Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Breki

    veterán

    válasz Beni2360 #3360 üzenetére

    De akkor rendszeresen kell rendelned, vagy felhalmozol készleteket belőle?

    Más téma tojás sütése a készülékben illetve kiegészítők.

    Tojásból, gondolom lágy tijás, kemény tojás rendben van.
    Mi a helyzet a tükörtojással rántottával készíthető valahogy benne?

    Eddig a felhőtojásról olvastam.
    [link]

    Illetve tükörtojásról kibelezett nagyobb zsemlében :-)

    Egyébként kiegészítőnek ilyen rácsokon gondolkozom.

    Egyrészt ha több szintes sütés kell másrészt a tojásoknak. :-)
    Több szintnél nem tudom mennyire akadályozza a levegőáramlást de lehet alulról még jobban is sül így megemelve. De lehet tévedek.


    Másik, sütőpapír nagyon sokat olvastam erről pro és kontra, most találtam egy tesztet illetve leírást abból idézek:

    létezik olyan speciális sütőpapír is, ami kimondottan forró levegős fritőzbe való használatra lett tervezve. Nem muszáj azonban a különleges fajtát megvennünk, a hagyományos is tökéletesen megfelelő, és léteznek olyan ételek, amelyek készítése közben kimondottan ajánlott a használata. Például ha valami kis dolgot sütünk, annyira aprót, hogy beleeshet a sütő nyílásaiba. A nyílások arra szolgálnak, hogy a forró levegő jól tudjon keringeni a fritőz sütőterében, a sütőpapír pedig szerencsére olyan vékony, hogy nem zárja el a levegő útját. A leggyakrabban a kosaras típusú fritőzökben vehetjük hasznát a sütőpapírnak, a tálcás fajták esetében nem annyira hasznos. A kosárba tett ételről viszont le tud potyogni mondjuk a panír, illetve a ragacsos tészták is oda tudnak tapadni, tehát kifejezetten jó ötlet a sütőpapír bevetése.

    Sokan egyébként azért nem mernek sütőpapírt használni, mert tűzveszélyesnek tartják. Attól tartanak, hogy a keringő levegő a fűtőszálnak fújja a papírt, amitől az felgyullad. Ez elég könnyen elkerülhető azzal, hogy előmelegítés alatt nem tesszük be még a sütőpapírt, hanem előmelegítjük a sütőt, betesszük a papírt, majd rögtön rá az ételt. Az ételt egyenletesen osszuk el a papíron, így jobban is fog sülni, és a papírt is rögzítjük a kosár aljához.A sütőpapír nagy előnye, hogy az lesz koszos és nem a fritőzünk, amit így sokkal egyszerűbb lesz használat után megtisztítani. Tehát használjuk nyugodtan, csak az ételt óvatosabban helyezzük el a sütőben, ha van alatta sütőpapír is.

    A másik, hogy van aki ilyesmi szilikon formát használ sütőpapír helyett, de ez nem tudom mennyire akadályozza meg a hőáramlást.

    A leírás alapján így oldják meg a hővezetést.


    Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák