- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
ezért használnak fizikailag egy második vasat backupnak szinte mindig, amit évente ellenőriznek is. működik a rendszer, nincsen itt baj. a drága meg relatív, igények és cég pénztárca megintcsak. akik mf-et üzemeltetnek nyílvánvalóan megfizetik és jobban megéri mint szopózni gyengébb dolgokkal. higgyétek el, van az a méretű pénzmozgás és tranzakció mennyiség, ahol egyszerűen nem kockáztatnak, mert ha ott lehal a történet, akkor aztán annak a napi kötbéréből egy évig lehet fizetni a teljes mf licenszeket, mert akkora a business impact a szerződésekben foglaltak miatt, szóval egyszerűen nem éri meg.. itt nagyban kell gondolkodni, ez nem kispálya. nem mellesleg ott vannak a tandem gépek is.
azt pedig csöndben jegyzem meg, hogy egy mf fejlesztőnek mindig lesz munkája és most a piac is eljutott odáig, hogy egyre durvábban fizetik őket, sőt, szerintem hamarosan ők lesznek a csúcson gázsiban, ennek is megvannak az okai. mf-fel kurvára lehet keresni..
továbbra is tartom magam ahhoz hogy a sok nyelv teljesen jól megfér egymás mellett, csak nem mindegy, hogy mit mire használnak, milyen környezetben és mik az igények. a cloud tör előre, mert most azt tukmálja az egész ipar, mert pénzt akarnak keresni. a manager meg úgysem ért hozzá alapvetően, ő számokban gondolkodik papíron. tök egyszerű ok-okozat. azt kell elfogadni, hogy nem mindenki rohan a divat után, vannak nagyon jól működő kitaposott és atombiztos irányzatok. -
Integra
titán
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
szerintem bambano tökéletesen leírta, ha nem érted, nem érted
mivel mf-fel és mai, általatok "modernnek" mondott rendszerekkel is dolgozunk akad bőven vas a világ minden táján, így nagyjából van némi rálátásom, hogy mi merre meddig megbízhatóságban, stabilitásban, sebességben. mindez globális környezetben, nem 100 fős bilicégről beszélek. összehasonlíthatatlan a két rendszer. ezt minden it-s tudja, egyedül a managerek nem értik, mert nincsen hátterük, na ilyenkor jön a sales bohóc és tukmálja a hulladékot ami az adott igényeknek pont nem felel meg..
az meg, hogy eljárt felettük az idő.. az összes nagy öreg mosolyog az ilyen kijelentéseken, évtizedeken keresztül ezt hallgatták a sok okostónitól, aztán tessék.. térjünk erre vissza majd 10 év múlva. én hallgatok az öregekre, tőlük lehet csak igazán tanulni, én csak mosolygok az ilyen ifjú titáni kijelentéseken -
Integra
titán
egy hülye százat csinál, agyrém komolyan.. szerintem jópáran cumiztunk már indiai supporttal..
sajnos a kis büdzséből gazdálkodó cégek a verseny miatt bevállalták, meg menedzsmentnek is prezentálni kell a számokat a nagyobb prémiumokért, aztán jól belefutottak egy ördögi körbe, mert már az elején hazudtak saját maguknak.. közben meg rohadt a support és a munka sem ment úgy, ahogy régen.. és mennyi ilyen van..
el lehetett adni az egészet és a cégek be is vették. ideig óriág megy is, aztán úgyis borul a bili. van aki erre rájön és mert változtatni, és van aki már csak dafkéból sem és amig nem omlik össze a biznisz, addig megy. aztán ha összeomlott akkor majd vakargatják a fejüket és akkor talán lépnek. ahány cég annyi vezetés és döntés.
szerintem katasztrófa az indiai support. és aki indiából koponya, az már rég usa-ban vagy ny-eu-ban van és domesztikálódott, ki tudja, talán már kezet is mosnak rendesen... -
Integra
titán
cloud és mf technológia teljesen más és teljesen más céllal működik, nem is ugyanaz a két cégcsoport. akinek az adatai életbevágóan fontosak, azok nem fogják kiadni az adatparkjaikat, megépitik inkább a sajátjukat. teljesen jól megfér a kettő egymás mellett. az adatvédelem miatt az igazán komoly cégek nem fognak cloudozni. van pénzük rá, hogy megtehessék, hogy ne tegyék, sokkal többet érnek azok az adatok, mint az a szaros szerverpark valaha érni fog. cloudot alapvetően a kisebbek használják, akiknek nem éri meg a saját. és van ebben valami, nem feltétlen rossz ez, csak megint azt mondom, nem ugyanaz a célcsoport, nem ugyanazok a célok és okok, indokok.
ha pedig az mf kifutó lenne, akkor az ibm sem fejlesztené mai napig és a vállalatok sem használnák mai napig illetve fejlesztés sem menne rá. pedig van, max nem látod mert nagyon más téren mozogsz, semmi baj nincsen ezzel. miért fejleszti? mert van rá igény és lesz is rá még nagyon sokáig. szerintem az ibm nem hülye.. ahogy a nagyvállalatok is amelyek ezt a technikát használják. nem lehet, hogy megvan az okuk rá, amiről te nem tudsz, vagy nem akarod megérteni?
nyilvánvalóan egy apple és egy google más cégprofil mint bankok és hatalmas állami és magán vállalatok, amik nem tech cégek, de a működésükhoz elengedhetetlen a support részleg is. azért mert mit csinál a google ez absz semmit sem jelent arra nézve, hogy teljesen más profilú vállalatok mit csinálnak és forditva
ez a cloud tisztára olyan mint az outsorcing, boldog boldogtalan kiszervezte a supportot indiába, mer az jó, mer az olcsó.. az igazán okosak meg sosem tették, megbecsülik a saját belső munkaerőt. be is jött nekik.
azt meg már csak csöndben jegyzem meg hogy megy a gameframe fejlesztés is, asszem a neve mindent elmond -
Integra
titán
nem fogytam ki, csak reagáltam a bullshitezésedre, nem tetszik? ne bullshitezzél, mert az amit irsz.
az az ő bajuk, szivnak is a rendszerekkel. járjál utána az mf-nek egy picit, mert úgy látom, sok rálátásod nincsen. a mainframe él és élni fog, akkor is, mikor ezek az alnternativ megoldások már rég halottak és valami újat próbálnak eladni helyettük. hányszor temették már az mf-et, aztán mégis itt van él és virul és keményen megy a fejlesztés rá. csak kevesen engedhetik meg maguknak, ennyi. nem kell leköpni azt ami öreg, hiába divat a fika
nem nekem kell hinni, hanem a történelemnek, az pedig tökéletesen bizonyitja, hogy ezeknek a rendszereknek igenis van létjogosultságuk és még sokáig lesz is, nem is kicsi. max nem kicsiny magyarhoni piacban kell gondolkodni..
-
Integra
titán
találkoztam olyannal is már, mikor pár valóban ügyes és tehetséges kóder a létező rendszerekben használt kód újra/átirásával optimalizált volna a process időket és az első tesztek után leállitották őket, mert túl eredményesek voltak.. miért? mert a kis managerek nem tudták volna eladni a felső vezetésnek, hogy de mindenképpen új hardver kell, mert a mostani már nem birja....
-
Integra
titán
kiigazitanálak.
azért nézd meg mit kér az ibm a mainframe licenszekért.. meg fogsz lepődni..
nem azért használnak globális nagyvállalatok, bankok, olajcégek etc mainframe-t mert az régi és ha már az van, akkor használjuk tovább, mert nem éri meg, hanem mert geci drága és sokan inkább próbálják kiváltani olcsóbb rendszerrel, amiről tudják, hogy hulladék és nem hozza azt amit az mf tud, de legalább a managerek prezentálhatják a költségcsökkentés számát (a support meg cumizhat..), hanem azért mert ez az egyetlen rendszer ami képes mai napig azt az adatmennyiséget stabilan és nagyon gyorsan feldolgozni, miközben nem lehet feltörni sem.
újrairni? újra lehet, optimalizálva, okosabban, modulárisan megirni a kódot, lehet, persze. csak még jobb lesz. ez igy működik, igy lett kitalálva, igy stabil. az kéne még, hogy belepiszkitsanak sallangokkal, onnantól lenne igazán csodás ekkora rendszereket karbantartani és megfelelő sebességgel üzemeltetni
szóval hagyjuk ezt a jellegzetes bullshit dumát inkább.. inkább te általánositasz, én meg konkrétan látom a különbséget, hogy az adott hardver és szoftver hogy működik együtt és mit tud egy másik adott hardver és szoftver pároshoz képest. ég és föld. de mindegy, nem magyarázom, felesleges, hiszen ez csak bullshit
ha tehetné, minden nagy cég mf-et állitana csatasorba, csak nem tudják megfizetni.. ilyenkor jönnek az olyan alternativ (és borzalmas) megoldások mint a sap.. ami amúgy sok esetben szintén mf db2 táblákból dolgozik, nem véletlenül
de mondhatnám azt is, hogy szerintem meg a te irásod jellegzetes bullshit-szöveg, fiatal világ kódere duma, aki a nagy öregeknél is jobban tudja mi fán terem a világ, de még a tojás héjj is ott a seggén..
szóval hagjyuk inkább.. -
Integra
titán
haha, jaja, hány évtizede temetik a cobol-t, aztán tessék... az egyik legbombabiztosabb, legtisztább nyelv, nem véletlen létezik a mai napig mainframe.. és létezni fog, mikor már a jóisten tudja hányadik bőrt húzzák le a mai "modern" nyelvekről..
csak már kinek mond bármit is a mainframe? a legkevesebbeknek. ránéznek egy mf képernyőre és lefagy a script a fejükben azonnal, hogy wtf..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gitáros topic
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Stellar Blade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest