- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
"ez így van, ez sajnos így működik. akkor lenne gáz, ha nem így lenne, akkor nem érné meg soha senkinek sem váltani."
Na jó, de ez valójában szomorú. Lásd a home gomb-os példa. Ahhoz nem kellett semmilyen technológiai forradalom. Lehetett volna a 2G-t is úgy csinálni. Persze tökéletes nem létezik tudom.
"lassulás egyébként nincs (kivéve anno a 3G iOS 4 esetet, amit valamennyire javítottak), csak az új mindig egy picivel gyorsabb."
Tapasztaltam. Apám telefonját pont ilyennel akarták nekem eladni. Szaggatott mint az állat. Na mondom gyorsan told vissza rá a gyári szoftot mert ez így semmit nem ér.
Jó, ezt a picivel gyorsabb részt nekem azért furcsa megszokni, mert a 2G-ben nem volt semmi, ami lehetett volna picivel is gyorsabb.
Azóta viszont kijött az AppStore meg a kismillió új szoftverfrissítés és elcseszte az egészetPersze többet adott, mint amennyit elcseszett.
A kérdés inkább az, hogy lesz-e olyan program ami majd képes kihasználni azt a sebességet. Valószínű lesz. Na de milyen áron? Képes lesz az tényleges új tartalmat hozzáadni? Vagy csak több lesz benn a csilli-villi és azért lesz nagyobb a hardverigénye?
Nem vagyok otthon i4S területén de szerintem még most sincs sok app rá, ami teljes mértékben kihasználná azt a 2 magot (jó a játékok igen).Tehát én pont azt várom az Apple-től ha már kijön az új irdatlan erős hardver, akkor legyen mellé olyan valami - akármi - amiben az meg is látszik a játékokon kívül. Mint mondjuk az i4S-ben az FHD videófelvétel. A gyors kamera. A HD lejátszás. Hogy ne az legyen, hogy majd a kovács pista ír rá valami programot ami majd jól meghajtja a vasat.
Mert netezni, sms-ezni, navigációhoz, videókhoz, felvételhez stb.... elég a mostani vas is. -
Dany007
veterán
Hmm értem. Én végülis meggyőzhető vagyok. Csak rossz belegondolni ilyenkor - ezt olvasva -, hogy akkor a korábbi verzióknak mennyi kis apró hiányossága volt. Mint mondjuk az a home gomb. De az ára nem megy le. Szóval ez most nekem olyan kettős érzetet ad. Egyik évben még a pozitívumait sorolja az ember, hogy hű milyen jó, a másikban meg már a negatívumokat.
Remélem lesz valami érdemi előrelépés a hardveren kívül is. Én anno a 2G esetében se vettem észre semmilyen lassulást semmilyen műveletnél sem. Igaz arra még nem voltak hivatalos alkalmazások se. Szóval nekem azóta az iPhone = nincs töltésidő -vel. És én ezt várom el azóta is (nyilván egy komolyabb játéknak kell betöltési idő). Plusz, hogy legyen benne valami új. Valami ami durva és ütős.
Ezért megvárom még azt a szeptembert, aztán ha olyan lesz, mint az i4s akkor az Xperia S-t választom. Addigra annak legalább jól le megy az ára. (már most is 100k körül van függetlenül és nagyobb kijelzős (4,3, ezért néztem ki magamnak a P modellt, az csak 4,0 colos)) nagyobb felbontású, nagyobb ppi, kellően nagy háttértár, erős vas, jó kamera, fhd videófelvétel stb stb Olcsóbb már most, mint a 32GB-os i4.) És hardveresen is tetszetős nekem. Jó persze, az iOS jobb rendszer, mint az android. De ezt valamilyen szinten kompenzálni tudja az Android nyitottsága - nekem -. -
Dany007
veterán
"Ezt nem igazán értem."
Hát épp azért, mert a többségnek nincs szüksége a nemtom milyen hardverre. Viszont itt a PH!-n szakmai körökben biztos, hogy akad jópár akinek igen.
Na de megint csak előjön, hogy az Apple nem épp a geek-eknek gyárt. Hiszen épp az egyszerűség és a könnyű kezelhetőség az egyik fő szempont náluk. Márpedig az Apple is a többségnek gyárt, nem a geekeknek.Jó, azt elismerem, hogy mindig jó ha van erősebb vas. De azért azt csúnya kimondani, hogy az i4 lassú lenne. Legalábbis ezt írtad.
"így van. attól én még hangoztathatom, hogy mi nem tetszik/tetszene. jelen esetben a kijelzőméret nekem jó úgy ahogy van. "
Persze. Csak nagyon volt egy olyan érzete a dolognak, hogy akkor neked így a mostani a tökéletes.
Ezrét mondtam amit.
-
Dany007
veterán
"ezt kb olyan volt mintha ph-n azt kérdezted volna miért cserélnek vga-t, vagy processzort."
Oh én ezt értem. Direkt erre akartam kilyukadni.
Éreztem én, hogy van más is a háttérben.
Csak annyira erőteljesen mondjátok, hogy semmit nem változtatnátok... Na mondom akkor pont az a jó ami van, mert az nyilván nincs változtatva mert már megvan.Igen azt én is észrevettem, hogy általában 1-2 generációt mínuszban támogatnak a programok. De szerintem nem kell feltétlenül mindig mindenből a legújabbat. Na ez egy újabb indok a húzós vitára. Most próbálom átlagfelhasználói szemmel nézni.
Tehát ha az i4 mindenre tökéletes amire most neked kell akkor kész a megoldás.Az a probléma egyébként, hogy mindenki újat vár! A lényeg az újításban van. Aztán, hogy szüksége lesz-e neki arra vagy sem az már mindegy. Ráadásul mindenki úgy akarja, hogy neki tökéletes legyen. Sajnos ez sem fog összejönni.
Muszáj kompromisszumokat kötni. Lesz egy erősebb hardver, valamivel talán nagyobb kijelző. Ezzel szerintem meg kell békélni. Nyilván az Apple is szeretne minél nagyobb közönséget lefedni a termékeivel. Ezért gondolom nyit egy kicsit ebbe az irányba is.
Meglátjuk mi lesz. Remélem nagyobbat fog esni az állam, mint az i4s alkalmával.Csak az árát ejthetné le gyorsabban is. Tudom én, hogy egy terméknél pozitívum ha tartja az árát, de az iPhone-ok esetében ez már irreális. Hiába tartja az árát ha egyszer nem is ér már annyit =/
-
Dany007
veterán
Nem, persze nem lehet elvárni. De szerintem alkalmanként nem is okozna különösebb gondot. Csak itt az egyik leggyakrabban használt gombról van szó. Ezért problémás ez szerintem nektek is.
Én egyébként szeretnék nagyobb méretet. És szerintem sokan vannak így vele. Nem kell tepsi, de max 4 col jól esne. Bár a vásárlásom nem ettől fog függni. (hanem attól, hogy lesz-e benne valami újabb áll leesős mutatvány)
Egyébként ha nem akartok változást akkor mért nem veszitek meg a jelenlegi készüléket. Ott az i4 és az i4s. Ezen nem akartok változtatni de nem is kell hiszen ez már elérhető. -
Dany007
veterán
válasz
NathanCullen #104 üzenetére
Igen de pl windowsban az ikonokat meglehet növelni. Ergo ha nagyobb felbontásra teszed a kijelzőt nem kell szemüveg az olvasáshoz / látáshoz, mert van lehetőség a szöveget is és az ikont is növelni.
Elég nagy badarság lenne mondjuk megmaradni 800x600-as felbontáson csak azért, mert az ikonok és a szöveg 1920x1080-ban jóval kisebb méretű azonos kijelzőátmérő esetén. De itt is van megoldás. Megoldást kell találni.
A 3,5 col kicsi. Netezésnél, filmezésnél, navigációnál is sokkal kényelmesebb és kellemesebb lenne akár a 4 col is. Több nem kell, de annyi már kéne.
Azért mert valamit 5 éve használsz attól még azt meg lehet változtatni főleg ha más szempontokból jobb lenne a készülék. Elég csúnya lett volna ha megmaradnak a CRT monitorok csak mert megszoktuk a gyakorlatilag 0ms válaszidőt.
Így most vannak olcsó 100-150 centis TV-k de van egy minimális válaszidő amit eltudunk még viselni. Kompromisszum.szerk.:
Egy 4 colos androidot sem kell két kézzel használni. Nézd csak meg mondjuk az Xperia P-t. Méreteiben egyáltalán nem nagy. Kényelmesen el lehet navigálni. A legfőbb funkciógombok úgyis ott vannak kéznél alul. A bal-felső - vagyis a legtávolabbi - sarokba nem kell nyúlni. Hacsak valami program azt nem akarja. De a lényeg, hogy a legtöbbet használt gombok kéznél vannak.
Amire te gondolsz az a Note. Az 5+ colos kijelzővel. Igen az már jócskán kétkezes.Nekem nem is kéne.
-
Dany007
veterán
válasz
NathanCullen #102 üzenetére
Úgy értettem, hogy 2,5 év iPhone után 1,5 év Android után újra apám iPhone-ját kezelni kényelmetlen! Egyszerűen nem jobban kézre esik az alsó vissza gomb megnyomása, mint a képernyőn lévő bal felsőben található vissza gomb. Ennyi. Nem kell túl bonyolítani.
Erre akkor sem az a megoldás, hogy azt a 3,55"-es kijelzőméretet bebetonozzák évtizedekre.
-
Dany007
veterán
Szerintem ez már szoftvertervezési hiba. Illetve nem hiba, hanem probléma.
Így 1,5 éve androidot használva nekem sokkal kézre állóbb Jobb oldalt / középen alul megnyomni a vissza gombot, mint iPhone-on a bal felsőben ugyanazt.
Szóval ezt a problémát iPhone esetében meg kell oldani, de nem az a megoldás, hogy a kijelzőméretet hagyjuk olyan piciben, mint amilyen. Ennyi erővel akkor a kombi autókban a pedálok is messzebb lehetnének annyivalNa, de érted mit mondok... A második leggyakrabban használt gombot a lehető legtávolabb rakták (bal felső sarok, jobbkezeseknek ez a legtávolabb van). Ha növelik a kijelző akkor a gomb tovább távolodik. Okés, de ezt meg kell oldani. 4colnál nekem se kéne nagyobb. Persze az is csak keskeny kávával.
-
Dany007
veterán
Nem kell tepsi. De a 3,55 colos átmérő már tényleg pici.
Mindenféle multimédia meg internetezésre alkalmas eszköznél kényelmesebb a nagyobb méret.
Persze én se szeretnék tepsiket. De egyrészt a 4 col még kényelmes. Másrészt a káva csökkentésével elérhető a nagyobb méretű kijelző miközben a telefon külmérete változatlan.
Lásd az új Sony Xperia P 4 colos kijelzőjével jóformán ugyanakkora (pár mm-es az eltérés), mint az én LG optimus P500-am 3,2 colos kijelzőjével! Na ez a durvaAz már persze más kérdés, hogy nagyobb kijelző esetében hogyan lesz meg a Retina Display? (esetleg ezentúl pár centivel távolabb kell majd tartani a telefont?
) Illetve a nagyobb felbontás miként fogja befolyásolni a már meglévő programok (ha nem egész számú többszörösével növelik).
De az én véleményem az, hogy már mindenképpen érdemes lenne kijelzőméretet növelni és persze ezzel együtt a felbontást is (nem a ppi-t az teljesen jó így ahogy van).
-
Dany007
veterán
válasz
Gadgetfan_ #64 üzenetére
"Én nagyon remélem nem lesz dizájn váltás. Annak örülnék a legjobban, ha maradna a 4-es jelenlegi formája, a vastagsága, a kijelző és a telefon arányai is. "
Akkor számodra már kész is a telefont. Az i4/4S pont ilyen!
-
Dany007
veterán
Oh már most kezdődik a találgatás?
Az első futurisztikus koncept videók mikor jönnek?
Kíváncsi vagyok a tavalyit sikerül-e túlszárnyalni. Csak aztán nehogy meglepődjünk szeptemberben.Amúgy a design váltás tényleg ráfér. Az Xperis S és P típust elsősorban a design miatt néztem ki magamnak. De mivel a készülékváltás amúgyis jövő év elejére esik megnézem mit hoznak ki az Apple-nél. Remélem ütős lesz. Meg, hogy az ára nem.
Amúgy a véleményem a szokásos. Teljesen felesleges előre találgatni. Ha nincs konkrét infó, akkor az úgyis csak rossz irányba fog menni.
Btw egy 4 colos kijelzőméret nem lenne rossz. Fölé már nem kéne menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged