- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Auratech #267 üzenetére
Az egyértelmű hogy bizonyos kreatív szakmákhoz léteznek nagyon profi és jól használható iOS appok. Ha valaki mondjuk rajzol, vagy multimédiás fájlokat szerkeszt azokhoz egész jók vannak. (legalábbis én mint kívülálló, úgy hallottam, olvastam) Sőt ugye nem csak szerkeszteni, de előállítani is lehet. Szoktak még demózni különböző 3D-s tervező appokat is, de azokat még annyira se tudom megítélni.
A klasszikus irodai szoftvereket tekintve viszont szerintem még le vannak maradva a tabletek, akár az iWorks-ös, akár az MS Office vonalat nézem. Ott hiányzik az egér nagyon, a gyors munkához, illetve a nagyobb képernyő. Én még egy átlagos - viszonylag kicsi és buta - táblázatot sem készítenék szívesen tableten.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Auratech #262 üzenetére
Még mindig nem érted
Azt amit mondasz nem cáfolja senki, ellenben a gond az, hogy nincs olyan rendszer piacon, ami az elvárásaidnak megfelelne.
A Windows jó megoldás a desktop appokhoz, ellenben a tabletes felülete borzalmas és kb. 0 használható alkalmazás van tabletként való használathoz. Ezért írtam, hogy nem éri meg a felárat egy erősebb Windows-os tablet egy sima notebookhoz képest, mert nem ad valós többletet.
Az iPad az új rendszerrel közelebb áll a kívánalmaidhoz, mert értelmesen közelít a komolyabb felhasználáshoz (használhatóbb multitask, megosztott képernyő, drag and drop stb.) úgy, hogy közben nem sérül a tabletként való használat (ami egy ilyen mobil eszköznél az alapvető és elsődleges elvárás).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Auratech #260 üzenetére
Nem érted a lényeget.
Te sem
Az iPad egy tablet, nem arra való, hogy billentyűzetet, meg egeret tegyél rá, hanem arra, hogy tabletként használd. Erre készült, erre van a felhasználói felülete és az alkalmazások is optimalizálva.
A Wines tabletekkel az a gond, hogy jól fut rajta a Windows, meg minden desktopos cucc, csak éppen arra nem jó, amire készült, vagyis arra, hogy tabletként használd.
El kell döntened, hogy mire akarod használni az eszközt. Ha tabletet akarsz akkor maradj az iPad-nél, mert annál jobbat nem fogsz találni.
Ha desktopos cuccokkal akarsz dolgozni, billentyűzetet, meg egeret használva, akkor meg vegyél notebook-ot mert arra az való.
Örök igazság, hogy az az eszköz, ami túl sok funkciót akar ellátni, az valójában egyik funkciót sem tudja kompromisszumok nélkül ellátni.Legmeredekebb mutatványom mobilnetes távkapcsolattal, buszon dülöngélve szerkesztett műsorfüzet Indesign-ben, dropboxba exportálva és megérkezve kinyomtatva a webről.
Hasonlót én is csináltam már Note 4-el, TeamViewer-en keresztül
-
Parallaxis
addikt
válasz
Auratech #258 üzenetére
Simán ment.. minden. Pendrive egér és bármelyik bt-s bilentyűzet egy (tápos) hubbal.
Vagyis összeeszkábáltál egy notebookot és már valamire lehetett is használni
Egyszerűbb, ha eleve notebookot veszel, nem? Tabletként ujjal, vagy cerkával a desktop UI kínszenvedés és max poénkodni alkalmas, másra nem, akár van teljesítmény, akár nincs. -
Parallaxis
addikt
válasz
Auratech #243 üzenetére
Komoly felhasználókat képzel, vállalati, üzleti szférát, miközben azokban a nagy tömegek számára semmi sexi nincs.
A tömegeknek ott a sima iPad, az iPad Pro a grafikusok tabletje, mivel olcsóbb áron többet és jobbat tud felmutatni, mint a Wacom.
Abban igazad van, hogy az iPad Pro a vállalati, üzleti szférában nem fog teljesíteni, de ez nem meglepő, hisz nem is oda szánják -
törölt tag
válasz
Auratech #136 üzenetére
Egyébként igen, ezt nem értem, hogy a tableteknél nem nagyon gyúrnak a perifériák csatolhatóságára. Még volt egy Thinkpad tablet valamikor, ahol egész sok cucc ment bele, de simán illene (főleg egy Pro megnevezésű tabletre) több USB csati (még ha Type-C is), esetleg HDMI, és így tovább.
A jelenlegi felhozatalból talán egyedül a Surface nyújt kicsit többet egy felfújt telefonnál. Az összes többi próbálkozás (Ubuntu Touch, KDE tablet, meg hasonlók) mint elhaltak sajna.
-
janeszgol
félisten
válasz
Auratech #107 üzenetére
Én csak azt tudom, mai ide le van írva, de ebből, ami nekem tetszik, az a tálcás megoldás. Marha jó, simán jöhetne droidhoz is. Egy 5.5-ös telefon elég nagy ahhoz, hogy legyen ilyen tálca a futó alkalmazásoknak. Lehetne limitálni, mondjuk 5 vagy maximum 10 ikon. A többit meg elérné az ember a szokásos módon. Ezt lehetne a függönyre tenni, oldalt lefelé, valamelyik oldalról húzva a képernyőt (bár akkor nem látszik mindig). Sőt akár értesítéssel is jelezhetne, ha frissült (például egy csevegő, email). Elég lenne egy kis felkiáltójel, nem kellene más.
Van néhány plusz kijelzős telefon, ami hasonló, de ugye nem elterjedtek.Ricardo + nebulo, érthető ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest