- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
Pingüino #445 üzenetére
A célhardverrel az a gond, hogy ugyan elméletben jobb teljesítményt nyújt, de beleragadsz egy konkrét implementációba, és ha az az igényeidnek nem felel meg akkor szopóág, módosítani csak hardvercserével lehet. Ez PC-n az 1-2 évente megjelenő friss hardverek mellett nem teljesen kivitelezhetetlen, de egy 5-7 évre tervezett konzol esetében nem véletlenül ragaszkodtak a programozhatósághoz...
-
Kansas
addikt
válasz
FLATRONW #417 üzenetére
"Egy PC-s tesztet igenis a max beállítások mellett kell elvégezni, azt kell bemutatni, hogy mire képesek a legmodernebb hardvervek a legújabb játékokban. Kiegészítésként pedig le kell tesztelni RT nélkül is, hogy a régebbi kártyák teljesítményéről is képet kapjunk."
És így(RT-képes hardvernél kötelezően RT-on tesztelve) a következő lista jönne ki, Shadow of the Tomb Raider-ben, az fps értékek egészrészeit használva:
4K:
RTX 3090 - 64 fps
RTX 3080 - 56 fps
RX 5700 XT - 51 fps
GTX 1080Ti - 50 fps
RX 6800XT - 47 fps
RTX 2080Ti - 44 fps
RTX 3070 - 40 fps
GTX 1080 - 37 fps
RTX 3060Ti - 36 fps
RTX 2070 - 27 fps1440p:
RTX 3090 - 109 fps
RTX 3080 - 97 fps
RX 5700 XT - 92 fps
GTX 1080Ti - 90 fps
RX 6800XT - 85 fps
RTX 2080Ti - 77 fps
RTX 3070 - 72 fps
GTX 1080 - 68 fps
RTX 3060Ti - 66 fps
RTX 2070 - 49 fpsAz új NV kártyák vastagon, az új AMD aláhúzva. GamersNexus teszt, nem HardwareUnboxed.
Ez így mennyivel jobb? Ez csábítaná a népet az új kártyák vásárlására? Lehetne magyarázni, hogy "de hát annyival szebb", csak egy ilyen listát látva nem sokakat érdekelne, többen lennének azon kiakadva, hogy az újabb kártyák visszalépést jelentenek a régiekhez képest...
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #411 üzenetére
Ja, úgy érted, ahogy a HardwareUnboxed csinálta? :D
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #409 üzenetére
Nem feltétlen muszáj külön videó, nem ad ki annyi tartalmat...
hozzá lehet csapni a normál videó végéhez...
-
Kansas
addikt
válasz
FLATRONW #405 üzenetére
Az első generációs RT egy nagy nulla volt támogatott játékok tekintetében, azóta csak még nagyobb lett, a DLSS-t kijavították, de továbbra sem a minőség irányába hat.
A mostani generáció meg még nem döntötte el, hogy az NV vagy az AMD irányába megy el, egyelőre az előbbit képviselik a PCs játékok, a másikat a konzolok.
Sok tesztben alap is, speciel a HU-éknál nem. A lényeg az, hogy joguk van így dönteni, az NV-nek meg nincs joga ezt büntetni. Ennyi.
Nem lehet előírni a sajtónak, hogy miről mit gondoljon, nem az egész világ Orbánisztán vagy Kína... -
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
zsintai1987 #384 üzenetére
Így is lehet, de akkor vagy felejtsd el az összesítést, vagy a tesztelt játékoknak reprezentatív mintát kell adniuk a teljes piacra nézve, magyarul minden 20 játékból talán 1 olyan is lehet benne, ami támogat RT-t...
Counter-troll off... -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #381 üzenetére
Amíg a tesztekben(és a piacon) többségben vannak az RT nélküli játékok, addig hülyeség bármelyik játékot csak RTon tesztelni, mert alávág az összesítésnek.
És ha RT nélkül minden játékkal lehet tesztelni, vele meg csak néhánnyal, szvsz egyértelműnek kellene lennie a hangsúlyoknak...
De csak pár év kell, hogy ez ne így legyen, lagalábbis ha optimistán áll hozzá az ember... -
Kansas
addikt
válasz
FLATRONW #380 üzenetére
Értjük, hogy neked bejön az RT. Mostanság már nekem is.
Ezzel együtt bocs de totál indokolatlan alapértelmezettnek venni. Egyszerűen a mai kártyák annyira képtelenek teljesíteni banne, hogy (ahogy fentebb is írták) többen RT-képes kártyán is csak kíváncsiságból kapcsolják be, aztán amikor érdemben játszani akarnak, megy offra, mert bár van aki el tudja viselni a 30 körüli fps-t(én is, bár leginkább csak konzolon), de kívánni nem sokan kívánják. Ahol meg nem esik vissza annyira a sebesség ott nagyítóval kell keresni a RToff és RTon közti különbséget(pl. Dirt 5).
Arról nem beszélve, hogy emlékeim szerint ha a grafikát Ultra-ra állítod, akkor CP2077-ben nincs bekapcsolva a RT.
Szóval a fő probléma az, hogy, ahogy több teszter, köztük Linus is elmondta már, mire az RT valóban érdemben elterjedt lesz, a jelen generációs és korábbi kártyák még ennyire se lesznek alkalmasak a futtatására, mint most. Jövőállóság kb. nulla, amit most látunk, az az RT gyerekkora, a gyerekbetegségekkel... szükség van rá, át kell esni rajta, de nem ez a jövő. Nem ezek az effektek, nem ezekkel a kártyákkal. Ez egy átmenet, ami nem is biztos, hogy csak ebben a generációban tart, lehet hogy még a következő is az erről fog szólni.
A konzolok azért kivételek, mert azoknak az életciklusa 5-7 év, azalatt 3-4 VGA generáció eltelik, viszont nekik előnyük a fix hardver amire durván lehet optimalizálni.
Az is előfordulhat, ha a PC-s RT irányvonal nagyon elkanyarodna a jelenlegitől, és nem az RDNA2 felé, akkor az RT-t használó játékok portolása nehézkessé válik PC-re/PC-ről.
Ez pedig se az AMD-nek, se a Microsoftnak nem áll érdekében... és szerintem igazából az NVidiának sem - nekik is fontos, hogy a kártyáikon jól fussanak a konzolról portolt játékok.Szóval aki nem early adopter és/vagy nincs kitömve kellő pénzmaggal, annak RT-fronton mostanság érdemesebb kivárásra játszania, és ez nagyjából pont az, amit a Hardware Unboxed is állít a tesztjeiben. És attól, hogy ez rövid távon fáj az NVidiának meg az agyatlan fanboyoknak, ez még egy teljesen érvényes álláspont, amit az NV-nek nincs joga szankcionálni.
-
Kansas
addikt
Melyik kettő?
Amelyikből az egyik soha nem gyártott CPU-t(vagy GPU-t) és mindjárt megveszi az NVidia?
Ja nem, az Intelből lesz GPU-gyártó, bár nem tudom, miért A-betűs névvel tenné...?
Almáékat meg nem érdekli semmi, csak saját maguk, nem fognak alkatrészt gyártani másnak, csak a saját cuccaikba teszik bele. -
Kansas
addikt
válasz
Komplikato #296 üzenetére
Akkor még nem volt kialakult reviewer közösség, de Internet se mindenkinek... se Facebook, se Twitter, se YouTube...
-
Kansas
addikt
Az attól függ, hogy az NV-féle RT megoldásnak van jövője, vagy annak ami a konzolokban is van...
Egyébiránt Dirt 5-ben például semmi lemaradása nincs az AMD-nek RT-tekintetében. Még ha abban elég lightos RT is van... vagy ki tudja, lehet hogy nem az RT lightos, hanem a raszter render túl jó minőségű... -
Kansas
addikt
válasz
MeszesKPT #291 üzenetére
Na ja...
Most botlottam bele egyébként Jay(JayzTwoCents) reakciójába. Valamivel kevésbé érzelmektől fűtött, és van benne némi extra infó, érdemes megnézni a végkifejlettől függetlenül is.
Idézet: "Making a good product doesn't make you not a shit CEO and a shitty company"
Úgy néz ki nála is kihúzták a gyufát...Basszus, abbahagyom, ez már a katasztrófaturizmussal határos...
Egyébként semmi kétségem, hogy hasonlóan görény húzásokat időnként az AMD is megenged magának, ez itt most nem arról szól, hogy "bezzeg az AMD", hanem annak örülök, hogy az aktuálisan kiderült görénységért az aktuális görény megkapta a magáét. Ugyanígy örültem, mikor az MSI volt hasonló helyzetben, és ha az AMD-ről vagy Intelről is kiderül ilyen(megesett már korábban is), annak is örülni fogok, ha megkapja érte a magáét. Ha jogos.
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
wattafaka #286 üzenetére
"Szóval az NVidia végeredményben jól csinálja, mert fejleszti a grafikai lehetőségeket, mindezt opcionálisan (kikapcsolható RT)."
Alapvetően igen, jól csinálja, bár nekem nem annyira szimpatikus, hogy ekkora szerelmese a zárt megoldásoknak, hogy nincs is(tudomásom szerint) publikus dokumentációja az architektúrájának, sőt, a játékfejlesztőknek se nagyon adja ki a részleteket(lásd. GameWorks), tehát nem igazán könnyű tőlük függetlenül optimális kódot írni a vasaikra, a legtöbb esetben kénytelenek azt afféle fekete dobozként kezelni..."beleteszik a játékukba a bekapcsolható RTX-et, a játékélményre meg nem fektetnek túl nagy hangsúlyt" na igen, mostanság pl. a Control-t hallottam nagyon fikázni ilyen szempontból... bár nem tudom, mennyire indokolt ez, mert én magam nem játszottam azzal a játékkal.
-
Kansas
addikt
"Ez a véleményem szerint teljesen rendben van."
Ez szerintem is, ráadásul ez megoldja azt a problémát hogy a teszter ne függjön egy gyártótól, ha az mondjuk MSI módjára izmozni kezd, az egyszeri teszter megfogadja GN Steve tanácsát és hagyja a gyártót a francba, kér kártyát a másiktól, vagy vesz a piacról, ha van rá kerete(meg ha kapható)...
Másrészt ezek szerint Ausztrália vagy elég nagy piac, vagy egyben kezelik az angolszász országokat, feltételezve, hogy USA-ban/Kanadában is nézhetik HU-ékat... én legalább is nem ismerek náluk nagyobb ausztrál review csapatot - népszerűségben, persze, nem létszámban.Kérdés, hogy NV akkor is visszakozott volna-e, ha Linus(a maga 12,5 millió subscriber-ével) nem küldi el őket publikusan az anyjukba... magyarul, hogy ez egy személy "részeg" emailje az NV részéről, vagy az elküldése pillanatában a cég álláspontja volt. Mondjuk ezt aligha tudjuk meg...
-
Kansas
addikt
Egy játékot mutass, ahol dedikált PhysX hardvernek(már amennyiben a CUDA mag annak számít) mérhető előnye van a szoftveressel szemben. A CPU-n a szoftveres fut, nincs hozzá dedikált hardveres gyorsító(vagy ha a CPU annak számít, akkor mindenhez van
)
Az a PhysX ami az én AMD-s vasamon megy, tuti nem használ dedikált hardvert. -
Kansas
addikt
válasz
wattafaka #269 üzenetére
Abban nem vagyok biztos, hogy ez a VGA-gyártók sara lenne, legalább is a sztori meg a kreativitás része... a hardvergyártóknak az a feladata, hogy lehetővé tegyék az új feature-ök minlé kisebb embermujnkaórával járó implementálását, bár java részt azt is átvették tőlük az engine-fejlesztők. Java részt.
Azért az látszik, hogy az RT és a DLSS kapcsán ez nem olyan triviális meló, vagy az implementálás, vagy az optimalizálás nekem melóigényesnek tűnik, meg baszakodni kell a DLSS-tanítás kapcsán az NV-val is, ahogy gondolom az AMD hasonló technológiája kapcsán meg majd velük...
Ha meg melós, akkor azt a munkamennyiséget vagy nagyobb fejlesztőcsapattal lehet lefedni(ahol erre van lehetőség), vagy valami más kárára, ami nekünk sehogy sem jó. -
Kansas
addikt
Tudtam, hogy valahol olvastam ilyet, csak abban nem voltam biztos, hogy tőled, így nem találtam meg.
Köszi!Akkor már csak a tárgyhoz jobban kapcsolódó rész kéne, hogy mennyiben van/volt HU-ékkal meg a többi FE tesztelővel kivételezve, és mi kell ahhoz, hogy abba a körbe be lehessen kerülni? Vagy NDA-s a téma?
-
Kansas
addikt
Arról mesélhetnél pl. hogy mi kell ahhoz, hogy pl ti(vagy egy előélet nélküli felkapaszkodó reviewer) kaphassatok FE-kártyát... vagy akár arról, hogy nektek mi volt az indoklás arra, amikor abbahagyták a küldést, már persze ha volt egyáltalán...?
Azt se bánnám, ha el tudnál irányítani egy normális, az RT-implementációk közti különbséget bemutató cikkhez, ha már én egy olyat találtam, ami "egy bődületes baromságot írt le"... ahhoz nem feltétlenül ragaszkodok, hogy te írj egyet, mégis csak hétvége van...
-
Kansas
addikt
Nem mindnek, soknak. Amelyikek elég nagyok, elég sok a subscriber-ük(nem előfizető, mert YT sub. ingyen van), azok közül szvsz mindnek, de a kicsik közül is soknak(pl olyannak is, akinek még 7000 subja sincs), max tőlük utólag visszakérte, vagy ugyanazt a kártyát több teszter is megkapta egymás után.
-
Kansas
addikt
"Az AMD és a konzolok is RT számítás alatt erre dedikált hardvert alkalmaznak" nem ugyanolyanokat, nem ugyanúgy. Az AMD-féle RT egységek a CU-k szerves részei, míg az NV-féle egységek függetlenek tőle.
Egyebekben érdemes elolvasni a Techspot cikkét e különbségekről.Sokat számít az optimalizálás, Dirt-ben pl nincs lemaradva RT teljesítményben az AMD, tehát nem kizárt, hogy a többi új RT-s címben sem lesz.
Ettől még az RT jelentősége nem nő meg hirtelen... -
Kansas
addikt
Nem az a kérdés, hogy kellenek-e lépcsők, a HU sem azt állítja(és erre pont az általad említett videók a bizonyítékok), hogy értelmetlen az RT és nincs jelentősége a jövőt tekintve.
Csak azt, hogy a jelenben nem akkora a jelentősége, mint az NV állítja.Nem mellesleg az NV se nyomulna ennyire hogy az összes többi feature-t hátrányba szorítva kihangsúlyoztassa, ha nem ez lenne az egyetlen érdemi előnye a jelenlegi generációban. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy az előző generációban se tolta ennyire, pedig akkor még kizárólagos feature-ük volt, csak akkor még raszterizálási teljesítményben is az övék volt a csúcs, így ők is kezelhették annak, ami: egy nice-to-have feature, ami egyszer majd széles körben elterjed.
Jelenleg az a legérdekesebb kérdés az RT jövőjét tekintve, hogy az NV által eddig alkalmazott fixfunkciós egységet használó implementáció fog elterjedni, vagy az AMD(+MS +Sony) által használt programozható, shader egységeket használó? Esetleg a játékfejlesztők mindkettőre optimalizálnak és egyszerre fog hosszabb távon létezni mindkettő?
Elméletileg simán előfordulhat, hogy az AMD beadja a derekát, és a PC-s GPU-iba tesz NV-stílusú fix RT magokat, és a programozhatóság megmarad a konzolok világában, de én hosszú távon nem arra fogadnék...
Az látszik, hogy az NV-re optimalizált kód nem fut olyan jól az AMD kártyákon, arra vonatkozóan viszont még nem áll rendelkezésre semennyi infó, hogy fordított felállásban milyenek a teljesítményviszonyok... bár ha az AMD-s kód jól fut az NV kártyákon, az az NVidia-nak jó is lenne meg nem is, hiszen rövid távú hátrányok helyett hosszú távon nem kedvezne az NV-optimalizált kódok írása tekintetében... -
Kansas
addikt
folyt.köv.:
"fotorealisztikus grafika"... tényleg arra van szükség? Mikor még arra sem képesek, hogy rendes fizikát/biomechanikát programozzanak le, vagy AI-t(és itt játék AI-ra gondolok, nem Skynet-re)? Én sokakkal együtt nem bánom, ha egy játék játéknak néz ki és nem filmnek - valahogy az interaktív filmek még a kalandjátékok piacát se tarolták le, pedig a filmnél kevés dolog fotorealisztikusabb, ennek azért alighanem megvan az oka, és az nem csak a színészek gázsija...
-
Kansas
addikt
Nem vagy te mindig ennyire write-only... igen, nagy jelentősége lesz az RT-nek, hosszú távon én is fogadtam rá(azért, illetve a 4K-ért veszek PS5-öt, ami a következő 5-7 évet át fogja ölelni), de rövid, 1-2 éves távlatban(gyakorlatilag a következő VGA generáció megjelenéséig) még korántsem akkora a jelentősége, hogy egy tesztelő ne mondhasson szabadon olyan véleményt, hogy a jelenlegi VGA generáció tesztjeiben egyelőre inkább nem kezeli kiemelten és nem erre alapozza az ajánlásait.
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
Ha nem érted, azzal nem tudok mit kezdeni, nem rejtjelben vagy külföldiül írtam pedig...
"Rt egyre tobb raszteres dolgot le fog valtani, es nem lesz raszteres alternativaja idovel."
Az előbbi kétségtelen, az utóbbira azért ne fogadj - nézd csak meg az SSAA sorsát, manapság senki nem használja, inkább MSAA-t vagy valami fos FXAA-t/TXAA-t helyette, esetleg, mint pl. én is, magas PPI-jű kijelzőt AA nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy az indie-fejlesztők manapság ontják magukból a 2D játékokat, pedig a 3D már mióta elterjedt... -
Kansas
addikt
Az se biztos, hogy szükséges. Lehet, hogy egyszerűen az lesz, hogy akkorra terjed el az RT, mikorra a GPU-k nyers ereje akkorára nő, hogy nagy veszteséggel is marad belőle elég, és hát egy ponton túl - különösen single-player játékban - mindegy, hogy 100 vagy 150 fps van - vagy kompetitív játékban 300 vagy 500...
Persze nem kétlem, hogy az extra teljesítményt a játékfejlesztők másra is képesek majd elkölteni, majd mindenki kiválogatja, melyik eyecandy beállítással kíván élni. -
Kansas
addikt
"most ha nem hasznalod olyan mint 50el menni a varosban egy ferrarival, aztan leirni, hat nem jobb, mint a masik"
Hát nagyon nem. Ha már autós metafora kell, akkor már inkább olyan, mint egy kétkerekezésre kigyúrt autóval továbbra is négy keréken menni, mert bár megy 30-cal két keréken is, közben impresszív látványt nyújtva(míg ugyanezen körülmények közt a konkurens autómodell csak 20-ra képes), azért inkább menne a nép 50-nel, különös tekintettel arra, hogy két keréken csak a város néhány direkt erre létesített pályáján lehet menni, míg négy keréken mindenhol. -
Kansas
addikt
Az hogy adnak kártyát, nem támogatás. Kb annak felel meg, mint hogy beengeded az újságírót a sajtókonferenciára. Mindenki nem fér be természetesen(különben hazánk a tízmillió teszter-újságíró országa lenne
), de ha valaki már bent van, és megdolgozott magának némi jó hírnévért, akkor csak úgy kirakni nem lehet arra hivatkozva, hogy más a narratívája az ott elhangzottakról, mint amit te szeretnél... illetve lehet, csak ne csodálkozz, ha következményei vannak, amik közül a legenyhébb, hogy a többiek rákérdeznek, hogy ezt most miért?
Egyébként nem ritkán visszakérik a review sample-t a gyártók a teszt elkészülte után, szóval még az se igaz, hogy buknak rajta egy "ingyen" kártyát.Azt nem vitatom én sem, hogy az RT a jövő(egyik szelete... én azért reménykedek érdemi AI és fizika fejlesztésben is mellé), de abban speciel egyet értek HU-ékkal, hogy jelenleg nincs akkora jelentősége, mint azt az NV állítja. Ez az elkövetkező 1-2 évben változni fog, ahogy nő az RT-képes hardverek piaci penetrációja, de az PC piacon már a következő generációt jelenti.
Arról nem is beszélve, hogy állítólag a Sony és a MS kifejezetten programozhatóra tervezett RT-t kért a konzolokba, ezért könnyen előfordulhat, hogy a PC-s RT is elmegy egy olyan irányba az NV által propagált fixfunkciós egységekre való optimalizálás helyett.
Az NV helyében én most a Microsoftra lennék inkább kiakadva: kétlem, hogy erről lett volna szó, mikor a DXR szabványt kidolgozták a Turing megjelenése előtt. -
Kansas
addikt
válasz
laposonly11 #163 üzenetére
Annyi sületlenséget összehordtál itt, hogy meg se próbálok mindre reagálni...
Amikre igen:
- "de szarnak a bele épített legújabb technológiát rendesen bemutatni, csak azért mert a konkurenciának ez nincs meg és ezzel a konkurenciának kedveznek" - nem azért nem gyógyultak rá az RT-re(egyébként rendesen bemutatták, csak nem fújták túl, ahogy az NV szerette volna), hanem azért, mert per pillanat rétegfeature, amit a több száz játékból ami az RTX kártyák megjelenése óta kijött, összesen alig több mint fél tucat támogat, az is leginkább akkor, ha lebutítod DLSS-sel... jó a feature, ne nincs nagy "lábnyoma" még, és mire lesz, addigra az NV és az AMD is új VGA szériát ad ki(amin remélhetőleg normálisan megy majd)
- "de azt is csak AMD dinamikus képbutító sharpeningjével, amihez képest az NVidia DLSS 2.0 fényévekkel jobb képminőséget és sebességet biztosít" - Nem, a konzolok nem RIS-t használnak, az PC-s feature, a konzolokon dinamikus felbontás van vagy checkerboard, amikor nem elég a kraft a natív felbontáshoz.- "NVidia DLSS 2.0 fényévekkel jobb képminőséget és sebességet biztosít, mivel hogy van hozzá plusszban több száz tensor magja, miközben az AMD kártyáknak 0 értsd semmilyen hardveres gyorsítása nincs hozzá" ezek közt a tagmondatok közt nincs összefüggés
Először is nem biztosít fényévekkel jobb képminőséget, azon konkrétan ront, másodszor az AMD-nek fixfunkciós gyorsítója nincs hozzá, ami egyébként a tensor magra sem igaz, az se fixfunkciós, csak játékban nincs más haszna(melóban azért van)... az meg ne is zavarjon, hogy az AMD-nek még nincs a DLSS-hez hasonló feature-je(már úton van), szóval nem tudom, mihez hasonlítod, én azért ha lesz nekik, azt se szívesen használom, a natív felbontású render híve vagyok, gyártófüggetlenül(értsd: szerintem a DLSS is fos, meg amit az AMD csinál hasonlót, az is) - de a lényeg, hogy az AMD mi a frászt gyorsítson azon, amit nem csinál?- az ugye megvan, hogy a Tensor magoknak a világon semmi köze a raytracinghez? Azokon csak és kizárólag a DLSS fut, ami ahhoz kell, hogy ne nézzen ki fosul amikor a 1080p-t meg 1440p-t 4K-nak hazudják, meg a 900p-t 1440p-nek, sőt, a 8K+DLSS is 1440p - aztán még gyakran így is fosul néz ki. A raytracing az az univerzális shader magokon fut, a fixfunkciós RT magokkal gyorsítva. Bármelyik VGA képes rá az elmúlt 10 évből, csak a régebbieknek nincs hozzá elég teljesítménye
- akkor még egyszer, a gyengébbek kedvéért: játszottam én is pl. Battlefield V-tel, és az idő jó részében egy fia pocsolya vagy tükröződő felület nem volt a környékemen(az általad linkelt videó nagyobbik részében sincs), úgy meg sok sikert... szóval kamu az állítások, hogy 100%-ban segít
- "jelenlegi konzol címek 95% ban és a PC re érkezők címek jelentős részében ott van" hazugság, erre nincs finomabb szó. Nincs ott. Van kb 5-10 cím ami az elmúlt 2 évben kijött, de pl. az Assassin's Creed Valhallában csak konzolon van RT, PC-n nincs, az Unreal V engine demójában, bár az engine támogatja majd(jövőre, mikor megjelenik), de szintén nincs RT, MS Flight Simben sincs, ... de minek is beszélek neked, nyilvánvalóan annyira be vagy zárva a kis buborékodba, hogy a rengeteg RT-t nem tartalmazó játék megjelenése nem jut ez az agyadig, és most csak az AAA címekről beszélek
- mutasd, hol írtam hogy 3-5 évet kell rá várni! Sehol(1-2 évet írtam, ahol írtam, azalatt bőven kijön a következő VGA generáció), úgyhogy fejezd be a hazudozást.
-
Kansas
addikt
válasz
laposonly11 #148 üzenetére
Értjük, tükröz a víz, jól is néz ki az RT, bár nekem a GI része többet ér, mint pont a tükröződés, de ez nyilván szubjektív. Mint ahogy az is, hogy megéri-e az fps-csökkenést amit okoz...
Objektívan nézve viszont bármennyire menő eyecandy az RT, nem lehet rá azt mondani, hogy akkora jelentősége lenne, mint amekkorára az NV szeretné fújni, amit meg a HU-val csinálnak, az nettó görénység, ráadásul a nemrég kipattant MSI balhé kapcsán is nyilvánvaló, hogy a független tesztelők érzékenyek a függetlenségükre, és nem tartják magukban, ha izmozni akarnak velük.
Nem néztem ugyan vissza a hozzászólásaid más topikokban, de remélem, a DLSS ellen is épp úgy kikelsz, mint a konzolos felskálázós trükkök ellen. Már persze ha nem szeretnél segget csinálni a szádból... Ugye?
Azt is eldönthetnéd, hogy az RT-t dicsőíted, vagy a 4K/120Hz-t. A kettő(három) együtt nem megy. Semmilyen hardveren.#40 laposonly11: "Jogos az Nvidia felháborodása, ha egyszer beépítettek egy RTX technológiát, amit a hanyag tesztelők szarnak tesztelni és reklámozni, pedig kaptak hardvert ingyen kézhez" Már bocsi, de a tesztelőknek nem a termék reklámozása a dolga, arra vannak fizetett szakemberek a gyártóknál. A tesztelők nem nekik dolgoznak, hanem nekünk, játékosoknak, és velünk szemben sem az a dolguk, hogy enyhítsék a "buyers remorse"-unkat, hanem hogy elmondják a frankót a termékekről, és amíg 100 megjelenő játékból csak 2-3 támogat RT-t, és abból is átlag egy inkább techdemó mint játék, addig szerintem teljesen jogukban áll nem az RT-re kihegyezni az összes tesztjüket.
#124 laposonly11: És akkor most a tiráda mellé sorold azokat a játékokat, ahol ez így van. Aztán számold ki, ez mekkora hányada az összes ugyanazon időszakban megjelent játéknak, illetve az ezekkel RT-vel játszók mekkora hányadát teszik ki az összes játékosnak.
Képzeld, többségben vannak azok, akiket konkrétan ezek a játékok full hidegen hagynak, ők hadd ne az RT alapján döntsenek arról, mit akarnak venni...
Azt meg ne tudd meg, mennyivel többet számítana a játékmenet szempontjából, ha pl. a játékokban rendesen működő fizika és/vagy AI volna...
Száz esetből átlag hányszor segít ki a tükröződés a drágalátos multi-FPS-edben? Én speciel nem tudom, nem játszok se multi-FPS-sel, se RT-vel. Abban viszont 100%-ban biztos vagyok, hogy 100-ból 100-szor esik vissza jelentősen az FPS(DLSS mellett is) és az esetek jó részében kénytelen vagy visszavenni más, szintén hasznos beállításokból(pl. view distance, felbontás), csak hogy élvezhető sebességgel fusson... -
Kansas
addikt
Linusék reakciója, a komplett NVidia levél felolvasásával egyetemben.
Szerintem ezt az NVidia PR részlege nem gondolta végig...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- Hass.io - Home Assistant telepítés, beállítás
- hoodoo86: Home Assistant telepítése és konfigurációs alapok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest