Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
laposonly11 #315 üzenetére
"1280x1024 4:3 "
mint egesznap 4 darab 4:3 -as keparanyu moncsit bamulo ( mondjuk 1600x1200 de akkoris. ) megszolitva erzem magam.
szamold ujra -
BerserkGuts
addikt
válasz
laposonly11 #163 üzenetére
ez hol fix 60 meg már a 60 is kevés egy multi fps-hez
töltsd le például a : Pendulum demo-t ha nem érted miről beszélek hogy darabos a mozgás
40 minium fps és 60 maxium közé beállítva (focus on pedulum) nagyon is látszik.
A TEST PATTERN-nél meg végképp látni bármelyik monitorral
elég drarabos a mozgás amikor 40-60 de a videóban is darabos a mozgás elég idegesítő pl a tombridernél pedig csak sp játékSőt a 60/60 is kevés mivel 75Hz/120Hz monitorom van mind2-nek kevés a 60képkocka
-
Beretvás
veterán
válasz
laposonly11 #148 üzenetére
És ez neked hol csillog meg fénylik mint a játékban???
-
Kansas
addikt
válasz
Annyi sületlenséget összehordtál itt, hogy meg se próbálok mindre reagálni...
Amikre igen:
- "de szarnak a bele épített legújabb technológiát rendesen bemutatni, csak azért mert a konkurenciának ez nincs meg és ezzel a konkurenciának kedveznek" - nem azért nem gyógyultak rá az RT-re(egyébként rendesen bemutatták, csak nem fújták túl, ahogy az NV szerette volna), hanem azért, mert per pillanat rétegfeature, amit a több száz játékból ami az RTX kártyák megjelenése óta kijött, összesen alig több mint fél tucat támogat, az is leginkább akkor, ha lebutítod DLSS-sel... jó a feature, ne nincs nagy "lábnyoma" még, és mire lesz, addigra az NV és az AMD is új VGA szériát ad ki(amin remélhetőleg normálisan megy majd)
- "de azt is csak AMD dinamikus képbutító sharpeningjével, amihez képest az NVidia DLSS 2.0 fényévekkel jobb képminőséget és sebességet biztosít" - Nem, a konzolok nem RIS-t használnak, az PC-s feature, a konzolokon dinamikus felbontás van vagy checkerboard, amikor nem elég a kraft a natív felbontáshoz.- "NVidia DLSS 2.0 fényévekkel jobb képminőséget és sebességet biztosít, mivel hogy van hozzá plusszban több száz tensor magja, miközben az AMD kártyáknak 0 értsd semmilyen hardveres gyorsítása nincs hozzá" ezek közt a tagmondatok közt nincs összefüggés
Először is nem biztosít fényévekkel jobb képminőséget, azon konkrétan ront, másodszor az AMD-nek fixfunkciós gyorsítója nincs hozzá, ami egyébként a tensor magra sem igaz, az se fixfunkciós, csak játékban nincs más haszna(melóban azért van)... az meg ne is zavarjon, hogy az AMD-nek még nincs a DLSS-hez hasonló feature-je(már úton van), szóval nem tudom, mihez hasonlítod, én azért ha lesz nekik, azt se szívesen használom, a natív felbontású render híve vagyok, gyártófüggetlenül(értsd: szerintem a DLSS is fos, meg amit az AMD csinál hasonlót, az is) - de a lényeg, hogy az AMD mi a frászt gyorsítson azon, amit nem csinál?- az ugye megvan, hogy a Tensor magoknak a világon semmi köze a raytracinghez? Azokon csak és kizárólag a DLSS fut, ami ahhoz kell, hogy ne nézzen ki fosul amikor a 1080p-t meg 1440p-t 4K-nak hazudják, meg a 900p-t 1440p-nek, sőt, a 8K+DLSS is 1440p - aztán még gyakran így is fosul néz ki. A raytracing az az univerzális shader magokon fut, a fixfunkciós RT magokkal gyorsítva. Bármelyik VGA képes rá az elmúlt 10 évből, csak a régebbieknek nincs hozzá elég teljesítménye
- akkor még egyszer, a gyengébbek kedvéért: játszottam én is pl. Battlefield V-tel, és az idő jó részében egy fia pocsolya vagy tükröződő felület nem volt a környékemen(az általad linkelt videó nagyobbik részében sincs), úgy meg sok sikert... szóval kamu az állítások, hogy 100%-ban segít
- "jelenlegi konzol címek 95% ban és a PC re érkezők címek jelentős részében ott van" hazugság, erre nincs finomabb szó. Nincs ott. Van kb 5-10 cím ami az elmúlt 2 évben kijött, de pl. az Assassin's Creed Valhallában csak konzolon van RT, PC-n nincs, az Unreal V engine demójában, bár az engine támogatja majd(jövőre, mikor megjelenik), de szintén nincs RT, MS Flight Simben sincs, ... de minek is beszélek neked, nyilvánvalóan annyira be vagy zárva a kis buborékodba, hogy a rengeteg RT-t nem tartalmazó játék megjelenése nem jut ez az agyadig, és most csak az AAA címekről beszélek
- mutasd, hol írtam hogy 3-5 évet kell rá várni! Sehol(1-2 évet írtam, ahol írtam, azalatt bőven kijön a következő VGA generáció), úgyhogy fejezd be a hazudozást.
-
wattafaka
senior tag
válasz
laposonly11 #155 üzenetére
Dehogy komoly
A humorérzéket még szerencsére nem tudják korlátozni. -
Dare2Live
félisten
válasz
laposonly11 #169 üzenetére
Olvass figyelmesen. "ingyen kapja a GPU"
És nézd NV oldalról. Ha most elkezdenek hamut szórni a fejükre akkor se mossák le magukról, hogy ők zsarolni, ellehetetleníteni próbáltak azért, hogy tesztelők jobb színbe tüntessék fel a termékeiket.
Ha érdekel az egész ott van amit linkeltem. Én is pakolás, bevásárlás közben hallgattam meg. Egész elképesztő mit hisz az NV magáról. Kezdve a We gamersel....
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ha az a levél áll akkor ez egy gigantikus blama.
és az, hogy erről az egész dologról neked fogalmad sincs és hülyeségeket írsz egy dolog. Viszont az NVnek az NV marketingeseinek sincs. Kokler hozzá nem értők. És lehet sima/netes újságoknál ez a hozzáállás működik mármint a zsarolunk, ellehetlenítünk ha nem írtok szépeket de itt most olyat bukott hogy a fal adja a másikat. És ez akkor is igaz ha holnaptól NV hamut szór a fejére. pl mert innen évekig nem mossák le magukról, hogy ők egy g*cég akik zsarolnak, ellehetetlenítenek ha nem olyan tesztet írsz ami nekik tetszik.
A dolog meg különösen vicces mert:
[link]btw pontosan nem idézek félig figyeltem de linus jól elmondta, hogy leszarja. Az elmúlt 1h egérpad eladásából jópár 3090et vehetne. 1h egérpad eladásból. Jópár 3090et.
-
SindaNarmo
tag
válasz
Na, ezen jót röhögtem, most már ezt is tudom, hogy az igényességet RT-ben mérik.
-
válasz
> hogy többé nem kapnak ingyen hardvert a zöldektől, mivel balfaszok. Legközelebb akkor majd megveszik maguknak, ennyi!
Most te azt gondolod, hogy barmelyik kicsit is nepszeru reviewernek szamit, hogy ingyen kapja a GPU-t?
-
Kansas
addikt
válasz
Értjük, tükröz a víz, jól is néz ki az RT, bár nekem a GI része többet ér, mint pont a tükröződés, de ez nyilván szubjektív. Mint ahogy az is, hogy megéri-e az fps-csökkenést amit okoz...
Objektívan nézve viszont bármennyire menő eyecandy az RT, nem lehet rá azt mondani, hogy akkora jelentősége lenne, mint amekkorára az NV szeretné fújni, amit meg a HU-val csinálnak, az nettó görénység, ráadásul a nemrég kipattant MSI balhé kapcsán is nyilvánvaló, hogy a független tesztelők érzékenyek a függetlenségükre, és nem tartják magukban, ha izmozni akarnak velük.
Nem néztem ugyan vissza a hozzászólásaid más topikokban, de remélem, a DLSS ellen is épp úgy kikelsz, mint a konzolos felskálázós trükkök ellen. Már persze ha nem szeretnél segget csinálni a szádból... Ugye?
Azt is eldönthetnéd, hogy az RT-t dicsőíted, vagy a 4K/120Hz-t. A kettő(három) együtt nem megy. Semmilyen hardveren.#40 laposonly11: "Jogos az Nvidia felháborodása, ha egyszer beépítettek egy RTX technológiát, amit a hanyag tesztelők szarnak tesztelni és reklámozni, pedig kaptak hardvert ingyen kézhez" Már bocsi, de a tesztelőknek nem a termék reklámozása a dolga, arra vannak fizetett szakemberek a gyártóknál. A tesztelők nem nekik dolgoznak, hanem nekünk, játékosoknak, és velünk szemben sem az a dolguk, hogy enyhítsék a "buyers remorse"-unkat, hanem hogy elmondják a frankót a termékekről, és amíg 100 megjelenő játékból csak 2-3 támogat RT-t, és abból is átlag egy inkább techdemó mint játék, addig szerintem teljesen jogukban áll nem az RT-re kihegyezni az összes tesztjüket.
#124 laposonly11: És akkor most a tiráda mellé sorold azokat a játékokat, ahol ez így van. Aztán számold ki, ez mekkora hányada az összes ugyanazon időszakban megjelent játéknak, illetve az ezekkel RT-vel játszók mekkora hányadát teszik ki az összes játékosnak.
Képzeld, többségben vannak azok, akiket konkrétan ezek a játékok full hidegen hagynak, ők hadd ne az RT alapján döntsenek arról, mit akarnak venni...
Azt meg ne tudd meg, mennyivel többet számítana a játékmenet szempontjából, ha pl. a játékokban rendesen működő fizika és/vagy AI volna...
Száz esetből átlag hányszor segít ki a tükröződés a drágalátos multi-FPS-edben? Én speciel nem tudom, nem játszok se multi-FPS-sel, se RT-vel. Abban viszont 100%-ban biztos vagyok, hogy 100-ból 100-szor esik vissza jelentősen az FPS(DLSS mellett is) és az esetek jó részében kénytelen vagy visszavenni más, szintén hasznos beállításokból(pl. view distance, felbontás), csak hogy élvezhető sebességgel fusson... -
wattafaka
senior tag
válasz
Photoshop
-
Duck663
őstag
válasz
laposonly11 #122 üzenetére
No de milyen teszteket olvasnak? Manipuláltat? Megvásároltat? Ne légy már balek! A G80 idejében vagy fél éven keresztül nem volt használható nv meghajtó! Amikor kijött az első AC, amibe később javítással bekerült a DX10.1 támogatás, az nv hisztije miatt került ki az, mert hát az ő hardverük nem támogatja azt, milyen dolog, hogy a fejlesztő azt meri használni! Mintha a idő megszépítene dolgokat nálad! Most pedig pontosan ugyanaz a manipulációs játszadozást kezdték el, ami korábban is jellemző volt rájuk, egyszerűen azért, mert a konkurencia egy elég jó termékkel szorongatja a nyakukat!
Az meg, hogy miért fogyasztanak a kártyák annyit amennyit, erre a válasz egyszerű, az elsőségüket csak ilyen módon sikerült épphogy csak megtartani.
-
Cs1csó
titán
válasz
Nem, azok akik olvasnak azok a kisebbség, talán 10-20%. A többség csak annyit tud NVIDIA videókártyával van szerelve a gép akkor jó.
Még mindig lehet hogy pl. az AMD-ről a Bulldózer proci jut az eszébe. Sajnos ez ilyen idő felépíteni egy brand-et és a zuhanásához is kell idő. -
Predatorr
őstag
válasz
Hát az én agyamba is rendesen beégett több évtizedes gyakorlattal mindkét gyártó részéről.
-
tasiadam
veterán
válasz
laposonly11 #45 üzenetére
1660 superem van. Es ha 165ert lenne meg 3060ti akkor vennek rohogve. De azert nem fogok, hogy csak a CP jobb legyen. Maahol a 1660S is hozza az elvartat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest