- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PEPE85
senior tag
válasz
Polacheck #10 üzenetére
Hello, arra kérnélek, ha megoldható, hogy csinálj le-feltöltési, ping tesztet a 3.0 és majd a 7.2Mbit-es HSDPA hálózaton (Option GT-Max adatkártya kezel mindféle HSDPA sebességet), de még jöhet egy 1.5Mbit-es HSPDA-s feltöltési teszt is, ha gondolod.
Ha esetleg valaki más tud szolgálni teszteredményekkel (képes illusztráció jó lenne) természetesen az is jó lenne és megköszönném, de persze Polaheck mesteré az igazi. -
Mivel a hozzáférések mindegyikénél u.azt a net csomagot használod (mindegy, h. ''sima'' GPRS, EDGE, 3G vagy HSDPA lefedett helyen), a HSDPA-lefedettség pedig folyamatosan nő(ni fog), így, amennyiben csökennek a net csomagok árai, mi, felhasználók már ''nyertünk''.
Az pedig tuti, h. csökkenni fognak az árak a Vodafone 3G-s színrelépésével. Elég csak arra gondolni, mikor a Pannon elkezdte az EDGE-et és a 3G-t szolgáltatni, aránylag sokat korrigált az árain. -
orbano
félisten
válasz
Viktor0610 #27 üzenetére
Csökkenni fognak, de kérdés mennyivel (az adsl/chello sem lesz most már nagyon olcsóbb, a jelenlegi állás szerint). Én olyasmi hatástól félek, mint mondjuk az ISDN helyzete magyarországon. A legtöbb ember inkább vezetékes internetet vesz, mert olcsóbb, ez pedig megmarad business classnak, tehát olyan egetverően olcsó nem lesz. Direkt lejjebb vinni pedig nem fogja a trékom, elvégre minek csináljon az adsljének konkurreciát, amikor az már ki van építve, erre pedig milliárdokat kell költenie, ha nagy felhasználóbázist akar.
Persze remélem, nem lesz igazam (egyébként egy 3-5e Ft/1gb-os 512-1024mbites mobil internetre szívesen befizetnék az itthoni mellett is)
-
-
Robaj
addikt
Ez a 60-70 ms válaszidő alkalmatlan FPS játékra
Igaz nekem nem kell ilyen
-
PLacc
senior tag
Anno az SM(S) kitalálásakor is így gondolkodtak a tervezők...:
Minek is használnák az emberek, mikor szóban úgyis egyszerűbb, gyorsabb mindent megbeszélni... És mi lett mára? A szolgáltatók bevételének jelentős hányadát teszi ki az SMS forgalom.
Persze itt más árkategóriáról beszélünk...
A WIMAX bevezetése majd eldönthet mindent. -
orbano
félisten
Szerintem úgysem fog egy bizonyos szint alá esni az ára. Megmarad business class felhasználásra, esetleg elérhető lesz egy-két 0.5-1mbites korlátozott csomag és kész. Nem hinném, hogy megérné komolyabb fejlesztést folytatni ezirányba, ha egyszer ott a gyors és olcsó vezetékes internet.
Vagy rosszul gondolkodok? -
YikeSS
tag
Szep...szep...jo...jo...
de a semmirol beszelgetunk, foldi halando ugysem tudja kifizetni meg jo darabig.
De biztos jo hogy van... es a mobilszolgaltatok verhetik a nyalukat, hogy mennyire advancedek mar. -
PLacc
senior tag
Mivel GSM esetén TDMA meg FDMA van, így ez a technológia a TDMA-t használja, és összevonja az időréseket (alapesetben vonalkapcsolt csatornák), így 4x14.4kbps lesz a max. seb, ami szintén elméleti, mert ez tényleg korlátozza az előfizetők számát.
Szóval valamilyen szinten a ''vonalat'' vonja össze, de nem párhuzamosan. -
Bog
HÁZIGAZDA
Igen, ha mindenhol nagy a terheltség, akkor nincs mit tenni. De ebben jobbnak látszik a GPRS-nél.
A híres és festői Kőbányán lakozom, gondolom azért megy így a 3G, mert itt a panelrengetegben leginkább EMKTV-t használnak az arcok, ahogyan egyébként én is, sajnos.
HSCSD: a CSD egy vonalkapcsolt adatátvitel. Eddig úgy hittem, hogy a HSCSD simán csak egymás mellé rak 4 vonalat és egyszerre használja őket. -
PLacc
senior tag
1. ez tény, nem is róvom fel Nektek.
2. ez is igaz, de ha a optimistán nagymértékű elterjedéssel számolunk (ADSL helyett pl), akkor hiába oszlik el a terhelés a környező cellákban, ha mindenütt nagy lesz. Persze ez csak kukacoskodás
az idő majd eldönti...
Szerencsés helyen lakhatsz, ha megy 300-al az UMTS, nekem max 230-250el jön... -
marcee
addikt
''beszélnünk kell az előzményekről mobil internet szempontjából, legalább madártávlatban''
Ez enyhénszólva nem a legmegfelelőbb szófordulat! -
Bog
HÁZIGAZDA
Nos, két dolog.
1. Elég nehéz lett volna olyan tesztet csinálni, ahol fullosan leterhelünk egy cellát
2. Amennyire én tudom, a 3G és HSDPA eszközök már nem csak egy cellára jelentkeznek fel, hanem többet is látnak, és a terheltség függvényében használják ki azokat. Így egyenletesebben oszolhat el a hálózatban a terheltség, de javítsatok ki, ha nem így van.
Mellesleg nekem a 3G is fixen megy 300kbps körül, pedig az már működik egy ideje, legalábbis a fővárosban. -
PLacc
senior tag
Én azért ettől optimistább vagyok, nem adok neki két évet...
Kezdetben a szolgálatatók is heroinárban mérték a GPRS-csomagokat, ilyen 3-400Mbyte nagyságrendeileg 10e pénz volt emlékeim szerint... Aztán a Voda levitte az árakat, de ezzel a sávszélességet is, mert baromi sokan használták (főleg letöltésre, pedig az végképp nem arra való volt)...
A fejlesztésekről meg annyit, hogy van azért elvi korlátja (interferencia, az azonos freki miatt) a dolognak, és a T-nek sem fogja megérni minden házat teleaggatni HSDPA-képes NodeB-vel.Majd magát a technológiát kell továbbfejleszeni, de az még tényleg 1-2 év.
-
PEPE85
senior tag
Semmi, mert a T-mobile folyamatosan fejleszteni fog ott, ahol igény lesz rá, de érdekesség képpen kérdezném, hogy hány év távlatában gondolkodsz? Folyamatos fájlletöltésre erősen kétlem, hogy egy-két éven belül használható lesz (ne legyen igazam), videótelefonálást, streaminget meg simán elbírna. Tréjünk erre vissza mondjuk 2 év múlva.
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
Hello!
Tényleg jó a teszt, csak nem elég reprezentatív...
Szép, és jó, hogy most 150k-val töltesz le, de gyakorlatilag Te használod a környéken (adott cellán, sőt szinte az egész városban), így ez most ilyen. De mi lesz akkor mikor 5-en videotelefonálnak, 3-an DC-znek, meg 4-en streamingelnek?
-
Akheron
senior tag
Ez az, kedves barátaim! Húzzunk bele!
-
PEPE85
senior tag
Szavaid találjanak meghallgatásra. Azt azért elég viccesnek találom, hogy a T-mobile-nál a második GB 100.000Ft, a Pannon-nál csúcsidőben 75.000Ft, csúcsidőn kívül 25.000Ft. A Vodafone 17.000Ft-os ára még jelen árak mellett elfogadhatónak mondható, de ha már felére csökkenének az 1GB-os csomagok árai, akkor sokan beneveznénk rá egy HSDPA kártyával.
-
PEPE85
senior tag
orbano: Pannon-nál is megy ez már egy ideje, én még év elején próbáltam ki és ugyan ilyen eredményeket tapasztaltam.
Polaheck: Jó napot kívánok! Elismerésem a teszt tekintetében. Végre egy normális HSDPA teszt. mobilport-on odalöktek egy-két eredményt és hello. Képekkel illusztráció, ez kell. A feltöltési tesztet hiányolom mindhárom technológiával kapcsolatban. Nekem 3G-vel 8kbyte/s volt a plafon, de ha lehet, akkor kérnék három számot. EDGE, 3G és HSDPA upload sebessége mondjuk egy magyar FTP-re.
Ennek letöltési maximuma 64 KB/s, és tapasztalataink alapján azért ezt még nem könnyű elérniA 3G-nek 48Kbyte/s a letöltési maximuma és 45-el nekem ment is hosszú hónapokig.
T-mobile-tól kaptatok SIM kártyát is? Pannon-nál olyan volt a HSDPA-s teszt SIM kártya, hogy korlátlan forgalmat lehetett rajta generálni(ez is?), egy olyan jöhetne nekem is.
Arra nincs információtok, hogy a szolgáltatók nem tervezik-e olcsóbbá tenni a mobil internetet? T-mobile gondolom nem, mert jelenleg ő a legolcsóbb a piacon az 1GB-os csomag esetén bruttó 9.590Ft-al.
[Szerkesztve] -
Polacheck
HÁZIGAZDA
Igen, én is gondoltam rá, hogy kipróbálom WOW alatt mit bír, de mostanában ott annyira gázosak a szerverek, hogy nem lenne mérvadó az adat. FPS--el pedig nem játszom már egy ideje online, így arra nem volt lehetőségem. Anno az EDGE-el próbáltam a HL2 multit, az ott használhatatlan volt.
-
gabó
tag
Nekem a ping idő tetszik, evvel már egy RPG stílust lehet nyomni, de még egy COD is belefér kisebb laggal
Szimpi a lefedettség. -
daninet
veterán
teljesen jó...már routert lehet hozá kapni szal el lehet osztani otthon a szolgáltató legnagyobb örömére
ennek a izének az ára nemtom menyi de drága...sztm nagyon.. -
AS
félisten
Még jobb hir az hogy már mobilokban is van ilyen.
PL egy BENQ_siemesben és egy Sasungban ami már kapható az olaszoknál.
A Z560. Ha t-mobilnak van esze ezel készüléket fogja reklámozni a HSPDA-t
Samsung Z560
* GSM 900/1800/1900 Mhz, GPRS, ; HSDPA 7* gyorsabb mint a 3g)
* 97 x 51 x 16 mm
* 98 gramm
* 240*320 pixeles , 262 ezer színű TFT kijelző -Uj menüvel
* 128-128 pixels külső kilezö!
* 2 megapixeles AF kamera +VGA kamera
* 70 MB beépített memória +mikro SD
* MPEG4 videófelvétel és lejátszás
* MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA zenelejátszó
* Hangvezérlés
* Fájlnézegető
* Bluetooth/USB/PictBridge infra
[link]
[link]
[link]
[link]
Persze ez csak egy készülék, . külföldön a vodafone-nak van erös HSPDA hállozata.
Nokiárol nem tudok, se SE-röl hogy ilyet beépit a telojába. -
orbano
félisten
Akkor kérdezgetek
Pannonnál mikor lesz ilyen?Trékomnál mennyibe kerül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Pitaka MagEZ 4 Samsung Galaxy S24 Ultra MagSafe tok, Black/grey, 1 hónapot használt tok
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Apple iPad Pro 12,9 Magic keyboard
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged