2018. április 21., szombat

Gyorskeresés

Sz​p​o​nz​oru​nk

Új iOS, új WatchOS, új iPad Pro

Az Apple éves fejlesztői konferenciája sok év után újra San Jose városában kerül megrendezésre, a nyitó eseményen megmutatta magát az iOS 11, a WatchOS 4 és a két új iPad Pro is.

Hi​rdet​és

Bevezető, Watch OS 4

Hétfő este nyitotta meg minden évben megrendezésre kerülő, nemzetközi fejlesztői konferenciáját az Apple, melynek WWDC rövidítése a WorldWide Developer Conference kifejezésből ered. A program ezúttal is négynapos lesz, június 9-éig tart, a helyszín azonban múltidéző: 1988-tól 2002-ig minden évben a San Jose Convention Center adott otthont a rendezvénynek, majd egy röpke, alig tizenöt éves szünet után, 2017-ben ismét ide szóltak a meghívók. A köztes időben egyébként San Franciscóban tartották a WWDC-ket. Az esemény oroszlánrésze – ahogy a neve is árulkodik erről – fejlesztőknek szól, a megnyitón azonban több olyan leleplezésre került sor, ami a felhasználóknak is érdekes lehet, ezeket vesszük át a következő néhány bekezdésben.

Tizenöt év után újra San Jose városában a WWDC
Tizenöt év után újra San Jose városában a WWDC [+]

Rövid videóval indult a keynote, ami azt a borzalmas világvége-hangulatot vetítette elő, ami az Apple fejlesztői nélkül, egy szerverhalál után előfordulna, a vicces bejátszás után pedig máris a cég első embere, Tim Cook lépett a színpadra, a számokkal kezdett: 16 millió regisztrált fejlesztőből 5300 jelent meg minden idők legnagyobb WWDC-jén, 75 országot képviselve, a legfiatalabbaktól az egészen idősekig. A legfőbb Apple-újdonságokat hat témára bontva mutatták be.

Tim Cook, az esemény házigazdája és egyben az Apple vezérigazgatója lépett először színpadra
Tim Cook, az esemény házigazdája és egyben az Apple vezérigazgatója lépett először színpadra [+]

Az Apple Watch a világ első számú okosórája, nem csak eladások szempontjából, hanem vásárlói elégedettséget illetően is, a WatchOS 4 pedig állításaik szerint új szintre emeli az élményt. Vadonatúj, informatívabb megjelenést ígér, még inkább személyre szabott (machine learning), Sirivel együttműködő értesítési rendszerrel, igény esetén sok animációval és kevés szöveggel. Ehhez kapcsolódik a kaleidoszkópos és a Toy Story-féle tematika (watch face) is.

A WatchOS újításaival kezdték a bemutatót
A WatchOS újításaival kezdték a bemutatót [+]

Az aktivitáskövetés az egyik legfontosabb okosórás funkció, így nem meglepő, hogy fejlesztettek a Workout alkalmazáson, mostantól bizonyos futógépekkel és fitness-eszközökkel (márkák szintjén: Cybex, Matrix, TechnoGym, Schwinn, LifeFitness és StairMaster) közvetlen kapcsolatba tud lépni a Watch, így szedi össze az edzéssel kapcsolatos legfontosabb adatokat. Ez egyben azt is jelenti, hogy mostantól nem csak fizetésre lehet használni az NFC-t az órán. Érkezett még újdonság, a példa kedvéért az úszást említette az előadó, részletesebb aktivitáskövetés várható a vízben. A WatchOS 4 bétája mától elérhető fejlesztők számára, végleges változat hamarosan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Apple iPhone 7 Plus - a tele-fon

  Bár a nagyobbik iPhone 7-nek a teleobjektíves hátlapi kamera a legfőbb érdekessége, nem csak az teszi a feketében lélegzetelállító phabletet az Apple eddigi legjobb telefonjává. Körbejárjuk, hogy még mi.

 • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

  Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

 • iOS 10 rendszerbemutató

  Egy iPhone 6s fedélzetén tudtuk kipróbálni, mit nyújt az Apple mobil operációs rendszerének legújabb változata. A gyorsan terjedő iOS 10 felhasználói felületben és funkcionalitásban egyaránt felvonultat újdonságokat.

 • Apple iPad Pro - almafelfújt

  Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​de​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.