- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
fordfairlane #144 üzenetére
Szerinted
Szvsz már a VB-ből eredező névadási konvenciónál kezdődik a probléma -
cadeyrn
aktív tag
válasz
fordfairlane #144 üzenetére
Nem tőled, a "Ha nem akarunk úgy járni, mint PHP-vel, sőt a C/C++-al, jobb vigyázni." mondat után lennék kíváncsi, melyik nyelvet tervezték meg jól.
-
ddekany
veterán
válasz
fordfairlane #142 üzenetére
"A valóság néha bekopogtat az idealisták ajtaján"
Ez egyáltalán mit jelent... Én is mainstream nyelveket használok, leginkább (PHP, Java). Csak ha valami eszmefuttatás közepén valaki elejti, hogy a X szar nyelv, akkor nem én kezdek el vele végtelen ciklusba futni, hogy de juj juj miért kell "fikázni"... Eleve miért fika ha valaki a nevén nevez dolgokat, na de mindegy...
-
ddekany
veterán
válasz
fordfairlane #140 üzenetére
Ha nem szereted a rinyát, ne rinyálj. Miért zavar ennyire sokakat, ha kijelentek valami egyszerű tényt... a PHP nyelv egy rakás szar. Pont. Tény. Nem kell rá visszaszólni, ha "jaaaj mirét kell mindíg" stb.
"Tkp. minden szar, amit sokan használnak."
És ez így is van. Mert nem működik az érdem szerinti szelekció... annyira. Nem tudom miért ilyen nehéz ezt felfogni. Van valami fizikai törvény, ami miatt ez képtelenség? Nincs.
-
ddekany
veterán
válasz
fordfairlane #137 üzenetére
És van akit meg zavar, ha a másikat mélyebben érdekeli a szakmája és ezért igényesebb... Sok komplexumos ember...
-
ddekany
veterán
válasz
fordfairlane #101 üzenetére
Vagy, ideális esetben, valaki aki ért hozzá készít egy nyelvet, aminek ugyan az a célja mint a PHP-nek. Nem így történt sajnos. I.j.
-
Integra
titán
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
szerintem bambano tökéletesen leírta, ha nem érted, nem érted
mivel mf-fel és mai, általatok "modernnek" mondott rendszerekkel is dolgozunk akad bőven vas a világ minden táján, így nagyjából van némi rálátásom, hogy mi merre meddig megbízhatóságban, stabilitásban, sebességben. mindez globális környezetben, nem 100 fős bilicégről beszélek. összehasonlíthatatlan a két rendszer. ezt minden it-s tudja, egyedül a managerek nem értik, mert nincsen hátterük, na ilyenkor jön a sales bohóc és tukmálja a hulladékot ami az adott igényeknek pont nem felel meg..
az meg, hogy eljárt felettük az idő.. az összes nagy öreg mosolyog az ilyen kijelentéseken, évtizedeken keresztül ezt hallgatták a sok okostónitól, aztán tessék.. térjünk erre vissza majd 10 év múlva. én hallgatok az öregekre, tőlük lehet csak igazán tanulni, én csak mosolygok az ilyen ifjú titáni kijelentéseken -
bambano
titán
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
nem fogom erőltetni a szövegértést, de ott van fent leírva a technológia, amivel nem duplikálni, hanem háromszorozni is tudták a kiszolgálókat. nyilván ha a leírtakat nem veszi figyelembe valaki, úgy könnyebb leszólni a régi cuccokat.
ja, és az transzparens volt, nem kellett cloud api hozzá. -
bambano
titán
válasz
fordfairlane #93 üzenetére
hogy ne kelljen az erődet olvasásra fecsérelni, eddig legalább három érv elhangzott tőlem meg Integrától:
- virtualizáció
- megbízhatóság
- teljesítmény.de főleg a megbízhatóság. ezek neked nem szakmai érvek? kezdjem el neked magyarázni, hogy a vax ci interfésze dssi fölött hogyan tudott elosztott fájlrendszert csinálni 15 évvel a gfs2 előtt? vagy hogy lehet vasat cserélni egy vaxban úgy, hogy nem kell üzemszünetet hirdetni? hogy upgradelsz oprendszert futó oprendszeren? nyilván teljes migrációval, ezt már nem is említem.
Milyen az, amikor robotmechanikás szalagegységre tudsz menteni 1991-ben? Vagy remote bootolni tud cd szerverről egy gép? Vagy hálózattranszparens grafikus felület van az oprendszerben már akkor, amikor a windows 3.1 éppen csak megjelent az usákoknál?
ha neked magyarázni kell, hogy miért jobb a főkeret, akkor valójában nem is kell magyarázni. c:\dos\command.com... rotfl. architekturálisan a legutolsó ótvaros r55 is jobb volt 1990-ben, mint a mostani pc-k. úgy értem, vagy 50 évvel.
tudsz pl. mikrokódot cserélni egy pc-s processzorban úgy, hogy közben futnak rajta az oprendszerek? van egy pc-ben alternatív út a diszkekhez? vagy legalább egy rendes tápegység? vagy olyan szervizprocesszor, amelyik fenntartja a szolgáltatást addig, amíg a főprocit kivette a szerelő? természetesen szolgáltatáskiesés nélkül.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #74 üzenetére
az milyen? 3270-es emuláció? meg xedit?
mert azok igen jól használható cuccok.
as400-on nem dolgoztam még, de azok elég messze vannak a főkeretektől.
főkeret kategória, ami focizik, olyan, mint mosógép. bemegy a hideg víz és kijön a meleg.
amit 1-2 ember fel bír emelni, az nem főkeret, csak valami koszolás. -
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #72 üzenetére
És BTW aki pedig az AS/400 konzolját, a programszerkesztőt, meg a hozzákapcsolódó billentyűkombinációkat kitalálta, azt legszívesebben végigkergetném a nagykörúton. Ezt a szart egyszerűen nem lehet megszokni. Bocs, vége az OFF-nak.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #60 üzenetére
ha megnézed úgy alaposabban a fortrant, kiderül, hogy az s/360-as assembly utasításokkal annyira szorosan rokon, hogy majdnem egy-az egyben fordítható. Akár fejben is.
Különben is a rendszerterületek negatív tömbindexekkel való módosítása nem hátulgombolósoknak való feladat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kés topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest