-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ernyo15
csendes tag
Szia. Én "sajnos" még csak "szuvidált" oldalast sütöttem benne, annak elég volt 10 perc 180-200 °C -on. A párom rákattant a sous vide alkalmazására, egy aldis sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast.
Most a neten keresve találtam ezt a receptet, ha még lesz időd pácolásra hátha jó kiindulásnak:
Mézben pácolt BBQ sertés
Hozzávalók:
600 g sertés oldalas
1 üveg BBQ szósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál barnacukor
fél evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál vörösbor
2 evőkanál szezámolaj
só, bors
Elkészítés: A sertés szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a szódabikarbónát, a szójaszószt, a vörösbort és a szezámolajat. Pácoljuk be a sertés szeleteket és hagyjuk a hűtőben 8 órára. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Helyezzük a sertés szeleteket a sütőkosarába és állítsuk az időzítőt 10-12 percre. Vegyük ki a hússzeleteket és kenjük be barbecue szósszal majd kapcsoljuk a termosztátot 160 fokra. Süssük további 10 percig, amíg vöröses ropogós kérget kapunk.Ez egy külföldi recept (Google fordító a barátom):
[link] A hőfok 350°F= 176.6667°C kb. 35 perc. -
Bocsi a képért menet közben jutott eszembe.
Az ilyen menet közbeni képek többet érnek ám, mint a szépen megkoreografált ételfotók!
Épp a tarjáról akartam írni, de hasznos lehet, amit írtál, mert én először 15 percet krumplival 160 fokon sütöttem, utána csak a krumplit 180-on 5 percig, ez tuti is lett, majd a tarját visszaraktam 180-ra még 15 percre talán. Kívül már minden OK volt, de nagyon picit belül még lehetett volna puhább. Viszont amit íz ízekre mondtál, az tényleg így van, sokkal ízmegtartóbb ez a sütési mód, mint ha zsiradékban sütném. A hús abszolút nem száradt ki, gyakorlatilag ha picit omlósabb belül, egyszerűen tökéletes lett volna. Fűszerezéssel nem sokat faxnizok, só, bors, fokhagymakrém bemasszíroz, kis majoranna rá utána olajjal picit végiglocsolom, átmasszírozom és 15-20 perc állás elég még a vastag szelet húsnak is.
A gyorsaság, egyszerűség és a jobban megmaradt ízek miatt maximálisan meg vagyok elégedve én is a szerkezettel!
Láttam itt pár napja csirkelábat is leírva/fotózva, az lesz a következő áldozatom. Egy baj van a géppel csak, hogy mióta megvan, egy éves adagnyi fagyasztott krumplit ettem meg és most nincs egy szál sem a hűtőben.
-
ernyo15
csendes tag
Az app-ban valóban nincs a mi készülékünk. Először megpróbáltam valami hasonlót kiválasztani de utána töröltem a szűrést, mégiscsak jobb több receptből mazsolázni.(Angolul nagyon keveset tudok sajnos, így bevetem a Google fordítót is.) Ma kipróbáltam a fűszeres csirkecombot (amit 20 percig kell sütni, talán van többféle is). Jó lett, bár mivel hajlamos vagyok a túlsütésekre 5 percet még rátettem de így sem száradt ki egyáltalán, nagyon szaftos puha lett, de a bőre ropogóssá tétele miatt legközelebb 150°C fok helyett 180°C-on fogom tovább sütni a ráadás 5 percet. A recept nem írta a hús elő sózását csak a pácba írt egy keveset de, következő alkalommal szokás szerint azért meg fogom külön sózni.
-
Kb egy órája van meg a topik, amikor olvastalak amott, akkor csináltam. Ez a modern sütők mellett simán megfér, de más kategória, de kis mennyiséghez piszok gyorsan, egyszerűen megoldva sokkal jobb, mint a konyhai sütő.
ubyegon2: nagyon jól néz ki nagyon várom ha be dobsz pár ilyen recepetet én kíváncsi lennék rá .
Köszi, örülök, ha tetszett. Remélem lesz olyan recept, amit érdemes lesz ide bedobni, elég messze állok a konyhai dolgoktól.
Gyorsan túl akarok lenni az evésen, ebben is jó ez a szerkezet. Ha főznek rám, azt úgy el bírom viselni, de ha nekem kell csinálni.....ettől a 15 perces látványtól és illattól olyan éhes lettem, hogy a húst még külön bedobtam 10 percre és csak tányérra dobálva már rá is ugrottam.
Volt két vastagabb szelet, azt még 7-8 percre visszaraktam, amíg ezt eltüntettem. Szerintem látszik a képen is, hogy abszolút nincs kiszáradva.
A karajt amúgy sóztam, borsoztam, majoranna egy kevés meg fokhagymakrém, olajjal meglocsoltam és jól átmasszíroztam így. 10 perc után már dobtam sütőbe, nem érződött rajta az egynapos pácolás hiánya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest