Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosand86
csendes tag
Igen abban igazad van, hogy az üzleti gépekkel szemben elvérzik akkumulátor kapacitás tekintetében (talán még tartósságban is). Mert nem arra vannak. Általános munkahelyi gépnek inkább valami üzleti sorozatbeli gép való ez tény. Bár én is jobban örülnék egy Qosmio céges gépnek akkor lehet meló után még játszani is rajta.
ÉS szerintem LBandi is hasonlóra gondolt. De átlagos üzleti felhasználásra valóban nem való. Főleg ahogy nézem a munkahelyemen a főnököknek van ilyen vállalati gépük, akik Word-öt meg powerpointot használnak rajta. És amennyire értenek hozzá kell is a tartósság és a support
Tényleges fejlesztésre már nem biztos hogy olyan jók, mivel alacsony fogyasztású komponensek vannak bennük, amiknek a teljesítménye is kisebb. Ott már lehet értelme egy Gamer laptopnak is vagy egy teljesítménycentrikus vállalati gépnek, de az már nem fog napi 8 órát akkuról elmenni.Az én Toshiba laptopjaim (Igaz csak középkategóriás Satellite sorozat) napi 20-22 órát mennek (illetve az előző csak addig amíg én használtam, most ismerősnél biztos kevesebbet). Nappal velem van munkahelyen, és dolgozgatok rajta míg a nagy gép fordít/telepít stb. Éjszaka meg linux kerneleket tölt le/seedel

És bírja, bár 4 év után a winyónak kezd hangja lenni. -
rosand86
csendes tag
Komoly grafikai munkában megnézném az általad említett Dell Precision, HP Elitebook vagy Lenovo Thinkpad hármassal mire mennél. Ezeknek inkább a Toshiba Tecra az "ellenfele".
A Qosmio Gamer/multimédia laptop. Azért ne keverjük az Iveco-t a Ferrari-val. A kettő más-más területen nyújt maximális hatékonyságot.
Játékra/multimédiára vannak az Asus ROG, Alienware (Dell gamer noti brand). Ugyanaz a kategória mint a Qosmio, na azzal lehet összehasonlítani. Nem mondom hogy jobb ezeknél, de szerintem ugyanaz a kategória.Tartósság tekintetében nekem csak jó tapasztalataim vannak a Toshibával:
* Toshiba L40 2006-ban vettem, még működik.
* Toshiba L650 most is arról írok (2010-es). Az akku még mindig megy 2 órát netezéssel. Battlefield 4-et még végigtoltam rajta.
* Meg a családban még van pár c650-es, amikkel szintén nincs gond.Gagyinak biztos nem gagyi. Van garancia kiegészítés, de szerintem ha az első két évben nem jön elő komoly baja, akkor sokáig társad lehet egy Toshiba. Persze itt is előfordulhatnak anyagfáradások.
A szépség meg relatív.
Ezek jó érvek?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Posta, csomagküldés
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Búvárkodás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- MacBook Pro M1 512 GB SSD, 16 GB RAM kitűnő állapotban
- LENOVO ThinkPad T460,14",FHD,i5-6200U,8GB DDR3,512GB SSD,WIN11
- LENOVO ThinkPad T470s,14",FHD,i7-7500U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- MSI Stealth A16 AI+ A3XWHG-027 - Ryzen AI 9 HX 370 / RTX 5070 Ti / 32GB / OLED 240 HZ - Garanciás
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
egészséges kompromisszum.
Tényleges fejlesztésre már nem biztos hogy olyan jók, mivel alacsony fogyasztású komponensek vannak bennük, amiknek a teljesítménye is kisebb. Ott már lehet értelme egy Gamer laptopnak is vagy egy teljesítménycentrikus vállalati gépnek, de az már nem fog napi 8 órát akkuról elmenni.