- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Ezt továbbra is tartom, mert nemhogy örülne neki, hogy adtak ki UEFI-s VBIOS-t, már az sem jó. Sőt szerinte minek is van ha nem adnak hozzá frissítő programot? Pedig van csak rossz helyen keresi. Egyébként az ő kártyáján eleve UEFI-s a VBIOS szóval közvetlenül nem érintett. Véleménye persze ettől még lehet, nincs ezzel gond, nekem is van.
-
Thrawn
félisten
Ha valakit elsősorban az UEFI érdekel azt másodsorban fogja érdekelni a kártya típusa. A feltételeket/elvárásokat rangsorolja az ember vásárlás előtt és ha kell kompromisszumot köt. Aki meg nem ért hozzá az elballag egy számtechboltba ahol segítenek neki. Mindenki gyorsabb gépre vágyik amióta PC a PC.
-
Thrawn
félisten
Nem, nem, nem. Azt már a VGA vásárlás előtt el kell döntened, hogy kell UEFI vagy nem. Ha tudatában vagy annak, hogy neked mindenképpen kell, akkor eddig nem vettél Fury X-et vagy Nanot. Most már vehetsz mert van hozzájuk új 'generic' VBIOS, de persze nem árt, ha felveszed a kapcsolatot az adott gyártóval és érdeklődsz a frissítés menetéről, hogy egyáltalán megengedik van sem. Azt meg fogadjuk már el, hogy az AMD-ék azért nem adnak ki frissítőt hozzá, mert nem az ő dolguk egy Giga, egy MSI vagy egy Asus kártya VBIOS frissítése, azt oldja meg a gyártó/matricázó. Ők megkapják ezeket az eszközöket és szabadon dönthetnek arról, hogy mit csinálnak velük.
-
Thrawn
félisten
válasz
#10691584 #47 üzenetére
Nem csináltál te semmit a trollkodáson kívül. Egyetlen kérdésemre nem válaszoltál. Nem is akartál csak biztos jó érzés volt beleszólni. Megmagyarázni nem tudod, ismeretlen okokból nem is akarod, helyette elvárnád, hogy hámozzam ki a szexis hasonlatodból mi a fenét is akarsz tulajdonképpen. Egyetlen kérdésemre sincs benne válasz. Tehát a helyzet a következő: vagy válaszolsz értelmesen a kérdéseimre és/vagy feltárod hol vétettem logikai hibát, egyébként minden más esetben /ignore.
-
Thrawn
félisten
válasz
#10691584 #42 üzenetére
Ha nem sikerült felfognod az nem az én bajom.
Azt hiszem elég világosan leírtam, hogy az AMD-től ne várjon semmi mást ezen a két fájlon kívül. Azt is leírtam, hogy miért. A kérdéseket amiket feltettem komolyak ám, sokat megtudhatnék a válaszokból (vagy azok hiányából) ha kicsit is sejtené hogyan működnek ezek a cégek. Nos végül sokminden kiderült, még az is, hogy neked a szexen jár az agyad, bár ez nem igazán tudom kit érdekel itt.Szaby59 egy dologra nem jött rá, a többit megfejtette. Ez a két fájl önmagában további eszközök nélkül annyit jelent: információ. Az információ birtokában pedig el lehet ballagni az OEM-hez ha valóban szüksége van valakinek a frissítésre. Ennek a hivatalos menete mindig ez volt, nem is értem a felháborodást.
Érdekes módon emiatt nincs kiborulva senki az AMD-re, pedig minden driveres hírbe benne van a következő mondat: "Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért." -
Thrawn
félisten
válasz
#85552128 #36 üzenetére
Olyan nincs, de ezt te is pontosan tudod és én is. Az okokat már leírtam fentebb. Mindenesetre érdekes, hogy amíg nem tudtál ezekről az új VBIOS-okról addig szép volt az élet, hiszen azt sem tudtad mi hiányzik
Mondd csak, a hír megjelenése előtt hány gyártót kerestél fel abban az ügyben, hogy neked UEFI-s VBIOS kell a Furydhoz? Megkérdezted esetleg azt is, hogy miért nem volt hybrid már megjelenéskor? Mit kaptál válaszul tőlük és mit az AMD-től? Azt esetleg meg tudod mondani mennyi időbe telik egy legacy, egy UEFI és egy hybrid VBIOS elkészítése és tesztelése ha ugyanazon kártyáról van szó? -
Thrawn
félisten
válasz
#85552128 #32 üzenetére
User+pass nélkül nem mennél vele semmire, azt meg nem adom oda
Egy .rom fájllal amihez nem jár semmi, nem is tudsz kárt okozni. Ez ilyen egyszerű. Ha valóban szükséged van a frissítésre akkor:
- írsz a VGA gyártó supportjának (vagy adnak vagy nem!)
- veszel olyan kártyát amit nem kell frissíteni
- önállósítod magad és megoldod másképpAz AMD-nek miért kéne frissítő toolt írni? És miért kéne nekik odaadni azt neked? Te nem tőlük veszel kártyát hanem valamelyik matricázó cégtől. Átlag felhasználóként semmilyen kapcsolatban nem állsz velük. Természetesen van frissítő programjuk, leírása is van, csak azt nem te kapod meg, hanem az OEM akitől a kártyád veszed. Neked pedig velük kell egyezkedned minden esetben ha valami nyűgöd van. Nem olyan bonyolult ám ez.
-
Thrawn
félisten
válasz
#85552128 #30 üzenetére
Látok, de hiába linkelném te már nem látnád
Ellenben minden gyártónak van supportja, onnan beszerezheted.szerk: a Sapphire a kártya egyedi azonosító számsorát is bekéri (csak úgy szólok).
A VGA-k esetében nem annyira triviális a BIOS frissítés mint mondjuk egy alaplapnál, ergo elég veszélyes volna a felhasználók igen nagy részére ha csak úgy közszemlére tennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest