- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Plusz ugye ha nagy, akkor kevésbé teszik fülre az emberek, és akkor hiába a fényes almácska, nem csillan meg rajta a napfény
Viccet félretéve, tuti az a céljuk, h sok fogyjon belőle. És trend ide vagy oda, a nagy kijelző még mindig megosztja a népeket. Csak végig kell olvasni a hsz-eket it MA-n.
-
Gadgetfan_
senior tag
-
kolosanyi
veterán
Tervezz már egyet és töltsd fel ide ha ilyen egyszerű. Még az is lehet, hogy el tudod adni az epülnek és meggazdagszol.
(#127) Brutális eb
Miattam cseszegetheted a almát, tudod jó, hogy droidos vagyok, nem almafan (meg aztán tőlem a droidot is piszkálhatja akárki, marhára lesz@rom).Viszont abszolút nem értek egyet, szerintem az iOS szép, letisztult, igényes felülettel rendelkezik. Na de kinek mi.
-
imisomogyi
aktív tag
szalaghír...
-
randras
veterán
válasz
Gadgetfan_ #123 üzenetére
Hát nem, ez igaz. Biztosan nem kis teljesítmény, az viszont már pofátlanság, mikor a lekerekített éleket és a kis kör alakú gombot meg a fém keretet levédetik!
Biztosan hatalmas munka volt kitalálni... na persze.
-
Gadgetfan_
senior tag
"a dizájn mint fogalom részemről csak a termék tervezésébe fektett munkafolyamat eredménye. Valljuk be, ilyen téren meg sosem vitték túlzásba az Apple-nél a munkát, egyszerű az összes termékük, mint a faék."
Gondolom nem sokat értesz a formatervezéshez. Legtöbbször az ilyen egyszerű formákat a legnehezebb megtervezni, mert az ember agya hajlamos mindent túltervezni. Jobs munkájában ott volt a zsenialitás, hogy addig nyaggatta a tervezőket míg elő nem álltak a lehető legegyszerűbb formával, ami ergonómiailag viszont a lehető legjobb. Hidd el ez nem kis mutatvány!
-
Dany007
veterán
"ez így van, ez sajnos így működik. akkor lenne gáz, ha nem így lenne, akkor nem érné meg soha senkinek sem váltani."
Na jó, de ez valójában szomorú. Lásd a home gomb-os példa. Ahhoz nem kellett semmilyen technológiai forradalom. Lehetett volna a 2G-t is úgy csinálni. Persze tökéletes nem létezik tudom.
"lassulás egyébként nincs (kivéve anno a 3G iOS 4 esetet, amit valamennyire javítottak), csak az új mindig egy picivel gyorsabb."
Tapasztaltam. Apám telefonját pont ilyennel akarták nekem eladni. Szaggatott mint az állat. Na mondom gyorsan told vissza rá a gyári szoftot mert ez így semmit nem ér.
Jó, ezt a picivel gyorsabb részt nekem azért furcsa megszokni, mert a 2G-ben nem volt semmi, ami lehetett volna picivel is gyorsabb.
Azóta viszont kijött az AppStore meg a kismillió új szoftverfrissítés és elcseszte az egészetPersze többet adott, mint amennyit elcseszett.
A kérdés inkább az, hogy lesz-e olyan program ami majd képes kihasználni azt a sebességet. Valószínű lesz. Na de milyen áron? Képes lesz az tényleges új tartalmat hozzáadni? Vagy csak több lesz benn a csilli-villi és azért lesz nagyobb a hardverigénye?
Nem vagyok otthon i4S területén de szerintem még most sincs sok app rá, ami teljes mértékben kihasználná azt a 2 magot (jó a játékok igen).Tehát én pont azt várom az Apple-től ha már kijön az új irdatlan erős hardver, akkor legyen mellé olyan valami - akármi - amiben az meg is látszik a játékokon kívül. Mint mondjuk az i4S-ben az FHD videófelvétel. A gyors kamera. A HD lejátszás. Hogy ne az legyen, hogy majd a kovács pista ír rá valami programot ami majd jól meghajtja a vasat.
Mert netezni, sms-ezni, navigációhoz, videókhoz, felvételhez stb.... elég a mostani vas is. -
joey04
titán
Egyik évben még a pozitívumait sorolja az ember, hogy hű milyen jó, a másikban meg már a negatívumokat.
ez így van, ez sajnos így működik. akkor lenne gáz, ha nem így lenne, akkor nem érné meg soha senkinek sem váltani.lassulás egyébként nincs (kivéve anno a 3G iOS 4 esetet, amit valamennyire javítottak), csak az új mindig egy picivel gyorsabb. anno amikor n82-t használtam nem győztem hangoztatni mennyire jó, hogy kb olyan gyorsan és folyamatosan történik minden, mint egy fullos butaphone-on. aztán mai szemmel nézve még az általam döcögősnek vélt droid is körberöhögi...
-
Dany007
veterán
Hmm értem. Én végülis meggyőzhető vagyok. Csak rossz belegondolni ilyenkor - ezt olvasva -, hogy akkor a korábbi verzióknak mennyi kis apró hiányossága volt. Mint mondjuk az a home gomb. De az ára nem megy le. Szóval ez most nekem olyan kettős érzetet ad. Egyik évben még a pozitívumait sorolja az ember, hogy hű milyen jó, a másikban meg már a negatívumokat.
Remélem lesz valami érdemi előrelépés a hardveren kívül is. Én anno a 2G esetében se vettem észre semmilyen lassulást semmilyen műveletnél sem. Igaz arra még nem voltak hivatalos alkalmazások se. Szóval nekem azóta az iPhone = nincs töltésidő -vel. És én ezt várom el azóta is (nyilván egy komolyabb játéknak kell betöltési idő). Plusz, hogy legyen benne valami új. Valami ami durva és ütős.
Ezért megvárom még azt a szeptembert, aztán ha olyan lesz, mint az i4s akkor az Xperia S-t választom. Addigra annak legalább jól le megy az ára. (már most is 100k körül van függetlenül és nagyobb kijelzős (4,3, ezért néztem ki magamnak a P modellt, az csak 4,0 colos)) nagyobb felbontású, nagyobb ppi, kellően nagy háttértár, erős vas, jó kamera, fhd videófelvétel stb stb Olcsóbb már most, mint a 32GB-os i4.) És hardveresen is tetszetős nekem. Jó persze, az iOS jobb rendszer, mint az android. De ezt valamilyen szinten kompenzálni tudja az Android nyitottsága - nekem -. -
joey04
titán
nem a geek rétegnek gyárt, de azt bárki látja, hogy már egy generációnál is érezhetően fürgébb a rendszer, kettőnél meg ugye nagyobb a különbség. vagy nem nagyobb, de viszont korlátozott az os. ez valakinek vagy megéri a cserét, vagy nem. nekem simán. ehhez még geeknek sem kell lenni. vagy ez igaz a szebb kijelzőre is. a plusz memória jótékony hatását is érzi a mezei user is, legfeljebb nem tudja, hogy annak köszönheti. és ez így is van jól, ezért nem is publikálja ezt adatot pl az apple. igaz nem is titkolja, mert szétszedés után azonnal egyértelmű.
--
ezektől még a régi nem lesz lassú, csak az új lesz érezhetően jobb.vga-nal is aki teljesen hülye hozzá, de van rá pénze, az észreveszi, hogy fullos beállítással eddig folyamatos volt a játék, most meg nem. vagy havernál látja, hogy a gtx 690-en mennyivel jobb a dolog. ezért aztán megveszi. ezért mondtam, hogy túlbonyolítod. látom valamin, hogy jobb, akkor ha van rá pénzem és szánok rá annyit, akkor megveszem. a többi nem érdekel.
szerk.: pl az 4s-ben már a home gomb szigetelése is jobban meg van oldva. ez is hiányzik a mostaniból nekem. és ehhez sem kell geeknek lenni, hogy érezzem, hogy nehezebben jár, és/vagy bizonytalanabb a home gomb. sőt, mivel ez az egyetlen gomb, és sokat használom, így aztán pláne. szóval már simán a sebesség, a szebb kijelző, és a home gomb miatt is gondolkodtam, hogy váltok. és akkor ott a siri, meg a jobb kamera. előbbi itthon nem annyira lényeges, de nem is ide készül elsősorban.
-
Dany007
veterán
"Ezt nem igazán értem."
Hát épp azért, mert a többségnek nincs szüksége a nemtom milyen hardverre. Viszont itt a PH!-n szakmai körökben biztos, hogy akad jópár akinek igen.
Na de megint csak előjön, hogy az Apple nem épp a geek-eknek gyárt. Hiszen épp az egyszerűség és a könnyű kezelhetőség az egyik fő szempont náluk. Márpedig az Apple is a többségnek gyárt, nem a geekeknek.Jó, azt elismerem, hogy mindig jó ha van erősebb vas. De azért azt csúnya kimondani, hogy az i4 lassú lenne. Legalábbis ezt írtad.
"így van. attól én még hangoztathatom, hogy mi nem tetszik/tetszene. jelen esetben a kijelzőméret nekem jó úgy ahogy van. "
Persze. Csak nagyon volt egy olyan érzete a dolognak, hogy akkor neked így a mostani a tökéletes.
Ezrét mondtam amit.
-
joey04
titán
Direkt erre akartam kilyukadni.
Ezt nem igazán értem. Szerintem túl sokat rugózol rajta.
vga-t is azért vesz az ember, mert az új game már szarul megy. ha meg már egyszer fullhd-s megjelenítőm van, szeretném kihasználni a max felbontást, egyéb grafikai képességeket. több monitoros rendszerről nem is beszélve.azt sem tudom honnan vetted, hogy pont jó ami van. a kijelzőméret a pont jó. annak optimális mérete szerintem nem "fejlődik". Kijelzőben is lehet előrelépni, pl az új 8GB-os i4-nek is szebb képe van, mint az enyémnek. belepakolhatnak az ios-be olyan dolgokat, amiknek kell az erősebb vas. ez magával hozza az erősebb akkut. vagy ha növelik a tárhely méretét. igaz, akkor is csak 32gigásra lesz max pénzem, de lehet, hogy 1-2 gen. múlva az lesz az alap, nem a 16. A memóriát is duplázhatják, azt már most egy mezei i4-ben is szívesen venném, és hasznos lenne. Szóval van hova fejlődni, csak pont nem kijelzőméretben.
Muszáj kompromisszumokat kötni
így van. attól én még hangoztathatom, hogy mi nem tetszik/tetszene. jelen esetben a kijelzőméret nekem jó úgy ahogy van. ha nagyobb lesz, akkor lenyelem a dolgot, mert nincs más, aki ios-t rak(hat)na a cuccaira. -
Dany007
veterán
"ezt kb olyan volt mintha ph-n azt kérdezted volna miért cserélnek vga-t, vagy processzort."
Oh én ezt értem. Direkt erre akartam kilyukadni.
Éreztem én, hogy van más is a háttérben.
Csak annyira erőteljesen mondjátok, hogy semmit nem változtatnátok... Na mondom akkor pont az a jó ami van, mert az nyilván nincs változtatva mert már megvan.Igen azt én is észrevettem, hogy általában 1-2 generációt mínuszban támogatnak a programok. De szerintem nem kell feltétlenül mindig mindenből a legújabbat. Na ez egy újabb indok a húzós vitára. Most próbálom átlagfelhasználói szemmel nézni.
Tehát ha az i4 mindenre tökéletes amire most neked kell akkor kész a megoldás.Az a probléma egyébként, hogy mindenki újat vár! A lényeg az újításban van. Aztán, hogy szüksége lesz-e neki arra vagy sem az már mindegy. Ráadásul mindenki úgy akarja, hogy neki tökéletes legyen. Sajnos ez sem fog összejönni.
Muszáj kompromisszumokat kötni. Lesz egy erősebb hardver, valamivel talán nagyobb kijelző. Ezzel szerintem meg kell békélni. Nyilván az Apple is szeretne minél nagyobb közönséget lefedni a termékeivel. Ezért gondolom nyit egy kicsit ebbe az irányba is.
Meglátjuk mi lesz. Remélem nagyobbat fog esni az állam, mint az i4s alkalmával.Csak az árát ejthetné le gyorsabban is. Tudom én, hogy egy terméknél pozitívum ha tartja az árát, de az iPhone-ok esetében ez már irreális. Hiába tartja az árát ha egyszer nem is ér már annyit =/
-
joey04
titán
már csak a progik miatt is, már most egy 4s-en is gyorsabbak. meg az ios-nél nem véletlen vannak a korlátozások, hogy melyik készülék mit kap meg... a vashoz van igazítva. évente ugyan nem, de 2 évente simán megér a fullos os egy cserét, ennyire vagyok telefonbuzi. na meg ez MA fórum. a pentile topikban is feljött ez, hogy aki ennyi pénzt rákölt telefonra az azért minimum 2-3 évente cseréli...
ezt kb olyan volt mintha ph-n azt kérdezted volna miért cserélnek vga-t, vagy processzort.
-
Dany007
veterán
Nem, persze nem lehet elvárni. De szerintem alkalmanként nem is okozna különösebb gondot. Csak itt az egyik leggyakrabban használt gombról van szó. Ezért problémás ez szerintem nektek is.
Én egyébként szeretnék nagyobb méretet. És szerintem sokan vannak így vele. Nem kell tepsi, de max 4 col jól esne. Bár a vásárlásom nem ettől fog függni. (hanem attól, hogy lesz-e benne valami újabb áll leesős mutatvány)
Egyébként ha nem akartok változást akkor mért nem veszitek meg a jelenlegi készüléket. Ott az i4 és az i4s. Ezen nem akartok változtatni de nem is kell hiszen ez már elérhető. -
knyitogato
őstag
Köszönöm, hogy megszánsz szakdogaírás közben
, és megosztod velem a Tudást
De amit írtál, az egy üres, tartalom nélküli bullshit, vagy legszebben mondva is magánvélemény és nem magyarázat arra, hogy nagyobb kijelző és kisebb iPad miért "alapozná meg a bukást". Szóval szerintem nyugodtan maradjunk annyiban, hogy szerinted bukna az Apple nagy kijelzővel és kisebb iPad-változattal. Amivel egyébként szerintem mélységesen lenézed a céget. Kár a lenéző hangnemedért, tényleg kíváncsi lettem volna az okokra. Egy igazán okos ember le tudja írni érthetően (=lebutítva?
), ha már ehhez ért
-
NathanCullen
senior tag
válasz
Remus389 #106 üzenetére
ha valaki szépnek és jónak talál valamit, automatikusan azt hiszi mindenki így látja, aki pedig nem, annak "nincs ízlése" , "kötsög" stb
ennyit a felsőbbrendű designról
Na erről beszéltem az előbb is... Nem írt ilyet senki, de odaképzeled, hogy legyen mire válaszolnod, mert nem tudod megállni, hogy minden topicban leszarozd az Apple-t. Csak úgy nem irhatod be, hogy szar Apple, ezért kiforgatod valakinek a hozzászólását, hogy legyen mire válaszolnod, hátha tudsz egy kis flame-et kreálni. Minden Apple topicban ezt teszed... De ha jobban érzed tőle magad, csak nyugodtan, van ennél elborultabb szokás is, akkor inkább ez.
-
Remus389
veterán
válasz
NathanCullen #102 üzenetére
szívesen, nem Apple fröcsögő hsz volt, inkább azt nem szeretem ha valaki szépnek és jónak talál valamit, automatikusan azt hiszi mindenki így látja, aki pedig nem, annak "nincs ízlése" , "kötsög" stb
én pl nem vagyok oda a fekete i4-es designjáért annyira, és, attól még mert te igen, nekem is kell hogy tetszen
mind1 csak elvek
pl az iMac, Air, régi iphone az szép, de pl a Macbook, új iPhone olyan közepes inkább, egyes iPodok meg szerintem rondák
ennyit a felsőbbrendű designról
de ha nem ért valaki ezzel egyet mert nála fordítva van elfogadom, ha minden apple terméktől irtózik azt is
-
Dany007
veterán
válasz
NathanCullen #104 üzenetére
Igen de pl windowsban az ikonokat meglehet növelni. Ergo ha nagyobb felbontásra teszed a kijelzőt nem kell szemüveg az olvasáshoz / látáshoz, mert van lehetőség a szöveget is és az ikont is növelni.
Elég nagy badarság lenne mondjuk megmaradni 800x600-as felbontáson csak azért, mert az ikonok és a szöveg 1920x1080-ban jóval kisebb méretű azonos kijelzőátmérő esetén. De itt is van megoldás. Megoldást kell találni.
A 3,5 col kicsi. Netezésnél, filmezésnél, navigációnál is sokkal kényelmesebb és kellemesebb lenne akár a 4 col is. Több nem kell, de annyi már kéne.
Azért mert valamit 5 éve használsz attól még azt meg lehet változtatni főleg ha más szempontokból jobb lenne a készülék. Elég csúnya lett volna ha megmaradnak a CRT monitorok csak mert megszoktuk a gyakorlatilag 0ms válaszidőt.
Így most vannak olcsó 100-150 centis TV-k de van egy minimális válaszidő amit eltudunk még viselni. Kompromisszum.szerk.:
Egy 4 colos androidot sem kell két kézzel használni. Nézd csak meg mondjuk az Xperia P-t. Méreteiben egyáltalán nem nagy. Kényelmesen el lehet navigálni. A legfőbb funkciógombok úgyis ott vannak kéznél alul. A bal-felső - vagyis a legtávolabbi - sarokba nem kell nyúlni. Hacsak valami program azt nem akarja. De a lényeg, hogy a legtöbbet használt gombok kéznél vannak.
Amire te gondolsz az a Note. Az 5+ colos kijelzővel. Igen az már jócskán kétkezes.Nekem nem is kéne.
-
NathanCullen
senior tag
Egyszerűen nem jobban kézre esik az alsó vissza gomb megnyomása, mint a képernyőn lévő bal felsőben található vissza gomb.
Nem is vitatom, hogy neked úgy jobban megfelelne, megértem... De 5 év után szerintem így jó a legtöbb embernek, ahogyan van.
OS X-en sem rakják át az ablakokon a gombokat jobb oldalra, csak azért, mert a jobb kezesek a kurzort folyamatosan jobb oldalt tartják a képernyőn, tehát jobb felül kényelmesebb lenne. Ennyi év után már nem lenne az...
Erre akkor sem az a megoldás, hogy azt a 3,55"-es kijelzőméretet bebetonozzák évtizedekre.
Erre írtam, hogyha megnövelik a kijelző méretet, úgysem lehet majd megúszni egy kézzel, hüvelykujjal a használatot, ahogyan nagy androidos telefonoknál sem. Akkor meg mindegy, ha a hagyják a jól megszokott helyen a vissza gombot.
-
Dany007
veterán
válasz
NathanCullen #102 üzenetére
Úgy értettem, hogy 2,5 év iPhone után 1,5 év Android után újra apám iPhone-ját kezelni kényelmetlen! Egyszerűen nem jobban kézre esik az alsó vissza gomb megnyomása, mint a képernyőn lévő bal felsőben található vissza gomb. Ennyi. Nem kell túl bonyolítani.
Erre akkor sem az a megoldás, hogy azt a 3,55"-es kijelzőméretet bebetonozzák évtizedekre.
-
NathanCullen
senior tag
Szerintem ez már szoftvertervezési hiba. Illetve nem hiba, hanem probléma.
Így 1,5 éve androidot használva nekem sokkal kézre állóbb Jobb oldaltÍgy 5 év használat után meg szerintem ne bolygassuk... Ha meg tényleg növelnék a kijelző méretet, akkor úgyis két kéz kell majd hozzá, mint Androidnál.
Remusz911
azért ennyire nem kell ajnározni az Apple-t hogy az ő dizájnjaik felsőbbrendűek
Pontosan a megszokott időben, pontosan ugyanazzal a "fúj köcsög Apple" hozzászólással jelentkeztél, egy általad kitalált/kiforgatott kijelentésre válaszolva, mint szokás szerint, minden Apple topicban... Köszönjük!
-
no1r
őstag
válasz
Brutális eb #20 üzenetére
vásári ui
ez tetszik. és mennyire igaz! (csendben jegyzem meg, hogy szinte mindegyik gyártó rendszere ugyanilyen gagyi sajnos...) -
Cyberpunk
félisten
válasz
NathanCullen #93 üzenetére
Minden csak szokás kérdése. ezen felesleges vitázni szerintem. Van ki ragaszkodik az egy kézhez tegye. Én viszont nem török bele, ha használnom kell a másikat is. Nálam viszont a szifon eddig a kis méret miatt eset ki. Végül is tök mindegy úgysem lesz nagy, szóval nem lesz továbbra sem.
-
Remus389
veterán
válasz
NathanCullen #93 üzenetére
azért ennyire nem kell ajnározni az Apple-t hogy az ő dizájnjaik felsőbbrendűek
a dizájn szubjektív megítélés tárgya, van akinek nem tetszik(az hogy neked nagyon tetszik nem biztos mindenkire vonatkozik)
van hasonló gép, de ugye azokat beperli az Apple hogy másolja őket egyből, bár egy fekete téglatest körbe ezüst krómdísszel olyan nagy dizájn hogy más nem gyárthat olyat
vagy mondjuk más nem gyárthat vékony, ezüst színű laptopot(ugye egyből ráugranak hogy az ő Air-jük másolata) vagy nagy fehér csillogós monitort(mert akkor az ő iMac-jük kopija)
-
Dany007
veterán
Szerintem ez már szoftvertervezési hiba. Illetve nem hiba, hanem probléma.
Így 1,5 éve androidot használva nekem sokkal kézre állóbb Jobb oldalt / középen alul megnyomni a vissza gombot, mint iPhone-on a bal felsőben ugyanazt.
Szóval ezt a problémát iPhone esetében meg kell oldani, de nem az a megoldás, hogy a kijelzőméretet hagyjuk olyan piciben, mint amilyen. Ennyi erővel akkor a kombi autókban a pedálok is messzebb lehetnének annyivalNa, de érted mit mondok... A második leggyakrabban használt gombot a lehető legtávolabb rakták (bal felső sarok, jobbkezeseknek ez a legtávolabb van). Ha növelik a kijelző akkor a gomb tovább távolodik. Okés, de ezt meg kell oldani. 4colnál nekem se kéne nagyobb. Persze az is csak keskeny kávával.
-
NathanCullen
senior tag
válasz
Cyberpunk #89 üzenetére
Nekem két kezem van.
Pont ez a lényeg, hogy két kéz kell hozzá, az iPhone mostani kijelzőméretéhez még épp elég az egy kéz... Elolvasni egy SMS-t, felhívni valakit stb., nem két kézzel szokott az ember, főleg ha a másik kéz nem szabad. Az internetezés stb., az más kérdés, ahhoz úgyis használja az ember mind a két kezét.
De végülis üsse kő, majd kiderül, hogy döntött az Apple.
joey20
Szóval ha pl addig érne a kijelző az nekem nagy lenne. nekem egy 3,8 még okés, 4 már hümmögve.
Úgy legyen! Szerintem is ez a max.
Pubilol
Miért nagy szám, hogy egy széria újabb tagja új külsőt kap? Vagy almáéknál ennek is örülni kell, ha hajlandóak változtatni a dizájnon?
Hajlandóak, ha szükség van rá. Az iPhone 2 éves dizájnja még mai napig is profi, kevés gyártó ért fel a szintjére, azoknak is csak mostanra sikerült.
Egyébként igen, az Apple nem szokott minden évben dizájnt váltani, de nem is várják el tőlük. Nézz meg egy Macbook Airt meg egy MacBookot, több éves dizájn. Mutass hasonló gépet!
-
Pubilol
tag
Miért nagy szám, hogy egy széria újabb tagja új külsőt kap? Vagy almáéknál ennek is örülni kell, ha hajlandóak változtatni a dizájnon?
-
eeXaa
addikt
..és kisebb is lessz... mert ugyebár arra van igény...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
NathanCullen #86 üzenetére
Nekem két kezem van.
-
Dany007
veterán
Nem kell tepsi. De a 3,55 colos átmérő már tényleg pici.
Mindenféle multimédia meg internetezésre alkalmas eszköznél kényelmesebb a nagyobb méret.
Persze én se szeretnék tepsiket. De egyrészt a 4 col még kényelmes. Másrészt a káva csökkentésével elérhető a nagyobb méretű kijelző miközben a telefon külmérete változatlan.
Lásd az új Sony Xperia P 4 colos kijelzőjével jóformán ugyanakkora (pár mm-es az eltérés), mint az én LG optimus P500-am 3,2 colos kijelzőjével! Na ez a durvaAz már persze más kérdés, hogy nagyobb kijelző esetében hogyan lesz meg a Retina Display? (esetleg ezentúl pár centivel távolabb kell majd tartani a telefont?
) Illetve a nagyobb felbontás miként fogja befolyásolni a már meglévő programok (ha nem egész számú többszörösével növelik).
De az én véleményem az, hogy már mindenképpen érdemes lenne kijelzőméretet növelni és persze ezzel együtt a felbontást is (nem a ppi-t az teljesen jó így ahogy van).
-
NathanCullen
senior tag
válasz
Cyberpunk #83 üzenetére
Minden csak megszokás kérdése, én a Note-ot is kezelem kényelmesen.
Egy kézzel, hüvelykujjal? Az iOS bal felső "vissza" gombját is elérnéd hüvelykujjal, 5,3"-on?
Én nem vagyok a nagy kijelzők ellen, egyátalán nem, de az iPhone pont az, amibe nem kéne. Az Apple nem csak a tech mániás felhasználóknak gyártja a készülékét, hanem bárkinek, annak is, akit egyátalán nem érdekel az ilyesmi. Tehát a kijelző mérettel az középutat kell járniuk. Ugyanis ők nem adnak ki több fajta méretet, hogy neked itt 3,×", neked meg egy 4,×". Egy méretet gyártanak, ami megfelel mindenkinek.
De végülis ki tudja mi lesz, csak feltételezni lehet. Viszont a 4" felé lépniük akkor drasztikus növekedés lenne, az Apple pedig szép finoman szokott haladni.
-
Picike8
aktív tag
És szerintetek az iOS-re fejlesztők két évente fognak más-más felbontásra fejleszteni... Ha meg nem retina lenne, az meg elég ciki.
-
joey04
titán
nem értem miért akar mindenki óriási kijelzőt, meg profi testreszabhatóságot. Vagyis azt megértem, ha valakinek ez kell, de az máshol keresgéljen. Ott az Android, azt kell venni. Az iPhone és az iOS más elvárásokhoz igazodik. Most nem az a lényeg, hogy jobb, vagy rosszabb, más. Én kimondottan örülök, hogy legalább egy gyártó nem erőlteti rám a tepsi méretet a felsőkategóriában.
-
Xero
nagyúr
Jön még itt egy halom kép és concept nem kell betojni. Megint elő fogják venni a régi concepteket is.
Részemről kb tök mindegy milyen lesz meg fogom vásárolni, mert:
-Tudom, hogy a megvásárolt app-jeim kiválóan fognak továbbra is működni.
-Az eddig megszokott kényelmet megkapom.
-Valószínűleg szép lesz.Aminek örülnék:
-Ha nem változtatnának a készülék ház méretén jelentősen. Azon belül a kijelzőt úgy növelik ahogy akarják, az már nem érdekel.
-Ha sikerülne összehozni a liquidmetal házat, bár életemben ezzel a technológiával még csak síléccel a lábam alatt találkoztam. Mondjuk ott nem szerepelt rosszul, csak én Atomic párti vagyok.
-Azt is nagyon remélem, hogy a Dock Connectort sem fogják buzerálni.
-Jobb minőségű front camera kellene és a fő camera is kaphatna még komolyabb optikát. Megapixelt nem kell buzerálni, csak rakjanak alá még nagyobb méretű érzékelőt.
-Ha kapna Európában is használható 4G rendszert.
-Ha növelnék az aksi kapacitását. Pár mm-el ha vastagabb az sem érdekel. A 4S-el is elvagyok, de azért néha látom, ahogy az asztal egyik végén ülő 6310i-m rávigyorog a dock-ban csücsülő 4S-re. -
nuke7
veterán
válasz
Cyberpunk #73 üzenetére
egy ideig és egy rétegnek...
ezért modom, hogy nem lenne azonnal csőd, csak először mondjuk lassabb növekedés és 1-2 generáció hibázás kell - a rossz úton haladni - amikortól kiderül, hogy valamit tényleg nem jol csináltak.(#70) knyitogato: NathanCullen lebutította neked egy kicsit... ezért modntam, hogy előtte érdemes legalább utánanézni ezeknek a dolgoknak, ugyanis bizonyos piaci és kereskedelemben használatos fogalmak nélkül nem fogom tudni elmagyarázni jól...
-
tilinko70
csendes tag
komoly képek,de jól néz ki
-
NathanCullen
senior tag
válasz
knyitogato #70 üzenetére
"És ettől miért ne lehetne nagy kijelző és 7 inches tab? Nem látom az összefüggést."
Az Apple látja, és nagyon jól, ezt az eladások is bizonyítják. Nincs baj a nagy kijelzővel sem, viszont ahhoz a készülékháznak is növekednie kellene. Az iPhone pedig sose volt az a nagyon nagy tepsi. Így kézben tartva nem is tudom elképzelni, szerintem furcsa lenne hatalmas méretben, ez így kompakt.
Tehàt nem a nagy kijelzővel van gond, hanem hogy az nem az iPhone stílusa. Szerintem...
A 7" pedig rontaná az iPad felhasználási élményét. Plusz olcsósított változat lenne. Ilyesmiket pedig az Apple nem csinál.
-
Dany007
veterán
válasz
Gadgetfan_ #64 üzenetére
"Én nagyon remélem nem lesz dizájn váltás. Annak örülnék a legjobban, ha maradna a 4-es jelenlegi formája, a vastagsága, a kijelző és a telefon arányai is. "
Akkor számodra már kész is a telefont. Az i4/4S pont ilyen!
-
prolad
addikt
Mielőtt megint mindent kitalálunk érdemes elolvasni ezt:[link] (főleg a kép az érdekes).
-
Gadgetfan_
senior tag
Én nagyon remélem nem lesz dizájn váltás. Annak örülnék a legjobban, ha maradna a 4-es jelenlegi formája, a vastagsága, a kijelző és a telefon arányai is. Lehet növelni 3,7-4" hüvelykre a kijelző méretet ha mindenképpen muszáj, de csak forma megtartásával. Nekem így tetszik ahogy van, esetleg a hátsó üveglapot ha lecserélik alumíniumra, az még elmenne.
-
daniel909
addikt
ha jól tudom, azt még biztos nem fogják alkalmazni a 2012-es iphone-on, mert nem áll rendelkezésre a gyártósor. de szerintem az iPad aluborítása is megfelel.
MÁS: ha ilyen lesz [link] akkor rohanok érte!!! szerintem zseniális az üveg fém kombó, azóta sem tudta a konkurencia lekopizni. vagy nem akarta, lényegtelen. nagyon jó érzés megérinteni. Persze a 4/4S fogása hagy némi kivetnivalót, ezért talán egy kicsit domborúbb hátlap jöhetne, mondjuk hajlított üveg?
Nah jó, kinyitottam a szemem.janes1976 nekem erről valamiért az Xperia S ugrott be
nuke7 tepsi ájfónt azért ellenezte, mert szerinte a mostani a kijelzőmérettel tökéletes a használat. elvileg csináltak 30féle kijelzőméretet, és a 3,5" volt a legideálisabb.
-
nuke7
veterán
válasz
knyitogato #61 üzenetére
Dolgozok a diplomamunkán
Röviden annyi, hogy nagyon eros selling pont az, hogy más mint a többi, plusz úgy van kialakítva az egész termek paletta, hogy egy integrált szolgáltatást kapj, amiben mindenre megvan a megfelelő eszköz -
NathanCullen
senior tag
Én azt sem bánnám, ha merítenének az 1./2./3. modell formatervéből. Egy biztos, gyönyörű lesz, ebben sohasem hibáztak még...
Ugyan miért? Magyarázza már el valaki ezt nekem érthetően.
Androidnál minden gyártó más felület tesz a telefonra, nem bánom, hogy hány hüvelyk. Viszont az iPhone sohasem volt méret hajhász, a kezelőfelületéhez sem illik az 5".
-
nuke7
veterán
válasz
knyitogato #57 üzenetére
ehh... olvass utána, meg egy halgass 1-2 félév market research-öt meg product assortment and pricing policy-t...
-
Dany007
veterán
Oh már most kezdődik a találgatás?
Az első futurisztikus koncept videók mikor jönnek?
Kíváncsi vagyok a tavalyit sikerül-e túlszárnyalni. Csak aztán nehogy meglepődjünk szeptemberben.Amúgy a design váltás tényleg ráfér. Az Xperis S és P típust elsősorban a design miatt néztem ki magamnak. De mivel a készülékváltás amúgyis jövő év elejére esik megnézem mit hoznak ki az Apple-nél. Remélem ütős lesz. Meg, hogy az ára nem.
Amúgy a véleményem a szokásos. Teljesen felesleges előre találgatni. Ha nincs konkrét infó, akkor az úgyis csak rossz irányba fog menni.
Btw egy 4 colos kijelzőméret nem lenne rossz. Fölé már nem kéne menni. -
peje
tag
válasz
Aki ezekre a dolgokra vágyik, az vesz magának valamilyen óriásrobotot.
Aki eddig is iphone-os volt, az nem vágyik kétkezes telefonra és agyonbazerálható UI-ra.
Úgyhogy ez remélem nem fog előfordulni.Ti nem érzitek milyen fontos, hogy hasonlítsanak az iphone-ok egy darabig egymásra? Ha megvetted, érezd egy jó ideig a pénzedért azt is, hogy nem maradtál le.
-
blueMerle
veterán
Valaki cáfoljon meg, de nem úgy volt a 4s esetében is, hogy tele volt a net mindenféle nagyobb tokkal, és végül mekkora pofáraesés lett belőle?
-
Robertoq
őstag
Új külsőt kap az új iPhone
Ideje lesz már -
a.sebi
őstag
elvileg nagyob kijelzonel a retinát ugy tartják meg hogy a kijelzö magasságra változik széltébe meg megmarad a pixel szám....igy a képarány is változni fog...tehát ez nem kizáró ok...de szerintem meg az apple sem tudja hogy pontosan hogy fog kinézni..... vagy Munkás Pista már elmonda elöre? ki tudja?
-
nuke7
veterán
nemtudom, de az előző hsz-ben kifejtettem pár dolgot.
az ipad pont azért jó, mert lehet rajta 10ujjal gépelni, az iphone pedig azért, mert kényelmesen lehet egy kézzel is használni...
nyilván lesznek változások - mert kellenek- de ezt az irányt érdemes lenne megtartani, arról nem is beszélve, hogy így saját kategóriája van az iphone-nak, mert nem igazán van olyan csúcskészülék más gyártónál amit kényelmesen és biztonságosan lehet egy kézzel kezelni -
nuke7
veterán
(#18) Prof01: hát igen, nem lenne jó, ha tul nagy lenne... plusz a 7es ipaddel is az a baj, hogy beleolvadna a környezetébe... azt nem ők csinálták először és csak egy lenne a többi közül.
természetesen nem egy azonnali csődöt mondtam - azt talán meg se lehetne csinálni - csak 1-2 generáció után ha rossz úton haladnak annak nem ekkora növekedés lenne a vége ...
Steve vajon miért ellenezte a tepsi iphone-t és a 7-es ipadet..?
(mert nem unique, nincs selling point, stb, stb.) -
janes1976
őstag
válasz
Jeanne d'Arc #47 üzenetére
Hát még én.
erdoke: kíváncsi leszek, de nagyon remélem, nem az lesz mint az sgs3-mal, hogy túl sokat várt tőle az ember és akkora pofára esés lett belőle hogy iszonyat.
Anyagmániás vagyok.
A bóvli műanyagot nem szeretem.
-
Már nagyon várom a megjelenést. Állítólag a háta lehet HTC szerű lesz, de ez sme biztos...
-
janes1976
őstag
Ezekhez mit szóltok?
Azt mondták erre a folyékony fémes koncepcióra, hogy még nem áll készen a bevetésre. Ugye az Apple felvásárolta ezt a céget, de aszondták hogy még évekbe telik a megvalósítás.
Itt olvastam ha valakit érdekel:
http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/a_folyekony_fem_meg_varat_magara/?utm_source=miner_hu&utm_medium=feed&utm_campaign=blog
-
AZTA
tag
kamu
-
Malachi
veterán
amíg ezek a cuccok akkuról működnek majd, soha nem lesz a mostaniaknál vékonyabb a készülék. és nem is baj, csak attól mentsen meg az ég, hogy egy ilyen nagy tepsi legyen mellé.
valami menő formát elfogadnék, az i4 dizájn után, és gondolom lesz is váltás. de ezekre a kiszivárgott hírekre nem szabad adni, soha, véletlenül sem. ha el nem lopnak idén is egyet.
-
zooole
senior tag
Ez csak az én véleményem volt.
Jobbszeretem a szögletesebb formákat (GS2, i4), mint a szappantartó szerű doolgokat. Az is tetszett, hogy elöl-hátul üveg, szimmetrikus és csak a fém keret választja el őket egymástól, semmi sallang.
A 3GS gagyi máanyag hátulja meg a karcokkal kiakasztott. i4 hatalmas fejlődés volt a szememben. Majdnem azt vettem, de végül GS2 mellett döntöttem.
-
erdoke
titán
-
Remus389
veterán
remélem ilyen lesz, akkor nem csalódok, és az iOS-be is tesznek némi gyári testreszabást
-
hemaka
nagyúr
Már a mostani is süti a kezem, főleg nyáron. Bekapcsolt 3G-vel is meleg, de ha még mellé a netet is megosztom, pusztulat forró lesz...
Tikakukac
Na igen. Max. akkor nem veszek több iphone-t, használom ezt ameddig ki nem purcan, aztán veszek valami mást, fő a változatosság) -
kolosanyi
veterán
válasz
Vásári? Az iOS? Te melyik iOS-t láttad már eddig? (A kínai copy nem ér.) A Prada kontrasztos felülete amúgy marha elegáns, én is csináltam már magamnak olyat és kb 2 egész órán át fent volt a telefonomon. Engem használat közben idegesített. Ráadásul a droidos ikonok baromira nem mennek hozzá, az app drawerben meg baromi igénytelenül és össze-visszán néz ki, ha keverednek az ikonok. 4.3-as kijelző meg ne jöjjön, mert nagy, 4" a plafon, ami kényelmesen kezelhető, de szerintem ha növelnek is, akkor is max 3,7 körül lehet. Persze ki tudja...
-
erdoke
titán
Én közel 8 hete napi több órát fogok új iPadet, és nem kellemetlenül meleg.
Az új iPhone pedig nem ugyanazzal a SoC-cal készül majd, mégpedig két okból: Egyrészt addigra átáll a Samsung 32 nm-re, másrészt nincs szükség 4 blokkos GPU-ra.A pletykákhoz szólva annyit talán érdemes megemlíteni, hogy az ún. liquid metal anyagot nagyon rebesgetik, szóval nem feltétlenül "mezei" alumínium lesz.
(#29) SlayR
Jaja, a legutóbbi is akkora pofára esés volt, hogy októbertől márciusig bő 72 millió darab iPhone-t adtak el... -
SlayR
senior tag
Hihetetlen, hogy ez minden egyes új model előtt előjön és mindig utána jön a pofára esés rettenetesen jól nyomja a parasztvakítást az Apple....bár hátha végre kilábalnak belőle
-
Remus389
veterán
kiváncsi leszek ezt hogy fogadja majd a közönség, ha túl magasak az elvárások benne van a csalódás lehetősége
pl.: a Galaxy S3 szerintem nem rossz készülék, csak többet vártak és ezért kapott sok kritikát, kiváncsi vagyok az új iphone-nál mi lesz a helyzet
ahhoz hogy senki se csalódjon tényleg valami űrtechnológiát kell bevetniük, tényleg legyen jobb a One-X-től meg a mindenféle droid-os kütyütől
meg szerintem az iOS-be is rakhatnának némi testreszabási lehetőséget, mondjuk lenne az alap téma, sötét téma, meg vidám téma, az Apple ízlésvilág határain belül(hát hogy ne legyen unalmas), úgyis Jobs már nincs(R.I.P.), lehet egy kicsit mozogni
-
HaZsolt
őstag
Eltűnhet az a jellegzetes iPhone kinézet amit már évek óta megszoktunk? Nekem pont az tetszik bennük, hogy külsőre majdnem megegyezőek.
-
Pantal
senior tag
Jó ugyan ez ment egy éve is, sőt, már tokok meg minden készült az új 4"-os iPhonehoz, és mi lett belőle? Semmi...
-
K0vasz
aktív tag
"és a hő elvezetését jobban segítő alumínium hátlapra is számítani lehet" - vagyis ez is olyan meleg lesz, mint az új ipad?
(még mielőtt: fogtam kézbe az új ipadet, és tényleg kellemetlenül meleg... persze télen jól jöhet kesztyű helyett
)
-
nbg
senior tag
Gyerekek, milyen az a "WLAN Kabel" ???
-
hemaka
nagyúr
3. ugyanolyan kinézetű telefont csak nem hoznak ki, az elég tré lenne. A belsejét is meg kellene dolgozni, gondolok itt a kinézetre, mert már elég gagyinak hat...
-
Brutális eb
addikt
Ha eltünne a vásári ui és valami csoda folytán lehetne választani mondjuk egy prada szerü darkosabb felületet + 4.3-as kijelző érkezne sokaka öröme lenne kielégítve.
álom.... -
<Attila>
tag
Hát szerintem dizájn terén nem lesz nagy változás, annyi, hogy a képernyőméreten növelni fognak véleményem szerint..A sok kamufotónak meg kár hinni majd, mert az S III esetében még hasonlóság sem volt. (kár pedig volt pár "alkotás" ami tetszett volna)
-
Mathiassa
tag
Én már nagyon várok egy kör/korong alakú okostelefont, amelyben természetesen a kijelző is kör/korong alakú lenne.
Ha egy ilyennek elég nagy lenne az átmérője, még frizbizni is lehetne vele.
Egy ilyen stílusteremtő újdonság pont az Apple-höz illene. -
válasz
andris1602 #13 üzenetére
A kinaiak már a klónját megcsinálták.....fotók nélkül.
-
B1T3
addikt
Szerintem várható eleve a formaterv változása, ezt nem nehéz kikövetkeztetni. Kérdés,mennyire rugaszkodnak el az utóbbi 2 modelltől.
-
törölt tag
Ez azokra a geometriafeladatokra emlékeztet, amikor el kell képzelni a térbeli testet lapjaibòl... Inkàbb megvàrom a kémfotòkat.
-
CoDWaW07
őstag
Kíváncsian várjuk
-
gzbotii
nagyúr
válasz
kiskaktusz #4 üzenetére
Ja, en is mar vartam a heti 3 hirt almaekrol. Ez igy lessz szeptemberig
Meg, gondolni lehet, nem fogjak 3x is elsutni azt a kulsot...
Az alaminuim hatlap erdekes lenne, vissza gyokerekhez? -
Dunbar
senior tag
4S előtt is voltak ilyen hírek, hogy kiegészítők szivárogtak ki, aztán mégsem lett belőle semmi.
-
kiskaktusz
addikt
Ideje lenne már a dizájnváltásnak, igen
Btw, elkezdődik már most a napi 1 almahír a telefonjuk specifikációjával és dizájnjával kapcsolatban?
-
nuke7
veterán
remélem nem kap ilyen 4,5" vagy hasonló hatalmas tepsi kijelzőt...
akkor már csak a 7"-es ipad hiányozna és meg is alapozták a bukásukat. -
pumpedlix
tag
Irigylem azt aki ezekből a képekből bármire is következtetni tud
-
onetri
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest