- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piszmaty76
aktív tag
A gond az, hogy a jelenlegi legcombosabb gyémántárú alig kapható hardwerek is lófityulák ahhoz, hogy igazán megmutassa az igazi potenciálját az RT. Viszont aki hosszú évek óta arra vár (így lassan 2021-ben talán nem annyira ördögtől való igény), hogy kompromisszumok nélkül játhasson a történettel is bíró barangolós látványorgiás RPG-jével és végre valahára megjöttek
az elég combos kártyák a 4K 60fps+ ultrához, annak az fps gyilkos RT embrió nem igazán opció. Ez viszont nem feltétlenül azt jelenti, hogy abszolút nincs is rá igénye. Valószínüleg a kompetitív lövöldéket előnyben részesítők sem fogják egymást taposni miatta. Akinek bőven elég a kisebb felbontás, annak természetesen teljesen oké lehet. Pedig engem is nagyon érdekel, a legapróbb kétségem sincs afelől, hogy brutál jó dolog lesz ebből sok év múlva, de jelenleg csak egy haszontalan/kihasználatlan plusz (amit szintén kifizettetnek a vásárlókkal) nagyon sok gamer számára. Sajnos. Szerintem. -
Aprósólyom
addikt
"A rt egy teljesen uj render mod, nem egy xedik elsimitas, eg es fold a ketto jelentosege kozotti kulonbseg."
Ezt valaki elmagyarázza? Egyelőre én azt látom, hogy semmi több egy rétegnél, ami a tükröződésnél van jelentősége. látszólag nagyon messze vagyunk még az RT velejétől. Ami pedig a sokat ismételt erőforrásigénye miatt van.
Shaderekkel is közel tökéletes látványt tudnak elérni a fejlesztők. Nem tudom minek 2 nagyságrenddel nagyobb erőforrás minimális többlethez. Teljesen felesleges, hiszen játék közben senki nem nézi, hogy a fény/árnyék és tükröződés mennyire tűnik természetesnek.
Én inkább azt nézem, hogy minél kevesebb Wh-t egyen a videókártya ugyan azon teljesítmény mellett. Azt hiszem ez mindannyiunk elsődleges érdeke kellene legyen, ahelyett, hogy a technológiai fejlődéssel elnéznénk az energiahatékonyságot.
Ray-tracing nagyon , de nagyon nem energiahatékony. -
sh4d0w
félisten
Nagyon nem akarod érteni, pedig igen gyakran a mérsékelt véleményed az, amit sok topicban érdemes elolvasni.
Minden gyártó olyan rizsát hint el a saját termékeiről, amilyet akar. Ha hinni lehetne nekik, akkor mindig az adott gyártó terméke a legjobbabb, piacvezető, jövőbemutató stb bullshit. Emiatt a marketing nem elég hatékony, mert már minden kockafej inkább hagyatkozik a független véleményekre, amelyek a HUB-tól, LTT-től, TPUP-tól és a többiektől jönnek. Ez az a bizonyos marketing munka, amit ezek a teszterek elvégeznek - így emiatt nem mondható, hogy a gyártó támogatja őket.
Ez egy. Kettő: az nv megpróbált létrehozni a levéllel egy saját marketing sajtót. Abban a pillanatban, amint bármelyik független teszter megengedi nekik a beleszólást a cikkekbe, tesztekbe, mindenki más megy a lecsóba.
A független teszterek jól tették, hogy összezártak és kiosztottak egy vérmérgezésben végződő tökönrúgást az nv-nek és remélem, a jövőben is pont ugyanígy járnak el, ha bármelyik gyártó bele akar pofázni a munkájukba, amit helyettük végeznek el.
-
Kansas
addikt
folyt.köv.:
"fotorealisztikus grafika"... tényleg arra van szükség? Mikor még arra sem képesek, hogy rendes fizikát/biomechanikát programozzanak le, vagy AI-t(és itt játék AI-ra gondolok, nem Skynet-re)? Én sokakkal együtt nem bánom, ha egy játék játéknak néz ki és nem filmnek - valahogy az interaktív filmek még a kalandjátékok piacát se tarolták le, pedig a filmnél kevés dolog fotorealisztikusabb, ennek azért alighanem megvan az oka, és az nem csak a színészek gázsija...
-
Kansas
addikt
Nem vagy te mindig ennyire write-only... igen, nagy jelentősége lesz az RT-nek, hosszú távon én is fogadtam rá(azért, illetve a 4K-ért veszek PS5-öt, ami a következő 5-7 évet át fogja ölelni), de rövid, 1-2 éves távlatban(gyakorlatilag a következő VGA generáció megjelenéséig) még korántsem akkora a jelentősége, hogy egy tesztelő ne mondhasson szabadon olyan véleményt, hogy a jelenlegi VGA generáció tesztjeiben egyelőre inkább nem kezeli kiemelten és nem erre alapozza az ajánlásait.
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
Ha nem érted, azzal nem tudok mit kezdeni, nem rejtjelben vagy külföldiül írtam pedig...
"Rt egyre tobb raszteres dolgot le fog valtani, es nem lesz raszteres alternativaja idovel."
Az előbbi kétségtelen, az utóbbira azért ne fogadj - nézd csak meg az SSAA sorsát, manapság senki nem használja, inkább MSAA-t vagy valami fos FXAA-t/TXAA-t helyette, esetleg, mint pl. én is, magas PPI-jű kijelzőt AA nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy az indie-fejlesztők manapság ontják magukból a 2D játékokat, pedig a 3D már mióta elterjedt... -
Kansas
addikt
Az se biztos, hogy szükséges. Lehet, hogy egyszerűen az lesz, hogy akkorra terjed el az RT, mikorra a GPU-k nyers ereje akkorára nő, hogy nagy veszteséggel is marad belőle elég, és hát egy ponton túl - különösen single-player játékban - mindegy, hogy 100 vagy 150 fps van - vagy kompetitív játékban 300 vagy 500...
Persze nem kétlem, hogy az extra teljesítményt a játékfejlesztők másra is képesek majd elkölteni, majd mindenki kiválogatja, melyik eyecandy beállítással kíván élni. -
Kansas
addikt
"most ha nem hasznalod olyan mint 50el menni a varosban egy ferrarival, aztan leirni, hat nem jobb, mint a masik"
Hát nagyon nem. Ha már autós metafora kell, akkor már inkább olyan, mint egy kétkerekezésre kigyúrt autóval továbbra is négy keréken menni, mert bár megy 30-cal két keréken is, közben impresszív látványt nyújtva(míg ugyanezen körülmények közt a konkurens autómodell csak 20-ra képes), azért inkább menne a nép 50-nel, különös tekintettel arra, hogy két keréken csak a város néhány direkt erre létesített pályáján lehet menni, míg négy keréken mindenhol. -
Laja333
őstag
2. Miért lenne szeretetszolgálat, hogy adnak egy terméket az egyik legnagyobb nézettségű YT-osnak? Ezzel mind2 fél jár jól, az NV valószínűleg többszörösét nyeri vele, mint egy VGA ára.
Nem is értem a lépésüket, ők jártak volna rosszabbul.#221
Csináljanak jó terméket, és akkor majd írnak pozitívan róla.RT a mostani generáción, főleg DLSS-el olyan, mint egy Ferrárival menni a városban 50-el, 2 lapos kerékkel.
-
Alogonomus
őstag
Olvass utána, hogy a legtakarékosabb RT is mennyivel visszaveti a sebességet a játékokban. Nagyjából 30%-kal, és ez még csak a belépő szint, ahol érdemi látványbeli fejlődésre nem is lehet számítani. Élsimításban a minimum MSAA X2 ezzel szemben alig (1-2%) rontja a teljesítményt. Na majd ha a minimum RT is maximum 10%-ot vesz el a sebességből, akkor érkezett el az RT-kora.
-
Kansas
addikt
Az hogy adnak kártyát, nem támogatás. Kb annak felel meg, mint hogy beengeded az újságírót a sajtókonferenciára. Mindenki nem fér be természetesen(különben hazánk a tízmillió teszter-újságíró országa lenne
), de ha valaki már bent van, és megdolgozott magának némi jó hírnévért, akkor csak úgy kirakni nem lehet arra hivatkozva, hogy más a narratívája az ott elhangzottakról, mint amit te szeretnél... illetve lehet, csak ne csodálkozz, ha következményei vannak, amik közül a legenyhébb, hogy a többiek rákérdeznek, hogy ezt most miért?
Egyébként nem ritkán visszakérik a review sample-t a gyártók a teszt elkészülte után, szóval még az se igaz, hogy buknak rajta egy "ingyen" kártyát.Azt nem vitatom én sem, hogy az RT a jövő(egyik szelete... én azért reménykedek érdemi AI és fizika fejlesztésben is mellé), de abban speciel egyet értek HU-ékkal, hogy jelenleg nincs akkora jelentősége, mint azt az NV állítja. Ez az elkövetkező 1-2 évben változni fog, ahogy nő az RT-képes hardverek piaci penetrációja, de az PC piacon már a következő generációt jelenti.
Arról nem is beszélve, hogy állítólag a Sony és a MS kifejezetten programozhatóra tervezett RT-t kért a konzolokba, ezért könnyen előfordulhat, hogy a PC-s RT is elmegy egy olyan irányba az NV által propagált fixfunkciós egységekre való optimalizálás helyett.
Az NV helyében én most a Microsoftra lennék inkább kiakadva: kétlem, hogy erről lett volna szó, mikor a DXR szabványt kidolgozták a Turing megjelenése előtt. -
Alogonomus
őstag
1. A raytrace majd akkor fog szólni sokmindenről, amikor a középkategóriában is lesz elég nyers erő a bekapcsolásához. Jelenleg a csúcskategóriában is csak a DLSS és az érkező DirectML mellett tud értékelhető sebességgel működni, ha nem 1080p-n akar valaki az 1000+ USD kártyáján játszani.
MSAA is azóta érdemi (széles kör számára elérhető) funkció, amióta a legmagasabb szintje is bekapcsolható (csak) 10-20% teljesítményvesztés árán. SSAA még mindig határeset a teljesítményigénye miatt.
A raytrace majd talán a következő generációval válik érdemi (sokakat érintő) opcióvá, mert az 5 nm-es kártyákban (és fejlesztett memóriarendszerükben) már remélhetőleg lesz elég erő 1-2 fényforrásnál többet is egyidejűleg kezelni érdemi (1440p/60+ fps) teljesítmény mellett a középkategóriában (RX7600-7700/RTX4060-4070). Addig a raytrace csak az "elit" úri huncutsága marad, amit jól mutat az ezzel a képességgel rendelkező játékok száma is.2. FE kártya nélkül a csatorna nem tud a kártya kijövetelekor tesztet kiadni, amivel rengeteg pénzt veszít, mert az érdeklődők megnézik inkább más csatornán a tesztet. Az FE kártyákról letiltás nyílt pénzügyi zsarolás az Nvidia részéről.
3. Inkább az Nvidia cserélhetné le a "gumigerincét" szilárd változatúra. Jól fogalmaztak, akik azt mondták, hogy az Nvidia túl nagy szereplőnek képzelte magát, és azt hitte, hogy ilyen maffiamódszerekkel is élhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest