Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy értelmezem, hogy ha akkor töltötted le, mikor még járt hozzá ingyen QuickOffice, akkor ingyen kaptad, ha most veszed a telefont, vagy most jut eszedbe, akkor már nem jár hozzá bundleként.
Ez csak akkor kényes kérdés, ha hardresetelni akarsz úgy, hogy nem akarod visszaállítani a fileokat.
Mivel az MS Office sincs ingyen, nem lehet kézzel lábbal kardoskodni, hogy a mobilra szánt koppintása miért fizetős, már az is szép eredmény, hogy ilyen jól műkő programot sikerült öszehozni (persze igen, a Nokiának illene ezt a két programot mennyiségi licensel megvenni minden telefonhoz, mert azzal jobban járnánk, mi is olcsóbban kapnánk a végére, és jobb lehetne a telefon megítélése...)A zip-ekhez én eleve egy FreeUnRAR nevű programot telepítettem, ami a nevéből is láthatóan ingyenes, és tömöríteni ugyan nem tud, de képest kicsomagolni zip és a rar archívumokat is (talán még 7z-t vagy bzip-et is, bár nem próbáltam).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sbazsi
veterán
Szerintem az ára is kúszott lefelé
Egy telefont mondj, amelyik pár hónappal a megjelenése után is tartja az árát, vagy esetleg emelkedik.
nincs semmi félrevezetés, ha nem hazudják azt, hogy álllvány, tok, headset, és miegymás is van a dobozban, miközben csak telefon+akksi+ töltő, és viszlát...
most idézek a cikkből:
Az egyetlen komoly érvágás, mely egyébként minden új Nokia 5800 vásárlót is érint, hogy a Download! vagyis Letöltés! menüpont teljesen kiürült, így a dokumentumok megjelenítését kínáló ingyenes Quickoffice és az archívumok kezelését biztosító Zip Manager nyomtalanul eltűnt. Ezek egyébként az Ovi Store-ban sem érhetőek el, és a Nokia amúgy igen készséges európai ügyfélszolgálata sem tudja pótolni azokat, mondván, hogy a gyártónak joga van egyes tartozékokat és szoftvereket visszavonni, így az egyetlen lehetőség a Quickoffice teljes verziójának beszerzése 39 dolláros áron, de az archívumok kezelése nyitott kérdés marad.
Ezt Te hogy értelmezed? Mert én úgy, hogy amikor megvettem a telefont, akkor meg tudtam nyitni egy .doc vagy .xls filet, ezek után viszont nem fog ez menni. -
He
Szerintem az ára is kúszott lefelé, ahogy fogytak a dobozból a gyári tartozékok, de legalább is nem emelkedett, márpedig az árazás, és a bundle-ők mennyisége az eladó döntése. Mikor megveszed, érdeklődhetsz mi van a dobozban, és eldöntöd, hogy kell-e neked annyiért, amennyiért el akarják (/hajlandók) adni neked. Nem kötelező megvenni, ás nincs semmi félrevezetés, ha nem hazudják azt, hogy álllvány, tok, headset, és miegymás is van a dobozban, miközben csak telefon+akksi+ töltő, és viszlát...
A firmware kapcsán pedig nem értelek. A véletlen bug is javítható (hardresettel, utána potom 1-2 óra alatt vissza lehet rakni minden régi programot autoinstallerrel, és végig lehet zongorázni a beállításokat, a végén még talán jobb is lesz a telefonod, ahogy a korábbi tapasztalatok alapján újragondolod a beállításokat, és kihagyod a feleslegesenek bizonyult programokat...), azon túl pedig nem vesz el semmit, csak hozzátesz, szerintem semmilyen featuret nem tiltottak még le a telfonon, esetleg gyarapodott a tudása a firmware verziókkal. Sőt, nem is kötelező frissíteni.
Én viszonylag elégedett vagyok ezzel a telfonnal. Ami nem tökéletes, az az, hogy nyomó, és nem érintőkijelzős, de ha nem fogtam volna előtte iPhone-t, akkor nem telt volna napokba, míg megszokom, hogy inkább körömmel böködjek, ne újjhegyel finomkodjak.
Valamint az a fránya kinetic scroll, akkor vettem meg a telfont, mikor jött a pletyka, hogy a V30-as szoftwareben benne lesz, de persze azóta sincs...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dirty.yakuza
aktív tag
Ez hihetetlen, a kinetikus görgetés még most sincs benne?!
-
sbazsi
veterán
úgy látszik a nokia pofátlanul elvesz a vevőitől
kezdetben vala 5800 mindenféle földi jóval a dobozában.
aztán a dobozból kivettek ezt-azt.
majd ezt a műveletet megismételték, még több mindent kispórolva.
most meg a telefonból vesznek el ezt-azt.nem tudom ez jogilag mennyire van rendben, mert ha eddig benne volt, és tudta, majd mostantól nem tudja, hááát...
kb mintha elvennék a tv-kábelt azoktól, akik még kaptak...a supportjukról pedig ne beszéljünk, hazudtak, félrevezettek, a jogszabályoknak nem megfelelően jártak el, és mindezt pofátlan stílusban teszik, és ami a legszomorúbb, a fejesek tudomásával.
hiába, fejétől bűzlik a hal. -
ClioRS
őstag
Én ezt tudom nagyon jól, de mégis le vagyok támadva ("Okos hozzászólás").... pedig igazam van.
Amit AnDante mond, az csak elméletben van úgy, hozzáteszem sajnos. Gyakorlatban már más a leányzó fekvése.....
Amúgy a mondat így hangozna helyesen:
Nem CSAK a PC Suite benne a hibás, annál sokkal mélyebb.Szerk.: Most látom, hogy szoftverfrissítésről is szó volt. Na az meg a másik vicces dolog. A "megszakadt a kapcsolat" szöveget is sok ember látta már frissítés közben (nem normális arány), aminek szerviz lett a vége. Persze nem hardveres volt a hiba (egyébként otthon is megoldható phoenix-el a felélesztés, de ha van gari akkor érdemesebb elvinni)
[ Szerkesztve ]
-
Megmondom miért vannak bajok a visszaállítással: mert a Symbian Backup/Restore rendszer egy kanna hígtrágya. Nem a PC Suite benne a hibás, annál sokkal mélyebb.
Lemma: ha memóriakártyára készítesz biztonsági mentést a rendszerben lévő segédprogrammal, ugyanúgy nem jönnek vissza az ilyen problémás alkalmazások - mivel a két folyamat ugyanaz. Tipikusan az aláíratlan dolgok szoktak elveszni egyébként.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
ClioRS
őstag
válasz (An)Dante #39 üzenetére
Igen, ez így van, elméletben. DE!
Nem egy esetet tudok, mikor az volt a gond, hogy a beállítások is át lettek mentve és az új szoftver bezavarodott... Meg akkor azt magyarázd meg, hogy miért nem tesz vissza mindent a mentés? Van, hogy dolgok vagy programok maradnak ki.... ennyit az Ovi Suite-ról.... Nameg amikor egyáltalán nem teszi vissza a mentést, mert elcseszte és buktad a dolgaidat.
Nem bíznék én annyira abban a Suite-ban, ahogy nem is bízok, mindig mindent külön lementek (nem Suite-al).Tapasztalat, nem a levegőbe beszélek. Nagyon sok embernek segítettem így. De ne hidd el......
Oh, amúgy érdemes nokiaprogramokon megkérdezni, kíváncsi leszek hány ember mondja majd, hogy tényleg jó az, ha mindent mentesz. Nem lesz sok, ezt garantálom És hidd el, ők se levegőbe beszélnek, tapasztalták -
(An)Dante
őstag
-
ClioRS
őstag
"A problémán ilyenkor csak az ismételt teljes reset segít, mely után az adatvisszaállítás során a fájlok és beállítások visszaállítását nem szabad kérni, vagyis ezután az üzenetek, névjegyzék, könyvjelzők és naptári bejegyzések kivételével minden beállítást és alkalmazás telepítését újra el kell végezni. Illetve csak kellene, ugyanis mostantól nem minden pótolható."
Ha valaki kicsit is ért a Symbianhoz, akkor tudja, hogy nem is szabad a beállításokat és a fájlokat visszaállítani, mert bekeverhet az új szoftverben. Ez igaz az összes telefonra, nem csak az 5800-ra.
-
Hugo85
aktív tag
válasz Falconmaster #36 üzenetére
Azért a Windows Live alapból ingyenes, és elérhető többek között innen. Alapból ingyenes programokat nem érdemes az OVI Store-ból szedni, mert sokszor nem a legújabb van fent. Így jártam a Nimbuzz, Skyfire, Opera Mini trióval egykoron, de úgy, hogy a Nimbuzznak olyan régebbi verziója volt fent, ami nem volt teljesen kompatibilis, és nem is tudott települni...
A Quickoffice és a PDF azért érvágás, mert alapból nem ingyenes, mert nem érhető el külön a csak olvasásra képes verziója.
Megjegyzem, hogy ne csak egyoldalú legyen a dolog, egy időben sok Nokia telefonra ingyen bővíthető volt a QuickOffice teljes, szerkeszteni is képes verziója, így van az enyémen is ilyen. -
Falconmaster
tag
Velem az E51-em játszotta ezt (vagyis valami hasonlót) el a napokban. A Letöltés! már egy ideje amúgy sem működött (valamikor az OVI store megjelenése környékén mondta be az unalmast, cseppet sem félreérthető módon időzítve), aztán néhány napja felajánlotta a frissítést, mondom szuper végre javították. Települ települ. Kész. Bemegyek a menübe, Letöltés! ... és megnyílik a webböngésző az ovistore honlapjával
Amúgy ez még mind semmi lenne de pl a gyári Windows Live alkalmazást (amit anno - persze ingyenesen - töltöttem le a Letöltés!-ről) már nem lehet elérni OVI store-ban (illetve kiírja hogy a telefonommal nem kompatibilis...). Na ennyi meg egy bambi... :S
Értetlenül állok a Nokia (nem létező..?) PR részlege előtt, és csak fogom én is a fejemet...
Hehe hugo, megelőztél
[ Szerkesztve ]
by Flaki™
-
Hugo85
aktív tag
Én se frissítettem fw-t az E51-en, és egyszer csak beléptem a Letöltés!-be, ami kiírta, hogy mostantól OVI van, aztán letöltött valamit, telepítette, egy újraindítás után (ami nem akkor volt, hanem tán egy héttel később), már az ikonja is megváltozott OVI-ra és a neve "Áruház"-ra. Szóval ez nem 5800 és fw frissítés függő dolog.
Amúgy amikor elindult az OVI, akkor a Nokia kinyírta a WidSets nevű widgetkezelőt is (onnantól nem működött, csak redirectelt az OVI-ra), pedig mennyit használtam. Azóta is hiányzik a Sudoku, Tower Blox, Foreca Weather és BBC widget. Igaz kellett hozzá net, de baromi jó és gyors volt, meg még látványos is
Amúgy ez a 10-es Opera tényleg béta még. Vagy nem tudom melyik symbian telefonon fut jól, lehet csak a legújabb generáción, de az E51-et megfekteti, akkor gondolom az ugyanolyan procis 5800-át meg méginkább...
#31 - Ovi Storeban - miután bejelentkezel - van egy olyan pont (most nem jut eszembe a neve), ami listázza az általad korábban letöltött tartalmakat, szóval elvileg elég azt végigkattintgatni, és újratelepíteni. Ez egy időben büszkén hirdették is. Amúgy az egész Ovi Store eléggé vicc sajnos, a programok leírásában például sokszor "ingyenes" szerepel, amikor a program trial, vagy ad-supported, amivel nem is lenne baj, csak nem hajlandóak elindulni folyamatos netkapcsolat nélkül
#36 - dettó
[ Szerkesztve ]
-
válasz bolondember #33 üzenetére
Hát, igen, csak már november van, így nem tudom, hogy amit kaptunk, azzal ők letudták-e a nagy frissítést, ami már gyakorlatilag akár final, vagy csak csúszott a dolog, és ezért közben kaptunk valami köztes buildot, hogy ne zúgolódjunk, hogy hova lett az októberi nagy csomagunk, mikor már vége a hónapnak.
-
-
plus44
veterán
Most jó páran megszívták.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
És mikorra jósolható a következő firmware, vagy nem is várható már több?
Elég sok jött már ahhoz, hogy ezzel hátradőljenek, és azt mondják, "oké, ezzel végeztünk", főleg a közelmúltban elég sűrűn dobálták, ugyanakkor a cikkben említett bugokat sem árthatna orvosolni még idén, illetve azt a fránya kinetikus görgetést is megléphetnék, ha már ennyit nyafognak érte az emberek, és gyakorlatilag csak át kéne emelni az n97v2-ből...Akkor ha ezután hardresetelek, akkor az OVI store felkínálja nekem, hogy újra telepíti nekem az összes olyan programot, amit korábban már telepítettem, és nem távolítottam el a naplóból? Mert csak emiatt nem reseteltem update előtt és után, hogy ezt a ~10 kacatot, amit ~1 óra turkálással szedtem össze, ne kelljen újra előkeresgélni a storeban.
[ Szerkesztve ]
-
taip
senior tag
Szerintem a Letöltés menü kiürítése nem függ a firmware-frissítéstől.
Nekem a gyári 21-es van rajta és ugyanúgy csak az Ovi Store ikonja van benne!Persze ettől még szemétség, ha másképp nem pótolhatóak.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Sztbeni
őstag
Ezt eléggé elcseszték. Most már nem bánnám, ha csökkenne a piaci részesedésük, hogy észheztérjenek.
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
-
lordpagan
csendes tag
Hello!
Az hogy lehet, hogy az Eszközfrissítő nem találja az új szoftvert?
30.0.011-es szoftverem van, és nem tudom elérni az újat.Valakinek valami ötlete?
Köszönet! -
gerilee
aktív tag
Pedig épp most gondolkodtam el, hogy meglepem egyel az asszonyt, mert 10e-ért el lehet most hozni a T-től. Szomorú, hogy Nokia ilyet megenged magának....
Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
Steven
addikt
válasz (An)Dante #12 üzenetére
Nálam az új opera (10 beta) csinálja most azt, hogy állandóan ki írja hogy a memória megtelt...
Az 5-s az el se indul, betöltés után kilép
Amúgy random bezár a gyári böngésző és az ovi áruház is....Szóval összességében megállíthatjuk, hogy nem , hogy jobb lett hanem rosszabb , kinetikus scroll ide vagy oda
Ezt hívhatjuk akár fejlődésnek is
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
rudymester
senior tag
Kettőt előre, egyet hátra. Miket megenged magának a Nokia.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
félisten
Höhö. Hát, én eladtam az 58-ast. Nem rossz gép ez, de a szappantartó-műanyag, és a gyengécske Symbian rányomta a bélyegét. A kijelző viszont nagyon jó, hiányzik.
-
Eszleny
aktív tag
Nálam ezzel a húzással elásta magát annak ellenére, hogy E71-em van. A szótár, pdf és office programoknak miatt is esett a választás erre a telefonra és S60-ra. Ezek után már vigyáznom kell, hogy ne frissítsek.
-
(An)Dante
őstag
Az Eseries modellekre nem kell külön telepíteni, gyárilag rajta van, a firmware része.
Az 5800-hoz nem készült el időben a Quickoffice Touch változata ezért lett utólag letölthető és a Zip Manager is ugyanúgy utólagos bővítmény volt. A Nokia nem tette fizetőssé őket, hanem egyszerűen törölte azokat, akinek van használja egészséggel és vigyázzon rá a többiek meg erősen ígyjártak..Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
hemaka
nagyúr
Azért utólag kiszedni ezeket a programokat az ingyenes listából és átrakni a fizetősbe (ráadásul nem kevés pénzért) ehhez azért pofa kell.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
BloodRay
veterán
Kíváncsi lennék ez most miért is lesz jó a Nokiának...
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Steven
addikt
végre nem csak én vettem észre hogy tök bugos az egész....
bugok:- előfordult egy hívásnál hogy nem működött az érintő kijelző ,nemtudtam lehalkítani épp jókor ....fasza....
- hívnak lerakom resetel a telefon (felettébb vicces volt mindent beállítani)
- mail nél kint marad a mail ikon
- néha random nem müxik az érintő kijelző ha le van zárva..[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
bolondember
MODERÁTOR
tényleg nagyon gyors lett a telefon (nem kell elmennem kv-zni egy üzenet megnyitása alatt), a letöltés menüpont kiürülésén én is csak lestem, mint kacsa a napba...
bevallom, én berizikóztam, h nem csinálok rezet, hanem simán feltettem a frissítést. FOTA-n nem jött le, PC Suite-on keresztül igen.
igaz, a gyorsgomb megszünt müködni (XM-gomb), csak rezeg, de nem hozza le a menüt, de talán egy restart megoldja.
viszont sehol kinetikus görgetés...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
kaller1
veterán
Érdekes(értelmetlen?!) húzás a Nokiától...
.::> <::.
-
Coyote2000
őstag
kulonosebben nem para - elofordult mar az E71 frissitesekor is, hogy a Beallitasok atvitele nem volt zokkenomentes - igy azt ki kellett hagynom.
mondjuk a programok butitasa/ritkitasa igen gaz -
Csepy
őstag
NEM. Nem erről van szó.
Ezek az E series készülékeken az Iroda menüpontban található alkalmazások nincenek előre lelepítve az 5800XM-eken, hanem a Leötlés menüpontban lehet(ett) őket leszedni, majd telepíteni, ingyenesen. Most, hogy az OVI Store bejött a képbe, a Letöltés menüpont megszűnt, ill. kiürült. Ez még oké is lenne, DE az OVI store-ból ezeket az alaklmazásokat nem lehet pótolni.
Ez a nagy helyzet.
Regards: Csepy
Regards: Csepy
-
zack
nagyúr
Nem értem a Nokia üzletpolitikáját... Azt gondolná az ember, ha folyamatosan csökken a részesedésük, megpróbálják a vevőket magukhoz "édesgetni". E helyett szivatják a már meglévő felhasználókat is, amivel esetleg még rosszabb lesz a megítélésük.
Ezt amit ők csinálnak, egy piac vezető GSM gyártó se teheti meg, nem hogy egy olyan cég akinek a piaci részesedése folyamatosan csökken.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
csab2
veterán
Tehát a telefonnal "gyárilag" kapott, előre telepített szoftverek eltűnnek egy reset során? Nekem E52 van. Ebből is eltűnik a Quick Office, a Font Magnifier, a Zip, az Adobe PDF, a Szótár, a WiPresenter, a Traveler, a Solitaires, az Adv. Comm. Manager, és a Block Cascade?
Vagy ez csak az 5800-ra vonatkozik?Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Hunter2
addikt
Azért egy ilyen árú telefonnál kicsit komolyabb support elvárható lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 3D nyomtatás
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...