Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Auratech

őstag

válasz Parallaxis #268 üzenetére

Tudtam erről. Nyilván nem lehet akadálya technikailag.. Viszont az alkalmazásokba a rámutatás, kijelölés hibátlan működését rendszerszinten lenne szükséges támogatni, mondjuk egy verziófrissítéskor, mikor a változtatásokat a fejlesztők amúgy is követni kényszerülnek és beépítik az új lehetőségeket a működésbe.
    Enélkül felemás a kurzor. A JB-re épülő megoldások lehetnének minták a hivatalos fejlesztőknek, mire vágyik a nép és mit lehet megcsinálni, ha már amúgy meg is csinálták svarcban..
    El tudna adni az Apple pár millió egeret.. Én is vennék..

• Tigerclaw

nagyúr

válasz Parallaxis #261 üzenetére

Szerintem is az a lényeg amit irtál.

Hardveresen egy iPad/iPad Pro és egy Surface Pro egyformán csúcs. Egyformán képesek lennének tabletként és notebookként működni, DE:

- Az iPad-on iOS fut, amit kifejezetten tabletre optimalizáltak és elérhető hozzá mérhetetlen mennyiségű tabletre optimalizált minőségi app.

- A Surface Pro-n Windows fut, ami hagyományos notebookként van elemében és az elérhető alkalmazások nagy többsége is hagyományos desktop alkalmazás.

• Auratech

őstag

válasz Parallaxis #263 üzenetére

Én csupán arra vágyom, hogy az ios tudja azt, ami miatt egy olcsó wines tablet, adott komolyabb feladatra jobban használhatónak tűnt.

Gyors, pontos szövegkijelölés, szerkesztési tartományok.. és a kurzorpozíció gyors, fluid pozicionálása a felhasználói felületeken.
    A felületek elemeinek gyors, pontos megragadása, húzása, elejtése. Ilyesmi.
    Hiányzik, mint egy falat kenyér. Pont a profi, desktopot lealázó progikban: Auria, Hangszerek, Pinnacle videószerkesztő.. Word, Excel...

Nem az alt/tabos ablakkezelés, meg a billentyűkombik.
    Ezt akár szoftveresen is meg lehetne oldani, de a 11-et használva még mindig nem jó.. sőt rosszabb.
    Az sincs, ami korábban, az a nagyítós, csak a kétujjas virtuális a virt. billentyűzeten.
    Ráadásul a megnyitott appokat "hosszannyomva" lehet kikapcsolni, "kisuhintani" nem.. de a beta nyilván javul..

• Auratech

őstag

válasz Parallaxis #261 üzenetére

Az idő rég eljárt a koncepción, amit a korábbi, valóban gyengébb hardveres képességekhez igazított felhasználói felület és feladatkör jelentett.
    A mai tabletek bőven a 3-4 éves oem desktop cpu és grafikai teljesítmény szintjén állnak. Van egy csomo laptop, ami piacon van szerényebb képességekkel.

Az a koncepció, hogy van egy tepsi billentyűzettel, meg ellapított alaplappal, akkuval, meg van egy ráhajtható fedél, ami egy szalagkábellel összekötve képet ad kábé olyan megszokás, mint a szekerektől örökölt lépcsőshátú limuzin hagyománya a kocsiknál, miközben a motor néha jóformán a padlóban vagy a kerékagyban van..
    iPadot folyamatosan használok. Eléggé átfogó a rálátásom, mire alkalmas. Nem "haana" bele senki, ha egeret tehetnék hozzá a bt adapteren és akkor megjelenne egy kurzor, ami mellett természetesen tapenolni is lehetne, ahogy egy jobb érintős notebokon windows alatt, amit csodálatos módon használhatok.
    Ami érinthető, tapizom, amihez egér kell, néha azt is tapizom, vagy az érintőpadon "egerészek", ami nem sokban különbözik az érintőképernyő használatától. Vagy ha gyorsan, pontosan kell, akkor mégis egér...
    A szövegkijelölés, pixelpontos rámutatás, húzás, pottyantás ergonómiailag egérrel a leggyorsabb, leghatékonyabb. Használtam wacom táblát, jóféle dőlésérzékeny tollal, funkciógombokkal de az egerezés ergonomikusabb. Szöveget a 16 MHz-es Atarimmal is prímán lehet szerkeszteni, egész magas fokon. Egérrel.
    Nem azért nem használunk tabletet szövegszerkesztéshez, mert gyenge a hardvere, hanem azért mert a termelékenységet a megszokott hatékonyságot egy-két marketing eredetű hülye fék gátolja. szerintem.
    , hogy a tablet az tablet, a noti meg noti..
    Hangszerkesztésor kiváló a virtuális keverőn több ujjal tolakodni bal kézel, miközben az egérrel meg az eq frekijét lövöm be egy grafikus felületen, a kurzorral egy pontot húzogatva. Ezt tableten is tudnám, szeretném.. és a fostalicska Lenovón ment is... Ahogy a gyors karakterpontos szövegkijelölés, másolás is.
    Az azért néha dühít, hogy be kell kapcsolnom egy laptopot, hogy egy pdf-ből kimásolt szöveggel gyorsan feltöltsek egy webes appot, miközben az simán mehetne tableten is. Mivel váltogatni kell az alkalmazások, űrlapoldal, betekintés között..
    iPaddal is megoldható, de nem tudok eljutni odáig, hogy gyorsan, akadálymentesen mozgassak egy szöveget valahonnét pontosan valahová.., miközben az iPad Geekbench-ben 4600-at tud, addig a laptop meg 3000 körül.
    Nagyon szívesen beruháznék egy drága ios tabletre, amiben az átjárhatóságot akár megfizetve, egy eszközben meg tudnám oldani a több eszközt igénylő feladatot, amit bizonyít egy gagyi tabi. Nekem például nem hiányzik a billentyűzet. A virtuális pont olyan a tabin, mint az egérpad a notin.. Lehet vele élni, ha minőségi. Lassan meg diktálni a legkönnyebb..

• Auratech

őstag

válasz Parallaxis #259 üzenetére

Nem érted a lényeget. Nem eszkábáltam semmit. Adva volt egy win 10 ocso lenovó tablet. Rá birtam dugni egeret, billentyűzetet. Nem volt gond a GUI. Ment rajta, amit feltelepítettem. Corel, Wavelab..
    A tablet kb. 50 deka..

iPad Air 2-n is képes vagyok a Jump desktop progival távolról a win7-es gépemen feladatot végrehajtani. Legmeredekebb mutatványom mobilnetes távkapcsolattal, buszon dülöngélve szerkesztett műsorfüzet Indesign-ben, dropboxba exportálva és megérkezve kinyomtatva a webről.
    Az egéremulációt használva nem annyira kínkeserves, ahogy elmondva tűnik..
    . A wines tabi álom ahhoz képest. kisegérrel.
    A lenovo nem mai gyerek. Ha egy 5-6 éves i3 laptop teljesítményét hozná és az ma simán lehetséges, használhatóbb volna, mint a 200e eredeti értékű almás tabletem, amin ujjonganék, ha win hatékonyságú ablakkezelés és multitask lenne. A gyári beállításokat kicsit hangolva teljesen használható a dolog.
    Kaptunk régen féltucat Atomos uzsicsomagot (minis- sulilaptopot xp-vel) - Na az a szar! 1.6-os, ősi 2 magos atom, 250Gb rázkódásérzékeny hdd, xga felbontású fos tft panel 1 gb ram. 2 kiló - de laptop.. Azon is dolgozott pár mazochista pedagógus..
    Szeretem az Apple kiforrott, elegáns, minőségi anyaghasználatú tabletjeit, de meguntam a várakozást egy olyan tudású felhasználói felületre, ami kiszolgál a szórakozásban de dolgozni is lehet vele, ha nem is célhardverként.
    Ha a zenei appokat nézzük, ott alap iPadon .. stb.)teljesnek mondható az integráció. Desktop minőségű soksávos, multitask, többképernyős hangszerkesztés, felvétel, effektezés, masterelés. Virtuális hangszerek a csatiornákban, midi.
    Akár 24 csatornás 96KHz/24 bit audio-interfészek csatlakoztathatósága. Beépülő effektek, rugalmasság. Projekt exportálása desktop profi stúdiós programokba (Pro-Tools, Samplitude..) Megy az, ha akarják. Mehetne bármilyen területen, perifériával, állománnyal.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz Parallaxis #244 üzenetére

Szerintem az iPad Pro-t sem azok veszik nagyrészt, akiknek az Apple marketing szánja, hanem azok akiknek csak egy iPad kell jórészt tartalomfogyasztásra, de van pénzük arra, hogy megvegyék a legújabb, legjobb iPadot. Főleg mióta idén az iPad és iPad Pro "szét lett választva" drasztikusan.

Ez is olyan, mint korábban az, hogy csak 32GB-os után a 128GB-os jött. Tudták, hogy a többségnek kevés a 32, vagy legalábbis úgy gondolja, hogy kevés, így inkább kifizeti a felárat a 128-as verzióért.

Most az "új" iPad sok fontos tekintetben visszalépés az Air 2-höz képest, ráadásul az utóbbi gyártását meg is szüntették (ahogy az iPad Pro első gen.-t is), így olyan döntés elé állítják az iPad vásárlók táborát, hogy vagy viszonylag olcsón beérik az "iPad 2017"-el, ami a CPU/GPU kivételével minden tekintetben visszalépést jelent, vagy kifizetik a kvázi dupla árat az csúcstechnikás iPad Pro-ért.

• CharlieDrop

veterán

válasz Parallaxis #240 üzenetére

"(kifejezetten előnyös is lenne, ha pl. az Adobe egyeduralmát végre letörnék)"
    A Serif Affinity Photos bemutatója eléggé jónak tűnt :)

"az Apple-nél pontosan tudják, hogy ezek a tablet-notebook öszvérek életképtelenek, nem véletlen, hogy nem tudnak elterjedni."

Azért eléggé nyomják ezt a Pro vonalat ehhez képest, nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés