- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ilyenekkel általában akkor van gond, ha nem standard szavakat diktálsz neki, hanem idegen szavakkal és/vagy szlenggel tűzdelt dolgokat. Mondjuk nem próbáltam, csak gondolom ez nehézséget okozna, ahogy mondjuk a flow/swipe billentyűzeteknél is egy ragozott idegen szó már nem megy.
-
törölt tag
Hát igen, nem annyira reális, hogy értsen magyarul egy ilyen asszisztens, de amúgy nem mintha nem lehetne megcsinálni, biztos vagyok benne, hogy itthon fejlesztők már csináltak ilyet, csak erőforrások híján nem olyan komplex, mint a nagyobb nevek.
Én mondjuk nem szeretek ilyesmit használni, nem jön természetesen, hogy beszéljek a telefonhoz, ráadásul a Google asszisztens erre rátesz egy lapáttal, hogy neve sincs, csak "ok, Google"
Cortanát szerettem WP8.1-en, de hiába van droidra, nem igazán működik olyan jól.
-
törölt tag
Az emberek nagy része szimplán lusta, vagy nem hajlandó más nyelven kommunikálni. Olyanokat is ismerek, akik tökéletesen beszélnek angolul, mégsem ülnének be egy eredeti nyelven adott filmre a moziba. És akkor még ott vannak azok a tömegek, akik ténylegesen nem tudnak angolul, olyan szinten sem, hogy egyszerű szavakat megfelelően ejtsenek ki a hangutasításokhoz.
-
törölt tag
válasz
Auratech #136 üzenetére
Egyébként igen, ezt nem értem, hogy a tableteknél nem nagyon gyúrnak a perifériák csatolhatóságára. Még volt egy Thinkpad tablet valamikor, ahol egész sok cucc ment bele, de simán illene (főleg egy Pro megnevezésű tabletre) több USB csati (még ha Type-C is), esetleg HDMI, és így tovább.
A jelenlegi felhozatalból talán egyedül a Surface nyújt kicsit többet egy felfújt telefonnál. Az összes többi próbálkozás (Ubuntu Touch, KDE tablet, meg hasonlók) mint elhaltak sajna.
-
törölt tag
Hát, a design az szubjektív, nekem bejön a Sony szögletes formája (főleg élőben, ahol látszik milyen irányokban van amúgy lekerekítve). A kávák lehetnének kisebbek, de akkor meg az lenne a probléma, hogy ilyen kis készüléket nem lehet rendesen megfogni, mert rámarkolsz és 15 helyen megnyomod a kijelzőt.
Ujjlenyomat olvasó az USA-ban nincs, máshol van. Ez minket nem érint.
USB2 nem tudom mekkora hátrány, én őszintén ezer éve nem másolgattam akkora állományokat a telefonra, hogy ez feltűnjön. Amúgy is kényelmesebb WiFi-vel, ahogy a képernyő megosztása is a kábelezés helyett.
A vízállóság papíron jó dolog, de gyakorlatban egyik telefon sem igazán vízálló, és a gyártók sem szokták honorálni a garanciát víz okozta kár esetén (pont a Sonyval volt egy nagyobb botrány ugye, de mások sem adnak vízállósági garanciát, hiába IP-akármennyi van ráírva).Hát, ez a "miért nem csinálnak egy (behelyettesít saját személyes igényeket) telefont, biztosan jól fogyna" nem hiszem, hogy reális elvárás
-
törölt tag
válasz
#40359168 #94 üzenetére
Nekem már az X Compact is túl kicsi, tartalomfogyasztásra nem igazán alkalmas manapság. A világ nagy része úgy van vele, hogy a nagyobb képernyő jobb. Például Ázsiában, és úgy általában a fejlődő országokban, ahol pécé helyett használják, mert ha már egy eszközt tud valaki megvenni, akkor legyen nála mindig.
batai15: 4" körül már kb semmit, de szerintem ez inkább attól van, mert marginális rá az igény manapság. Az SE is inkább szerintem olcsó iPhone koncepcióval született, nem a kompaktság a lényeg. Az 5 támogatásának idei kifuttatásával el tudom képzelni, hogy akár idén, de leginkább jövőre majd az i6 hardverét és ezzel méretét örökli meg az SE majd.
-
törölt tag
Itt nem 5"-ról volt szó, hanem 4" körüli, vagy alig nagyobb telefonokról. Mondjuk navigálni pont lehet, mert nem nézni szoktam, hanem hallgatni, de netezni már más kérdés. Vagy fotókat, videókat böngészni. Abban a topikban amúgy kb oda lyukadt ki már a beszélgetés, hogy mennyien váltanak vissza inkább butatelefonra, mert elfér zsebben.
5" körül meg aztán pláne van elég nagy választék (Sony, HTC, Huawei, Samsung, Apple, Motorola, stb), olcsóbb is és drágább is. -
törölt tag
A kamerán kívül milyen kívánni valót hagy még az X Compact? Illetve miért kellene egy ekkora telefonba egyáltalán csúcshardver? Mire használod azt a teljesítményt, amit mondjuk egy SD835 meg 8GB memória ad?
A múltkor valamelyik topikban kb oda lyukadtunk ki ezen a vonalon, hogy akik ilyen csúcs kompaktot várnak, azok olyan 90%-ban telefonálásra meg sms-re használják a telefont, és heti kétszer megnézik rajta az időjárást, vagy a menetrendet. Erre egy SD430 is simán elég lenne (vagy egy 3 és fél éves i5s, aminek a kamerája is jó), de nem, csúcskészülék kell, és olyan bezzeg nincs.
Amúgy a Sony valóban eléggé vergődik, már évek óta, de ennek pont te nem kellene örülj, mert az egyik utolsó gyártó, aki normálisan kezeli még a FOSS dolgokat, szemben mondjuk a szökőárként terjedő kínaiakkal, akiknél nem szerepel a szótárban a "szabad", és nem tudják egy mondatban értelmezni a forráskódot és publikálást.
-
törölt tag
válasz
#40359168 #69 üzenetére
Ezzel az érveléssel amúgy szerintem az a baj, hogy ha már van egy ilyen termék legalább, akkor annak őrült módjára kellene fogynia, amennyiben tényleg van rá nagy kereslet. Ott az Xperia X Compact is, annyira "jól" fogy, hogy már azt rebesgetik, hogy nem lesz folytatása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest