
-
nuke7
veterán
válasz
TheBikerider #278 üzenetére
hát igen
-
válasz
Parallaxis #273 üzenetére
MCS fanok rádugrottak...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Amúgy gondolom ha esetleg minden videóban csorogna a nyála az összes Apple termék után, mellette meg szidna minden mást, akkor ő lenne a legrelevánsabb youtube-os, aki a témával foglalkozik.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
"Ez mindent elmond."
Mint ahogy az is, miért marad (még) az Apple-nél. Már jó párszor elmondta ezt is.
-
válasz
Az okoszisztema miatt megerheti onmagaban veve szuboptimalis termeknel maradni.
-
Parallaxis
addikt
Lassan két éve folyamatosan szidja az Apple-t és tesztel Samsung és Huawei készülékeket amiket istenit. Mégis Apple terméket vesz és használ. Ez mindent elmond.
Az más kérdés, hogy láttam azt a videót, ahol a MacOS "problémáiról" beszél és érdekes módon én ilyen gondokkal soha nem találkoztam, pedig napi 10-12 órát ülök Mac előtt.
Vannak érdekes videói, az utazással kapcsolatossakat én is szeretem, de tech kérdésekben nem releváns a véleménye.
-
<Lacy85>
addikt
Én is fogom a fejem, amikor Csaba ellen olyan érveket hoznak fel, hogy csak a nézettség miatt szidja az Apple-t.
Épp ő az, aki nekiáll clickbait tartalmakat gyártani egy kis youtube aprópénz miatt, amikor ennél sokkal jövedelmezőbb szponzorációkat is utasított már vissza, mert nem akart olyan dolgokat mondani, ami nem igaz.
Sokaknál valamiféle lelki válságot okozhat, ha rosszat hallanak a kedvenc márkájukról, vagy én nem tudom.
Nyilván nála az is megérthető, hogy vagy egy évtizede almát használ, nyilván nagyon szereti / szerette a dolgaikat, és mind időben, mind pedig pénzben elég durva áldozat lenne lecserélni az egész ökoszisztémát.
Mondjuk nem tudom, mennyire ismeri a konkurens cégek megoldásait, de szerintem nem járna jól a váltással. Jobb élményt nem hiszem, hogy kapni fog, mint most. Esetleg olcsóbban kb. ugyanezt.AnonimInc meg egy rossz vicc. Valamelyik "teszt" során végig azért fikázott egy amúgy tök jó telót, mert máshogy vannak a dolgok, mint iOS-en. Ez aztán az objektivitás.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #179 üzenetére
Nem értek egyet. Érdemes ezt más szemszögből nézni. Ha valaki kritizál egy márkát, az közel sem biztos hogy azért teszi, mert ez a divat.
Számomra sokkal hitelesebb egy olyan ember szájából hallani a kritikákat, aki már több millió Forintot hagyott az ominózus vállalatnál. Nagyon ritka az olyan ember, aki ha kiad valamiért egy rakat pénzt, és utána ki meri mondani azt, hogy az szar, vagy ha nem is szar, akkor reálisan meg tudja határozni azt, hogy mik azok, amik nagyon jó dolgok az adott eszközben és mik amik nem sikerültek túl jól, majd ez alapján tud mérlegelni, hogy most akkor ez megérte-e a kiadott pénzt, vagy sem és azt sem fél kijelenteni, hogy nem. A legtöbb ember nem csak mással, hanem saját magával is inkább megpróbálja elhitetni, hogy de márpedig milyen rohadt jó minden, még ha ez nem is igaz.
Elmondja a videóban, hogy jelenleg mik a problémák az Apple háza táján és a legszomorúbb az, hogy teljesen igaza van mindenben. Azt is elmondja, hogy ő miért marad ezen a platformon és ezek olyan érvek, amivel egy szerintem normális értékrendű ember szintén tud azonosulni, valamint azt is mondja, hogy közel sem biztos, hogy bármi más jobban működne ugyanazon körülmények között, de az Apple saját magának a kannibalizálása már kezd eldurvulni. És ez az, ami szintén egy baromi fontos mondat. Lehet, hogy még mindig jobban működik, mint bármi más, de önmagához képest rosszabbul teljesítenek a termékeik és ez a gond.
Egyébként szerintem még Kínán kívül sok dolgot fel lehet hozni sajnos, ami indokolhatja a visszaesést, de szerintem felesleges ebbe belemenni.
Lényeg, hogy számomra hitelesebb Csaba, Tech2 Laci, vagy akár a Hyp-R, vagy említhetném saját magam is, mint mondjuk AnonimInc, aki azonnal nekiállt megvédeni a haza becsületét. Az ő érvei közt is vannak helytállóak, de túlzásba vitte.
-
válasz
collecting #268 üzenetére
+1
-
collecting
tag
válasz
Blizzardking #265 üzenetére
Nem túl elegáns olyan forumozót megemlíteni egy hsz-ben, aki épp nem tud riposztot tolni rá.
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Blizzardking #265 üzenetére
Szegényt megint eltiltották a fórumtól. Van neki elég baja.
-
Blizzardking
őstag
Ahogy fogynak az alma vevői, pláne drágább lesz az egy főre jutó ájfón.
Az apple - last of mohicans contest nyertese megveheti az évi 1 legyártott készüléket hatszázmilliárd dollárért. (Szerintem joey04 lesz az). Na annak lesz súlya a mekiben. -
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #256 üzenetére
Dehogy megyek emiatt Bécsbe, amikor itt van helyben.
-
válasz
7Heads Drago #243 üzenetére
-
7Heads Drago
veterán
Nem adnak cserekészüléket? Ez azért vicces. Én kaptam... igaz csak egy p9 lite-ot, de annyi ideig kibírtam. És nem nekem kell kuncsorogni telo után. Ilyen árak mellet azért beleférhetne.
keszi1991 Nekem is hasonló a véleményem, de ettől még nem kell senkit se letámadni, szidni!
-
-
Coyot
őstag
válasz
<Lacy85> #253 üzenetére
Csak az almárium-pro hivatalos szervíz. Apple oldalán be kell jelentkezni hogy lásd a hivatalos szervizeket, itt viszont listázva van: [link]
Voltam náluk a megfáradt 6S akksiját ~25 perc alatt cserélték, megvártam. Pozitív véleménnyel vagyok róluk. Papírokat, jegyzőkönyvet megkaptam róla, valóban hivatalos alma szervíz.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #250 üzenetére
Jaja, szerződött partnerek vannak. Még itt Győrben is van három.
-
válasz
<Lacy85> #247 üzenetére
Arra gondoltam,hogy itthon csak szerződött partnerek vannak.
Az Apple saját boltja és szervize legközelebb csak Bécsben van.
Na,ha oda viszi az ember,ha problémája van,bizos lehet benne,hogy segítenek és nem mismákolnak. Kedvesek,segítőkészek,gyorsak és a vásárló,felhasználó érdekeit tartják szemelőtt. Állítólag... -
nuke7
veterán
válasz
7Heads Drago #240 üzenetére
-
válasz
<Lacy85> #247 üzenetére
Bocsánat...kettő negatív tapasztalatom van,nem egy. Most juttatad eszembe. Hát a jó öreg Sony
Tényleg.
1 hónapig vártam a Sony ion-om javítására a Cordonnál anno nagyon régen. Az volt akkor a csúcs telójuk asszem. A Cordon akkor lehet nem az volt a nevük,de az akkori hivatalos Sony szervizbe vittem.
A másik egyik negatív a Samsung szerviz.
Nem részletezem. -
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #246 üzenetére
Attól nem félek, hogy rossz tapasztalataim lesznek, ha mégis szükség lenne rá.
Eddigi infók alapján nem végeznek rossz munkát az Apple szervízesek.
Rossz tapasztalat eddig csak Sony-val kapcsolatban volt, a hírhedt Cordon miatt.
Samukkal meg soha nem volt gond eddig az elmúlt pár évben, szóval nem tudom, hogy nekik milyen a szervíz hátterük itthon."Azt elfelejtettem idáig említeni,hogy sajnos nem mindegy,hogy hová viszed garanciás szervizelésre az Apple cuccodat."
Ez mondjuk valószínűleg minden gyártónál így van.
-
válasz
<Lacy85> #245 üzenetére
Én is,de nekem régen kellett sajnos,bár gyorsak és rugalmasak voltak.
Nekem idáig egy kivétellel pozitív a mérleg garis szervizelés terén,az iPhone-nál és a Samsungnàl összesen.Azt elfelejtettem idáig említeni,hogy sajnos nem mindegy,hogy hová viszed garanciás szervizelésre az Apple cuccodat.
Magyarországon nincs hivatalos Apple Store.
Legközelebb Bécsben van. -
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #244 üzenetére
Én inkább abban bízom, hogy egyáltalán nem lesz szükség garanciális ügyintézésre.
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz
TheBikerider #229 üzenetére
De hogy etalon. Csak felsorol pár dolgot az almáról amit mindenki elhallgat. De persze hasonlót lehetne linkelni droidról is.
Sajnos páran olyan szinten tömjénezik az Apple totem oszlopot, hogy már alig látok a fórumon és gondoltam bedobok én is valamit a tűzbe... -
válasz
<Lacy85> #239 üzenetére
Az Apple esetén jótállás egy év, de szeretik hozzászámolni a szavatosságot is, mint második évet, holott a kettő nem azonos, a szavatosság nem annyira kedvező már a fogyasztó számára, hiszen a jótállás leteltével az ő vállát nyomja a bizonyítási teher a szavatosság során.
Ezért jó az, ha egy gyártó adja a második év jótállást is, mert akkor továbbra sem a fogyasztónak kell görcsölnie a bizonyítással. -
7Heads Drago
veterán
Air.. de 7 éves [link]
Biztos jó valamire. Pl sms-ezni. Én biztos nem villognák ezzel. Persze alap dolgokra lehet hogy elég.
3 éves gépek meg nem 100-ért mennekHasonló áron vettem Dell e6540-et tavaly i5-tel, ssd-vel. Nem egy kategória, pedig hasonló áron vannak.
ezt egy droid nem tudja
(meg azt, hogy stabilan hozza azt, amit ajánl - ezt is többen írták már előttem)
Ezt most a hasadra ütve mondod? Mert ezek szerint akkor még droid se volt a kezedben. Ha tényleg nem tudná, akkor nem nőne a droidos tábor az Apples kárára.
Azért mert van két almás terméked már ökoszisztémád van. Csak azt nem értem, a család többi tagjának miért nem veszel? Vagy őket se sikerült meggyőznöd? Vagy miért csak 1 db macbook-kal meg egy régi teloval számolsz? -
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #236 üzenetére
És a plusz 1 év az hogy jön hozzá? Ezt most tényleg komolyan kérdezem, mert sorozatszám szerint így néz ki a friss, új, ropogós Air. Pedig hivatalos helyről van:
"Javítási és csereszolgáltatás: aktív
A termékhez igénybe vehet hardverjavítási szolgáltatásokat az Apple korlátozott jótállása keretében.
Becsült lejárati dátum: 2020. január 1."Meg azt írtad, hogy semmilyen papír nem kell a garanciális ügyintézéshez. Az Apple szerint meg:
"Az Apple korlátozott jótállása, az AppleCare Protection Plan és az AppleCare+ érvényesítése a vásárlási bizonylattal lehetséges, ezért tartsa biztonságos helyen."(#238) Parallaxis:
Most poénból megnéztem 1-2 HP laptop garanciális feltételeit pl. USA-ban, és valóban csak 1 évet írnak. Itthon simán 3 év gari volt rá.
-
válasz
<Lacy85> #233 üzenetére
Miért kellene nekem bármit is kimagyarázni irányodba?
Az meg a másik,sehol sem állítottam olyat,hogy az Apple garija jobb a többinél.Ezt csak megint a képzeleted szüleménye.
De mutass link-et,lehet rosszul emlékszem,öregszem én is.
Sőt!Azt mondtam,hogy a Huawei garija igenis jó és tetszik.Meg a Samsungot is dicsértem,bár az állítólag szigorúbb lett,valaki itt említette talán...ebben nem vagyok biztos.
Az Apple 1+1 évet ad magánszemély vásárlásakor hivatalos helyről.1 év viszont akkor,ha mondjuk "szürke".
Ez nem rossz szerintem
A mondandód első felére nem reagálok,mert egy marhaság. -
<Lacy85>
addikt
válasz
collecting #230 üzenetére
Nem kötekedés, csak apró észrevétel. A fekete kis alma logo a hozzászólásodban (meg az aláírásban) csak akkor látszik, ha valaki apple termékről olvassa a fórumot. Android-nál is, Windows-nál is csak egy téglalapot mutat helyette.
Most direkt megnéztem 3 eszközön, és csak a Mac-en van ott a logo. -
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #232 üzenetére
Rendben, neked előny, hogy a brazíliában vásárolt, már harmad kézben lévő, negyedik kontinensen átvándorolt telefont itthon is tudod gariztatni. Legyen.
Akkor most már térjünk át a gari időre is, mert ahogy látom kicsit szelektív a látásod.
Vagy azt már nehezebb kimagyarázni? -
válasz
<Lacy85> #228 üzenetére
"...Te érvelgetsz vadul, hogy ez mekkora előny, meg ez benne van az árban (mintha az almának plusz költéget okozna, ha te nem itt, hanem egy másik országban javíttatod a holmidat)..."
129hsz.:
"...Új, bontatlan,(először aktivált és nem gariban cseréltre gondolok) iPhone-nál az biztos hogy 1 év teljes körű Apple garancia érvényes,bárhol és bárkitől veszed és ezt a világ bármely pontján érvényesítheted,amennyiben van hivatalos Apple szerviz.Semmiféle papír nem kell a gariztatáshoz.
Ezt is illik figyelembe venni,amikor az árat emlegetjük..."Ebben hol érvelek vadulva az előnyéről?
Viszont ez eszembe se jutott,hogy esetleg plusz költséggel járhat.Köszi,hogy megemlítettedSzerintem pedig plusz költséggel jár,a mértékét nem tudhatom...bár Te azt mondod,hogy kizárt..Biztos vagy a dolgodban látom.
-
csontosek
csendes tag
válasz
Azért, ugye megbocsátotok az "MCs gyereknek", mert nem örvendezik az Aple tudományos szivatásának?!
-
collecting
tag
válasz
Igy van, MCS az fikazasban nagyon nem hiteles. Rendszeresen vedi magat, hogy azert hasznal iMacet vagy MBP-t, mert nincs ideje megtanulni egy uj vagoprogramot, de azert az apple watch is ott fityeg a csuklojan, pedig aztan az nem letfontossagu a final cut-hoz
nja, meg az iphone x sem
-
válasz
7Heads Drago #170 üzenetére
Hát ez a MCS gyerek nagyon jó csak nem hiteles....évek alatt többször is elmondta,hogy utálja az Apple-t...de azért vette bőszen a milliós cuccokat. És persze elmondta,hogy senki ne vegyen,mert szar,Ő is utálja,de kell neki,mert a munkája megkívánja.Na persze....Imádja az Apple-t,egy igazi vér fan....és ezzel semmi gondom sincs csak a kommunikációjával van bajom,ahogy ezt előadja.Mint egy mártír,aki szenved az Apple elnyomásától...
Pont ez a vélemény az etalon számodra?Végülis...bennevánátévébe....ákkó igáz...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #225 üzenetére
Te érvelgetsz vadul, hogy ez mekkora előny, meg ez benne van az árban (mintha az almának plusz költéget okozna, ha te nem itt, hanem egy másik országban javíttatod a holmidat).
Inkább azt magyarázd meg ekkora vehemenciával, hogy akkor a prémium árazásba miért csak 1 év gari fér bele a 2-3 helyett. Hiszen a szervízszolgáltatás benne van az árban.
De gondolom ez is hatalmas marhaság.Ennyibe kerül. Pont. Ha tetszik, veszed, ha nem, akkor nem. De ilyen mondvacsinált bullshit-ekre ne fogjuk már az árazást, amikor kb. ők adják a legkevesebb garanciát a termékeikre...
-
-
válasz
<Lacy85> #223 üzenetére
"...Ez most épp olyan, hogy például Te, meg rendom 2 ismerősöd gyakran utazgat külföldre, akkor az már mindenkire igaz..."
Egyáltalán nem olyan,mert Én speciel nem mondtam sehol ilyesmit.Összekeversz valakivel,szerintem saját magaddal..
Csak Te adod elő ebben a formában.
"... Meg akkor ezek szerint az is arany igazság, hogy aki sokat utazik, az kizárólag Apple termékeket vesz,.."
Ilyet sem mondtam,de előttem sem senki...Ez a Te képzeleted szüleménye.Jó forgatókönyv író lehetne belőled.
"...Arról már nem is beszélve, hogy az már régen rossz, ha azon kell görcsölni, hogy épp hol szarik be az iPhone..."
Szerintem senki nem görcsöl ilyesmin egyáltalán...Legfeljebb neked okozhat görcsöket ennyi marhaság megírása
-
<Lacy85>
addikt
válasz
TheBikerider #222 üzenetére
Ez most épp olyan, hogy például Te, meg rendom 2 ismerősöd gyakran utazgat külföldre, akkor az már mindenkire igaz. Meg akkor ezek szerint az is arany igazság, hogy aki sokat utazik, az kizárólag Apple termékeket vesz, mert ha épp a 2-3-4 napos külföldi út során szarik be valamelyik eszköz, akkor ott egyből be is lehet vinni javíttatni.
Mert ugye csak Te létezel, és más nem gondolkodhat máshogy.Arról már nem is beszélve, hogy az már régen rossz, ha azon kell görcsölni, hogy épp hol szarik be az iPhone.
De arra az éves fizetésemet is feltenném, hogy még itt a fórumon is akad olyan bőven, aki a világgari mellett kardoskodik, mint "húú, de kénylemes dolog", közben meg nem, hogy az országot, de Pestet sem hagyja el kettőnél többször egy évben. -
válasz
<Lacy85> #193 üzenetére
"...Értem én, hogy van olyan, akinek hasznos, csak rengetegszer hallom ezt olyan embertől is, aki még életében nem lépte át a határt fél napnál hosszabb időre.
Meg ugye a nagy többség nem világjáró...."Na,ha Te mondod,biztos úgy van.Mert ugye csak Te létezel és azok az emberek,akiktő rengetegszer hallod...
Mit is hallasz tőlük?
Az emberek,akik mondogatják neked nem világjárók?Így értetted? Vagy úgy általánosságban? -
<Lacy85>
addikt
Ha az elmúlt évek telefonjait nézzük (amiknél már lehet mondani, hogy "beérett" a hardver + szoftver), na meg ha nem az 50 ezres androidos teló az összehasonlítási alap, akkor az ég világon semmi baj a sebességükkel.
Az S6 Edge+ a mai napig egy tökéletesen használható telefon.
A családban jelenleg a legrégebbi droidos teló egy S7 Edge, ami kb. semmit nem lassult az évek alatt. Sőt, Oreo frissítés után még pörgősebb is lett, pedig nem kapott factory reset-et.
Erre pedig volt telepítve annyi app, hogy hajjaj.
Az ennél újabbakkal meg egyértelmű, hogy semmi gond. -
Friczy
senior tag
Hát, a három évvel ezelőtti dolgok már kilógnak a 200-ból elég rendesen. Én tavaly vettem a Macbook Pro-t 350-ért (jó, az 2016-os), akkoriban eléggé nézegettem a használt árakat, és nagyjából 220 lett volna az Air 128 giga háttértárral, hozzáadva a telefont, közel van a 300.
Mondjuk annyira engem nem nyűgözött le az 'infrastruktúra' ebből a szempontból, az sms olvasást persze használom, ha épp a macbook előtt ülök - nekem még másodlagos gép a Mac, inkább Linuxot használok -, illetve párszor fogadtam a telefonhívást a Mac-en, na ez a rész tetszett, mert kétszintes a ház, a telefon pedig az emeleten volt, én a földszinten
Jópofa, de el lehet lenni nélküle.
-
nuke7
veterán
aha, valami ilyesmi - de én három évvel ezelőtti dolgokat nézek, mert akkori az SE
Azt meg tudjuk, hogy iPhone Xs = droid csúcs kb. árban - és a windows-os gépek amik hozzák kb. az air akksi idejét, fizikai paramétereit azok is nagyjából annyiba kerülnek, csak nem olyan jól használhatók (multi touch gestures, Mac os, stb.
) szóval ugyanott vagyunk csak nincs egy összefüggő ökoszisztémád
-
Friczy
senior tag
Na ez a másik véglet. 200e-ből elég gyenge az a 'bőven'.
Az ökoszisztémához legalább két eszköz kell, ha mondjuk egy telefon és egy Mac az ökoszisztéma, akkor jelenleg újonnan legolcsóbban az iPhone7 jöhet számításba, 180eFt-ért. Melléteszel egy Airt, induló ár 480eFt.
600e felett vagyunk. Ha újabb telefont szeretnénk, mondjuk ideit, akkor már közelebb vagyunk a 800-hoz, mint a 700-hoz. Tény, nem millió, de ha már nem Air, hanem Pro, és ha nem Xr, hanem Xs, akkor közelítünk hozzá.
Nézzük a low-end megoldást, ott talán még ösze lehet hozni a 200-at
6s vagy SE szerintem jelenleg még teljesen jól vállalható, használtan nagyjából 50eFt. Ahhoz, hogy 200ból ki tudd hozni, nagyjából 2012-2014 környéki Airt kell venni, minden más már önmagában bele fog kerülni 200-ba önmagában, tehát ha egy kicsit is újabbat szeretnénk, mondjuk három éves készüléket, akkor inkább 400e az a 200.
-
nuke7
veterán
a macbook air - ami a legjobb gépük - meg az SE ami a legjobb telefonjuk.
mi kell még...?
kommunikálnak egymással, ott a hand-off, imessage, hívások, jegyzetek, minden.
ezt egy droid nem tudja(meg azt, hogy stabilan hozza azt, amit ajánl - ezt is többen írták már előttem)
(#211) joey04 : mondjuk igazad van, bevallottan nem tudja miről beszél, mert sosem hasznlát apple ökoszisztémát csak egy kiragadott videóval pedálozik amiből van több száz (vagy ezer) a neten....
(#215) atike : természetesen használtan - újonnan mondjuk mennyi is volt... asszem 360-380 körül volt a kettő együtt. Messze - messze van még az 1-2 millió, még egy jó kis használtautót is veszek annyiból mellé
-
nuke7
veterán
nem az a kérdés, hogy drága-e az apple (mert az, ez egyértelmű és nem csak magyarországon) hanem az, hogy van-e alternatíva.... és nincs.
Amíg a mate 20 pro extra plus xyz 10%-al lesz olcsóbb mint mondjuk az iPhone Xs addig azt a 10%-ot igenis megéri az apple ökoszisztéma hardver, design, gari, ügyfélszolgálat és megbízhatóság terén. (stb.)
Az apple csak akkor fog árat csökkenteni, ha rákényszerítik. És amíg a samsung meg a többi top 3-5 cég pont belövi annyival olcsóbbra a készülékeiket amennyivel kevesebbet is érnek, nem fognak csökkeni az árak.
Senki nem hülye, mindenki sokat akar keresni - a meizu, Xiaomi, stb. cégek is addig adják olcsón, amíg piacot kell szerezni. Amint megvan az a piac amiből megélnek szépen megy majd a "kartellezés" és profitot fognak növelni, (és árat) mert a piac véges és ők is pénzből élnek, nem jótékony vállalat
-
nuke7
veterán
válasz
7Heads Drago #170 üzenetére
Ámber! amikor kétszáz ezer forintból bőven megvan az ökoszisztémád milyen milliókról beszélsz...?
Én is sok embert ismerek, aki váltott (najo nem sokat, párat) de egyszerűen olyan dolgokat írsz amik nem igazak. Azzal hogy lehet máshogy érvelni, mint megmutatni, hogy nem igaz amit írsz..? -
Dare2Live
félisten
válasz
Rinocerosz #205 üzenetére
Mutass kérlek egy sikeres S7 oreo->nougat odinos downgradet.
-
nozs23
addikt
válasz
7Heads Drago #198 üzenetére
Ezt nem kell megnyitni. Felugrik, mint az iphoneon. De lényegtelen ezen vitázni, van akinek nincs szüksége ilyen kényelmi funkciókra.
Stabi83 (#197)
Mit jelent az, hogy teleszemetel? Az, hogy letöltesz appokat, a playből és használod őket? Ez user error a droidon? Amilyen pöccre működik náluk a visszaállítás, szerintem hagyjuk. Nem ugyanaz a kettő.
-
Friczy
senior tag
válasz
Dare2Live #200 üzenetére
"Ebben mondjuk nagy szerepe van annak, hogy nagyon nehéz és nagy költségvetés kell arra ha 50+ készülékre optimalizálni akarsz. Márpedig evvel csak a piac töredékét feded le. Applene meg tesztelt 8 készülékre ráadásul mindben uaz tervezte a SOCot... és nem forkolta szét az OSt."
Ha itt fejlesztő alatt alkalmazásfejlesztőket értünk, ott azért nem a SOC meg az 50+ készülék a kérdés, ahhoz a környezetet az operációs rendszer biztosítja. Inkább az lehet mögötte, hogy jelenleg már mindenki fanyalog, ha egy androidos csúcskészülékben csak 6 giga RAM van. A memória növekedésével pedig az alkalmazásfejlesztők nem foglalkoznak a memóriaigénnyel, mondván, úgyis van. Aztán 1-2 gigával lehet szenvedni.
'Mondjuk avval tényleg tökön lövik magukat, hogy nemhogy egy SE de még egy 7es is bőven hasít.'
Bár az SE újabb, mint a 7-es, de belső tekintetében sokkal inkább a 6s-nek felel meg, tehát inkább meg kéne fordítani: nemhogy egy 7-es, de egy SE is bőven hasít (egyébként tényleg, nekem tökéletesen elég az SE teljesítménye)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Juhaszatti #203 üzenetére
"Nem azt írta hogy visszaáll egy korábbi android verzióra, hanem hogy gyári visszaállítást csinál...."
Jogos. De Samsung upgradeval lassít. És nem tudsz visszaállni. Van egy telefonod ami 4.1el jó volt de miután felraktad 4.4et fele sebességgel megy. És nem tudsz visszamenni 4.1re. És FR nem, nem segít.
S7 Oreo tényleg elég jól sikeredett, nincs komoly bug, lassulás. De ott se tudsz 7re visszamenni ha egyszer 8.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Dare2Live #200 üzenetére
"Ez rakat esetben úgy indul, hogy nem tudod visszaállítani. Éljen pl a Samsung és a KNOX. Ha Oreot felraktad nincs visszaút Nougatra."
Nem azt írta hogy visszaáll egy korábbi android verzióra, hanem hogy gyári visszaállítást csinál. Ezt bármikor megteheted bármelyik telefonon, Samsungon is, friss rendszerrel. És tényleg működik, bár nem mindig van rá szükség.
Nálam pl az S7 Edge csak javult a frissítések után, a rendszer nem lett lassabb, de az ujjlenyomatolvasó gyorsult is.
Elfogadom hogy nem ez az általános tapasztalat, de nem is az, hogy az újabb androidra frissítés ront a felhasználói élményen.
Ahány készülék, ahány felhasználó, annyiféleképpen történik a dolog, és annyiféle tapasztalat lesz.
Párom i6S-ét konkrétan téglásította a 10-es frissítés, és az újabbak is bugokkal hordták tele a rendszert. Mégsem gondolom hogy ez lenne az általános iOS fronton. -
Rinocerosz
őstag
Ugyan már az iphone 5s-nek semmi baja csak ezeket is újra kell húzni mert ezek is teleszemetelik magukat egy idő után.
Na de androidon ne mondja senki, hogy újrahúzás nélkül a telefonnak semmi baja...
Mert még az s7-t is újra telepítettem 2x a 2 év használat alatt.
És a haverom is pedig oneplus van neki de mindíg újra húzta 1 év után mert elkezdett lassulni neki.
Ezt meg kell csinálni évente mert sajnos teleszemetelik magukat.A lassításról meg annyit, hogy mivel kis akkumlátor került a telefonokba így sajnos nem tudott a processor elég áramot felvenni ezért volt, hogy az iphone-ok ki kapcsoltak mondjuk 10%-on amit végül is az apple rontott el mert már régebben is nagyob aksit kellett volna használniuk főleg annak fényében, hogy az apple chip-ek jóval erősebbek mint az androidos fronton lévők... ( antutu az csak egy nagy trágya azon túl ha néztek teszteket pl: AnandTech oldalon lehet keresgélni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest